millet olarak cinselliğe olanaclıktan öyle yorumlanmıştır ama belki küçük kızlar için tatlı benhzetmesi olurya baldızlar küçük tatlı kız derlerya ondan söylenmiştir yoksa baldız kardeş değerinde olamalı başka rivayete göre; "daldız baldan tatlıdır" olarak söylenen söz, zamanla "baldız baldan tatlıdır" şeklini almıştır. Daldız sözlük anlamı olarak "Petekten bal almak için kullanılan demir kepçe, demir bıçak." şeklinde ifade edilmektedir
dünya ahiret bacım olsun bi baldızım vardı zamanında öz kardeşim olsa o kadar sevmezdim o dereceydi çok yakındık ablasıyla ayrıldık ilişkimiz bitti fakat baldızla hala görüşüyoruz abi kardeş ilişkisi var aramızda bu sebepten dolayı söylenen bir laf olmalı diye düşünüyorum :)
sözün aslı " Daldız baldan tatlıdır" olup zamanla " Baldız baldan tatlıdır" şeklinde dilimizde evrilmiştir. Daldız denilen icat da kovandan bal toplamaya yarayan tahta veya metal bıçak- spatula benzeri bir alettir.
o aslında öyle değil eksik söylemişler baldız baldan tatlı ablası ondan tatlı :) baldız, bir erkeğe göre eşinin kız kardeşidir. Bu söz; baldıza övgü, iltifat için söylenen bir sözdür. Ancak günümüzde ahlaki olarak yanlış, sapkınca anlamlar yüklenmektedir.
işin gerçeği bir deyimin değiştirmişler. 1. bedava sirke baldan tatlıdır (asıl olan) 2. torun baldan tatlıdır.( buda ikincisi) torunla baldızı ne yazık ki bu şekilde değiştirmişler.
aynen şimdi genelde eşinin küçük kardeşine baldız büyüğüne abla dersin. hani baldız baldan tatlıdır derken tazesi var onu dene bir de demek gibi birşey olarak anlaşılıyor bence
eski sevgilimin kuzeni bana asılmıştı kardeşiyle aynı ortamda da yanlız bırakmazdı çok kötü bir şey ya ama şunuda söylim sorun bende değil onlardaydı kendi demişti ben kardeşime güvenmiyrum çok sapık oyuzden onunla mesafeni korucaksın die
Ülkemizde sık rastlanan ensest ilişki türüdür. Bu tür ilişkiye kılıf uydurmak için baldız baldan tatlıdır diye bir şey çıkarmışlar. Aslında sapıkça bir söylem.
Kisilik olarak ben daha agir basli ve sade biriyim kardesimse suslu kokos ve seksi galiba daha 18 yasinda ben 23 bilmiyorm amaci ne sence ben kotu dusunmek istemiyrm
En İyi Cevaplar