+1 yılGoogle'dan arasan bir çok cevap bulabilirdin.
"Değerli kardeşimiz;
Bahsettiğiniz durumda nikaha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir.
Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir. Süt evlatlığının meydana gelmesi için, süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir. Bu itibarla hanımının göğsünü emen erkeğin süt evladı olması düşünülemez.
Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse, evlilik hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez. Günah değildir."
Başka bir kaynakta:
"Süt hısımlığının doğması için bir kadının 0-2 yaş arasındaki çocuğu beslemek/doyurmak maksadıyla emzirmesi gerekir. Bir hadiste “Süt hısımlığı ancak iki yaş içinde emzirilen sütle oluşur.” (Buhârî, Nikâh, 21) buyurulur. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan karı-koca sütkardeş olmazlar.
Bununla ilgili olarak İmam Malik’in Muvatta’ adlı hadis kitabında şöyle bir rivayet yer almaktadır:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.)"
Başka bir kaynakta:
"Erkek Hanımının Göğsünden Süt emse
Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir.
Süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir. Bu itibarla hanımının göğsünü emen erkeğin süt evladı olması düşünülemez.
Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse zevciyat hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez. Günah değildir."50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eşinden süt emmek , 2 yaşın üstünde olunduğundan yasak ya da haram değil ve bu sütkardeşliği ya da süt hısımlığı yaratmaz ama , son derece yakışıksız bir haldir. Kadının koruyucu ve kollayıcı güç olarak görerek evlendiği erkeğinin , bebeği gibi kucağına yatıp süt emmesi onun içindeki koca imajının yerle bir olması anlamına gelir.
Saygısını olasılıkla yitireceksindir ve derin kavgalarınız olursa bunu ısıtıp önüne koymaktan da çekinmeyebilir. Ne cevap verebilirsin bu durumda? Ben o amaçla yapmadım diyeceksin de gene soru gelir, peki ne amaçla emdin?
Psikolojiye göre bu büyük meme düşkünlüğü gibi bir fetiş takıntı hali ve üzerinde düşünmelisin bunun.156 Yorumla- +1 yıl
Üstad döktürmüş yine :)
- +1 yıl
Eklemeyi unuttum ; bir yetişkin ağzı ve dişleri asla hijyen değildir ve memeucunu sütün de hemen bakterilenmesi yüzünden iltihaplandırabilir. Bunun sonucunda bebek o memeucundan süt emmeye devam edecek ve bir sürü acı veren aft da onun ağzına geçecek, ayrıca anne de antibiyotik almak zorunda kalacağı bu da çocuğa da geçeceğinden ek sorunlar yaratabilecektir...
Soran+1 yılHelal sana istediğim cevap. Millet hemen müslüman ayağına yatıyor sorsan cuma namazı nasıl kılınıyor bilmez burada artislk yapıyorlar..
Edep Yahu!!! Eşinin memesini milyon insana manşet yaptın ayıp ya çevrenizde Hic mi hoca yok soracaginiz o sizin mahreminiz bu kadar erkeğin arasında eşinizin memesinden mahsetmeniz emdiginiz süt günah değil ama mahreminiz i bukadar insana açmanız günah cehalet mazaret değildir fıkıh kitaplarında veyahut bir hocaya sorup öğrenmeniz daha doğru dur. Allah islah etsin sizi. Ve süt anne filanda olmuyor bilgi sizce konuşmayın o süt o kocaya aittir bu yuzden günah değil ama o çocuğun rızkina manidir rızkı genisse eğer hiç değilse sutu olmayan annelerin çocuklarına süt annelik yapsın sizden çok bebeklerin ihtiyacı var o süte ve Bir daha da mahreminizi ortaya dokmeyin gidin alimlere sorun bu daha günah vesselam
241 Yorumla- +1 yıl
Soru: Hamile olan bir arkadaşım, kocasıyla yakınlık kurunca kocası “Ağzıma süt geldi.” demiş. Arkadaş korkmuş, dini sakıncası var mı diye birisine sormuş. O da “Şüpheli bir durum, kocanla sütkardeş olabilirsiniz.” demiş. Gerçekten böyle bir şey olabilir mi? Karı-koca bundan dolayı sütkardeş olurlar mı?
Cevap:
Eşler arasında bu tür şeylerin meydana gelmesi normaldir. Bundan dolayı aralarında süt hısımlığı doğmaz.
Süt hısımlığının doğması için bir kadının 0-2 yaş arasındaki çocuğu beslemek/doyurmak maksadıyla emzirmesi gerekir. Bir hadiste “Süt hısımlığı ancak iki yaş içinde emzirilen sütle oluşur.” (Buhârî, Nikâh, 21) buyurulur. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan karı-koca arasında süt bağı oluşmaz.
Bununla ilgili olarak İmam Malik’in Muvatta’ adlı hadis kitabında şöyle bir rivayet yer almaktadır:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirliktelikte yanlışlıkla bir iki yudum içmenin/boğaza kaçmasının bir sakıncası yoktur. Ama bildiğin öyle içiyorsan onun hükmünü bilmiyorum. Diyaneti arayıp öğrenebilirsin.
Ağrısı oluyorsa sütünü gün sonunda biraz sıkarak boşaltabilir eşin. bunun için senin sütü içmene gerek yok.90 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılwww.sorularlaislamiyet.com/.../...ar-verir-mi.html
Değerli kardeşimiz;
Bahsettiğiniz durumda nikaha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir.
Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir. Süt evlatlığının meydana gelmesi için, süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir. Bu itibarla hanımının göğsünü emen erkeğin süt evladı olması düşünülemez.
Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse, evlilik hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez. Günah değildir.
(Mehmed Emre, Günümüz Meselelerine Açıklamalı Fetvalar, Eser Neşriyat, 1. c 135,142; 2. c. 669)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet11 Yorumla- +1 yıl
Kısacası Günah değildir !
Ne manyak insanlar var ya birde yazmış git araştır kardesm günah mı diyor senin böyle mahremiyetini buraya sermen asıl günah.. Yok sütü emiyormuş zıkkım iç. Ayıp diye bir şey var ve süt annen olur diyen arkadaşa da katılıyorum. Sonuçta süt kardeş diye bir şey var ve süt anne diye bir şey de var o sütten içen kişiye haram oluyor
80 YorumlaPompayla çıkartın buz dolabında saklayın bunuda biz mi söyleyelim çocuğunun rızkını içiyorsun yiyebildiği tek şeyi ve çocuk için aşırı önemli zihinsel bedensel gücünü ordan alıyor illaha ben içicem diyorsan sen bilirsin ama yaptığın saçmalık ötesi
93 Yorumla
Soran+1 yılCocuk icemiyor sut fazla agri yapiyor memede
- +1 yıl
Hemen Emiyorsun ne ya Güldürdün Allah Razı oLsun ☺ ☺
Ulan anlayış özürlü müsünüz fazla diyor adam fazla birisi gelmiş sağ dolaba koy diyor sonra içsin diyo çoçuk dolaptakini içerken göğüsteki ne olacak acaba bişey duymuşlar ama onuda yanlış duymuşlar anne çalışıyorsa sağıp gun içinde çocuğa içirilir adam size günah mı diye sormuş biliyorsanız söyleyin yoksa kapayın çenenizi herkes kendi hayatına baksın
131 Yorumla
Soran+1 yılMal bunlar abisi mal mal. Günah mı değil mi adam geldi ateistsin dedi :D var mı böyle mallık arkadaş ya
Donduruca saklana bilir paketleri var eczaneye sorun.
Hayır emicem diyorsanız artık..66 Yorumla
Soran+1 yılBen emmek istiyorum. Tabi günah degilse.
- +1 yıl
1 aylık bebeğimiz dediğinize göre eşiniz daha lohusa döneminde, bu sıralar sütü yoğun olur.
İlerleyen süre zarfında sütü kesilirse sağmak zorunda kalıcaksınız, takviyesi bırakın dursun dolapta.
İşi neden piçliğe çekiyorsunuz? Hayır siz soru da ciddimisiniz, yoksa cinsel arzunuz dürtüsüylemi soruyu bize yönelttiniz. Verilen cevapları da beğenmiyorsunuz? Pardon ne denilmesini istiyorsunuz.
İçin bizene o halde.
Soran+1 yılArkadasim agri yapiyor esimde sut gece uyuyamiyor bense iciyorum agri yapmasin diye. Ne küfürlü konusuyorsun sen?
+1 yılgünah tabi. süt emiyorsan süt annen gibi olur. makinayla sağım yapılabiliyor artık. sağıp sonradan bebeğe verilebilir.
53 Yorumla
Soran+1 yılKarim ama ne alaka süt annesi?
- +1 yıl
inanmıyorsan araştırırsın.
Çocuğunuzun rızkını kesmeyin :)) süt kardeşliği vs. doğurmaz saçma sapan yorumlara inanmayın , günah da değil ama etik de değildir , çok süt içeceksen markette var istediğin kadar :D , mutluluklar
52 Yorumla
Soran+1 yılSonunda insan cikti biri. Cok sagol. Millet oglumla kardes yapti bizi neredeyse :)) Markettekiyle alakasi yok ;)
+1 yılDiyanet islerine sorabilirsin.
m.uludagsozluk.com/.../#PhotoSwipe140810223151200 YorumlaArkadaşada okuttum. Aralıksız 2 dk güldük. Hatta haykırdık
52 Yorumla
Soran+1 yıl:D neden?
+1 yılSütünü sağsın eşin ve kendi sütünden bebek için yoğurt falan mayalasın daha sonra kullanmak üzere.
31 Yorumla- +1 yıl
Amac memeden süt emmek. Yoksa yoğurdu sutü dışarıdan da alınır
Evli isen eşin sana helaldir istedigini yapabilirsin yani günah vs diyenleri boşver kardeş eşin sana helal kılınmıştır ama çocugunun sütünü içmek yerine saklamanda fayda var
30 Yorumla
+1 yılPınar sütaş sek sütler de inek göğsünden çıkarılıyor yani göğüsten içiyorsun o günah ise senin durumun da günah olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılBen köydeyken inegin memsindende süt emerdim o zaman oda gunah.:)
- +1 yıl
Yani bu gözle bakılırsa. Saçma kesinlikle göğüsten vodka emmiyorsun ki veya kendine zarar verecek bir durum yoksa günah olması imkansız
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir hünah olduğunu düşünmüyorum ayrıca da bir bağlılık hissi verir hoş bir durum ben de yapardım ☺️
40 Yorumla
+1 yılBiraz bakındım günahtır bişey diye yazmıyo , daha önce günah olduğuna dair bişey duymamıştım , yine düzgün fetva veren birine sormalısınız. Çözüm için fazla sütü sağan şeyler var onu da kullanabilirsiniz.
20 Yorumla
+1 yılo memeden çocuk da içiyor. mikrop kapar bişi olur riskli iş.
40 Yorumla
+1 yılher birşeyde günah l*n :D bacak bacak üstüne atma günah. erkeğe bakma günah süt içme günah o günah bu günah :D amma saçma bir din
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen gögüste agri yapiyor yoksa süt. Emmessem aci sekiyor karim
- +1 yıl
ne yaparsan yap kimseye bakma :) bu ikinizin hayatı karın tamam diyorsa sorun yok
Soran+1 yılEşim istesi zaten agri yapiyor sen ic diye.
- +1 yıl
Aynen mi? Sen iç birader.. ateisti doğruladına göre müslüman değilsin demekki. kafana göre takıl
bildiğim kadarıyla ve duyduğum kadarıyla çocuğun rızkına girmiyorsan eğer günah değil :D
10 Yorumla
+1 yılgünahını bilmem de, pompa alın eşin sağsın sütünü, buzluğa atın. ileride eşinin sütü azaldığında bebeğe verirsiniz.
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılBunun için pompalar var onları kullan senin yaptığın fetishliğe giriyor sütü sağıp saklıyabilirsiniz cocuğunuza.
15 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım kardeşim desem yeridir en az 5 yaş küçüksün bende. Anlatsam anlaymazsın ama ben yine yazıyorum gögüs sürekli süt üretiyor ve çocuğun sütü içmesi gerekiyor ama çocuk içmiyor. Daha 1 aylık çocuk en 6 ay gögüs süt üretecek saklasak ne olacak daha en az 6 ay süt gelcek.
- +1 yıl
atın abi gerekiyorsa içmek nedir? Karının karşısında seni bitirecek bir hareket bu saygını yitirirsin.. ayrıca cems34 abimizin dedikleri tamemen doğrudur mikrop kapabilir.
Soran+1 yılSaygınlık la ne alakası var? Evli insanlar arasında neler oluyor neler sen saygıdan bahsediyorsun. Evlenince anlarsın genc.
- +1 yıl
sen bilirsin abi.. şahsen kadın olsam benim bakış açım değişirdi
+1 yılNe sacma yorum yapmslar dinleme ya dini boyutunu falan bir arastr bu siteden kimse yardmci olmaz sana sacmalyolar anca
01 Yorumla
Soran+1 yılMal oglu mal cok bu dünyada bende hata insanlardir diye burya sordum.
+1 yılGöğüs pompası alsanıza niye uğraşıyorsun süt emmekle.
20 YorumlaSütü pompa makineleri var onunla çek, sakla sonra içer bebeğiniz.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı bugün bol olsa da erken kesilmeyeceğinin garantisi yok ;) Çocuğa yoğurt yapılması da mantıklı ;) Anne evde yokken de de o sütle beslenebilir ;)
Yorum yapmadan diyorumki. Bizi emziren annemiz dir. Onun haricinde emzirende süt annemizdir. Ve nikah düşmez. Cevabını kendin ver.
10 YorumlaBuradakiler nerden bilsin gunahmi degilmi yanlis yere soruyorsun bisuru site var dini. Oralarda sorsana
10 Yorumlafazla sütü sağsın koysun buzluğa fanteziye gerek yok :D
00 Yorumlamillete mal diyene kadar kendine bak bi. insaın midesini kaldırıyon. hay bakmaz olaydım soruna.
00 Yorumla
+1 yılHahahaha cok komik bir soru 😆😆😆
20 Yorumlakeçi sütü mü içiyon neyin kafasını yaşıyon sen a. mk
00 Yorumla
+1 yılLa daha neler ogrencem o nasil biseydir ya :) tadi nasil
00 YorumlaDinen bir sakıncası yok ama ahlaksız bir davranış lohusalık dönemi bitene kadar bu tarz yaklaşımlarda da bulunmaman gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne boş düşünüonuz hacılar seviyorsan iç işte yok süt annen olurmuş neymiş karından süt anne mi olur eşin değil mi gidip elalemin sütünü mü içicen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim kocamda emiyorr
25 Yorumla
Soran+1 yıl😒 ne güzel ya
Cevap sahibi+1 yılbenim sütüm fazla emiyor oda
- +1 yıl
Eminimki burda olmaz etmez diyen erkeklerin ve kızların çoğusu bu işi severek yapıyor ve yaptırıyordur. Süt hasımlığı 2 yaşından sonra olmaz. İnsan anne sütündeki dna yı 2 yaşına kadar alır sonrasında tüm sistemi normal işleyiştedir. O yüzden erkeklerin eşlerinin sütlerini emmesi çocuklarına süt kardeş olduğu anlamına gelmez. ya da eşine süt evlat olduğu anlamına da gelmez. Sadece bu olay karı koca arasında fanteziden ibaret değildir.
+1 yılsorunlumusun sut annen olur karin
43 Yorumla
Soran+1 yılCiddimisin
- +1 yıl
istersen sen bu konuyu buyuklerine bir sor cevabida buraya yazarsin
+1 yılPompa kullanamaz mıydınız? :)
23 Yorumla
Soran+1 yılBen varken pompa neden kullanalim ;)
- +1 yıl
Bunun niyeti başka canım
- +1 yıl
Süt kardeşliği ile ilgili ayet bu şekilde:
''Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.''
Açıkçası, ayet teferruata inmemiş bu konuda. İsterseniz, bu bağlantıyı tıklayın. Sonra da son kararı siz verin.
www.fetva.net/.../...-onun-sutkardesi-mi-olur.html
+1 yılDeğil süt oğul olmak için 0-2 yaş aralığında olması şarttır.
10 YorumlaYetimin öksüzün hakkını içmişstin tabi günah * :D
00 Yorumla
+1 yılİğrenç geldi bir an...
22 Yorumla
Soran+1 yılNe iğrenç geldi? Süt bu süt...
- +1 yıl
En iyi cevap durumu açıklamış biraz o yüzden...
+1 yılTadi nasil hep merak etmisimdir
17 Yorumla
Soran+1 yılCok güzel hic öyle normal bir süte benzemiyorum. Sicak. Isten geliyorum basliyorum emmmeye :D
- +1 yıl
ajahahahahahahahaahhaha
- +1 yıl
Hahahha;)
Soran+1 yılMmmmmmmmm ortaligi karistirma!
- +1 yıl
Çocuğu olan kız Arkadaşın varsa bak Tadına Ne sıkıntı Ediyorsun
Saçmalama l*n günah tabi !
23 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün konusmayi bilmiyor musun?
- +1 yıl
bu rockella'da da ağır abi tavırı var
Soran+1 yılMal mal :)
Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Çocuğun rıskını çalıyorsun.. Cık, cık çok ayıp...
10 Yorumla
+1 yılÇocuğunla süt kardeşi oldun. :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHahad aynen kardeş olduk :Dd şj
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu nebiçim bir soru. Hiç utanmiyormusun
44 Yorumla- +1 yıl
neden utansın ki evli adam karısı?
Soran+1 yılKarim ulan karim neden utaniyim?
Soran+1 yılKomik mi? ilk önce gizlilikten çık sen sonra konuş!
neden günah olsun ki bitirme yeterki :D
210 Yorumla
Soran+1 yılCidden günah degil digil mi?
Soran+1 yılTamam. Tatı cok güzel zaten :))
Soran+1 yılCok sicak :))
Soran+1 yılSüt sicak :))
Soran+1 yılCeren <3
Pardon ama hayatımda böyle sacma bir şey duymadım
12 Yorumla
Soran+1 yılBende hayatimda senkn kadar sacma birini görmesim herkese yarum yaparak karistiriyorsun ortaligi
+1 yılAbi gülme krizine girdim ya yeminle :D
02 Yorumla
Soran+1 yılGüldüysen ne mutlu bana ;) millet imam kesildi hemen
- +1 yıl
Günah yalnız orası doğru :D çoluğun çocuğun rızkını yiyosun köftehor :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılgünah diye duymuştum ben sağsın bebek içsin sonra
00 YorumlaNe iğrenç bir toplum olduk böyle ya ıyk
30 Yorumla
+1 yılgünah tabikide senin yaptığına salaklık derler :D
01 YorumlaFazla sütü sağmak için makinalar var
01 Yorumla
+1 yılNe çeşit bir pisliksin sen.
20 Yorumlayok daha neler günah diye biliyorum ben...
00 Yorumlasonuçta eşin, günah olacağını sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yıleşin ne diyo bu işe :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğk midem kalkti lan.
00 Yorumladegildır hocam bence^^
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe diyon ya sağsın koysun dolaba
02 Yorumla
Soran+1 yılSöylüyorum iste günah mi?
Cevap sahibi+1 yılNihat hatipoğluna sorcan onu yarın öbür gün aç bırakcaksın çocuğu saçma sapan hareketler yapmayın
neee :S bu ne yaaa
15 Yorumla
Soran+1 yılNeyi anlamadin allah askina?
Soran+1 yılahahaha çok komik siz ne anlarsınız ki insanlıktan..
Soran+1 yılBen sana sütü nasıl sağarım mı dedim? Sana sütü içiyorum günah mı değil mi dedim. Normal bir insan evet-hayır der... Ama senin gibi insanları bilemem..
Bir kavga esnasında lafı sokarsa sıkıntı kardeşim
00 Yorumlagüzel fantazi :)
12 Yorumla
Soran+1 yılNe fantezisi?
- +1 yıl
Keske herkes senin gibi düsünse
+1 yılAllah ım nereye gidiyoruz ,,,
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri