Dinen nikah kiyilir ve kız erkek bir birine helal olur ! Resmi nikah tamamen ayri bişi
Zina'ya yapmamak için imam nikahı kiymak !
Dinen nikah kiyilir ve kız erkek bir birine helal olur ! Resmi nikah tamamen ayri bişi
ailenizin çevrenizin akrabalarınızın haberi olacaksa tabiki de nikah kıyılabilir. ama siz sadece zina yapmamış olmak için kendi aranızda nikah yapacaksanız ve bundan da kimsenin haberi olmayacaksa o nikah geçerlidir ancak bunun sonuçlarına da katlanmak zordundasınız. öyle kafanıza göre ben ayrıldım bitti yok. sakın gizli bir şekilde bu işe girişmeyin. eğer anlaşmazlık olur ve ayrılırsanız ikiniz de dini olarak dul sayılacaksınız. ayrıca kadının mehrini de vermek zorundasınız.
bu işin şakası yok. yanlış bir iş yapmayın. en azından resmi nikah kıymasanız bile ailelerinizin bu durumdan haberi olsun. internetten nikah kıyacak adam arayarak kendinizi komik duruma düşürmeyin
Hadi milleti kandırdın, kendi nefsini de kandırdın, Allah ı kandırabileceğini mi sanıyorsun! Mutah nikahı neyse, laf olsun torba dolsun anlayışıyla kıyılan imam nikahı da aynı şey dir
Muta nikağı diye bir nikah yoktur...
İbn Mace'ye göre Muhammed kadınlarla normal nikah yapmış ve onların bazılarında kusur görünce dokunmadan boşamıştır. Rivayetlerde, mut'a olarak geçen de, boşanma sırasında verdiği hediyedir ve böylece Bakara suresi 236. ayetine uygun hareket etmiştir;"Nikahtan sonra henüz dokunulmadan veya onlar için belli bir mehir tayin etmeden kadınları boşarsanız bunda size günah yoktur. Bu durumda onları faydalandırın."
Her şeyi dinimize uygun yapicaz
o zaman evlenin birader, eğer o kızı gerçekten çok seviyorsan doğru olanı yapmaktan asla geri kalma, yoksa ömrünüz zindan olur ahiretiniz karanlık bir çukur
SoranBir dakika önceEskiden peygamber efendimiz zamaninda insanlar iç içe yaşar miş , peygamber efendimiz buyurmuşlar düğün yapın ve çevrenize duyur diye ki sağda solda görülünce yanlış anlaşılmasin diye , ama şimdi İstanbul diye bir kentte kim görecekde yanliş anlayacak ?
nikahın amacı zaten çevreye duyurmak ve yaptırımıno lması.İmam nikahı yok nikahtır.Yani imam nikahı kıyınca kadın senden boşansa hiçbir şey alamaz.Yani herhangi bir yaptırım yok.tabi bunu seks yapmak için istiyorsan o ayrı bir günah.Yani bunun nikahla alakası yok.Bu resmen dini kendi pis emellerine alet etmek.
Resmi nikah yapılmadan ya da kızın aile büyüklerinin rızası olmadan yapılan dini nikah zaten gecersiz olur. Sadece cinsel birlikte lik için. Yapılıyorsa ayrı günah olur
Cevap
10Cevap
İmam nikahı kıyıp seks yapmak ta günahtır.
Çünkü imam nikahının şartları vardır. Çevreye duyurmak anne babaya duyurmak gibi.
Hanefi mezhebinde anne babanin izni farz degil
Nikah'ın bir amacı var. millet birbiriyle yatıp kalkmasın diye.
Siz çevrenize duyurmadıktan sonra ha kıymıssınız ha kıymamıssınız?
Fikrimizi soruyorsan ben günah olacağı kanısındayım. He ben dikkat edermiydim? sanırım dikkat etmezdim. ama imam nikahı yaptık günah değil diye birseye inanmıyorum
Eskiden peygamber efendimiz zamaninda insanlar iç içe yaşar miş , peygamber efendimiz buyurmuşlar düğün yapın ve çevrenize duyur diye ki sağda solda görülünce yanlış anlaşılmasin diye , ama şimdi İstanbul diye bir kentte kim görecekde yanliş anlayacak ?
kendinize göre kılıf uydurmayın. eğer akrabalarınızın falan haberi olmayacaksa o nikah nikah olmaz
imam nikahında ailelerin rızası şartı var bildiğim kadarıyla yoksa geçersiz oluyor.
Soran9 dakika önceHanefi mezhebinde anne babanin izni farz degilŞikayet Et
o zinayı meşhulaştırmakiçin yapılırsa mutA nikahı olur ve muta nikahı zinanın daniskasıdır
Yok amac o değil yani nikahi yoldan geçene değil sevdigim kiza yapicam
allahı kandıramazsınki:)) ımam nıkahının gayesı ınsanlara bır aıle kuruldugunu bıldırmektır,sen bıl ımam bılsın sokaktan 2 deyyus bılsın allah katında nıkahlısın... yok daha neler! gıdın temız hava cekın oksıjen lazım beyne!
minareyi çalan kılıfını uydurur.. muta nikahı kıyın vicdanınız rahatlasın.
Muta nikah diye bir şey yoktur
Bence resmi nikah olmadan imam nikahının bir anlamı yok
peygamber hakkında yalan uydurma
gizli ilişki zinadır
ama sen eşinle anlaşırsın
kızın veliside rıza gösterirse
kızla yatabilirsin
inandıgınız tanrıyı kandırmaya calısmayın bari
Hayır kıymam
işte müslüman kafası
Hayır.
hayır kıymam.