Gusül Abdestinde çok vesvese yapıyorum banyoda 40 dakika duruyorum?
Nasıl kurtulurum?
Aynı durumu yaşıyan var mı?
Nasıl kurtulurum?
Aynı durumu yaşıyan var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu yanlış tarif ve saçma fetvalardan kaynaklı. Gusul arapçadır. Tam türkçe karşılığı yıkanmak banyo yapmaktır.
Guslun yani yıkanmanın tarifi yoktur. Öğretilen tarifler aslı yok. Banyoya girip nasıl yıkanıyorsanız öyle yıkanın. Gusul budur. İğne ucu kadar meselesi de hurafedir. Öyle bir şey yok.
Allah kuranda normal abdesti ayrıntılı tarif etmiştir ama guslun yok. Çünkü her kültürğn kendine göre yıkanışı vardır
Sana bazı videolar gönderecem seyret
Tamam bekliyorum videoları teşekkür ederim cevap için
arkadaşım normal gir banyonu yap çık.
niyet edeceksin 3 kere şunu yapacaksın 3 kere bunu... gibi tarifler uydurmadır
allah normal abdesti ayrıntıları ile sıralı tarif ediyor kuranda. ama guzl konusu sadece yıkanın diyor.
zaten gusul namaz için şarttır. yani cünüp namaz kılınmaz. bu nedenle kuranda 3 ayette geçer. namaz kılacağınızda cünüpseniz yıkanın der.
peki abdesti en ince ayrıntısı ile tarif eden allah gusulu tarif etmyi mi unuttu.
gusul yıkanmaktır ve yıkanmanın tarifi olmaz. derede yıkanan derede yıkanır ve gusuldur. duşta yıkanan duş alır gusuldur, gölde yıkanan gölde yıkanır gusuldur
iğne ucu kadar yer kalmayacak demek insanların içine kuşku düşüren bir şeydir. öyle bir şey yok. kendinizi tereddüe sokmayın
peygamberin tarifini anlatayım daha iyi anlarsın.
diyor ki
bir adam cünüpken yolda yürüyor halde ola ki ayağı takıldı. bir göle bir havuza bir dereye hasılı bir su birikintisine düşerse ve batıp çıkarsa gusul etmiş olur diyor.
görüyorsunuz adam niyet etmiyor kazara düşüyor. sayısal bir uygulama yok. bu nednele inanmayın. dini zorlaştırmak insanları bıktırıp soğutmak için bilinçli uydurulmuş tarifler bunlar.
Tamam çok teşekkür ederim halledeceğim inşAllah
vesvese yapmana gerek yok tam düzgün bir şekilde duş al yeterli. bu düşünceler aklına geldiğinde çık
Ya zaten öyle yapmaya çalışıyorum 10 dakikada çıkacağım diye gidiyorum yok olmadı yediye 40 dakika buluyor
Bu arada yorum icin teşekkür ederim
Abartmaya gerek yok 10 dakika fazla fazla yeter
Nedende bir tek ben beceremiyorum bu 19 dakika yı 🤷♂️
Takıntı haline gelmiştir kuru yer kaldıysa diye.
Teşekkürler ederim cevap icin 😀
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar