İstimna etmek taaaa Osmanlı'da kullanılan bir kelime. O zamanlar ulu orta bu kelime kullanılmazmış haliyle EL kelimesine karşılık gelen harflerin ebced hesabndaki karşılığı 31 kullanılır olmuş. Tamamen terbiyeden aslında. Aam artık bir özelliği kalmadı :)
Hayır o zaman üzeri kapalı anlatım için kullanılırmış ancak artık öyle bir durum yaşanmıyor. 31 amiyane bir şekilde argo olarak kullanılıyor demek istedim.
erkeklerşn 31 meselesnin bir dayanağı referansı var ama kadınlar için olanı uydurmasyondur.
eski türkçede mastürbasyonun adı "el çekmek". toplum içerisinde ayıp olmasın diye şifrelemek istemişler. bunun ebced hesabı karşılığı olan 31 rakamını kullanmışlar. tabi bu şifre olayı da yaygınlaştı herkes öğrendi. osmanlı arap alfabesi aslında daha doğrusu fars alfabesi kullanıyordu. "E" harifi arap alfabesinde "elif" harfine tekabül eder ve ebced karşılığı 1 dir. "L" harfi arap alfabesinde "lam" hrifne takabül eder ve ebcet karşılığı 30 dur. EL 1+30 =31 ebced hesabı elde edilir.
kadınlar için uydurulanlar 62 falan uydurmasyondur rferansı yoktur
Ebced hesabı denen birşey var,, bu hesapta harflere sayısal değerler verilmiş. Osmanlı döneminde edep ön planda olduğu için bu tarz şeyleri ulu orta konuşmak hoş karsilanmazdi. Arap alfabesinde Elif'in ebced hesabindaki karşılığı 1 dir.. Lam'ın karşılığı ise 30. Once büyük değer öne yazıldığı için 31 rakamı ortaya çıkmıştır,, yani bir bakıma 31 =El demek. Osmanlida İstimna etmek tabiri kullanilirdi ki buda elle bosaltma anlamına geliyordu.
Bızır; kadının cinsel organının üst yanındaki, dikleşebilen, cinsel zevk duyumu noktası olan bölüm. nasıl osmanlıda 31sayısı verilmişse aynı şekilde bunada 52 sayısı verilmiş
Masturbasyon sırasında kadın kaç dakikada orgzam olacak.. erkek kaç dakikada boşalacak hesabı sayı ile yapılmış olabilir.. erkek 31 saniye ile 32 dakika arası.. Kadın 52 dakika veya 52 saniye içinde cinsel tatminliğe ulaşmış olabilir.. tabi bu tamamen varsayım.
Osmanlı zamanında şifreli konuşma o ebced hesabı ile alakalı çekmek anlamında. 2. Mahmut zamanında çok sıkı tutuyormuş kaçamakları sandalda yapar olmuşlar. 52'yi bilmem o sonradan uydurma kız mast yaparken eli ülkücü işaretivari, tavşan vari şeylere benzer tavşandan türetmiş olabilirler.
31 türkçedeki el kelimesindeki e ve l harflerinin arap harflerindeki sırasıydı (elif 1. harf) yanlış hatırlamıyorsam. İnternetten araştırmıştım. 52'yi ilk defa senden duyuyorum.
Yanlış hatırlıyor olabilirim de internetten araştırmıştım ben de ve böyle yazıyordu. Bu tarz rakamlarla ifade etmelerinin sebebi de toplumda böyle bir şeyi açıkça söylemektense bu tarz sayılarla ifade ederek daha az anlaşılır olmasını sağlamak.