Balıketli kızların dar kot pantolon giymeye hakkı yok mu? ↗
Heyy millet size birşey soracağım bdsm ruhsal hastalık mıdır?
Balıketli kızların dar kot pantolon giymeye hakkı yok mu? ↗

Değil tabiki cinsel bir arzu olarak tek seviyorsan acıyı değil ama gündelik hayatında acıyı seven ölüme gidebilecek acıları deniyen biriysen önemli bir ruhsal sorunun olabilir (psikoloji okuyorum)
Ben en ufak acı veren hiçbir şeyi onaylamıyorum
Bu konu bilimsel literatür ve psikoterapistler tarafından çok sık tartışılmaktadır. BDSM bir hastalık mıdır, yoksa sadece bir cinsel tercihmidir? Özetle, tüm BDSM’lerin psişik (ruhsal) problemleri olduğu fikri kesinlikle yanlıştır. Fakat, bu elbette hiçbir BDSM eğilimli bireyin psişik (ruhsal) rahatsızlığı bulunmadığı anlamına da gelmemektedir.
2008 yılında yapılan bir araştırma, araştırmaya katılan mazoşistlerin %8,6’sının ve ankete tabii tutulan değişken eğilimli bayanların %7,6’sının, Borderline kişilik bozukluğu nedeniyle bir psikolojik veya psikiyatrik müdahale çerçevesinde tedavi görmüş oldukları görülmüştür. Bu kapsamda yapılan bir karşılaştırma, Borderline kişilik bozukluğu teşhisinin SM olmayan bayanlarda (3,7%) ve Sadist bayanlarda (4,0%) daha az olduğu tespit edilmiştir. Bu değerlerde, Borderline kişilik bozukluğundan muzdarip insanların hepsinin, vaktinde veya işin başında profesyonel tedavi yardımı almadıkları dikkate alınmak zorundadır. Bundan ötürü tüm gruplardaki etkiye maruz kalan gerçek kişi sayısının hali hazırda resmi olarak teşhis edilen insan sayısından çok daha yüksek olabilir.
Erkek gruplar arasında hiçbir sıklık farkı bulunmamaktadır. Bu diğerlerinin yanı sıra Borderline kişilik bozukluğunun erkeklerde kadınlara göre daha ender görülmesinden kaynaklanıyor olabiliyor.
Aynı şekilde onsekiz yaşından önce cinsel açıdan suiistimal ve tacize uğrama konusunda yapılan ankette, bayanların eğilim grupları arasında önemli düzeyde farklar görülmüştür: Mazoşist bayanlarda %13.6, değişken eğilimleri olan bayanlarda %11.6, sadist eğilimli bayanlarda %10.9 oranında görülürken, buna karşın SM olmayan bayanlarda, onsekiz yaşından önce cinsel açıdan taciz ve suiistimale uğrama oranı sadece %5,8’dir.
Kaynak: https://www.psikosentez.com/
Emeğine sağlık zahmet etmişsin teşekkürler 😊
Gelelim benim düşüncelerime; Kisiden kişiye fark gösterir bu durum..
Bdsm cinsellik değildir öncelikle bunu belirtelim...
Gerçek bdsm ciler birbirlerini anlar ne istediklerini neyi neye göre sinirlandiracaklarini bilir..
Bunun daha üst seviyesi durumları ciddi anlamda hastalıktır.. hersey dozunda güzeldir derler ya o mesele bu da... çok farklı bir dünya.. bdsmcileri öcü gibi göstermek toplumsal bilinçaltı yanlışları vs vb.
Örneğin; grup işeme vb saçmalıklar bdsm ve fantazi adı altında yapılan igrenclikler ve kesinlikle ciddi kişilik bozukluklaridir..
Umarım anlatabildim
Rica ederim bu konuyla alakalı gerçekten bilinen çok yanlış var ve sebepleri; bilincsizlik özenti vb durumlardir...
Ben bdsmciyim vs yapar kişi yok dominant kadin istiyorum yok master erkek vs vs vs
Bunların çoğu olayin ne olduğundan bi haberdir..
Halbuki bi denk gelseler o zmn anlayacaklar neyin ne olduğunu da işte.. neyse 😂😂
Engin bilgilerinle beni şaşırttın dediklerinde haklısın katılıyorum☺
Ben bdsm seviyorum ve bu orta okuldan beri bende böyle. Bunun ruhsal bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ruhsal bir problem olsaydı eğer bdsm gibi bir fantezi hayatının her alanında olurdu fakat kendi adıma konuşacak olursam ben sadece bunu cinsel olarak kullanmayı tercih ediyorum.
Cevap
2Cevap
ruhsal bir şey olduğu doğru ama bir problem değil
Bdsm bir tutku ve yaşam tarzıdır
Psikopatlıktır.
Bence zevk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?