Meyve ve sebzelerin cinsel obje olarak gösterilmesi, kullanılması ve bunların sözü edildiğinde müstehcen şeyleri çağrışım yapması çok saçma geliyor bana. Neden bir salatalık penise benzetilsin ki? ya da bir şeftali neden bir vajina olsun? O canım patlıcanın, havucun ve pırasanın suçu ne? Bu terimleri ya da bu çağırışımları teknolojiyi, bilimi, sanatı ve çağdaşlığı alıyoruz sandığımız Avrupa'dan mı alıyoruz? Size ülkemizde ahlak neyin gelişiyle birlikte çöküşe doğru geçmeye başladı? (TV, İnternet, eğitim sistemi v. s.)
İnsanların art niyetlerinden kaynaklanıyor. Bir çocuğa söyle böyle bir şey algılamaz çünkü saf ve temiz, ne yazık ki insanlar dürüstlüğünü ve saflığını kaybetti.
ben çocukken hiç böyle şeyler duymuyordum yani nimet denen bir şeyin cinsel bir organa benzetildiğine hiç şahit olmamıştım çocukken. fakat son 10 yıllık dönemde bu güne dek olmayan ölçüde bir bozulma yaşadı toplumumuz ve bence bu tüm toplumlarda böyle. son 100 yılda tüm insanlık tarihinden fazla ilerledik ama, internetle birlikte son 10 yılda belki 1000 yıllık insanlık tarihinden daha çok bozulduk. bilgiye ve içeriklere kolay erişim olması aslında çok faydalı buna itiraz etmiyorum fakat bir o kadarda değeri olan şeylere de kolay erişilmesi değeri azaltıyor. yani burdan kastım müstehcen içeriklere erişim için internet öncesi dönemlerde hiçbir alternatif yoktu insanlar aşık olup evleniyorlardı. şimdi ise gerek cinsel içerikli filmler gerekse bazı uygulamalarla insanlar bunlara kolayca erişiyor bu da toplumda bozulma yaratıyor.
Çünkü Bursa'nın meşhur şeftalisi bir tarafimda yarilmayi sağlamak için bir hatta sahiptir ve bu yüzden kadının vajina dudaklarına benzetilmiştir.. Zevke gelen bir kadininda ıslanması çağrışımı çoğaltır.. Birde kadının her yeri bir meyveye benzer.