Şu görselle ilgili bir anım var, her aklıma geldiğinde gülüyorum 😂 ama iyiymiş. Soruya gelirseeeem sanırım bir şey düşünmüyorum. Çoğu açık kadının birçok kapalı kadınlardan daha muhafazakâr olduğundan eminim. Gerçi bu da bir tercih, laf etmek kimseye düşmez ama sonuçta dinine bağlı olduğunu bu şekilde kanitliyorsun, zıt tavırlar rahatsız edici olabiliyor. Maalesef bazı insanlarda " şu kapalılar ne fena var yaa" gibi bir algı da oluşturabiliyor. Yanlış yanlisi doğuruyor yani
Herkes şöyle düşünüyor, yok işte zorlaymış baskıymış vs. Yok öyle bir şey, bugün kapalı olmak yarın açık olmak isteyebilirsin. Bu senin nefsinle ilgili. Devam ettirebilene ne ala lakin kimseye laf etmek bize düşmez. Tesettürlüdür şöyle yapamaz böyle yapamaz da diyemeyiz. Hepimizin içgüdüsel duyguları var, zabdedemeyebiliriz. İnsanlık halidir, hatasız kul olmaz ya. Her koyun kendi bacağından asılacaktır zaten bize laf düşmez. Hoşgörü göstermeliyiz. Lafını etmek daha büyük bir ayıptır benim için.
Ama şey için sordum tesettüre bürünmek kutsal bir şey sonuçta islami temsil ediyor yani iç güdüsel duygularını dışa yansıtacak olanlar açılabilir aile baskısıyla kapananlara asla lafım yok ama kendi isteğiyle kapanan ve muhafazakar olmayan kadınlar beni düşündürüyor
Ne kadar kapatmak isterlerse o kadar kapanırlar kardeşim. Karışmamak en iyisi. Boşverelim, dediğim gibi bize laf etmek düşmez ki onların da açıklara laf etmesi yakışık almaz.
Aile zoru ve çevre baskısıyla başlarını örterler, içgüdülerinde ise beğenilmek ve süslenmek vardır. Baş örtülü ama suratta bi ton makyaj olanları var. Peygamberin giyinmiş çıplaklar türeyecek diye bir hadisi de var.
Bende aynı şekilde ve ek olarak aile toplum baskısı ya da gelenekselleştirilmiş kapalılık olarak düşünüyorum Hiç bir setr yok çünkü Zaten setrin aslı çarşaftır üstüne söz yoktur
Vücut hatları belli edilmeyecek ve baş örtüsünü yakalari kapatılacak şekilde ortunmeleri gerek siyah çarşaf giyenler abartıyor dinimiz islam o kadar bunaltmamiş insanları
Hadise bak görürsün örtünün emri gelince ertesi gün sokak kara kargalar gibi olmuştu diyor bir sahabeydi bu u diyen yanlış hatırlamıyorsam ki manen yazdım şu an
Bunu yakın zaman içinde görmek istersen elmalı hamdinin bir tefsirinde bizim analarımızın bir gözü açıktı bazıları iki gözünüde açık bırakırdı diyo Ki renk konusunda da dikkat çekmemesi ön planda ki en dikkat çekmeyen hatları belli etmeyen renk siyah Osmanlıda genç kızlar gençliğimiz anlaşılmasın diye sırtlarına kambur durduracak şeyler koyarlarmış
Biiii sende bi cinssin ha Ne diyo kuranda baş örtüsü yakaları kapatsın ne oldu? Köprücük kemiğinin altına geldi mi bu baş örtüsü? E sonra ne diyo cilbablarını sıkıca örtsünler cilbab ne arkadaş? Vücut hatlarını belli etmeyen örtü (çarşaf) illa çarşaf deme tamam Kol nedir vücut hattı bacak nedir vücut hattı bel nedir vücut hattı bu hatların hepsinin belli olmaması lazım nasıl bi şey giydi kadın? Kol bileğinden aşağı ayağa kadar düz bel kısmı ince değil vs vs Bu tarz bi kıyafet baş örtü kısmını al ek olarak ayrı ekle o da yakalardan aşağı sarkıyooor Al sana çarşaf kibarını söyle cilbab Ne dersen de adına örtünme budur ki bundan daha fazlası da ne diyeyim işte çok şey var uyamıyoruz Söylesem yobaz diye başlayacak cahiller belkide dinsizler
Yo sinirlenmedim aslında hepsini yazayım ki açık kalmasın dedim Çarşaf giymeyen biri kolunu nasıl kapatıyor onu merak ettim Ki çarşaf deme ne istersen onu de kol kapanacak bacak bel belli olmayacak fotodaki kıyafete istediğini de ama budur asıl setr