Ilişki sonrası kanama olabiliyor bazen parmakla yapıyor sevgilim ondan sonra bile geliyo ben yaparken gelmedi hiç ama kist vs olabilir mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCinsel İlişki Sonrası Kanama Neden Olur?
Cinsel ilişkiden sonra kanama olmasının birkaç farklı nedeni vardır. Serviks, rahmin ağzıdır ve vajinanın üst kısmında bulunur. Penis vajinaya girdiğinde bazen rahim ağzına çarparak kanamaya neden olabilir. Bu, özellikle kadın yeterince uyarılmamışsa geçerlidir, bu da serviksin kanama olasılığını artırır. Cinsel ilişki sonrası kanama olmasının diğer nedenleri şu şekildedir;
1. Hormonal dengesizlikler: Bu, cinsel ilişkiden sonra kanamanın en yaygın nedenlerinden biridir. Hormonlarınız dengesiz olduğunda, vajinal duvarların incelmesine neden olabilir ve bu da kanamaya neden olabilir.
2. Enfeksiyonlar: Vajina, serviks veya uterus enfeksiyonları da cinsel ilişkiden sonra kanamaya neden olabilir. Bunlar basit bir maya enfeksiyonundan klamidya veya bel soğukluğu gibi daha ciddi bir CYBE'ye kadar her şey olabilir.
3. Polipler: Bunlar rahim ağzında veya rahimde gelişebilen kanserli olmayan büyümelerdir. Genellikle iyi huyludurlar, ancak bazen seks sırasında tahriş olursa kanayabilirler.
4. Miyomlar: Bunlar rahimde gelişen kanserli olmayan büyümelerdir. Genellikle iyi huyludurlar, ancak serviksin yakınında yer alırlarsa veya uterus astarını bozacak kadar büyürlerse kanamaya neden olabilirler.
5. Kanser: Yaygın olmasa da rahim ağzı, rahim veya yumurtalık kanseri bazen cinsel ilişkiden sonra kanamaya neden olabilir. 40 yaşın üzerindeyseniz veya başka risk faktörlerine sahipseniz, herhangi bir olağandışı kanamayı bir doktor tarafından kontrol ettirmeniz önemlidir.
6. İlaçlar: Kan sulandırıcılar veya hormonal doğum kontrolü gibi bazı ilaçlar cinsel ilişkiden sonra kanamaya neden olabilir. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, neden olup olmadıklarını öğrenmek için doktorunuza danışın.7. Yabancı cisim: Vajinada tampon, prezervatif veya diyafram gibi bir şey varsa kanamaya neden olabilir. Bu genellikle sadece tahrişten kaynaklanır, ancak nesne sıkışırsa daha ciddi kanamalara neden olabilir.
Seksten sonra kanamanız varsa, nedenini bulmak için bir doktora görünmeniz önemlidir. Çoğu durumda, ciddi bir şey değildir, ancak yine de kontrol ettirmeniz önemlidir.
İlişki Sonrası Vajinada Kanama Olması Normal mi?
Özellikle ilk kez seks yapıyorsanız, cinsel ilişkiden sonra biraz kanama yaşamanız tamamen normaldir. Bunun nedeni vajinanın ağzını örten ince bir doku parçası olan kızlık zarının cinsel ilişki sırasında yırtılmasıdır. Bunun dışında ilişkiden sonra vajinadan kan gelmesi normal bir durumdur. Bu, seks sırasında sürtünme, hormon seviyelerinde bir değişiklik veya altta yatan bir tıbbi durum gibi bir dizi nedenden dolayı olabilir.
Cinsel İlişki Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer?
Çoğu durumda, kanama sadece birkaç dakika ila birkaç saat sürmelidir. Bundan daha uzun süre devam ederse veya ağır kanama yaşıyorsanız, altta yatan tıbbi durumları ekarte etmek için bir doktora görünmek en iyisidir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılSürekli her ilişkide mi oluyor ne zaman başladın
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet hepsinde oluyor diyebilirim düzenli ilişkiye girmiyoruz bazen haftada 1 2 bazen aylar geçiyor
- +1 yıl
Vajinanda felan acı yanma oluyor mu ilişkide
Soran+1 yılOluyo
- +1 yıl
Acaba yara felan mı var ki
Soran+1 yılBilmiyorum ki utanıyorum hastaneye gitmeye de para falan alıyorlar mı bilmiyorum bize alltan nasıl bakcak Korkuyom
- +1 yıl
Bakire değilsin alttan bakarlar kadın doğum uzmanına git hastanede sosyal güvence varsa para almazlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılkeske herkes ahlakli olsa.
07 Yorumla
Soran+1 yılKeşke amca mesela senin gibiler cinsellik kategorisinde gezmeseler
Cevap sahibi+1 yılanandan babandan utan
Soran+1 yılSen de karından evladından utan evladın yaşındaki tanımadıklarından utan kendinden utan defol şimdi
Cevap sahibi+1 yılyazik, sen dogdugunda annen baban bir kizimiz oldu diye sevindiler, sevinc naralari attilar, nerden bileceklerdi ilerde kücük kizlarinin ahlak ve namus kavramlarini ayaklar altina alip ona buna girdi-cikti yaptiracagini.
Soran+1 yılSenin anan baban da halay çekmiştir s2 olan bi evladımız oldu artık diye sende buna dayanarak girip millete laf yetiştir anca namus bekçiliği yapıyorsun ama cinsellik konularıyla pek alakalısın kendini rezil etme daha fazla sapık beyefendi
Cevap sahibi+1 yılananin babanin yüzüne nasil bakiyorsun...
Soran+1 yılSenin baktığın gibi buralarda gezinip iyi insan rolü yapıyosun sen ama ben öyle değilim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne