Öyle bir rüya görüp görmediğim konusunda emin değilim ama dün sabah uyandığımda iç çamaşırımda biraz yoğun bir akıntı vardı. Çok vesveseli olduğum için bunu da vesveseye yordum, günlük akıntıdır dedim ve orucuma devam ettim. Bu gece tekrar niyet ettim ama sabah uyandığımda dün gördüğüm akıntı normalden çok yoğun olduğu için acaba meni olabilir miydi düşündüm. Bu durumda ben ne yapmalıyım? Dün tuttuğum ve bugün şu an tutuyor olduğum orucun durumu ne olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi gusül aldım ama dün ve bugün tuttuğum oruçların durumu ne olur? Bilgisi olan var mı?
Oruç tutan biri rüyada ihtilâm olsa ve gusül almazsa orucu bozulur mu?
Vesveseli olduğum için bu da vesvesedir prim vermemem gerekiyor önünü alamam diye düşündüm. Ama sonraki sabah uyandigim gibi dün sabah gördüğüm akıntının normalden fazla olduğu aklima geldi. O zaman ne yapsam diye düşündüm. Belki o da vesvesedir bilmiyorum ama yine de yıkandım.
İstersen niyetlenerek o günler yerine kaza olarak oruç tut nasılsa salih ameller boşa gitmez yani o günlerin orucu kabul edilmişse de yeni tuttuğun orucun sevabını da kazanacaksın.
Şeytan inançlı insanları rahat bırakmaz sen vesveseye kapılma. Ayrıca havalar iyi ve akşam ezanı erken okunuyor yani oruç tutmaya müsait. Herkes senin gibi dinine sahip çıksa ortada sorun kalmazdı kardeşim
Rüyada olmuş ise abdestini alıp devam edebilirsiniz.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hatırlamadığım için sabah gördüğüm akıntıyı normal akinti olarak yordum. Orucuma devam ettim ve bugün yine oruc tutuyorum. Oruçlarımın durumunu ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şimdi.
Nette yazana göre iftardan sonra da gusül alınabilir bu durumda dün tuttuğum oruç kabul olur ama bugün tuttuğum oruç olur mu? Sonuçta dün abdest almalıydım ama almayıp devam ettim.
Vesveseli insanlar için durum o kadar rahat değil. Normal akıntıya yordum ve abdest almadım hatta tekrar niyetlendim ama bu sabah aklıma normale göre biraz fazla bir akıntı olduğu geldi. Bu durumlarda iftardan sonra da gusül alınabilirmiş nette yazana göre, o zaman dün tuttuğum oruç kabul olur ama bugün tuttuğum oruç kabul olur mu? Ne yapmam gerekir?
Bak, içinde şüphe var. Anladıpım kadarıyla özür durumu ortada. Şüphen varsa gusül almalısın. Ama bu durum hergün oluyorsa özüre girer, bu durumda gusle ihtiyaç yoktur.
Benim ki vesvese. Normal zamanda boyle bir sey olsa hiç önemsemem bile. Şimdi aldım ama keşke dün gusül alsaydım. Kulağıma su kaçmışmıdır gusül alırken diye düşünüyorum şimdi de. Bu tuttuğum 2 gün ne oldu orasını da bilmiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Orucun kabul olsun inş. Sen her ihtmale karşı gusülünü al orıcıma devam et
Aldım ama o iki gününün durumu ne olur bilmiyorum. Baştan mı tutmam gerekir acaba?
Onu anca fetvacı hocaya sorman lazım başka kimse doğru görüş veremez
Doğru ama erkeklerin başına böyle olaylar çok geldiği için burda sorayim belki bilirler dedim
Öncelikle bu kadar ilgilenmen çok iyi Allah kabul etsin , ikincisi uyandığında neden yıkanmadın?
Vesveseli olduğum için bu da vesvesedir prim vermemem gerekiyor önünü alamam diye düşündüm. Ama sonraki sabah uyandigim gibi dün sabah gördüğüm akıntının normalden fazla olduğu aklima geldi. O zaman ne yapsam diye düşündüm. Belki o da vesvesedir bilmiyorum ama yine de yıkandım.
İstersen niyetlenerek o günler yerine kaza olarak oruç tut nasılsa salih ameller boşa gitmez yani o günlerin orucu kabul edilmişse de yeni tuttuğun orucun sevabını da kazanacaksın.
Birsürü borcum var, bu vesvese yüzünden tuttuklarimin bir kısmını yok saydım zaten ama öyle de bitiremem ben bunları.
Şeytan inançlı insanları rahat bırakmaz sen vesveseye kapılma. Ayrıca havalar iyi ve akşam ezanı erken okunuyor yani oruç tutmaya müsait. Herkes senin gibi dinine sahip çıksa ortada sorun kalmazdı kardeşim
Denildiği kadar kolay olmuyor maalesef
Biraz konuşmak istermsn
Rüyada olmuş ise abdestini alıp devam edebilirsiniz.
Hatırlamadığım için sabah gördüğüm akıntıyı normal akinti olarak yordum. Orucuma devam ettim ve bugün yine oruc tutuyorum. Oruçlarımın durumunu ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şimdi.
Allah kabul etsin. Abdestini al devam et
Nette yazana göre iftardan sonra da gusül alınabilir bu durumda dün tuttuğum oruç kabul olur ama bugün tuttuğum oruç olur mu? Sonuçta dün abdest almalıydım ama almayıp devam ettim.
Almanız gerekiyordu. Hâlâ almadıysanız alın
Şimdi alsam bu iki günüm de kabul olur mu? Erkekler bu durumları daha iyi biliyor, kadınlarda pek olan bir şey degil çünkü...
Bilmiyorum
Normal akıntı dır bozulmaz ama gusül almakta fayda var
Ama almadım normal akıntı diyerek. Orucum ne olacak?
Bozulmaz her hangi bir rüya görmediyseniz ama zayıflaya bilir oruçluylende gusül abdesti ala bilirsin
Nette yazana göre iftardan sonra da gusül edilebilir nu durumda dün tuttuğum oruç bozulmamış olur ama bugün tuttuğum oruç olmuyor olabilir mi?
Hayır bozulmaz ( ancak kendin oruçlu iken bozulur orucunu tuta bilirsin
Parantez içini anlayamadım
Yani insan oruçlu ilken isteyerek eşiyle beraber olursa oruç o zaman bozulur
Şüphe varsa gusül alınmalı
Ama vesvese yapıyorum deyip gusül almadım. Oruçlarım ne olacak?
Bugün al öyle devam et dünkü kabul olmuştur inşallah
Tamam sağol inşallah
Sen işini garantiye al al bir dus olsun bitsin
Dildon mu kaldı içeri de
Beynini kullanarak cevap ver bir daha. Zararını değil kârını görürsün.
Anlıyorum çok azgınsın dildo kesmiyor hep penis istiyorsun yemek
Abazan erkek dediğimizin kadın modelisin. Hemcinsim olmandan utanç duydum.
Bende neden namuslu ayağına yatıyorsun onu anlamadım utanmasan elime erkek eli değmedi diyeceksin
Ben de neden her namussuzun herkesi kendi gibi sandığını anlamıyorum. Gerçi kişi kendinden bilirmiş işi, sen de haklısın.
İyi parmaklamalar
Bir bitin! Herkes sizin gibi arsız ahlaksız değil. Hem onca halt yeyin hem de kendinizden temiz olanlara tahammül etmeyin. Oldu!
Sen mi temizsin? O yaşta neler yaşamışsındır
Sen değilim canım. Insanların orucunu bile hazmedemiyorsunuz. Boğul hazımsızlığında.
Söyle hadi vajinadan mı daha zevk alıyorsun anüsten
🧠 bak beyin al kullan. Bu emoji hali bile sende olandan daha işlevli.
Teyze neden bu kadar ciddisin?
Deliyle deli olamadığım için.
Kendini zeki sanan bir zavallısın hep acıdım senin gibilere😊
Asıl acınılacak olanın kendi olduğunun farkına varacak bir zekada bile olmayan birinin söylediği herşey değersizdir.
Boşsun teyze
Ben boşsam sen ne haldesin bir düşün ergen
Yaş kaç hala parmaklıyor musun?
Parmağını o yerden çıkar ve beynine parmak at. Çalışır belki ergen.
Teyze sen bakireyimde dersin o yaşta
Pardon sen ne diyorsun o yaşta? Anlaşılan dağıtmışsın...
Hadi karşılaştıralım şeyleri
Kızmısın erkekmisin anlayamadım?
Kızım, tek siz yaşamıyorsunuz bu durumları.
Adet olmadıysan ihtilam olduğunda gusül alıp orucuna devam etmelisin.
Şüpheye mahal verilmemeli.
Vesveseli insanlar için durum o kadar rahat değil. Normal akıntıya yordum ve abdest almadım hatta tekrar niyetlendim ama bu sabah aklıma normale göre biraz fazla bir akıntı olduğu geldi. Bu durumlarda iftardan sonra da gusül alınabilirmiş nette yazana göre, o zaman dün tuttuğum oruç kabul olur ama bugün tuttuğum oruç kabul olur mu? Ne yapmam gerekir?
Bak, içinde şüphe var. Anladıpım kadarıyla özür durumu ortada. Şüphen varsa gusül almalısın.
Ama bu durum hergün oluyorsa özüre girer, bu durumda gusle ihtiyaç yoktur.
Benim ki vesvese. Normal zamanda boyle bir sey olsa hiç önemsemem bile. Şimdi aldım ama keşke dün gusül alsaydım. Kulağıma su kaçmışmıdır gusül alırken diye düşünüyorum şimdi de. Bu tuttuğum 2 gün ne oldu orasını da bilmiyorum.
Bozulmaz.
O istem dışı.