+1 yılBiz kadınla adet döneminin düzenli olması için elimizden geleni yapsak da, psikolojik ve fizyolojik sebeplerden ötürü gecikebiliyor veya kısa sürede bitebiliyor. Özellikle adet dönemi ile hamilelik arasındaki ilişkiyi bildiğimizden dolayı, normalden az adet kanaması hamilelik şüphesi içerir şeklinde yorumlaya biliyoruz. Benzer bir şekilde âdetin iki gün sürmesi hamilelik işareti olarak karşımıza çıkabiliyor. Ben de bu konuda bildiğim detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Normalden az adet kanaması hamilelik işareti sayılır mı?

hijyenik ped ve tampon Adetimizin normal seyrinde gitmesi hepimizin isteği, çünkü adet dönemi tamamen hormonlarla alakalıdır ve düzenli olmadığı zaman hormonlarımızı etkileyerek gerek davranışımızı gerekse fiziksel sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Adet kanamasının az gelmesi bu sebeple bizi endişeye düşürür, hatta ”adetim iki gün sürdü hamile miyim acaba?” sorusunu aklımıza getirir. Çünkü hamileliğin ilk belirtisi âdetin gecikmesi veya kesilmesidir.
Hamilelik belirtileri arasında ayırıcı olarak karşımıza çıkan âdetin kesilmesi, aklınıza hamilelik şüphelerini getirse de pek çok hastalığın veya olumsuz durumun habercisi de olabilir. Fakat sizi temin ederim ki, o normalden az adet kanaması veya âdetin iki gün sürmesi hamilelik belirtisidir demek için yeterli sayılmaz, doktor muayenesi ve test ile hamileliğin tescillenmesi gerekmektedir.Peki 1 gün süren adet kanamasına nedenleri nelerdir?

adet dönemi takvimi Bildiğiniz üzere sağlıklı bir kadında adet dönemi üç ile yedi gün arasında sürmektedir. Bu süre zarfında 2-3 gün artış veya azalış normal sayılabilir. Fakat “1 gün adet oldum sonra kesildi”, “adetim normalde 5 gündür ama 2 gün geldi” gibi ifadelerle endişelenip doktorun yolunu tutabiliyor, en basitinden yakındaki eczaneye gidip hamilelik testi alabiliyoruz. Eğer adetimiz geciktiyse veya çok kısa sürdüyse, endişeye kapılmadan önce size söyleyeceğim diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurmanızı öneririm.
- Psikolojimizin fiziksel sağlığımızı etkilediği aşikar. Özellikle adet dönemi gibi hormonların etkisinde olan durumlarda psikolojik dalgalanmalar direk belirti göstermektedir. Üzüntü, sevinç, heyecan, korku ve benzeri hormonları da tetikleyen duygular yaşadığımızda, adet döneminde de değişiklikler yaşaya biliyoruz. Özellikle aynı bir Üzüntü veya heyecan durumunda adet dönemi kesilenleri görebiliyor, kendimiz de bizzat yaşayabiliyoruz.
- Tümör, kist, miyom ve benzeri kadınsal organları etkileyen yapılar, adet döneminin düzensizleşmesine hatta direk kesilmesine neden olmaktadır. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, en kısa zamanda doktora gitmenizi öneririm.
- Gün içerisinde kullanılan ilaçların adet dönemi üzerinde etkileri olabilmektedir. En basitinden bir ağrı kesicinin bile adeti kestiğini bildiğimizden, kullandığımız ilaçların adet dönemini kes kesmediğini doktora veya eczaneye sorarak öğrenebiliriz. Doğum kontrol hapları ve insülin ilaçları da buna dahildir.
- Kadınsal organlarda görülen enfeksiyonlar da adet kanamasının kesilmesine veya kısa sürmesine neden olmaktadır. Özellikle bakteriyel enfeksiyonlar, adet kanamasının daha az gelmesine ve hatta kısa sürede bitmesine neden olmaktadır. Kaşıntı, farklı bir akıntı veya günlük akıntıdaki değişiklikler gözlenerek enfeksiyondan şüphelenip doktora gidebilirsiniz. Eğer böyle bir durum mevcutsa zaten doktor dışında çözüm bulmamanız daha iyi.
- Kilo almak veya kilo vermek gibi bir çaba içerisindeyseniz, adet döneminde ciddi değişiklikleri de göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü kilo almaya veya kilo vermeye başladığımız zaman, bütün vücudumuz değişime uğruyor ve adet dönemini süresi ve yoğunluğu da bu durumdan direkt olarak etkileniyor. Eğer ciddi bir beslenme değişikliği yaşıyorsanız, bir uzmandan yardım alabilir veya sürekli doktor kontrolü yaptırabilirsiniz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende de oldu aynı durum , şu an bir buçuk gün sürdü , birden kesildi srtese bağladım ben çünkü çok stresteyim bir şeylere üzüldüm , anlamadığım bakire isen nasıl hamile ihtimalinde bulunuyorsun test yapmamışsın vs hemde bakiresin bekareti doğumdan sonra bozulanlardanmısın
01 Yorumla
+1 yılbir iki haftaya kalmaz olursun benimde geçen ay ya da bir önceki ay öyle oldu 1 buçuk gün sürdü 10 gün sonra filan yeniden normal adet olmuştum normal böyle şeylerin sene de 1 2 kere olması
06 Yorumla
Soran+1 yılTeskkur ederim benim de mantigim boyle soyluyor fakat iste insanin icinden boyle dusunceler de gelebiliyo:(
- +1 yıl
bu konuda bende paranogım birazcık :( geçmiş olsun canım sana da
Soran+1 yılSagol canim
- +1 yıl
ben soruyu okumadan başlığa göre cevap verdim ben bakireyim ve bir birliktelik yaşamadım bende böyle oldu ama sende de böyle olur bence öyle içine girmemiş nasıl olsa şimdi bir bakayım dedim de yorumlara ama bence benimki gibidir ya
Soran+1 yılEvet hala bakireyim zaten
- +1 yıl
o zaman sorun olmaz bence. bende de oldu çünkü her kızda olur böyle şeyler
+1 yılYa direk aklima metin akpinarla zeki alasyanin petrol filmi gelmisti o da bir anda kesiliyodu :) basligi okuuyunca o geldi aklima :) bu arada gecmis olsun hem agri kesiciden kesilebilir hem stresten sicak su torbasi falan koyarsan iyi gelecektir... az bakindimda zevk suyu vs vajinana gelmediyse dusunme bile oyle birsey cunku dusundukce stres yapacaksin ve o da geciktirecek;)
13 Yorumla
Soran+1 yılTeakkur ederim no stres:)
- +1 yıl
Aynen bide yas kac :)
- +1 yıl
? Zevk suyu nerene temas etti merak ettim :)
+1 yılBnimde adetim 2 gün oldu sonra kesildi bnde korkuyorum bir tane oğlum var 2nciyi daha düsünmüyor um hiç böyle olmazdı ilk defa oluyor bir bilgisi olan varsa bnimle de paylaşsın lütfen hamile olabilirmiyimm
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
İki yumurta üretilmez her ay bir yumurta olusur iki yumurta oluşursa ikiz olmuş olur birinin dollenip diğerinin dollenmeme şansı yok çünkü sperm içeri girdiyse bir tane girmez merak etme regl olduysan bir sorun yoktur sağlıkçı olarak söylüyorum için rahat olsun
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO agri kesiciler zaten o isi yapiyorlr, yani kanamayi azaltiyorlr ama kesmiyorlr tamamen. Yalniz sana bir saglikci olarak yaziyorum ki hamileligin 2 haftasinda kadinlar tarafindan adetle karistiran bir kanama olabiliyor cogu zamanda o yuzden bircok kadinlar hamile olduklarini 2 aydan snra fark ediyorlr. Tavsiyrm bir an once git test yaptir
05 Yorumla
Soran+1 yılOnu da dusundum yerlesme kanamasi. Ama o az ve acik renk bikac damla oluyormus. Benimki nornal adetten daha fazla ve kirmizi idi onun için o ihtimali dusunmedim
Cevap sahibi+1 yılEvet yerlesme kanamasi. Sn bilirsn, hamile kalmadim ki kesin konusayim ama bn olsam riske atmazdim. benim o tur agri kesicilerden ictigimde siklusun ortasinda, yani yumurtalanma oldugu zmn oyle anlastigin gibi koyu renk kanama oluyor, yani belli ki duvarlarda kan kalmis oluyor ve eger yerlesme olduysa sana bu sebepten dolayi acik renk degil de koyu renk kanama gelmis olabilir
Soran+1 yılYa soyle soyliyim her zaman oldugum adet kanamasinin aynisiydi yani yerlesme kanamasi oyle olmuyormus arastirdum anlasiliyormus yani degisik oluyomus
Cevap sahibi+1 yıltamam oyle olmadiginda eminsen o zmn sn bilirsin
Soran+1 yılIste korkuyorum
+1 yılAcil doktora git hamilelik riskinde varmış hamile olabilrsin belkide düşük yapma ihtimalin çok olduğundan kanama oluyordur.
01 Yorumla
Soran+1 yılIliskim 2 hafta once oldu zaten bilmiyorum adet oldum diye rahatlamistim hamile degilim diye:(
ağrı kesiciler engelliyor bazen öyle bişey olmuş olabilir mi 1.5 gün çok kısa
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama agri kesici her zaman iciyorum etki etmiyordu hamulelikle ilgisi var midir:(
Soran+1 yılCok kanamam oldu kirmizi normal adet kaniydi hamilelikte olamaz aslinda boyle bisey. Baska biseyden ama ne:((
Soran+1 yılOlabilir annemle gitmeye de korkuyorum doktora tek de gidemiyorum dokto hamilesin falan derse:(((
Soran+1 yılZatrn 2 hafta once oldu iliskim annemin yaninda ogrenecegime 1 ay sonra adet olmazsam ogrenirim yine de gec olmuş olmaz
daha once boyle bıseyle karsılastınmı ılk defamı oluyo
013 Yorumla
Soran+1 yılIlk defa oluyor
Soran+1 yılYok diye biliyorum yani ultrasonla bakmisti doktor kist yok demisti
- +1 yıl
bak bayanları bılıosunkı sag ve sol olmak uzere ıkı yumurtalıgı vardır her ay bunlardan bıtanesı yumurtlar ve dollenmeyı bekler 24 ıla26 gun boyunca dollenmesse parcalanır ve adet yoluyla o parcalar dısarı atılır senın adetın 1.5 gun surduyse ya dıger yumurta dollenmıstır ya da o 1.5 gun suren yumurtalıgında sorun vardır
Soran+1 yılAnliyorum yumurtaliklarimda sorun yok peki 1 yumurtalik dollenmisse ne gibi sorun olur?
Soran+1 yılAma adet oldugum icin dogal olarak hamile olmuyorum degil mi:((
Soran+1 yıl3 tane agri kesici ictim 1 gunde acaba bu yuzden midir
Soran+1 yılEvli degilim ama 2 hafta once ilsikim oldu icime bosalma olmadi ama
Soran+1 yılHayir tam tersi oyle bir durum olmamali evli degilim sonucta
Dış gebelik olabilir allah korusun acile gitmelisin
10 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle ağrı kesiciden dolayıdır. Ağrı kesici keser adeti
09 Yorumla
Soran+1 yılUmarim agri kesicidendir hamilelikten olmasin da:(
- +1 yıl
Yok yok eğer hamile olsan hic adet olmazsın canım
Soran+1 yılTesekkur ederim rahatladim agrim hala devam ediyo umarim adetim de devam eder
- +1 yıl
Bidahaki ağrılarında havluyu ütüleyip karnına koy ben öyle yapıyorum biraz olsun rahatlatıyor havlu soğuyunca yine ütüle biraz olsun rahatlatır yani
Soran+1 yılPeki ama cok korkuyorum hamileyim diye zaten korkuyodum adet olunca rahatlamistim ama kesilince yine korku geldi:(
- +1 yıl
Hayırr diyorum ya hamile olsan hic regl olmazdın bile.
Soran+1 yılBu sitede bir daha soru sormicam zaten direk hamilesin diyolar korkutuyolar ben de hamileyken regl olunmaz diye biliyorum cunku
- +1 yıl
Bilen bilmeyen herkes cevaplıyor ya git internete yaz eğer hamile olsan hic adet olmazsın korkma yani canım benim
Soran+1 yılSagol ama iste istisnalar olabiliyo internette
Ben kürtaj olalı bır bucuk ay oldu ve ıkı gun once adet kanaması gıbı kanamam oldu ama sadecebır buçuk gun surdu acaba hamılelık durumu varmıdır zaten o ay boyunca devamlı korunmasız ilişki yaşadım cvb beklıyorum
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar bende 1 ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ve boşaldı. Ertesi gün hapı kullandım ve adet zamanım geldiğinde 2 gün gecikti normalde 1 hafta süren hastalığım é gün sürdü. Yardım eder misiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılstres yapmıssın sen acaba hamılemıyım dıye ondan olabılır
09 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir normal adet kanamasi gibiydi cok da fazlaydi ama birden kesildi hamileyim diye korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılsanmam bende hamıleyım sanmısdım adet oldum sen gıbı 2 gun oldu kesıldı korkdum 3 gun azcık kanama geldı hamıle olmadım
Soran+1 yılStrestendir o zaman hala regliymisim gibi karin agrim var ama kanamam yok:/
Cevap sahibi+1 yılbenımde ole olmustu agrı kesıcı cok ıcmıssın oda kesıyor
Soran+1 yılKeisldikten sonra ne zaman adetiniz devam etti peki
Cevap sahibi+1 yıl1 ay sonra ama senın hamıle kalma olasılıgın neden olabılır ıcınem bosaldıgından emınmısın onu sole bi? ben emın degıldım sen emınsen kesın hamılede olabılırsın
Soran+1 yılHayir icime bosalma olmadi kesinlikle eminim
Cevap sahibi+1 yılya tamam o zmn bosuna kasma kendını bı sorun yok tamamıyle stres ve hapla alakası var hap kesmiş
Soran+1 yılUmarim ya tesekkur ederim
Hamilelik olamaz bence.. adet olacaksin ara vermis gibi gorunuyor.. merak etme ))
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bekliyorum zaten agrim da cok
Gebelik olsa belli olurdu, ama adet düzensizliği var bence sende
19 Yorumla
Soran+1 yılIlk defa oluyor normalde 7 gun surerdi cok korkuyorum
Soran+1 yılDoktor hamilesin derse diye korkuyorum
Soran+1 yılYaa korunmadan degil aslinda icime girmedi ama zevk suyu denen seyden hamile kalinabiliyormus
Soran+1 yılKaliniyomus iste
Soran+1 yılBakireyim
Hamilesn bu tanmlara göre agri kesici icme dusuk yaptrr
010 Yorumla
Soran+1 yılHamile miyim ama adet olunmaz ki hamilelikteee:(
Soran+1 yılBaktim o bikac damla oluyomus benimki cok kanamaydi ve kirmiziydi
Soran+1 yılNormal adet sancisiydi 2 ped dolduracak kadar kanamam oldu bu yerlesme kanamasi olamaz ki
Soran+1 yılNormal adetimde de aynisi oluyodu yani pihtilar hatta normalde daha fzla pihti bile oluyodu
Soran+1 yılNe onlemi olabilit ki hamile olduktan sonra..
Adet doneminde agri gesici felan kullandiysan kese bilir
02 Yorumla
Soran+1 yılKullandim 3 tane
Benimde öyle olmustu 3gun sürmüştü Kadir gecesi kesilmişti doktora gittim bir dahaki ay adet olduğunda gel demişti birdahaki ay adet olmadım gittim 4 haftalık hamileydim suanda 12+4
10 Yorumla
+1 yılBenim adetim 4. cü gün kesildi normalde 7 günü dolduruyordu ve karın şişliğim var buda diğer adete kadar sürüyor yardım edin birkaç kere yine böyle oldu
00 YorumlaCinsellik konusunda 467 cevap paylaştı. O ara kanamadır uarın devam eder stres yapmana gerek yok
00 Yorumla
+1 yılHamilemiymişsin bendede aynı durum acil cevaplarsan sevinirim
02 Yorumla- +1 yıl
Hamile değilim ama adetim geldi geri kesildi
- +1 yıl
Cevapı yazdım ama siz yoksunuz
+1 yılcanım benim hep 1.30 gün sürüyor :) bence sorun yok
00 YorumlaBenim de 1 gğn sürdü hiç olmazdı böyle acaba stersten mi kaynaklı :/
01 Yorumlaadet döneminde veya adet dönemine yakın zamanda ilşkiye girdiginde olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen son ne zaman ilişkiye girdin erkek arkadaşnla? hamileik durumunu bunu hesaplayarak yaptın mı?
06 Yorumla
Soran+1 yıl2 hafta once. Hamile kalmak istemiyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılneden ertesi gün hapı içmezsiniz böyle durumlarda anlamıyorum.
Soran+1 yılCunku icime girmedi. Zevk suyu denen seyden hamile kalindigini yeni ogrendim
Cevap sahibi+1 yılo zaman bir şey olmaz merak etme. çok çok düşük olasılık o. zevk suyu sperm değildir. sadece spermin çıkabilmesi için öncen gelen zemini kayganlaştıran renksiz kokusuz bir sıvıdır. kesinlikle sperm hücresi bulundurmaz.
Soran+1 yılInternette bulundurur yaziyo kafam cok karisti:/
Cevap sahibi+1 yılya yok canım rahat ol. öyle olsa çok cocuğum olurdu şimdiye kadar :))
Al bir hamilelik testi bak iste
04 Yorumla
Soran+1 yılAlamiyorum
Soran+1 yılAnnem var evde
Gizli Üye(30-35)+1 yılağrı kesici falan mı ictin?
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet 3 tane
Cevap sahibi+1 yılağrı kesici hormanları bozuyor ve adeti kesiyor, internetten arastırabilirsin. bende de aynı sey oluyor o yüzden agrı kesici kullanmıyorum reglken. hamile olsaydın hic hasta olmazdın, o bir neden değil.
Soran+1 yılGer zaman agri kesici icerim herhangi bir kesintim olmazdi. Ilk defa oldu onun icin korktum ve ilk iliski. i yasadigimda bu oldu yani korkuyorum:((
Cevap sahibi+1 yılhamile olman imkansız onu söyleyeyim ama asıl nedeni bilemedim
Soran+1 yılKanamamda et parcasi gibi putur putur kanli seylerden vardi ama genelde oluyor boyle bu sefer acaba dusuk mu diye de dusundum:((
Cevap sahibi+1 yılonlar kistler. temizlenmişler işte bu iyi bir sey. adetle düşük olmaz
Soran+1 yılYorumlarda hamilesin diyolar adet gordugum icin hamilelik yoktur degil mi:(
Cevap sahibi+1 yılyoktur hayır
+1 yılİlişkiye girmediysen noye hamile olasın ki
01 Yorumla
Soran+1 yılZevk suyu denen lanet sey
hamilelik olsa hiç olmamalıydı.
010 Yorumla
Soran+1 yılAma istisnalar olabiliyor:((
Soran+1 yılHayir gunu degiskendi ama hic bu kadar kisa surmemisti
Soran+1 yıl2 hafta gecti zaten ram cinsel birlesme degildi icime girme olmadi zevk suyu geldi ama
Soran+1 yılHayir kesinlikle gelmedi
Soran+1 yıl20 .
ağrı kesicilerdendir kendini alıştırma git doktora
00 YorumlaKızım burada soracağına git doktora sor
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de gelur doktora hamilelik cikmasindan korkuyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAdetin gelemiyor dra gitmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSon durum ne? Sebebi neymiş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbitmemıstır tekrar kanaman olur belkı
01 Yorumla
Soran+1 yılOlsun cok agrim var zaten agri kesici de almiyorum artik
Gizli Üye(30-35)+1 yılüstüne görme flanmı acaba bu ya
08 Yorumla
Soran+1 yılUstune gormede az bikac damla oluyormus benimkinde 1 bucuk gunde 2 tane ped doldu bile boyle yerlesme kanamasi olur mu
Cevap sahibi+1 yılgit bir test al eczaneden ne die oturosn daha
Soran+1 yılAlamiyorum evli degilim testi yapicak yer yok
Cevap sahibi+1 yılyaa manyakmsn.. git bir avmyee al testi git tvalete yapp
Soran+1 yılMantikli ama hamileysem naparim
Cevap sahibi+1 yılya aldrcan ya evlenicen. karnın byüüsnmü istiosn
Soran+1 yılEvlenemicegime göre.. yaaa ben adet oldum nasil hamule olurum:((
Cevap sahibi+1 yılüstüne görme die bişede var. hmen bgun bir avmye gt
Kan depoların boşalmış olabilir
10 Yorumla
+1 yılbir test yap canım
06 Yorumla
Soran+1 yılşu an test alamam zaten evli degilim korkuyorum adet oldum diye rahatlamistim hamile degilim diye ama o da 2 gun surdu:((
- +1 yıl
Ne olacak eczanede evli misin diye sormuyorlar ki
Soran+1 yılEczaneden alsam eve getiremem testi o yuzden yapamiyorum zaten o testte pozitifi görsem bayilirim heralde
- +1 yıl
Eve götürme zaten bir Cafe'ye otur 2 dk tuvaletinde hallet. Büyük ihtimalle pozitif değildir heyecan yapma.
Soran+1 yılYa haklisin ama korkuyorum pozitif cikmasindan gercektennn
- +1 yıl
Çıkmaz bence ama ne olur ne olmaz yap bir şey varsa erkenden öğrenmek lazım
+1 yılŞüphe ediyosan test yaptr panpa
00 Yorumla
+1 yılAdetim geldi geri kesildi acabına hamileliğim
00 Yorumla
+1 yılHamile olman imkansız
00 Yorumla
+1 yılDoktora görün
04 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum hamilesin demesinden annem de gelir doktora
- +1 yıl
annenden gizli git ya da internetten araştır yadaaaa hamilelik testi yap.
Soran+1 yılGizli gidemiyorum testi de gizli yapamiyorum iste internet tek carem:(
- +1 yıl
Başka fikir gelmiyo aklıma geçmiş olsun şimdiden..***
Gizli Üye(25-29)+1 yılOldunmu
00 Yorumla
+1 yılzarda sıkıntı var..
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
olabılır konuya hakım degılım.
Evli misin
021 Yorumla
Soran+1 yılDegilim ama iliski yasadigim icin hamilelik riskim var
Soran+1 yılGeri cekme yontemi..
Soran+1 yılOyle de adetimin kisa sürmesi bununla ilgili mi acabaa
Soran+1 yılHayir ama agrim cok olunca agri kesici ictim
Soran+1 yılYok kullanmadim agri kesicidendir umarim hamilelik değildir bide kanamamda kati et parcasi gibi kanli seyler vardi aklima dusuk mu yaptim acaba diye soru da geldi:((
Soran+1 yılHayir 1 kerelikti
Soran+1 yılEver
- +1 yıl
Et gelmesi sıkıntı hamile olma ihtimalin yüksek benden söylemesi. Naneyi yedin bakalım gerisi nasıl yapcanız :D
Soran+1 yılEt degil kan pihtisi ya korkutma lütfen
Soran+1 yılRahatlayamiyorumm
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne