Bir anne adayının vajeni genişlemesin diye sezeryan istemesi neden cok goruluyor ? Hiç bir neden olmaksızın sadece bu yuzden istenemez mi? sonucta vajen kendiliğinden eski haline gelmiyor:/
link
link
bir kase bal düşünün ama harbi bal olacak halisinden.
bir parmak bal alın , balı aldığınız yerde açılma genişleme ve çukur göreceksiniz.
sonra o çukurun yavaş yavaş kapandığını da görürsünüz.
yüce Allah da kadına bu olayı vermiştir. yani ne olursa olsun genişleme belli bir gün olur ve zamanla geçer . o zamana kadar zaten eşler birbirleriyle beraber olamıyor.
o yüzden aksine kürtaj çok risklidir ve 2 kere üst üste olunduğunda ciddi sağlık problemleri yaratır ve ileride çocuk yapma riskini de aza indirir.
vajen doğumdan sonra tekrar zmaanla daralır ama asla ilk formuna donmez bu mumkun değil bal orneğin olmadı malesef. evet kurtaj cok riski o riske değer şey var ise yapılabilir
bılmem bence bıraz daha arastır derım. benım ıcın no problem . bunun cevabını bılsemde olur bılmesemde..
yani elbette o zaman 5 cocuğu olan ailke yandı demektir. no temas no hıs no hersey yanı .
onlar ne yapsın
bilmiyorum 5 kerede ne olduğunu ama cok da guzel değil.
kişinin ahlakınada bakar , 5 cocuğum oldu , genısleme oldu , neden ınsan o zaman eşini beyenmez mi .. yoo yıne beyenır. cocuğu olmadığı halde bıle gözü baska yerlerde olan ınsanlar var.
göreceli bir kavram .
ama benım bılgığım hıc sorun yok. allah kımseye standart uygulamıyor. sistemi herkeze eşit 5 cocuk yada 1 cocuk .
gozu dısarda olmak eşini begenmemek ile ne ilgisi var soylenilenlerin. vajenin genişlemesini istemiyorsa bir kadın yada doğumdan korkuyorsa sezeryan doğurur kim ne karısır ki. sezeryanda risk daha fazla ama yeterli duzeyde olduğu için uygulanıyor avantajlarından da yararlanmak isteyen yararlanabşlir.
Eskiden öyledi.Şimdi vajen daraltma operasyolarıdao luyor.Onun için normal doğum daha iyi tabi acıyı çekebilene
o kadar basit değil kim daraltma operasyonu olmak ister ki oyleyse sezeryan olursun baştan cozum. sezeryan olmaya bir engel yoksa olmak lazım bence
Sezeryan basitmi sence.Senin hiç alt tarafını uyuşturup karnını yardılarmı.Bunları düşün bi daraltma operasyonu lokal anaestezi ile yarmadan kesmeden biçmeden oluyor be bilader
ben erkeğim elbette yarmadılar ama arkadaşlarım var . 30-40 dk suren bir ameliyatla işlem tamamlanıyor ve cok memnunlar. kimse normal doğurup vajen daraltma operasyonuna ayrıca gideceğine inanmıyorum oyle dusunen sezeryan olur. sezeryanın eksisi ne sence?
Valla dar vajina olsun diye.Kadın genişlemesin diye bunu savunmak yanlış.Hem senin bilmediğin noktalar var.Normal doğum tam gününde olması öyle gelmesi kadın vucudu için daha iyi.Yenilenme açısından vajinadan çıkması bebeğin.sezeryanda insanlar 1 hafta önce bile aldırıyor saçma.Ben bunu bilirim isteyen istediği gibi yaptırsın
normal doğum beklenirken gecikince bebegin içerde kakasını yutup sakat yada olu doğum olması muhtemel yani her normal doğum doğru gunde geliyor denemez.
bindebir ihtimal.Neyse sen doğru bildiğini savun ben doğrubildiğimi
sezeryandaki binde birden fazla olan olumsuzluk nedir? neyse
vajenin genişlemesi korku vs. bunlardan dolayı sezeryan tercih ederdim ama oda çok kolay bişey değil yani karnından itibaren rahme kadar her yeri kesiyorlar ve sonrası da çok zahmetli ayağa kalkman iyileşmen falan.yani yukarı tükür bıyık aşağı tükür sakal..ne yapacağız bilmem kadınların işi zor...
tamamen katılıyorum . konusu gecerken bile bazen içim urperiyor inş o gucu dayanıklılığı cesareti hamileyken bulursunuz.
inş. buluruz.milyonlarca kadın yaşamış geçirmiş, bizde buluruz o cesareti inş.
eşim hamile korkup korkmadığını sorduğumda hayır bişey bana o gucu veriyor diyor. belki genler belki hormonlar bilemiyorum.
ben normal dogumdan korkuyordum sezeranla cocuk sahibi olmak istiordum simdi asaklandı ben de cocuk dogurmaktan vazgectim uzun bir süre :(
yasaklandı mı yok ya yasaklanmadı ama cok karıştılar. korku da bir neden haklısın herkes cok kolaymış gibi normal doğurun diyor :/
annem bni normal dogumal dunyaya getirdi ona soruyorum benim zamnımda sezeryan olsaydı ben de dezeryanla dogururdum diyor kadın , hele bu konuda atıp tutanların cogunun erkek olması çok acı vajinanın bozulması var ileride kasların gevsemesi dolayısıyla çiş tutamama var agrısı var var da var
kimiside korkuyu gectim vajen daraltma ameliyatı var diyor o sanki cok olagan bir durumda normal doğum olcak. sezeryan varken ne gerek var bunlara. hem acısız evet normale gore eksileri avr ama doktor sakınca gormuyorsa uygulanmalı. sahsen ben vajenin genişlemesini istemezdim eminim ki benden daha cok bir bayanda asla istemez bunu
ben hemcinslerim kadar cesur değilim normal dogumdan sorna daraltma amelytyla da bıcak altına yatıcaksam hiç 2 acıya girmem sezeryanla dogururum,ya millletin yorumundan sorna kendimi kötü hisettim ama daha acısızı kesfedilene kadar sezeryan :) snin bahsetiğin şey de ben istemem oyle olsun
evet bazıları herşeyin normali makbul diyor . ama biraz empati kurmaları lazım. ben bile normal doğumu duyunca içim bir urperiyor. Normmal doğumda bagısıklık sisteme faydası var elbette ama bu kadar abartıldığı kadar olumsuz değil. bu yuzden en yakın arkadaşım sezeryan istiyor .
hiç çocuk dogurmayanların bagısıklık sistemi kötü mü simdi bagısıklık sistemi baska yollarla da iyileştirilebilir :) arkadasın bana gre dogru topluma gore yanlıs secim yapmış :) her seyin normali dogal diyenler dogumdan sorna dikiş de attırmasınlar vajina estetiği ameliyatıan da girmesinler onlar normal mi sanki :)
:) aynen oyle o ameliyat cok normal sanki :) hem normal doğumdada aşağı bir kesik atıyorlar rahat cıkması için
hiç ama :) sana katılıyorum
ben oyle cok cok katı değilim normalde olsun ama sezeryanda olsun.Eşim Normal doğum yapsa karışmıyorum ama herzman ki formunda kalsa daha bir guzel olurdu . :)
Cevap
3Cevap
ben kendı ıstegımle sezeryanla dogum yaptım izi bıle bellı belırsız ... veeeee vajen eskı vajennn hıcbır degısıklık yokkkkkkk hala onceden gırerken cektıgım hafıf acıyı cekebılıyorum demekkı genıslemem olmamıs:)))
Yanii sezeryanda genislemrsi mumkun degil zaten. Sezeryaninda avantajlari var iste :) artuk iz dr brlli belitsiz oluyor ama bilmeyrnler saniyor kocaman bir cizgi olcak. Ona gelene kadar catlaklar� dikkat etmeli:)
Sırf bu yüzden sezeryan gibi büyük bir ameliyat geçirmek saçma , normal yolla doğum hem anne hem bebek için en sağlıklısıdır zorunluluk yok ise , kendi kendine gelmiyorsa eski haline kaldırsınlar kıçlarını spor yapsınlar madem ..
doktor bahsettiğin bayan için hangisini öneriyorsa o doğrudur ama sen bu kadının eşiysen ve doktorda sakınca görmüyosa çok değil mecburda değil
Elbette doktorun onerdiği en uygunu ancak korku yada vajenin eski haline gelmeyeceğini bilmek var işin ucunda. neden bunu doğurcak kişiye cok goruyorlar anlamıyorum. en fazla anne adaylarına eğitimler ver normal doğumun avantajlarını anlat secimi anneye bırak doğrusuda bu olmalı
ileride eşin normal doğum yaptığında ya yaptıktan sonra estetikle daraltılır ya da doğum esnasında atılan dikişlerin sayısı arttırılarak vajina daraltılmış olur. herşeyin bi çözümü var sağlık önemli
sezeryanın ne kadar olumsuz etkisi var ?
teşekkür cok merak ettim aslında sadece doğuranlara sormak lazım gerçekten merak ediyorum
rica ederim evet doğum yapmış olanlar en doğru cevabı verebilirler
başka zmaan sormak lazım :9
daraltma operasyonu belki işi çözer.bence en sağlamı normal doğum.
sezeryandan cekinen daraltma yapar mı
daraltma daha küçük operasyon ama kendi bilir.
kegel egzersizi denen birşey var oradaki kaslar yeniden güçlendirilebilir
yeterli bilgin var mı? tamamen eski formuna doner mi? doğurmamış bir bayanda bu egzersizlerle daha iyi bir forma kavusur mu? Bunuda oğrenirsek sıra doğum korkusunu yenmeye gelcek :)
şöyle biliyorum kegel egzersizi cinsel doyumu artırır normal vajina eskisine yakın toparlanır ama 2-3.doğumda cerrahi gerektirir bunun için kegel ile ilk doğum yapmış gibi olunabilirmiş ben öyle biliyorum
Cok tesekkur ederim. Firsatum olmadi arastiramafim ilk firsatta nceleyecegim merak ettim.
Herşeyin normali makbuldür.
Ama normal erkek yok ki oturmuş vajina darlığını hesaplıyorlar.
Ne kadar kıymetli şeyiniz var.
Herşey onun hazzından ibaret dünyada değil mi.
2. satırdan sonrasını kabul edemem. bahsettiğim kişi benim en yakın arkadaşım ve hem korktugunu hem genişlememesini istediğini soyluyor. Bir erkekden daha cok bir kadın bunu ister.
Tabi ya nasıl bir zevkse hem kadının hem çocuğun sağlığından öne geçiyor.
Hiçte istemem kadında bende kadınım al işte.
Erkek oturup kadına yok normal doğurma genişler seni eskisi gibi arzulamam vık vıkları yaparsa tabi kadında bundan etkilenir.
Nasıl bir zevk nasıl dünya erkek hazzına hizmet edecek illa
benim eşim normal doğuracak asla boyle birşey soylemedim biraz onyargılısın . yakın arkadaşımda boyle dusunuyor benim fikrimde arkadaşım gibi . burda aslolan annenin fikridir sorumda bunu vurguladım.
arakdas feminist galiba biraz ...
peki hanfendi ...
eşimin sabrına gerek yok kararıda ona bıraktım onunda daralma yada doğum korkusundan yakındığıı durum yok normal yapacak.
normal doğum daha sağlıklı tabi bebeğin sağlığı vajinadan önemlyse senin için. ayrıca ben istemem karnımın ortasında upuzun bi dikiş izi yani gerekli olmadığı sürece sezeryan düşünmem bu iki nedenden dolayı
evet normal doğumda cıkarken aldığı bakteriler bagısıklık sistemini bile kuvvetlendiriyor cok yararlı ama doğum korkusu ve vajenin genişlemesi sıkıntı verici. ama sezeryanda gobek altından ve az kesiyorlar artık yapıştırma uygulanıyor ve cok iz kalmıyor kendi gozlerimle gordum. Bu arada normal doğumdaa vajenin dısından kesik atabiliyorlar oda iz kalıyor.
vajende izin kalmasının ne önemi var ki sanki elalem vajinamı görecek. ayrıca doğum sırasında dikiş sayısını arttırarak vajina daraltılabilir yani normal doğum daha iyi bence
sezeryandaki kesikte gobek altından oluyor onuda kimse gormeyecek ondan soyledim.dışardan atılan dikiş vajeni daraltmıyor içerden genişliyor malesef ve doğum anında daraltma operasyonu uygulanamıyor.
yani bikini giyildiğinde görülebilir muhtemelen ya da aynaya baktığımda kendim rahatsız olabilirim. kaldı ki sezeryanda risk de var ameliyat olduğu için. içerden daraltma olayını bilemiyorum belki daha sonra operasyonla iç kısım daraltılabiliyordur
daraltma operasyonuda cok normal bişey değil o zman sezeryan yaptırmamanın bir anlamız kalmaz ki . vajenden kesiği goruncede rahatsız olursun bence km ne isterse onu yapabilmeli benim eşlim normal en yakın arkım bu nedenle sezeryan olcak
ben googleda bir video izledim az önce ordaki jinekolog diyor ki "evet bir genişleme oluyor ama bu genişleme cinsel hayatı olumsuz etkileyecek türden olmuyor. ancak 3-4 doğum gerçekleşirse olumsuzluk yaratıyor"muş.
ama yinede ilk seferde bile tam olarak ilk formuna donmezmiş. bilmiyorum canım ya bazı arklar tedirgin ve buna onem veriyorlar demek ki benim için cok farketmez dar olsa elbette daha iyi ama aslında asla olmamalı desem eşime anlatırdım durumu oyle dusunmuyorum. ama daha cok onemseyen bir kadın da sezeryan olabilir beşlkide cok fazla karışmamak doğrusu olan.
Penisi ufak ve ince olanlar düşünsün bana ne..
ne alakası var vajen esnek bir yapıdır ne kadar darsa o kadar sıkı kavrar
sezeryan tehlikeli normal doğum öneriliyor
dr sezeryana karşı cıkmıyorsa belirli neenlerden yapılabilir bence
sezeryan doğum isteği yüzünden yengemin bebeği ölmüştü
uzuldum gerçekten ama bu oran oldukca dusuk her doğumda risk var :(
herşeyin normali makbul :)
ama bazı nedenler fikir değiştirtebiliyor
ya cok korkuyorsa :)
pink :
eşim normal doğuracak en yakın arkadaşımda hem korkuyor sezeryan olacak. burda onemli olan annenin fikri diye dusunuyorum. yoksa sağlık ve annenin kararı onde gelir.
Bu anneye kalmış bir fikir değil doktor anne veya bebeğin sağlığında risk gördüğü an alır sezeryana yani doktorlarda normaldan yanadır.
Ablam yaptı ve çok ağır sezeryan sonrası kendine gelme dikişleri patladı vs vs ama onunla birlikte normal doğum yapanlar aynı gün çocuğu kucağında çıktı gitti.
herkesin dikişi patlasa sezeyan yapılmazdı her doğumun olumsuz yanları veya riskleri var pink. doktora danısırsın risk gormezse yaparsın zorla değil elbette
bir daha oku istersen.
ben bir kadın sezeryan istiyorsa cok mu bunu istemek hakkı değil mi diyorum. evet normal doğumun bir cok faydası var bunu sormam bunları gozardı ettiğim anlamına gelmez iki yonteminde farklı avantajları dezavantajları var buna karşı gelmiyorum.
hiçbir kadın sezeryan istemez..bu konuda çok ciddiyim.çünkü hem karnında kocaman kesikle.hem doğumdan sonraki karnındaki çatlaklarla yaşamak zorunda kalıyor..şuana kadar sezeryan isteyen biri tanımadım.sezeryan keyifle karar verilecek bişey değil.tamamen zorunluluk durumunda yapılmalı.. doğururkenki o acı,ıkınma vs.bunları yaşamak ister her kadın.zaten doğumdan sonra salgılanan adını unuttm bir hormon var.o acıyı vs unutturuyor kadına.böyle mucizelerden mahrum bırakılmamalı kendini kadın.yanlış.
Halukcum Turkiyedeki doğumların %40'ı sezeryan biz dunya birincisiyiz. buda annelerin isteği ve doktorların onayı ile gerçekleşiyor. benim en yakın 2 arkadaşım sezeryan istiyor kuzenimde kendi isteği ile sezeryan ile doğum yaptı. Acıyı azaltan hormon var ama asla dindirmez ve buyuk acılar cekiyorsun youtubede biraz videolara bakabilirsin. Şimdi bu hormon mucize ve kadınlarımız mahrum kalmasınlar diye bir dusunce inanış oldukca mantıksız geliyor.
acıyı azaltan hormon yok.acıyı azaltan bişey yok.o hormon anneye acısını unutmasını sağlıyor.sanki hiçbişey olmamış gibi.ayrıca sezeryan bizde niye bu kadar çok.özel hastanelerin şerefsizliğinden..ben normal doğum yapmamış anneye (zorunlu durumlar hariç) tam anlamıyla anne diyemem.ayrıca normal doğum yapınca annenin ömrü uzuyor be. link burdanda hangi durumlarda serzeyan yapıldığına bak.bu çocuk oyuncağı değil..
kardeşim yaşın 19 değil mi senin!once yaşından buyuklerle konuşmasını oğren azarlıyorum seni cunku bana "be"li "bak"lı konuşma.ben 27 yaşındayım ve eşim hamile en yakın arkadaşım kadın doğum uzmanı ole boş terelleliden atmıyorum. sezeryanın ne zman yapılacağını ne zaman yapılmayacağını elbette biliyorum.sezeryan iyi bişey değil ozmn ozel hastanelere gereksiz sezeryanı yapmamaları için yaptırım uygulansın annenin isteğine karışmak da ne demek!anne ister dr uygun bulkur yapar bulmaz yapmaz.
:)) Sen daha soruyu kavrayamamışken hala sezeryanın yasaklanacağından bahsederken cocuğumun olmadığını algılayamamışken beyinden mi bahsediyorsun :)))) ben ozel bir firmanın ar-ge sinde çalışıyorum sen bana yaratıcılıktan bahsediyorsun . kiminle aşk atıyorsun tatlım:)
haha ama bakılırsa konuşmaların ergenlere benziyor haluk:) haa sorma ya sen daha 19 yaşındaydın değil mi toysun yani. Gerçekten ironik normal doğumun sağlığından bahsederken doğmamış cocuğum uzerinden prim yapmaya çalışmak. kuculdukce kuculuyorsun halukcuk. kimin beyni olduğu beynin yok demekle değil konuşmalarla belli olur.Once hayata dair bişeyler oğren ben şu oldm bu oldum de buyudum de cık karşıma seninle tartışalım. şimdi kuyrugunu bacaklarının arasına sıkıştır ve kendi pisliğinde kaybol .
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar