Arkadaşlar ben İsrail asıllı bir Türküm inanın vatanımı yani Türkiyeyi o kadar çok seviyorumki milliyetçi kesimlerden bir tanesiyimdir bende 18 yaşındayım ve askerliğimi Türkiyede yapıcam dedelerim çok uzun zaman önce yani Osmanlı döneminde buralara gelmişler bizim ata topraklarımız İsraildir ama buralara geldik herşey çok güzel gidiyormuş eskiden herkes barış içinde yaşıyormuş ama son bir kaç yıldır Türkiyede, İsraile karşı düşmanlık var bizim tek istediğimiz barış İsrailin en büyük dostlarından biri Türkiyedir aynı şekilde Türkiyeninde aynı tarih boyunca hep destek çıktılar birbirlerine Araplar, Türkleri sevmezler ve her zaman arkalarından vurmuşlardır 1974 Kıbrıs Harekatında bütün Araplar, Türkiyeye sırtını dönerken, ABD ve İngiltere, Türkiyeye askeri müdahaleye hazırlanırken İsrail lobileri devreye girmiştir ayrıca Mossad Rumların yerini Türkiyeye bildirmiş ve Türk savaş uçakları Rumları ve Yunanlıları avlamıştır ayrıca Yunanistanın ani saldırısını engellemiştir onuda geçtim 2000'li yılların başlarında Türkiye ekonomik krizdeyken Yunanistan inanılmaz silahlanmıştı ABD ve Avrupadan aldığı silahlarla Türkiye almak istediğinde bütün kapılar yüzüne kapatıldı birtek İsrail Türkiyeye destek çıktı ve çok gelişmiş, stratejik Yunanın korkudan altına etmesine sebep oalcak silahlar vermişti son yıllarda özellikle AKP hükümeti yüzünden düşman olduk neden bizi düşman görüyorsunuz asıl düşmanınız İran ve Arap devletleridir bir savaş olsun gene arkadan vuracaklardır.
Cevabın nedir?
+1 yılHaklisin.Arap devletleri dost degildir.Toplumun boyle gormesinin sebeplerinden biri de dine dayaniyo.İsrail gazze filistin gibi islam ulkelerine azaplar cektirdi.Buradaki insanlarin da cigeri yandi.Onlar dosttu.Ve nefret edilmemeli.İsrail asilli diye bir insandan nefret edilmemeli.O kafar cok etken varki.Ve onyargi.Ve dedigin gibi su senelerde birak baska toplumu kendi icimizde birbirimize dusman dei miyiz.Keske boyle olmasa ve senin gibi vatandaslara boyle yaklasilmasa.İslam diniyle her din baris icinde yasayabilir.Birak nereden geldigine ne olduguna bakmali.Ve saydiklarinin yaninda israilin i kadar zarsri dokunduki ulkemize insanlarimiza ve dostlarimiza.Araplari zaten gectim.Toplumun genel yapisindan da pek beklenmez bu konuda iyi bir hosgoru.Umarim cok daha iyi olur daha fazla huzur ve daha fazla baris
09 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama aramız düzelebilir bunun olacağına kesinlikle inanıyorum sonuçta hepimiz aynı Alallaha inanıyoruz ondan daha büyüğü yok!!!
- +1 yıl
Hangi dine mensupsun
Soran+1 yılYahudilik.
- +1 yıl
Ara tabiki duzelebilir.Ki isalla duzelir.2 tarafta duaciyiz.)
Soran+1 yılÇok haklısın kardeşim sizin gibi düşünenleri görünce çok mutlu oluyorum hepimiz bu Dünyaya sınava geliyoruz fani bir hayat öldüğümüzde tekrardan Alallaha döneceğiz.
- +1 yıl
Müslüman Müslümanın kardeşidir olsun o kadar imtiyaz. Yahudiler en çok peygamber gönderilen lanetli kavimdir ama içlerinde iyiler ve peygamberlrde vardır elbet ! NOT BU YAZI LOGOS'A CEVAPTIR ( BENİ ENGELLEMİŞ DE )
- +1 yıl
Bende mutluyum senin dusunceni gormek mutluluk veriyo.Aradaki baga olan inancin ve kardescesi yaklasimin.Bunlar cok guzel
Soran+1 yılDaima hep sizin yanınızda olucam çünkü siz benim kardeşlerimsiniz ben İsrailde her zaman övgüyle bahsediyerim Türkiye ve Türk insanını sonuçta bende bir Türküm. Çok yakında aramız düzelecektir buna inanıyorum. :)
- +1 yıl
Kardeşim sen bilmiyor olabilirsin ama ben sana soyliyim. Kuranda yahudiler lanetlenmistir ve müslümanlara yahudilerle dostluk yapılmaması gerektiği söylenmiştir. Bunun haricinde yahudiler kendilerinden başka kimseyi düşünmedikleri ve müslümanlara eziyet çektirdikleri için sevilmezler.
En İyi Cevaplar
+1 yılBir yoruma "AKP devleti yuzunden bole olduk" yazmissin, hayrola? Turkiyenin turkiye olmasi zoruna mi gitti? Yukarda epey bisey yazmissin doru veya yanlis, aklinizdan birseyi asla cikarmayin: turkiye musluman bir ulke olarak kalacak ve bu da erdogan ve onun gibi bir cok devlet adami sayesinde gerceklesicek, bunu sakin unutmayin olurmu!! Seni severler sevmezler orasini bilemem
36 Yorumla- +1 yıl
Erdoğan devletine sahip çıkaydı, şu an somada yaşanılanlar hakkında olur olmaz konuşmazda.Hiç bir yardım talebini geri çevirmezdi.
Soran+1 yılSomada ilk taziye mesajı yayınlayıp, yardım istermisin önerisinde bulunan devlet İsraildir.
- +1 yıl
bir suredir haberleri takip edemiorum iş nedeniyle, radyo araciligiyla haberim oldu nedenini sebebini bilmiorum soma faciasini mekanlari cennet olsun, fakat nicin yapilan her hatayi veya olan facialari erdogana yikiyosunuz? hadi diyelim erdogan suclu, sucunu hemen goruosunuz dile getiriosunuzda, adamin turkiyeye yaptigi onca iyligi onca işi niye gormuosunuzda red ediosunuz?
- +1 yıl
Soruyu soran kardes sana gelince, ne tur bir yardima ihtiyaci var turkiyenin bu faciadan dolayi bilmiorum ama zaten arkadasin biri yazmis yani KİMARU'nun yazdiklarina harfi harfine katiliorum.. israil gibi bir devlet sevilmez! Bu sana kasten degil cunku sen turkiyede dogup buyumussun ama eger diosanki ben memleketimin yanindayim onlar ne yapiolarsa iyi yapiolar ozaman sende layigini bulmalisin derim ne yazikki
Soran+1 yılBak ben sana şunu söyeleyeyim bu adamın yaptığı iyilikten çok zararı var bu yüzden kimse sevmiyor ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Türk değildir, Gürcü asıllı birisidir ülkede şehit insanlar umurunda değildir eğer olsaydı TSK harekata devam ederdi herkes bunu biliyorki PKK en kapsamlı harekatlarla enf azla 6 veya 7 ay içerisinde tamamemn yok edilebilirdi böyle yaparak resmen Türkiye bütün Dünyaya rezil oldu Pkk karşısında boyun eğdi diye 3000 yıllık geçimişi bulunan bir Türk devleti, bütün diğer Türk Dünyasına rezil oldu Kazakistan ve Azerbaycan, Türkiye böyle olmaya devam ettiği sürece desteğimiz hiç bir zaman olamayacaktır demiştir Kazakistan başbakanı Türkiyedeki ordu bizde olsa şu an ne Rusya ne Çin, nede başka bir ülke bizi durdurabilir demiştir ama Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra ülke kötü yerlere sürüklendi pkkdan emin alan bir ülke olduk bu benim zoruma gidiyor çünkü bende kendimi Türk hissediyorum.
- +1 yıl
Bak kardesim egerki senin dedigin gibi kimse erdogani sevmio olsaydi, bu adam hala bu devletin basinda olmazdi sunu bir sok aklina! Turk degil diosun yani? demek istedigin ne? Sende israillosin ve soruyuda bu yuzden soruyosun dislaniorum falan fiatik diosun simdi kalkmis basbakanimizin turk olmadigini soyluosun.. e canim ataturkde turk degildi adam yunan gocmeni artik ermeni mi her neydiyse ama onun icin turk halkinin bir cogu olup bitio.. pkk konusunda haklisin o serefsizlerin hala neden istwdikleri oluo onlar neden bir hamleyle indirilmio dagin tepesinden anlamis degilim ama recep tayyip erdoganin herzaman arkasindayim vardir elbet bir bildigi.. ha demissinki soma icin israil yardim teklifinde bulunmus, turkiyenin israilin yardimina mi ihtiyatci var allah askina? israil once bir filistinli kardeslerimizi katletmeyi biraksin sonra bu sozde yardimlarini teklif etsin! Senin icinde uzgunum kimse hangi memleketli olacagini secip dogmuo ne yazikki
+1 yılUlan sanki adam katletti tüm müslümanları !! Kardeşim sen kimsenin dediğine bakma, sen kendini Türk hissediyo musun? Önemli olan bu.. Atatürk, ''Ne mutlu Türküm diyene'' demiş, ne mutlu Türk olana dememiş.. Seni yadırgayanlar aslında küçük insanlar ve evet bu halkın koruduğu araplar senin de dediğin gibi Kurtuluş Savaşı'nda arkamızdan vurmuşlardır.. Çoğu insan şunu bilmez, ilk üniversitelerimizin öğretim görevlilerinin çoğu Yahudiydi.. Sen kimseye bakma sen bizden birisin, bu topraklarda yaşıyosun, bu dili konuşuyosun bu yeterli.. Ancak vr ancak şunu da unutma, ülkeninin dilini, tarihini ve topraklarını daima koru, sahip çık ve sev..
11 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim çok teşekkür ederim ben bu ülke için canımı bile hiç düşünmeden feda ederim ama burada belki biraz beni anlayışla karşılarlar diye sordum burada da aynı hep hor görülüyoruz maalesef bir gün düzelir ama bilmiyorum artık.
+1 yılgerek Osmanlı gerek Selçuklu devletleri İsrail asıllı Türklere devlet olarak sahip çıkmış ve ticaret işlerinin büyük bir kısmını Yahudilere bırakmıştır keza son dönem Osmanlıda öyle sen milletin dediğine bakma ben Müslüman bir birey olarak Yahudilerin ticari zekasına hayranım Yahudiler ticarette o kadar iyiler ki biz Müslümanların ticaret yapması konusunda onlardan çok ders alması gerekiyor o yüzden Müslümanla Yahudi din olarak ta bir birine benzer aslında tüm dinlerin temelini İbrani dini temel oluşturur ben senin arkadayım bizde öteki ve beriki yoktur ben bir söz söylerim severim yaratılanı yaradan dan ötürü
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın kardeşim çok teşekkür ediyorum bu yorumlarınız benim için çok ama çok önemli sizin gibi düşünenler olduğu sürece Türkiye daima Dünyada söz sahibi olur ve başarılı olur. :)
- +1 yıl
eyvallah ne demek millet yücedir milleti yüce edense halkıdır
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
29Cevap
+1 yılKur'an'ın belirttiği gibi, "ehl-i Kitabın hepsi bir değildir" (Al-i İmran, 113). Onların hepsini aynı kategoride görmek, Kur'anî ve tarihî realiteye muhaliftir. "Yahudî ve hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidayet etmez" (Maide, 51) ayeti, onlarla diyaloğa ve beşerî ilişkilere mani değildir. Nitekim, ehl-i Kitaptan kız almak, Kur'an'ın hükmüyle sabit bir vakıadır (Maide,5). Hamdi Yazır, üstteki ayetle ilgili şöyle der: Mü'minler, yahudi ve hristiyanlara iyilik etmekten, dostluk yapmaktan, onlara idareci olmaktan menedilmemiş, onları veli ittihaz eylemekten, yardaklık etmekten nehyedilmişlerdir. Çünkü onlar, mü'minlere yar olmazlar.
14 Yorumla
Soran+1 yılPeki soruyorum sizin dostunuz Araplarmı olmalı? Eğer arapları dost edinirseniz çok canınız yanacak benim araplarla aslında bir derdim yoktu fakat hem israilin hemde Türkiyenin canını yakmışlardır ve aşağılık, lanet ve pis milletlerdir, Araplar kadar yer yüzünde aşağılık, azgın millet yoktur.
- +1 yıl
Önce kurduğun cümleleri ahlakınla tart öyle kur... Araplar hakkınd öyle konuşma selahiyeti senin haddine değildir. En son peygamber araptır. Türkiyenin canını osmanlının ruhunu silenler fitne ve fesat ile iş çeviren yahudilerdir. Ben düzgün bir açıklama yaptım ve hakarette bulunmadım sende düşüncelerini dile getirirken seviyeli ol.
- +1 yıl
Bizim dostumuz arap olur kürt olur alman olur amerikan olur japon olur çin olur... bu medeniyey çağıdır ve bunu gerektiren şartlar vardır. Ben bir japonu teknoloji noktasında birlikte çalışma noktasında dost kabul ederim ama din noktasında kabul etmem... bir yahudiyi bu amaçla severim fakat fesatlığına faizine haramına masonluğuna sevgiyle değil nefretle bakarım.
Soran+1 yılArapların, Türkelere çektirdiklerine bir baksan, biraz araştırsan böyle düşünmeyeceksin hatta içinde Arap düşmanlığı olup İsraili bile desteklemek isteyeceksin.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArkadaşım Senin niyetinin nasıl oldugunu bilmem ama Genel olarak İsrail oğulları İslama ve Müslümanlara düşmandır.Eğer ufak bir sempatisi olan var sa o da Kur'an ve Tevratı okuduktan sonra müslüman oluyor.Nitekim Kur'anın söylediği gibi siz onlardan olmadıktan sonra onlar size dost olmaz.Ayetine birçok kere şahit oluyoruz.Hiç deme ki size şunu yaptı bunu yaptı diye Kıbrıs a asker göndermek için türkiyenin mazotu yoktu Ambargo yedi herkesten.İranı da , suudileri de dost görmüyoruz zaten savaş olursa onlardan önce kimin vuracağını da biliyoruz.Arapların ortakları belli zaten
20 Yorumlaİsrail'in Türkiye'ye iyilik yapması için zerre neden yok.Türkiye'nin de İsrail'e.Komplocu bir yahudi devleti olduğundan İsrail ülkemizde sevilmez.İsrail insanı da Türkleri sevmez.Hayır deme, İsrail'den tanıdıklarım var, bize karşı çok şerefsizce tutum sergiliyorlar.
34 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben İsrailde yaşadım bir süre kesinlikle öyle değil hatta bazı arkadaşlarımın sevgilisi Türk orda tamamıyla barış içinde yaşanıyor peki o çok sevdiğiniz İran haçlı savaşlarında sizi vurmadımı, Osmanlı, Avrupada ilerlerken, papalarla anlaşıp sizi arkadan vurmadımı?
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum iki ülkede bir birine muhtaç İsraile bir saldırı olduğunda kapıları açıcak ilk devlet Türkiyedir, aynı şekilde Türkiye'ye saldırı olduğunda da kapıları açıcak ilk devlettir Türkiye, İsraili Dünyada tanıyan ilk devlet Türkiye olmuştur. Ayrıca İsrailin en büyük dostların biride Azerbaycandır, Rusya, İran ve Ermenistanın baskıcı tutumuna karşılık İsrail, Azerbaycan'a inanılmaz destek çıkıyor.
İsrail reklamı yapma ! Bütün dünyayı ateşe veren bir milleti böyle iki tatlı sözle dönen dolapların arkasını gizleyerek sevdiremezsin. Osmanlının yıkılmasından, Arap baharlarına kadar her şey Yahudilerin sebebiyetidir. Türküm diyorsun peki inancın ne? Musevi bir adam, Türkiye'nin bölünmesini istiyor demektir. Çünkü Tevrat'ta böyle yazıyor. Kutsal topraklardan söz eder. Asla bir Yahudi'ye güvenmem kusura bakma.
31 Yorumla
Soran+1 yılYanlış düşünüyorsun İsrail reklamı yapmıyorum hem İsraili, hem Türkiyeyi seviyorum İsrail reklamı yapsam gider İsrailde askerlik yaparım ama ben Türküm ve burada askerlik yapıcam ayrıca Araplar her zaman hainlik yapmışlardır tamam bazen İsrail aşırıya kaçmış ve fazlasıyla vurmuştur fakat aynısı Türkiye'ye yapıldı Osmanlıyı 1. Dünya Savaşında arkadan vuran kimlerdi, Türkleri zorla Müslümanlaştırdılar ben ayrıca inan Kuran-I Kerimde okuyorum saygım sonsuz evet Museviyim ama Türkiyeyi kanımın son damlasına kadar koruyacağımada bir musevi olarak yemin ediyorum.
önce seviyorum dediğin vatanın başbakanını sevmelisinki sevgine inanabileyim... İsraili niye sevmiyoruz çocuk katili olduğunuz için sevmiyoruz araplar demişsin bize yanlışları olmuşsa dahi müslüman oldukları için seviyoruz yeterli mi?
37 Yorumla
Soran+1 yılÇok, çok yanlış düşnüyorsun Müslüman oldukları için senin karına, kızına tecavüz etseler bile dokunmayacakmısın? Osmanlının parçalanmasında büyük rol oynadılar ayrıyetten onun içinde nefret ediyorum Araplardan ayrıca İsraile ilk saldıran millettir Araplar bir problem yoktu Araplar kabullenemediler savaş açtılar karşılığını fazlasıyla aldılar çocuk katili diyorsun yanı başındaki Suriye'ye bak derim İslam devleti, Mısıra bak derim tavuk keser gibi adam kesiyorlar, Libyaya bak o pis ağızlarıyla Allahın adını alıyorlar ağızlarına, İrana bak, Iraka bak bütün Arap milleti bozuk düzgün olanları ise Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Endonezya ve Malezya gibi devletlerdir Araplardan nefret ediyorum eğer bir Arap devleti ile savaşa girersek hiç acımadan kafalarını koparıp asıcam bende Türk milliyetçisiyim seninde gözümde aşağılık Araplardan farkın yok.
Soran+1 yılBen Türküm, İsrial asıllı bir Türk sizdeki Arap hayranlığı olduğu sürece bu ülkeden bir cacık olmaz sizin gibi düşünenleri eğitmek gerek.
Soran+1 yılArapların Yahudilere ve Türklere yaptıklarına ne demeli peki?
Bazı insanlar böyledir. Hatta devlette bile böyle birşey var. Benimde babam yunan. Ama doğma büyüme türkiye fakat beni askeri okula bile almadılar. 1.75 di o zaman boyum. Kilomda uygundu nedense beni diskalifiye ettiler :( Bende bazı ınsanlar tarafından sevilmedim ama genelde sevilldiim
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim ayrımcılık çok kötü birşey Yunan olman yüzünden hor görülebiliyorsun anlıyorum seni ama geçmişte Yunanlılarda vardı İstanbul'da huzur içinde yaşanıyordu sonradan böyle düşmanlık olmaya başlandı buna aklım ermiyor sonuçta hepimiz aynı Allaha inanıyoruz neden bu kavga?
Soran+1 yılTürkiye ilk önce herkes bilinçlendirilmeli ve eğitilmeli ne yazıkki bu olmadığı için her zaman başarısız oluyoruz bu ileride illaki düzelecektir fakat bunun acılarını biz çekiyoruz.
+1 yılAbim şunu unutma. Yahudiler sonunda Osmanlı'yı yıktı ve iki devlet kurdu. BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ İKİ DE İSRAİL.. Bir aslanın postundan kırk tilkiye kürk yaptılar !!! İsraelle Türkiye ve Türkler dost olamaz.. Ayrıca müslümanlarla da yahudiler dost olamaz. İnned Dine İndallahil İSLAM! hadi iyi günler.
10 Yorumlakıskanıyoruz bunun başka açıklaması yok dünyanın en büyük firmaları yahudiler en zenginleri yahudiler tarımda plastikte çığır açtılar neden böyle biliyormusunuz terzi dükkanı açıldığında diğeri gider düğme dükkanı açar başka biri gider iplikçi olur aynı caddede aynı iş olmaz , türkiyede örneğin simitçi açtın 2 gün sonra başka bir dallama gelir karşına simitçi açar bizde böyle, insanlar birbirini sevmiyor bu ülkede birbirlerine saygı duymuyorlar herkes birbirini küçümsüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılİsrailde de hayat çok pahalı özellikle öğrenciler büyük sıkıntı çekiyorlar bazen dayak yiyorlar Polisten felan harçlıksız onlarda ama fazla olay çıkmıyor yani İsrailde güvenlik felan en ön planda izin vermezler öyle olaylar çıkmasına.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende yahudi kökenliyim ve takmıyorum...Salaklık işte...Anlamıyorlar ki internette birşeyler okumuşlar inanmışlar hemen...İnsanlar bizim paraları yediğimizi, herşeye zarar verdiğimizi söylüyor.Bundan rahatsız oluyorlarsa çözüm geiştirirlerdi.Sonra İsrail Soma faciasında hayatını kaybedenler için yardım etmeyi teklif etti geri çevirdiler.üstüne üstlük gelip başbakan israil dölü diyor.Var daha var...Takma kafana
23 Yorumla
Soran+1 yılTayyip Erdoğan gittiği zaman bu ülke yeniden düzelecek ve İsrail ile dost olacaktır Türkiyeninde, İsrailinde birbirine ihtiyacı var aşırı İslamcılar çıkmış konuşuyorlar hangi Arap milletinin çıkıpta Çinde öldürülen Uygur Türkleri için protesto gösterisi düzenlediğini? Türkiyede çok geri kafalı insan var eğitimle düzeltilebilir ancak.
Cevap sahibi+1 yılHaklısın insanların kafa yapılarını düzeltmeleri gerekiyor.Yok o hristiyan yok o yahudi filan...İnsanları dinlerine göre sınıflandırıyorlar.
Soran+1 yılEn büyük hatalarından biridir bu şeyler Türkiyenin biraz Facede takıldım 1942 Cumhuriyet tarihinden kalma bir fotoğraf gördüm kadınlar geçiyor bacakları neden açık diye neler söylemişler, neler böyle bir toplum olursa asla gelişemeyiz.
Ben ısrail halkini degil, ısrail hükümetini sewmiorum gazzeye yaptıkları icin masum çocuklari öldürdükleri icin benim ülkemin yardim gemisini basıp vatandaşlarımı katlettiklerini icin hemde tarafsız deniz sahasında , ama asla ısrail halkiyla bir sorunum olamaz olmaz da zaten
00 Yorumla
+1 yılIrk ayrımı yapmak. Saçmalık geri kafalı beyinler. Sanki teröristsin var ya amaan yorulduk artık anlatmaktan
13 Yorumla
Soran+1 yılBir gün düzelecektir bu aramız kesinlikle inanıyorum bundan.
- +1 yıl
Ben suriye liler hakkında bişey demedim. Çocuk türkmüş yazdığına göre dedeleri türk terörist değil bişey değil ülkesinde böyle şeyler yapılıyosa orda yaşayan çocuklara da ırk ayrımı yap o zaman bu nasıl mantık kendi mi seçti sanki. Müslüman arkadaşım da var ateist de deist de evet yahudi yok ama dine göre kimseyi yargılamam zaten
İsraili Gazze de filistinde yaptıkları çocukları öldürdükleri, kadınların karınlarını deştikleri, erkeklere işkence ettikleri, ve sırf güçleri yetiyor diye yetmeyenleri ezmeye çalıştıkları için sevmezler din, dil falan değil...
02 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim Araplarında büyük hataları var yanlışmıyım? Herkesin, her milletin maalesef hataları var hatalı kullarız çünkü.
- +1 yıl
kardeşim haklısın hatasız kul olmaz ama hatayı bir kez yaparsın ikinci kez yaparsan tesadüf üçüncü kez yapaarsan kasıt olur, ayrıca yapılanlar hatadan dahada ötede insanlik ayıbı, sözüm sana değil sen bunların bilincindesin ama israilin hala yaptığı hataların bilincinde olduğunu kimse söyleyemez. sen bir devletle savaşta olabilirsin ama ne istiyorsan askerleriyle yap sivil halkını canın istediğini öldür, canının istediğini kes , istediğini aç bırak kusura bakma ama durum böyle, ayrıca araplarında savunulacak bir tarafları yok yani
Ben seviyorum yahudileride israillileride. Sirf musluman diye kimse gozumde imtiyazli degil.
33 Yorumla
Soran+1 yılİşte sizin gibi kardeşlerimiz olduğu sürece biz ülkecek hep başarılı oluruz bu kin ve nefret bitmeli.
Soran+1 yılÇok, çok yakında bu kötü anılan silineceğine inanıyorum eskisi gibi yeniden dost olucak bundan kesinlikle eminim bunun içinde bir katkım olacaksa elimden geleni yapmaya hazırım ben İsraile gittiğimde Türkiyeden övgüyle bahsederim, Türk insanından, kültüründen vs... oradaki insanların çoğu aslında Türkleri seviyor onlarda biliyor bazı geri kafalı kesimlerin İsrail ve Türkiyeyi düşman etmeye çalıştıklarını.
Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. İsraile bak zamzem suyuyla yıkanmışta hiç bilememişiz
41 Yorumla
Soran+1 yılÇok yanlış düşünüyorsunuz size aşılanmış İsrail düşmanlığı arkanzıdan gene vuracaktır Araplar.
Irk aryrımı yapmak için yazmıyorum ama yahudiler lanetli toplum oldukları için ve dünyada yaptıkları ortada buna karşın sevilmeyi beklemen veya beklemeniz çok tuhaf siz ülke olarak kendinizi değiştirmediğiniz sürece kimse sizi sevmez
20 YorumlaGerçekten kendini Türk milliyetçisi olarak görüyorsan, bu ülke için canımı bile veririm diyorsan benim gözümde Arapçılardan bin kat daha değerlisin.Onlar konuşup dursun kafana takma.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen bu ülkede doğdum ve bu topraklarda ölücem her nekadar ata topraklarımız İsail olsada ben İsraile sık, sık giderim ama kesinlikle Türkiye'ye olan sevgim çok ama çok başka burası harika bir yer ve ben bu ülkede askerlik yapıcam ve hizmet vericem kanımın son damlasına kadarda vatanımı yani Türkiyeyi koruycam.
Soran+1 yılTeşşekkür ederim kardeşim hepiniz bizim için değerlisiniz. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen milletini dinini onemsemem su an evet ben israil asilli birini seviyorm da diyemem musluman olan herkesi seviyorum da diyemem.
Kisi onemli iyiya da kotu kendini bana sevdirmisse bitmistir34 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kardeşim ilk önce insanlık ama işte sizin gibi düşünen insanların sayısı çok az insanlar sırf İsrail asıllı olduğum için beni hor görüyorlar çok zoruma gidiyor halbuki hepimizin dönüp dolaşacağı yer Alalhın yanıdır.
Cevap sahibi+1 yılSende soyleme yani yuzune bakan isralli bu demiyordur herhalde
Soran+1 yılBazen arkadaşlarım söylüyor yeni tanıştığım kişilere bu İsrailli aslen felan diye ben yalan söylemeyi pek sevmem nerelisin diyorlar memleketimi söylüyorum.
Cevap sahibi+1 yılYani sorulunca soylenir tabi yalniz arkadaslarinla cok yakin degilsen senin dislanmani istiyor olabilirler
+1 yılProvokatif bir soru gibi geldi. Sorundaki şeylere pek takılmıyorum. Siyasi düşmanlıktan daha çok bireysel düşmanlıklara bakarım.
00 Yorumla
+1 yılAtatürk bosuna "Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene" demedi. Yaptıkları şey dinen de insanlık olarak da yanlış
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni sevmemeleri için hiç bir sebep yok..israili neden sevmediğimizi herkes biliyor..uzun uzun anlatmayacağım..ama bu durum senin için geçerli değil
21 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece barış istiyorum AKP hükümeti yüzünden böyle olduk eskiden böyle değildi aramız.
MAVİ MARMARA OLAYI'nı hatırla ondan sonra gelişti bunlar.
111 Yorumla
Soran+1 yılMavi Marmara olayında tamam İsrail haksızdı fakat bizim ne suçumuz var bu olaylardan peki Arap Müslümanların size yaptıklarına ne denmeli?
Soran+1 yılÇok yanlış düşünüyorsunuz içinize kin aşılanmış 1.Dünya Savaşına bakmanı Osmanlının parçalanma belgesellerini izlemeni öneririm Arap Müslümanların payı büyüktür en büyük kazıklardan birisinide 1974'de yediniz iyi hatırla.
Soran+1 yılTamam siz bu kafayla devame din o zaman arkanızdan gene vuracaklardır.
Soran+1 yılİsrail asıllı Türküm iki ülke her zaman dost olmuştur ve daima dost kalacaktır sizin gibi düşünenler olsa bile temennim inşallah sizde aydınlanırsınız çok yanlış düşünüyorsunuz çünkü Osmanlı, Selçuklu döneminde Araplarmı daha çok Türklerle dayanışma içinde oldu yoksa Yahudilermi?
geveze ve bay j mesela.ve daha binlerce insan...bakma araya nifak sokmaya çalışanlara.biz asılarca biarada gayet güzel yaşadık.kıskanmaya devam etsinler
10 Yorumla
+1 yılhehehehe şakacı kendin çalıp kendin oynamışsın fake hesaplarla kendini tatmin etmişsin peki soruyorum sana "mavi marmara" için ÖZÜR DİLEDİNİZ Mİ KATİL SİYONİSTLER !!!
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet dilendi bizzat Başbakandan özür dilendi.
- +1 yıl
3 sene sonra medya arkasında telefon görüşmesiyle olmaz o işler ! Tazminatı olay anından sonra hemen ödeyip özür dileseydiniz niye affetmezdik ama en azından ne dost ne düşman olurduk ama siz bizim 9 vatandaşımızı öldürdüğünüz için dostumuz değil düşmanımızsınız ! Ha eğer ben Türküm ama diyorsan bişi demem ama bana sakın vaad edilen kutsal topraklar için güçlü zekalarıyla egolarını birleştiren yahudileri veyahut israillileri savunma !
Soran+1 yılBen Türküm bunu heryerde söylüyorum ama İsrail asıllı olmam milletin beni hor görmesi zoruma gidiyor peki Araparın Yüzbinlerce Türkü öldürmesi hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum?
- +1 yıl
ulan biz Türkleri bütün dünya hor görüyor barbar diyor biz ağlıyor muyuz? Daha çok gurur duyuyoruz hatta bundan ! Sen önce benim sorularıma cevap ver geçiştirme , belki sonra Araplar hakkında gerçekleri öğretirim sana !
Soran+1 yılAraplar hakkındaki gerçekleri çok iyi biliyorum kardeşim azgın milletin tekidir Araplar Allah katında bunun hesabını verecekler.
- +1 yıl
ya bence sen trollsun yahudi falan değilsin daha sorularıma bile cevap veremiyorsun.
- +1 yıl
Araplarda yahudilerde aynı bok. Hz muhammed ve yoldaşlari hariç. Israil bir gün yıkılacak bakalım o zaman ne yapacaksınız
tayyibi bizim başımıza siyonizm musallat etti halbuki ne ayak? sana tavsiyem her duyduğuna inanma olaylara biraz objektif bak, tabi önce bilgin olsun.
00 Yorumlasırf insan olduğun için bile benim gözümde değerin var
02 Yorumla
Soran+1 yılİnanın her insan isterse düşmanım olsun genede benim için değeri vardır belki inancımız, kültürlerimiz farklıdır ama sonuçta insanız hepimiz Allaha inanıyoruz onun kullarıyız ve öldüğümüzde onun yanına gidicez.
Çocuk katili olarak bilindiğiniz için.Filistine yapmadıkları kalmadı.
11 Yorumla
Soran+1 yılHerkes aynı şeyi söylüyor tamam İsrailin hatası var fakar Arapların kabahatı herşeyi aşıyor Dünyadaki hiç bir millet ve kavim Arapları sevmez müslüman olsun, olmasın, Müslüman olan ülkelerin bile çoğunluğu Araplardan nefret eder.
sorun israilli olman değil yahudi olduğun için sevmiyorlardır
01 Yorumla
Soran+1 yılÖnceleri böyle hiç bir sorun yoktu ilk okulda kimse beni hor görmezdi severlerdi gene seviyorlar ama millet İsrail asıllı olduğumu öğrenince kaygıyla yaklaşıyor.
+1 yılinsan ayrımı yapmam salla yapanlarıda olum siz bizden güçlüsünüz :D
04 Yorumla
Soran+1 yılİsrail lobileri evet güçlüdür sözünü geçirirler ama benim ülkem burası İsrail böyle birşey olmaz ve olmayacakta ama Türkiyeyi vursun ben Türk askeri olarak ortaya çıkacağım.
- +1 yıl
anladım da takılma sende iyi insansın yahudi ayrımı yapmayan biriyim israillilerin tarihte yeri var ama bazı yapılan hatalar onları hırçınlaştırdı
Soran+1 yılTamam İsrailin hataları var her milletin elbet hatası vardır fakat bizi aşağılamaları ve hor görmeleri zoruma gidiyor önceleri sınıfımda bir sorun yoktu ilk okulda vs.. ama Lisede beni hor görmeye başladılar sürekli yüzüme vuruyorlar İsrail böyle, şöyle diye siz katilsiniz insan öldürmeyi seviyorsunuz diye aşağılıyorlar bazı arkadaşlarım takma kafana diyor ama çoğu böyle ben Museviyim din hocası dersi dinlemek istiyorsan dinle dedi sana asla 0 vermiycem notunu yüksek tutucam dedi o bile değer veriyor başkaları beni aşağılıyor.
- +1 yıl
o bakalarını bırak sana öyle diyenlere şıunu de soma için baş sağlığı dileyen ilk ülkesiniz :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyenin başbakanı hakaret etmek istediğinde israil dölü diyor, ne bekliyorsun ki..
22 Yorumla
Soran+1 yılTayyip Erdoğan Türk değildir bunu herkes biliyor İsrailde bile bu biliniyor aslında İsrailin zoru Tayyip Erdoğandır çünkü İsrailin en büyük dostlarından biri Türkiyedir ve bir savaş olduğunda hem İsrail, hemde Türkyie birbirlerine muhtaçlar çünkü ikisi birbirlerine daime destek olmuştur Türkiye vurulduğu zaman emin olun Türklere ilk kapıyı açıcak devlet İsraildir aynı şekilde Türkiyede böyle yapacaktır örnek İkinci Dünya savaşı.
Cevap sahibi+1 yılTayyip erdoğanın şahsıyla ilgili olarak söylemedim bunu, herhangi biri bu şekilde küfür edebilir ama bu adam başbakan.
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinin mirası işte.. bugün aynı şeyi kaç yere yazdım şimdi cahiller atlıcak yine.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkmüş.Sen ilk önce bir insanlığını sorgula? İsraillileri neden sevelim.
04 Yorumla
Soran+1 yılİsraillileri sevmeye bilirsin normal karşılarım senin görüşün fakat Müslümansınız diye büyük hata yapıyorsunuz benim ne suçum varki beni aşağılıyorsunuz? Ayrıca şundan emin olki sen ve senin gibi insanlar olduğu sürece bu ülke asla ama asla gelişmez ve Müslümanlar kötü gözükmeye devam edicektir Arapların size çektirdiklerini asla görmüyorsunuz hangi Arapın çıkıpta Türkelerin öldürülmesini protesto ettiğini gördün sizin gibileri Alalh korusun bir savaş çıktığında görücem Araplar size kalleş yüzünü bir kez daha gösterecektir.
Cevap sahibi+1 yılarapları sevmiyorum diye çocuk katillerinimi destekleyim ? bunu mu diyorsun
Soran+1 yılArapların yaptıkları katliamlara bak ilk önce sen akrdeşim birbirlerini nasıl kesip biçiyorlar bende bir fotopraf vardı en fazla 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu sırt kısmında aşağısı yok parçalanmış Suriyede vurularak ayrıca birbirlerinin kafalarını kesiyorlar internette Araplar yaz karşına neler çıkacaktır, neler.
Cevap sahibi+1 yıllütfen bana kardeşim deme.birinin suçunu ötekisi örtmez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılben aleviyim ve seni çok iyi anlıyorum T. C'den nefret edyorum eger bu soysuzlarla uğraşamıyorsan İsrail'e git benim gidecek yerim yok
00 Yorumla
+1 yılBence türkiyeden taşınmalısın :D
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden taşınayım seviyorum ülkemi.
- +1 yıl
benim için bir sorun yok yahudiler zeki oluyorlarmış falan ama burada sosyal hayatta yer bulamazsın sanırım yahudiler de ırkçı aynı şekilde o yüzden olabilir
Soran+1 yılEvet yahudiler dinine bağlı insanlardır ama bizim istediğimiz sadee barış Türkler hiç bir zaman Araplara güvenmemeli güvenirse yeniden arkadan vuracaklar bunu belirtmek istiyorum sokağı çıkıp protesto ediyorlar sürekli İsrail peki hangi Arap devletinin çıkıpta Uygur Türkleri için protesto ettiğini gördünüz?
- +1 yıl
bilemicem ama yahudilerden korkulur ben de tam güvenemiyorum bilinçaltı sanırım
Soran+1 yılİnsanlara maalesef böyle aşılanmış Yahudiliktede var aşırı baskı her dinde olduğu gibi ama emin olun ki öyle değil hakkını arayan millettir Yahudiler ayrıca bizim inancımıza göre bu bulunduğumuz yerler İsrail oğullarına vaat edilmiştir Allah tarafında bu yüzden biraz aşırıya kaçıyor bazı Yahudiler ama ben kesinlikle aşırı değilim.
- +1 yıl
kendilerini üstün görüyorlar çok itici
+1 yılBunlar hep organize işler. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBiz böyle olduğumuz sürece gelişmemiz çok zor ben İsrailde'de yaşayabilirim sorun yok gibi orada fakta ben burayı seviyorum Türküm bunu heryerde söylüyorum ama bu kafayla gittiğimiz sürece başarılı olmamız çok ama çok zor.
- +1 yıl
İyi de, şimdi ben ne dedim ki?
Kımse kımseyı sevmek zorunda degıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben seviyorum gel bağrıma basam
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi kardeşlim hemen geliyorum. :D
+1 yılProvokatif soru.
10 Yorumla
+1 yıldinin ne
08 Yorumla
Soran+1 yılMusevi.
- +1 yıl
tamda ondan sevmiyolar işte ama ben asla din ayrımcılıgı yapmam bens seni severim ama bizim ülkede ayrımcılık yaparlar
- +1 yıl
bu arada sizin dini emrak ettim biraz bilgi verirmisin
- +1 yıl
museviler sadece israilogularımmı olabilir
Soran+1 yılMusevilik ilk tek tanrıya inan dindir ayrıca Yahudi olunmaz, yahudi doğulur bizde dinine bağlı kişilerden birisiyim fakat İslamı veyada Hristiyanlığada saygım sonsuzdur genede Musevilğe inanırım.
- +1 yıl
NEDEN PEKİ AYRIMCILIK VAR BEN YAHUDİ DOGMASAMDA YAHUDİ OLAMAMMI bide peygambere iannılıyormu
Soran+1 yılTabiki peygambere inanılıyor dikkat edersen peygamberlerin çoğu Musevidir.
- +1 yıl
evet peki şimdi ben müslüman dogdum gönülden istesem musevi olamazmıyım siz de cennet nasıl bir yer peki
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası