Sizin düşünceleriniz nedir?

Cinsel istismarın dereceleri var. Nitelikli hali (yani halk arasında tecavüz) vücuda organ veya sair cisim sokulması suretiyle işlenir. Mağdur kadın veya erkek olabilir. Mağdur, vücuduna organ veya sair cisim sokulan kişidir. Vücut boşluğu anal, oral veya vajinal olabilir.
Şimdi gelelim soruna... Normal bir cinsel ilişkide vücuduna organ giren şahıs, kadındır. Erkeğin bu ilişkiyi gerçekleştirmesi için erekte olması gerekir. Ereksiyon için, erkeğin tahrik olması ve istemesi gerekir. İstiyorsa tecavüz olmaz.
Hukukçu yorumu gibi olmuş 👏🏻👏🏻
Hukukçuyum zaten.
Bir erkek istemeden de erekte olabilir, bu duygularla alakalı olduğu kadar hormonlarla da alakalı, bir erkeğin hassas bölgelerine dokunursan tahrik olmasa bile erekte olur, bence tacavüzdür ama sonuçları açısından düşündüğümüzde ruhsal olarak bir kadının ki kadar yıkıcı değildir.
@YakışıklıveCentilmen tam da yazdığın gibi düşünüyordum , bende
@YakışıklıveCentilmen efendim tecavüzün hukuken tanımlamasını yaptım. cinsel istismar olur ama nitelikli cinsel istismar (tecavüz) olmaz. vücuda organ ya da sair cisim sokulursa, sokan kişi fail, sokulan kişi mağdur olur. Budur. Vücuda organ veya sair cisim sokulmazsa cinsel istismar olur. Halk arasında taciz denilen şey yani.
@saskinomayra Açıklamalarınız için teşekkür ederim gercekten aydınlatıcı bilgiler o yüzden eig seçtim
rica ederim :) ziyadesiyle açık yazdım :)
Tecavüz kişinin rızası olmaksızın buna mağrus kalmasıdır. Kadın adamı tahrik edebilir, doğru değildir ama adam iradeliyse ve gerçekten istemiyorsa karşı koyabilir, çünkü kuvvetlidir. Ama kadın bedenen erkekle aynı güce sahip olmadığından istese de karşı koyamaz çünkü kuvvetsizdir. Dolayısyla tecavüz değildir.
partnerimle seviştikten sonra banyoda öpüşürken penisimi aniden vajinaya soktum yaptım yıkandıktan sonra bana tecavüz ettin dedi ama hoşunada gitti öfke filan olmadı erkek bazen sert olmaktan hoşlanıyor kadının gücü yetmez erkeğe olmaz dediğiniz uyurken erekt olmuş üzerine oturmuştu bayıldım böyle yaptığına hep yapsa keşke
Kadının işlediği cinayet bile tam cinayet sayılmazken, cinsel saldırıda mı erkeklere yapılan muameleyle yargılansınlar..
Dünyanın her yerinde ayrımcılık tanınan kadın cinsiyetine cezaya ehliyet söz konusu değil..
Cevap
76Cevap
Bir kadın erkeğin rızası olmadan onunla nasıl birlikte olacak ki? Erkek kadından daha güçlü, bu durumda istemeseydi zaten engel olurdu, demek ki kendi de istiyor. Bir de erkekler zaten mutlu olurlar öyle bir durumda..
Yahu Allah aşkına, bir istatistik filan bulsana engelli erkeklerin kaçı evlenip yuva kurabilmiş? Kadın m*anyak mı da engelli erkekle zorla birlikte olacak? Bir de ne işine yarayacak böyle bir s*açmalık? Siz erkekler sürekli engelli kadınları taciz ediyorsunuz nasıl olsa kendini koruyamaz diye de.. bizi kendinizle karıştırmayın..
Ve evet engelli de olsa akıl hastası da olsa bir erkek isterse bir kadına zarar verebilir.. çünkü fiziksel gücü daha fazla..
Yabanci bir ülkede 2 kadin nir erkege tecavuz edip agir yaralmişlardi. Haberlerde okumutum kac sene önce cok gülmüştüm. Hala aklim almiyor nasil bir erkege tecavuz edilir ki 😂
Aslinda denemek lazim farkli bir fanztazi olur 😂😂😂😂
Farklı bir fantazi.
deneyelim mi
Neden değildir dünya kamu insan hakları mahkemesinde de kadın erkek eşitliği var erkeğin istismarı suç sayılıyorken kadının neden sayılmasın?
Zorlamanın kadını erkeği olmaz bir şey zorla yapılıyor ise karşı tarafın rızası olmaksızın bu tecavuzdur. Kadını erkeği yok bu islerin rıza dişi yapılan her eylem taciz tecavüzdür.
Rızasız yapılan tüm cinsel şeyler saldırıdır. Evet tecavüze girer.
Fiziksel olarak bu mümkün degil.. Eger cinsel birleşme olmuşsa bir aşamadan sonra istemeye başlamıştır ki olmuştur.. Zira penisin heybetlenmesi için erkegin isteyip onu şaha kakdırması şart. 😉
Gönülsüz seksten sakat çocuk doğarmış, zorla güzellik olmaz. :)
Sayılır.. biran ellerim ayaklarim baglanmiş hissettim kendimi..) sevmedigim bir kadin tarafindan sonra oralla baslayip uzerime oturmus kendini becertmis zorlaaa.. evet evet bu tecavüz...
Şimdi kimse burda laga luga yapmasın hiç bir erkeğin zorla yaptığını işitmedim ben şuana kadar😂
Merhaba hemsiremisiniz
Yani evet
Hangi hastanedesiniz mesaj. kutunuz kapali
Delimisin erkegi zorlamana gerek. yok sutyenimiz gozukse sikmeye kalkar
Ve tabi isin diger mahiyetide su zorla. okan birsey her hangi bircinste oksa tecavuzdur
Yani tecavüz sadece Kadına yapılan bir şey değildir ki.
Yalniz bedene degil
Özel haklara ruha tecavüzdür
Mahremiyete insanin kendine olan saygisina tecavüzdür
Yani evet
Zorlayarak ikna ederse sayılmaz ama
zor kullanarak ya da şantaj vb. tehditlerle
zorlayarak cinsel ilişkiye girerse evet, sayılır.
Hani diyorlar ya her erkek dünden razı bence alakası yok mesela ben istemediğim biriyle asla olamam o zorlasa da belki çüküm kalkmaz 😃😂😂😂
Kesinlikle tecavüzdür. Duygusal kandırmaların da kadın/erkek farketmeksizin tecavüz suçu sayılması gerekir.
Bu pek mümkün bişey gibi görünmüyor. Ama imkansız değil
Bence evet sayılır
Sayilir bence istemeyerek hic bir şey zorla yapilmamali
Erkek mutlaka karşılık vereceği için tabikide sayılmaz
Çok saçma
Bu nasıl zihniyet ya 😏
evet. gönülsüz olan zorlanarak yapılan ilişki tecavüzdür. kadın erkek fark etmez.
Sayılır ve erkek tecavüzleri haber olmasa da dünya üzerinde yaşanıyor.
Neden kadına yapılırken tecavüz oluyor erkeği yapılırken tecavüz olmuyor acaba Biraz mantıklı düşünelim lütfen
Erkek istemediği sürece kadın zorla içine alamaz onun için doğru suç değil kadın sadece tacizde bulunabilir.
hayrı bunu sevdiğim kadınyapcak bn hayır diycem ha asla :D yiyeblir beni :D :D magnolia hazır :D
Doğru tecavüz tabi. Rızası olmadan diyorsun sonuçta.
Kişi rızası dışında gerçekleştirilen tüm cinsel eylemler taciz ve tecavüzdür. Bu eylemlerde cinsiyet ayrımı olmaz, olmamalı.
( Avukat gibi konuştum valla) : )
Evet oda tecavüz tabi ki bağlayıp bir de hiiiii Allah korusun 🙄
Sayılır elbette.
Fiziksel olarak bu mümkün değil ama
Erkek/kadın fark etmeksizin bir insanın rızası ile yapılmayan her şey tecavüze girer.
Fiziki açıdan çok zor olan bir olay ama elbette tecavüzdür.
Kadın zorlarsa normal olur. Erkek zorlarsa sapık olur hapis yatar tazminat öder. O içerde İken kadın zorlayarak erkekleri yatmaya devam eder
Tabiki sayılır. Size gelince tuluk da bize gelince suluk mu?
Erkek fiziksel olarak kendini koruyacak yapıdadır. Bir kadın erkeğe tecavüz edemez. Bu sadece değişik bir fantezidir.
Kandırip bağlayabilir , bayiltabilir..🤔
Erkek tahrik olmazsa nasıl erekte olacak?
Görsellik erkegi tahrik eder zaten olmazsa bile oral da olur , sonuçta uyariliyor!
Valla bir erkek istemediği bir kadın tarafından tecavüze uğratılmaya çalışılıyorsa o erkek görsellikten erekte falan olmaz. Oral yapabilir kadın sadece. Ama hiçbir erkek böyle bir şeyden rahatsızlık duymaz ya. Bir kadın beni bağlıyor ve oral yapıyor bundan rahatsızlık duyacak erkek pek yoktur.
kesinlikle.. adalet değil bu.. ne yani kadın istediğinde yapar diye kurallmı var
Emin olamadım ama olabilir çünkü sevgili iken sadece sürtüncem derken aniden içine alabilir
Yılbaşı büyük ikremiyesi sayılır ne tecavüzü kankim 😂😂
O da sayılmalı kadınlara bu kadar özgürlük verilmemesi gerek
Hahaha neyini merak ediyosunuz tabiki tecavüz dür. Kadına olandan ne farkı var. İmkansız ama
Yasal olarak evet sayılır hele ki birde reşit değilse 🤔
benim için sayılmaz istediği kadar zorlayabilir sınırsız caaaa :)
keşke zorlasanız da sayılsa şikayetçi olmayız ahsahsdh :D
Tüm Dünyada Sayıkır 👍Ama 🇹🇷Türkiye de Aayılmaz🙈
Tecavüz etmeye gelsin ama yapamazsa ki yapamaz sabaha kadar bem tecavüz ederm hem de göz yaşına bakmadan ))
Öyle bir kadın varsa zorlayıp tecavüz etsin beni 😄😄
Tecavüz sayılmasa bilr sonucta Cinsel tacizin son noktasi 🤪🤪🤪🤣🤣
Erkek geyse sayılır evet aksi takdirde tecavüz et diye bağırır bizimkiler
Sayılmalı, erkekler cinsel obje değildir 😄
İkimizin de hapisten çıkmaması lazım yatakta ikimizde saldırgan tavırlar içindeyiz
öyle bir şey yaşayan var mı diyecem %1 ihtimal olursa helal olsun diyecem
Dün gece başıma geldi
O tahrik etti bende taciz sonra
Cinsiyet fark etmez o da tecavüzdür bence
BENce bu da bir istismardır
Rıza olmadan yapılması evet tecavüz olur
Hayir tam tersi durum olabilir 😂😂
Karşılıklı rıza yoksa evet
Tecavüz sayılmalı bence
Sayılır bence aynı şey sonuçta
Birçok ülkede tecavüz sayılıyor..
Zorla yapılan seks tecavüzdür