aradan bir hafta geçip diğer haftasonu gelince damadın ailesinin yaşadığı ilde aynı şekilde 2 .bir düğün bu defa kına olmuyor sadece
ama ikisinde de düğün fotoğrafı , gelini evden alma , takı vs. var
Düğün dediğin 1 sefer olmalı. Farklı şehirlerde olsa bile aileler ve davetliler gelmelidir bir yerde toplanmalıdır. Gelmeyenler ise aracı yoluyla takıları yollayabilir ailesinden filan.
Düğünlerden nefret ederim.
1) Sıkıcı bir ortam
2) Gençlik parası, içki vs. istenilecek gençliğe kuruş vermem. Gelini mi alıcam belki para veririm belki vermem o gün kü ruh halime bağlı ya kırar kapıyı alırım kızı oradan ya da veririm mecbur parasını :)
3) Düğünde gelen akrabalar misafirler yapmacık gülüşler atılır,takılar takılır pasta yenilir dans edilir evli evine köylü köyüne denilir ama ne yazık ki öyle değil. En sinir olduğum şey evli çiftlere edilen ziyarettir ben şimdiden önlemimi aldım balayına çıkıp bu sorundan kurtulabiliriz.
4) Yabancılar gibi direk nikah kıyıp bitsin isterim ama her kızın hayali gelinlik giymektir bu yüzden mecbur o düğün olacak.
Çok saçma ya... Bizde düğünler cumartesi pazar günleri olur ilk gün kız tarafının evinde olur o gece kız kına gecesi kıyafetini giyer.. Gece biter herkes evine dağılır. Ertesi gün erkek tarafı kızı almak için yine gelirler ve o gece de erkek tarafında düğün okur kız bu sefer de başka bir gelinlik giyer ve gecenin sonunda gerdeğe girilir... Bu böyle yani
2 düğün çok lanet bir şey hele bir de yakın akrabaysan ikisine de gitmek zorunda kalıyosun :D
nefretliktir yani..
BİLMEYENLER : 2 DÜĞÜN GENELDE DAMAT VE GELİNİN AİLESİ VE AKRABALARI BAŞKA İLLERDE YAŞIYORSA İKİ TARAF İÇİN DE YAPILAN DÜĞÜNDÜR. bildiğiniz düğündür , aynı format.
Düğünün kendisi insanları eğlendirmek için yapılan bir gösteridir sadece
aslında amaç evliliği insanlara duyurmaktır ve kutlamadır.
Cevap
5Cevap
erkek ve kız tarafı farklı şehirlerde olursa daha önce takılan altınları toplamak için 2 yerde düğün yapılıyor olabilir.
İmam nikahı sonra da normal düğünden mü 2 düğün kastınız ?
Eğer böyle değil ise ilk defa duyuyorum...
Ben de 2 düğün görmedim :D
Kına gecesiyle düğün gecesi olmasn o :D
düğüne gitmem cünkü saçmalık gelir bana yabancılar gibi nikahda bitirsek işi ne güzel olur
iki tarafta kendi memleketinde eşini dostunu ağırlamak istiyor hayallerini gerçekleştirmek istiyor ondan :))
2 tane düğünü görmedim fakat çok gereksiz şeyler hatta olmasa da olur. büyütmeye ne var? aile arasında yapılır güzel bir kutlama, yeterli olur.
ben hayatımda 2 düğün görmedim yeni moda mı bu da?
Nasıl görmediniz , ben belki 10 tane belki 11 tane gördüm
hayret nasıl görmediniz ya daha geçen hafta bizim bir tanıdık istanbulda düğün yaptı dün de bursada yaptı (bi kızın ailesinin olduğu bir erkeğin olduğu yerde)
Düğün dediğin 1 tane olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar