Evrim gerçek mi değil mi o konuya girmeyeceğim ancak evrimin doğruluğunu göstermek için anüs kıllarını örnek gösterme :) Hıçkırığı kullan, kuyruksokumunu kullan, ne bileyim kullanılmayan organları kullan. Düşününce anüs kıllarının da bir işlevi var hani, yürüme ya da bacak hareketleri sırasında deri aşınmasını engelliyor.
13 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılciplak olup tasa oturdugunu ve o tasın surtugunu dusun oradaki dokular zaten hasastır hemoroide falan yatkindir. kıllar belli bir koruma saglayabilir. ama boyle tartısmaları bilmeyen insanlarla tartısmak (biyolojik acidan) maymunlarla santrac oynuyormusum hissi yaratıyor bende...
74 Yorumla- +1 yıl
Çıplak olarak taşa neden oturayım? Taşın sürttüğünü mü düşüneyim? Ben bir yere oturduğumda anüsüm oraya değimiyor kalçalarım var benim (!) Sanırım sen farklı bir oturma yöntemi deniyorsun, belki de denediğin yalnızca masum bir oturuş değildir (!) Ben çıplak olarak taşa neden oturayım, çıplak olarak buz kütlesine oturuyor muyum? Bence maymunlarla biraz daha satranç oynayıp öyle gel.
- +1 yıl
Insan kiyafetleriyle evrimlestiya ve sandelye koltuk her zaman vardi
- +1 yıl
kabul edip etmemek degil mevzu yeterli derinlikte degil tartısma okumak lazım biraz.
+1 yılÇelişkili bir soru olmuş aslında.. Nasıl ki evrimde bir yeri ve görevi var, akıllı tasarımda da aynı görevi sahiplenmiş olması mümkün.
biltek.tubitak.gov.tr/.../index.php06 Yorumla- +1 yıl
Isı yalıtımından sorumlu diyor ve o bölgenin dengeye ihtiyacı olmalı.Yani tamam bir vantilatör olmayabilir ama görevi belli.
Sanırım dikleşmediği için diyorsun..O soğukta gerçekleşen bir olay yani anüs sıcak bir bölge.Ama biz aldığımızda farklı bir şey hissediyormuyuz yok sadece temizlik hissi , hoş kolumdakiler gittiğinde de bir şey hissetmiyorum yinede bir görevi olduğu gerçeğini değiştirmiyor hissetmiyor olmam.
Tabi bu benim senin söylemin üzerine kurguladığım bir düşünce..Başta sormam gerekiyordu..Neden geçerli olamaz? - +1 yıl
Aslında sonradan bir görev uydurmaya meyilliyiz. Anüs çevresinde kıl olmasaydı da ısı yalıtımında herhangi bir sıkıntı çekmezdik, çok ince hesaplar/dengeler yok yani ortada. Her kılın görevi ne ise anüs çevresine de aynı bilgiyi yapıştırıyoruz. Oysaki faydasından çok zararının olduğunu söylemek mümkün, özellikle hijyen konusunda. Bu arada evrim sürecini takiben bütün vücut kıllarıyla beraber o bölgedeki kılların da önceleri ısı yalıtımı yaptığını söyleyebiliriz tabiki, ama bunun için insanların bir zamanlar oldukça kıllı olduğunu kabul etmek gerekir. Kalçaların üstünde o kadar kıl yokken anüs çevresinde kıl olması yaratılışçılar tarafından pek açıklanabilecek bir konu değil.
- +1 yıl
Çünkü onlar ilk insanların da tıpkı bugünkü insanlar gibi hem zeka hem de toplumsallık açısından gelişmiş olduklarını iddia ederler. İki seçenek var: Bu ilk insanlar (adem ve havva; çocukları) 5-6 tane kılın yapacağı ısı yalıtımına muhtaçlar mıydı? Çıplak mı geziyorlardı? Doğayı dönüştürüp kendilerine elbise yapacak zekaya sahip değiller miydi? Sorunun gönderim yaptığı yerler, sorunun direkt olarak muhattap bıraktığı konudan daha can alıcı sanki :)
- +1 yıl
Bütün söylediklerini kabul ve takdir ederken evrime de konusu gereği küfür etmeden geçemeyeceğim.
Son cümlene istinaden diyorum ki fenasın.
Adem ve havvadan geldigimiz zaten kuşkusuz. Ama ilerleyen nesillerde araya bir maymun karismis olabilir.:)
85 Yorumla- +1 yıl
hah...hah...hah...çok komik.engin bilginle söylermisin şu şüphe götürmez kanıt nerde ve kim, ömrünü araştırmaya adamış onbinlerce bilginden hangileri ispatlamış?
Mitokondriyal DNA nedir hiç duydun mu? mitokondriyal DNA anadan kıza geçen mutasyona pek uğramamış dna dır.bilim insanları bu dna atasının izini 65 bin yıl öncesine ve orta afrikaya kadar sürdüler..bu sonuç ilk insanların orta afrikada evrimleştiği teorisini aynen destekler nitelikte bir kanıttır.. - +1 yıl
imam hatip lisesinde mitokondri mı okutuluyo kardeşim sordugun soruya bak carpılcan sımdı :D:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılAbi kıldan önce apandist dıye bı organ var o ne işe yarıyo dıye de sormak lazım :) ayrıca ınsanlar kusursuz dızayn edıldıyse neden her gun bızım hastaneye kanser hastaları gelıyo genetık geçişli olarak? tabı evrım teorısıne ınanmayanlar teorıyı anlamıyolar bıle :D onlara gore :: he bız tavsanlarla akrabayız yanı gıbı yaklaştıkları ıcın olaya ne senın sorunun nede benım cevabımı anlayacaklardır :D salla primat işte :D:D
10 Yorumlasen evrim diyince aklıma bu geldi
www.facebook.com/photo.php11 Yorumla
+1 yılinsanların arasında sen ne işe yarıyorsun?
sende bu insan ırkına zarardan başka bişey degilsin siz ne işe yarıyorsanız oda o işe yarıyordur
al maymununda sana bir sorusu var
galeri2.uludagsozluk.com/.../...olmuyor_358179.jpg14 Yorumla- +1 yıl
İşte evrim teorisini çürüten caps.
- +1 yıl
https://www2.youtube-gir.com/watch?v=hXtkGGyKOvs
sonuna kadar izle
siz sanıyorsunuzki öylece yok olup gidicez çok büyük bir hata yapıyorsunuz sonsuz bir azap sizi bekliyor sizin dediginiz gibiyse bizim bir zararımız olmazki bizim dedigimiz gibi allah var ahiret var ya bizim dedigimiz gibiyse siz ne yapacaksınız?
zaten kalpleri ancak allah yumuşatır allah istemedigi sürece sen inanamazsın inş hiçbir zamanda inanamazsın sonsuz bir azap içinde kalırsın
adem ve havva ensest ilişki mi bence iyi araştır sonra tartış
612 Yorumla- +1 yıl
çok yanlış biliyorsun doğrusu:dine göre bu çocukların hepsi bir erkek, bir kız ikizler olarak doğdu ve sanki aynı batından olup olmaması sanki çok farkeder ve onları uzak akraba yapar gibi aynı batından olmamak kaydıyle tanrının emriyle evlendirildiler.ve bildiğiniz habil ve kabil hikayesi ilk cinayet vs.vs..
senin düşünmen gereken herşeye kadir yüce tanrı bir çift insan daha yaratamadımı ki böyle acayip bir yola başvurdu? - +1 yıl
adem ve havvanın cennetten kovulması da var.Allah bizleri evreni nasıl yarattıysa bir erkek bir kadın daha yaratabilirdi.Evet o dönemde uzak akraba yapardı çünkü başka insan yoktu.Onu şu şekilde düşün bence.Eğer 2 farklı çift olsaydı insanlar bunu bir ayrım olarak görebilirdi.Müslüman olarak ben buna inanıyorum tabi ki sen farklı düşünebilirsin.Ancak eğer bu konuları gerçekten merak ediyorsan kuranı kerimden araştırabilirsin.
- +1 yıl
Kız kardeş abisiyle, erkek kardeş de ablasıyla cinsel ilişkiye girmiş islama göre. Ve yine islama göre tanrının adem ve havva'dan başka bir çift daha yaratacak gücü yokmuş. Al burada bir dolu tartışma yapıldı www.kizlarsoruyor.com/.../q1364419-islam-dinine-gore-insanlar-nasil-turemislerdir
- +1 yıl
burada yapılan tartışma beni ilgilendirmez ki.Allaha inanan biri olarak ondan gelen kuranı okurum bilgilenirim.Ensest ilişki olarak bakman çok yanlış.Ard arda doğanlar evlenmiyordu.Bunun nedeni yine dediğim gibi başka insan olmamasıydı.bana evrim teorisini anlatabilirmisin yani insanların ademle havvadan geldiğine inanmayıp maymundan geldiğine inanmıyorum açıkçası
- +1 yıl
ve böylesi ne kolay değil mi? tanrı yarattı sorgulamak günah de çekil kafanı beynini, yıllarını araştırarakmı harcıyacan..sen yat uyu boş ver fazla düşünme sonra mazallah dinden çıkarsın.zaten öyle sağlam bir dinimiz varki çok saçma bir dini kural ya da inannış sebebiylede olsa aklından en ufak bir soru geçiverse, en ufak bir acaba da dinden çıkıveriyoruz ve ebedi azabı hakediyoruz.
+1 yılO kadar gerekli uzuv varken kalkıp g.t kılına kafayı takmak ancak sizin gibi kılların işi zaten.
53 Yorumla- +1 yıl
Kimin zoruna gittiği belli...
Yav kardeş bir soru sordun:) şimdi kafama takıldı:Eskimolorda cinsel bölgelerde dahi hiç kıl bulunmazken.acaba benim g*tüm neden kıllı?
15 Yorumla
+1 yılbu nasıl bır atayiz kafasıdır. bunca yıllık ateistim böyle saçma bişe ilk defa duyuyorum. :)
evrimi destekleyen cok daha muazzam teorıler var dostum. g*t kılına kadar düşmeye gerek yok :)22 Yorumla- +1 yıl
caiz değil hocam. evrım onemlı bır bulgudur bır kutsallıgı vardır lütfen yapmayın boyle :)
+1 yılSitedeki ateislere laf anlatmak zor. Adem ve havva validemiz kardes degiller onlar dogmadi dogrulmadi allah tarafindan yaratildi.ve allah huzurunda yedi kat arsi alada nikahlari kiyildi ikincisi anusteki killar sen osurdugunda azda olsa bisi sicriyo kilota onu emgelliyo
41 Yorumla
+1 yılmuslumanlığı bilmem ama ne kadar doğru onuda bilemem elbisesiz dönemlerde vajınayı kapatmak için diye duymuştum elin yalancısıym
06 Yorumla- +1 yıl
o çok amaçlı tuvalet kagıdı :X
- +1 yıl
ya incir yoksa oralarda
- +1 yıl
ıssırgan otu var :D
Onu birilerine oy verenlere sor..Bugun tam bu soruyu sormanın zamanı..Bakterilere karşı koruma saglarlar, erkeklerde neden gogus (meme) vardır peki?
07 Yorumla- +1 yıl
Kıl bakteriye karşı koruma sağlamaz, tam tersine anüsün temizlenmesini güçleştirdikleri için bakteri üremesine yardımcı olur. Erkekte meme vardır çünkü:
1- Memeli hayvanlarız (totolojik oldu biliyorum)
2- XY kromozomlarına sahibiz ve bizlerde de kadınlarda olduğu gibi östrojen hormonu salgısı vardır ama azdır. Y kromozomu memelerin kadınlardaki gibi gelişmesini engeller.
Ama bu bilimsel açıkllama oldu, bence güzel soru bunu da müslümanlara sormak lazım. - +1 yıl
Memenin oluşumu X ve Y genleriyle kalıtılmaz. Otozomal genlerle kalıtılır meme de her zaman vucudu olusturan embriyonik dönemde normal kol bacak ansıl olusuyorsa onun gbı olusur ılk basta her biri aynıdır erkektede dişidede X Y genlerı sonra devreye gırer eger Y kromozomu uzerndekı SRY gen lokusu varsa oda testesteron uretımı ile Muller kanalını baskılar ve meme oldugu gıbı kalır ama eger SRY transkript edılmezse muller kanalı baskılanmaz dişi iç genıtelya gelişir ve östrojen memeleri buyutur otozomal gendne kastım 46 XX XY dısındakı dıger genlerdır 44 taneden herangı biri
+1 yılmikrop kapmasını engelliyor olablir ya da bir çeşit elbise niteliğinde de olabilir. ya da genital bölgeler çok sıcak olduğu için o bölgelerde daha fazla çıkıyor olabilir ibo ;)
10 Yorumlaanüs çevresindeki kılların işlevselliği üzerinden yaradılış teorisini çürütmeye çalışmak da pek akıl karı olmasa gerek. temel bilimler ile az çok ilgilensen canlı cansız her varlığın mükemmelden öte bir yapıya sahip olduğunu idrak ederdin.
Amma ve lakin bu durum yaradılışı da desteklemez. En güzeli çay içmek :)110 Yorumla- +1 yıl
apandisit textbooklarda işlevi henüz "anlaşılamamış" lenfoid bir doku olarak geçer. Daha anlaşılamamış bilinmeyen bir diyarın içinde gizem dolu hayatı sürmek varken, neden "var veya yok" gibi dualistik düşünce ile kendimizi kısıtlayalım ki. Varsa da (ki zannetmiyorum var olduğunu) beni cehennemde yakmayacağına eminim :) yok olduğunu kanıtlamak için sürdürülen bu çabayı anlamıyorum yalnızca. düşüncelerimiz aynı fakat gidişat farklı zannımca :)
- +1 yıl
Akıl kârı olmasa gerek mi? Anüs kılı da bir uzuvdur ve hiçbir işe yaramaz. Cevabın yoksa susman yeterlidir.Bilimler canılıların mükemmelden öte yapılara sahip olduklarını söylemezler. Önüne gelen bol keseden yalan atıyor burada. Bir de temel bilimler demiş (!) Dawkins'in zürafa otopsisini izle, türkçesi vardır belki, bak bakalım mükemmel miymiş her varlık (!)
Cinsellik konusunda 2b cevap paylaştı. vucutta kilima ve bakterilerden koruma görevi yapiyor.
06 Yorumla- +1 yıl
aslında daha çok bakteri üremesine sebep olur.
+1 yılbaya düşündün mü abi bu soru için.vücudun su ve ısı dengesini sağlamaklar kıllar abi
03 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak kılları sormadım ki. Anüs çevresindeki kılları sordum. Bu arada vücudundaki kılları komple alan insanlar da var ve senden benden sağlıklılar. Isı dengesini sağlayacak olan kıl belli belirsiz olmaz, bildiğin vücudu kaplayacak ki ısı yalıtımı yapsın, hayvanlardaki gibi.
- +1 yıl
ne yalan söyleyeyim aşırı da biliyor değil ne işe yaradığını da sen felsefe mi okuyorsun abi?
+1 yılpeki maymunlar insan olduktan sonra evrim durmuş mu neden insanın daha gelişmiş bir türü yok
03 Yorumla- +1 yıl
1- Maymunların insan olması diye bir şey yok. İnsanın da bir primat olması gerçeği var. Bugün de hala öyle.
2- İnsanlar maymundan gelmedi, maymunlar gibi bir primat olan insan da maymunlarla beraber ortak atadan geldi.
3- Evrimin durması gibi bir şey söz konusu değil. Gelişmişlikten kastın ne? Sen saatte 400 km hızla uçabiliyor musun? Bunu yapabilen kuşlar var.
4- Zhinsel gelişkinlikten bahsediyorsan, evrimin buna cevabı insanın alet yapma kabiliyeti oluşudur. Genellikle başparmağın kavrayıcı durumuyla açıklanır.
5- Dünya'da insan türü yok olursa ve uygun çevre koşulları gelişirse bugünkü maymun türlerinin milyonlarca yıl sonraki devam eden nesilleri tıpkı bizim gibi zeka açısından gelişkin olabilirler.
+1 yılkendine mi baktın?
ne kadar... bir dusunce sekli yahu00 YorumlaAdem ile havva beyazsa zenciler nerden meydana geldi :D
01 Yorumla
+1 yılG*tünün gılıyıh diye bağırdım, kendimi tutamadım.
51 Yorumla
+1 yılAllah ol dedi oldu, o her şeyi bilir ve görür.
50 Yorumla:) hiç şaşırmadım :) bir kerede şaşırt beni ya
04 Yorumlasoruyu anlamadım yaa :((kıllarla ne alakası var?
02 YorumlaHer şey bitti dötteki kıla geldi sıra...
00 YorumlaBu soru efsane olur
10 YorumlaCinsellik konusunda 2,4b cevap paylaştı. rahat oturun diye
05 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler