peygamberimiz cinsel aktiviteden sonra hemen yıkanılmasını istememiş. biraz dinlenin gerekirse uyuyun demiş. sağlık açısından bunu önermiş bazen sabah gecikirmiş. orucun başlamasına dar bir vakit olduğunda önceliği sahur yemeğine verirmiş. aç oruç tutulmaz sağlıksız. önce yemeğini yermiş. orucuna başlarmış daha sonra banyosunu yapar namazını kılarmış
Biri diyanete yazmış internet sitelerinde soru Sor kısmı var 1 gün içinde geri dönüş oluyir mail ile bozmaz demiş diyanet ama namaza engel ya sabah namazından önce gusül alınmalı diyor
Çünkü cünüp olmak namaza engel oldugu için alınmalı almazsan namaz kılamazsın ben zaten namaz kılmıyorum. Şu an içim rahat değil ama yapacak bişey yok sabah alacağım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
oruca cünüp başlanır. sonra yıkanılır ama oruç halde iken cünüp olunmaz. orucu bozar.
orucunu tut. sabah yıknırsın
peygamberimiz cinsel aktiviteden sonra hemen yıkanılmasını istememiş. biraz dinlenin gerekirse uyuyun demiş. sağlık açısından bunu önermiş
bazen sabah gecikirmiş. orucun başlamasına dar bir vakit olduğunda önceliği sahur yemeğine verirmiş. aç oruç tutulmaz sağlıksız. önce yemeğini yermiş. orucuna başlarmış daha sonra banyosunu yapar namazını kılarmış
abdest ve yıkanmak namaz için emredilmiştir. başka ibadetler için şart değildir.
bu nedenle de cünüplük namaza engeldir başka ibadete değil
Yav olur mu oyle gusul icin zaten burnuna su cekceksin
Sen şu mast yaparsam yarın oruç tutamam diyen kız mısın?
sabah dedigin oruc basladiginda mi, yani imsaktan sonra? ee nasil oruc tutacan o sekil...
oruc olmaz ki bu sekılde ya şimdi dus al ya da yarın tuytmra
Sabah girsen olmaz gece çünkü niyet ediyosun
Hayır duş al niyet et
Oruc olmaz gir dusa ne olcakki
Olmaz girip almalısın yani duj
Cenabet niyet olmaz duş al
Hayır bozulur oruç niyet edemezsin cenabet
Oluyor ama en kısa sürede abdes alman lazim
Ancak sabah uyanınca
Olur ama 1 günü geçmesin bende de oldu insanız sonucda dayanamayıp oluyor
Hep olmaz yazmiar bak diyanet söylüyor SS gosterebilirim oluyo ama en kısa sürede duş alınmalı ama cunup iken oruçlu olabilirsib
Sorularlaislamiyet
Biri diyanete yazmış internet sitelerinde soru Sor kısmı var 1 gün içinde geri dönüş oluyir mail ile bozmaz demiş diyanet ama namaza engel ya sabah namazından önce gusül alınmalı diyor
Çünkü cünüp olmak namaza engel oldugu için alınmalı almazsan namaz kılamazsın ben zaten namaz kılmıyorum. Şu an içim rahat değil ama yapacak bişey yok sabah alacağım
Tamam işte dinen öyle namaz farz ya hani cunup olmak istenmeden de olduğu için bozmuyor ruyalanma vb
Yani oruç tutabilir miyim tutamaz mıyım
Tutarsın bak sabah kalkınca duş al şu yutmanaya dikkat ederek bukadar
Tamam teşekkür ederim
Burda resim atilmiyorki ss atam gör
Bende bir çok yerden okudum cünüp olmak oruca engel değilmiş sabah uyanınca alacağım
Aynen ama cahil çok olmaz yazan sayısına bakınca
Olmaz duşa girmen lazım
Hangi kaynakta yazıyo
Eğer rüyalanırsan sabah alırsın diye biliyorum ben kendin yaparsan hemen almak zorundasın
olmaz hanımefendi yarını es geçin :D
Bozmaz sadexe namaz kılamazsın
Guslununal devam et bir sey olmaz
Araştırdım sabah gusül alsam da oluyormus
E dedim ya gusul al devam et diye 😊😊sen simdi bu gaz ile mastin devamini getirirsin
Ezana kadar bir sey olmaz ezandan sonra abdest alip devam edersin ama ezandan sonra da yapmaya kalkismazsin sanirim😉
Bi tanecik mi yaptın?
Bilemeyiz bunu ama hala ateşin geçmedi demi kız 😂
Evet kabul olur
Kesin bilgi mi
Kesin
hemen gir
hiç bir sıkıntı olmaz ne anlayacaklar terledin duş alacan ne var bunda
Ben bu saatte duşa girmem ki hiçbir zaman saat çok geç
ter bastı ne olacak her zaman aynı saatte gireceksin diye bişey yok
abdest almadan sahura mı oturacaksın
Sahur yapmıyorum
Şimdi girmen lazim bence