Spiral taktırmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Spiral taktırmanın bir yan etkisi var mı? Acı duyuyor musunuz? Spiral taktırırsam ne olur?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Spiral taktırmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Spiral taktırmanın bir yan etkisi var mı? Acı duyuyor musunuz? Spiral taktırırsam ne olur?

Öncelikle spiral nedir ona değinelim.
Spiral, gebelikten korunmak isteyen seçtiği bir yoldur. Rahim içine yerleştirilerek kullanılan bir araçtır. Genellikle T şeklinde olur. Spiral 2 farklı şekilde üretilmektedir.
Bakır içeren RİA 10 yıl, hormon içeren RİA ise 5 yıl koruma süresi vermektedir.

Spiral, doğum kontrol yöntemleri arasında en çok güvenilen ve tercih edilen bir yöntemdir. Çoğu kadın spirali etkili ve güvenli olarak kabul etmektedir.
Spiral, spermlerin yumurtaya ulaşmasını engeller. Böylece korunmaya olanak sağlar. Kısaca toprağı tohumun ekilmesi için imkansız hale getirir.
Spiral ayrıca ilişki esnasında hissedilmez ancak spiralin ipi uzun kalırsa batma olabilir. Bu durumda doktora başvurarak ipin boyunu küçültmeyi talep edebilirsiniz.

Spiral taktıran kadınlarda çok fazla yan etkiler olmasa da bazen küçük etkiler görülebilir. Bu şikayetler nadir görülmektedir.
En çok korkulan ise, RİA (Spiral)'in içeriye kaçarak gebe kalınmasıdır. Bu yüzden mutlaka konunun uzmanlarına başvurmak gerekir. Spiral taktırırken hiç bilmediğiniz ve duymadığınız bir doktora başvurmayın.

Ben tabii olarak taktırmadım ama bir arkadaşımın eşi taktırmıştı. Şimdi nur topu gibi oğlanları var, allah bağışlasın :)
Not 1: Evlendikten 5 ay sonra çocukları oldu, tabii bu da işin ilginç yanı.
Not 2: Boşver erkek taksın yahu daha güvenli.
spiral taktırdı ve çocuk oldu öyle mi?
eşim kondom kullanmak istemiyor bu yolun en güvenlisi olduğunu duymuştum
Kondomdan daha güvenilir bir yol yoktur. Tecrübe ile sabittir.
Valla eşin kullanmak istemiyorsa bence 2 gün sırtını dön, aynı gün gidip Durex firmasının hisse senetlerinden bile alır. :)
Ben arkadaşımın başına gelen olaydan sonra soğudum, ki başka bir hemşire arkadaşım kadın doğum hastanesinde çalışıyor ona da sordum evet böyle bir risk var ara ara kontrol edilmeli diyor. Ama elbette karar senin.
teşekkür ederim yorumunuz için :)
Enfeksiyonlara sebep olabilr steril olunmasi onemli ayrica adet duzenini bozabilr adet sayinin artmasi ve uzamasi gibi ayrica vok sancili adet donemlrinede sebep olabilr. Bir de cok az bir ihtimal de olsa hamile kalinma riski var.
Spiral genelde çocuk doğurmamış kadınlara pek tavsiye edilmez. Bilmiyorum çocuğun var mı yok mu ama yaş grubun genç olduğu için söyleme ihtiyacı duydum. Spiral takılması esnasında hijyen konusunda çok hassas davranılmazsa rahimde iltihap gelişimi olasılığı yüksek olur. Yapısı T şeklinde olduğundan dolayı döllenmenin gerçekleştiği fallopi borularına yakın bulunur ve iltihabın o bölgelerde olması durumunda boru kapanabilir kalıcı olarak kısırlık meydana gelebilir. Bu nedenle hiç çocuk doğurmamış kişilere çok tavsiye etmezler. Ama sen tabi yine konuş bir kadın doğum uzmanınla bazıları pek riskli olarak görmüyo ben görenlerin tarafından konuştum.
Süper yorumun
Ben 4 yıllık evliyim 2 sene sonra bebegim oldu şimdi 5 bucuk aylik bir oglum var 23 yasindayım ve 2 hafta önce ven taktırdım.
Taktirdigim gün cok agridi çok sancim vardı simdi rahatım bir sorun yok.
Rahatca taktirabilirsin 10 yil koruyor.
uyuttular mı yoksa lokal anestezi ile mi?
Uyutma anastezi felan yok canlı canlı takiyorlar.
o zaman kötüymüş ya dayanamıyorum ben
5 dakika süruyor sadece digum kontrol hapı kullan ozaman düzenli kullanırsan faydasini görürsün ben ozel hastanede taktirdim kendi dogum yaptirdigim hastanede 100 liraya
ben ankarada yaşıyorum başkent üniversitesine yaptıracağım arkadaşıma 1000 tl ye yaptılar
5 dakikada onu takıyor ve gerçekten cok pahaliymış ben İstanbul'da özel hastanede 100 tl ye taktırdim memnunum 6 ay sonra tekrar kontrol var.
Cocugun var mı senin bence bir tane cocuk yaptiktan sonra taktir derim benim gibi
çocuk düşünmüyoruz biz ama
Yuh one ya amma uçmuşlar 1000 tl ye soştal mi olur. Git sağlık Ocağı'na yapsınlar sanki bana altundan takıyorlar :))
bir de spirali kendimiz alıyoruz eczaneden.
Şoştal ( spiral demek istedim) klavye hatası :))
anladım :)
Ben kendim almadım verdim 100 tl yi herseyi kendileri yaptılar.
Ama ilk cocuktan sonra taktır derim ben :)
Teşekkür bu arada :)
rica ederim. dediğim gibi eşim çocuk istemiyor zaten çocuk aklımızın ucundan geçmedi
Kac yillıl evlisiniz peki?
Birsey daha dicem belki ilk cocuk olmadan takmayabilirler sana benimde kullandigim dogum kontrol hapini soyleyebilirim
Bende cocuk için daha erken diyordum simdi iyiki olmus diyorum annelik bambaska bir duygu tatmani isterim :)
daha 1 aylık evliyiz çocuk istendiği zaman çıkarılabiliyor sadece 1 sene içinde çocuk isteyenlere takılmıyor diye biliyordum ben çocukları sevemiyorum neden bilmiyorum ama çok fazla sorumluluk ben hazır değilim olamam da
Canım insanin keni cocugu farklı oluyor kendi cocugunu nasil sevemezsin sen. Ben 2inci senem bitince bir bebek dunyaya getirdim iyikide olmiş bende pek bisey bilmiyordum onu kucagina aldiginda ogreniyorsun herseyi
Çok güzel sohbet kızlar spiralin türleri var arastirin ben ebeyim 😊
Cevap
9Cevap
%100 koruyan tek korunma yöntemi Erkeklerde ; tüpleri aldırmak , Kadınlar da ise ; rahim ve yumurtalıkların alınması.
onun haricindeki tüm korunma yöntemlerinde hamile kalma riski mevcuttur.
Kadın doğum ve üroloji alanında paylaşım yapan instagram hesaplarını takip etmenizi öneririm , kişinin kendi vucudunu bilmesi özellikle cinselliği bilmesi çok önemli.
Benim aklıma gelenler ; Milda health (doktorlar paylaşım yapıyor ) , dr. hacer sıddıkoğlu , feelswork , dr. selcan bahadır
En güvenli yol spril 10, yıldır var bende Sen evlimisin bunu düşünüyorsun?
evet yeni evlendim.
#Sen lez değil misin niye taktırdın ki
kim?
Bana diyorlar canım lez , yeni evlisin bence biraz acele etme çünkü Dr danışman daha dogru ortada cocuk yok
çocuk istemiyoruz daha doğrusu ben çocukları sevmiyorum.
Annem taktirdiktan sonra kardesime hamile kalmisti gerek yok eger hic cocuk istemiyorsan kesin cözüm baglatmak dedikleri olay
Kaymis ama annenin
En kolay korunma yöntemlerinden biridir. Takilrken çok hafif bir anlık sizi hissedrsin. Daha sonra ağrı ve acı olmaz. Bulunduğun yerde sağlık ocaklari veya kadın doğumdan yardım alabilirsin.
kesinlikle taktırma erkek korunsun canınız bu kadar mı kıymetsiz kızlar yaa :( ne hap ne spiral yapmayın onlar korunsun.
ama bütçeyi düşünüyoruz. sürekli 20 lira vermektense bir seferde 1000 lira vermek daha cazip.
her sefer 20 lira poşete mi verceksnz ne anladık ki.. sonuçta siz bilirsiniz ama eşiniz kendini geri çeksin ve içinize boşalmasın bu kadar basit bu da bir yöntemdir.
her an salgılanan sıvılarının içinde %25 oranında sperm var yani hamile kalma riskini alamam. bir kere bu yüzden kürtaj oldum bir daha olsun istemem işimi sansa birakamam yani.
o zaman bsy diyemem ama canınız kıymetli olsun biraz erkeğe bırakın.
Bakarken mi kürtaj oldun
Herhangi bir acısı yoktur zararsız jinekolog arkadaşımdan biliyorum ^^
lokal anestezi yapılıp yapılmadığı hakkında bilginiz var mı
Çok zor bir si değil ki, anestezi olsun
@SUUDECiNAR 5 dakikalik birsey hemen takiliyo ama adetken
Bugün taktırdım takarken acı hissetmedim fakat sonrası bir saat sonra feci bir ağrı başladi hala devam ediyor regl ağrısı gibi dediler ama değil ağrı kesiciyle hafifletmeye çalışıyorum umarım yarına bişey kalmaz.
bir aylık evlisin ve ne ara kürtaj yaptırdın, bir kez regl olman lazımdı nasıl gecikti de bu oldu anlamadım.
nişanlıyken oldu hepsi evlenir evlenmez de spiral taktırmayı düşündüm
geçmiş olsun canm ya. acı çekmişsindir kürtajda.
Ya garanti degil spriral taktırıp hamile kalanlarda var bence kondom kullanın en iyisi
kız arkadaşım taktırmıştı sabaha kadar yatakta ağladı.
:/
Nedenki
Neden
eşin kendisini kontrol edemiyor mu? dışarı yapsın.
ya da ertesi gün hapı al madem korkuyorsun
ertesi gün hapı kadar bayana zarar veren bir hap daha yok hormonları bozuyor.
geri çekme yöntemi var
Yok yok bişey olmaz korkma taktır. Sperm rahime girmiyor. Örneğin erkek boşalsa çocuk olmaz
Plasenta pravia ameliyatı olanlar ne zaman spiral takilir
Çok mu cahilim ki bilemedim spiral nedir?
doğum kontrol yöntemi. rahime takılıyor
#Yuh didim nası bilmezsin
Aww pardon :D
#Google sağolsun oda olmasa ben cahillikten ölürdüm
Herkes herşeyi ordan öğreniyor valla olmazsa napardik kimbilir
#Aynen :D
Bilmiyomuydun
ben dayanamam ya en iyisi hap bence
Bir sey daha öğrendim. .
mesela?
Spiral diye bir şeyden haberim yoktu :) böyle bir şeyi öğrenmem iyi oldu
Güvenle taktırabilirsin :)
en doğrusu taktır
Evli misin?
evet
Hapa uygunsan doktora danış onu dene bence. Kanama filan yaptığını duyuyorum spiralin.
hıc bır acısı agrısı yok aksıne cok kullanıslı
asla taktırmam
neden?
Tak gitsin
Ben taktirdim
Ne zaman ve acı cektinmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar