Anlaşılan genel kanı değişene kadar hayata küçük emrah bakışımı atıcam.yorumlarınız için tekrar teşekkürler
+18 sizin için ne anlama geliyor?
Anlaşılan genel kanı değişene kadar hayata küçük emrah bakışımı atıcam.yorumlarınız için tekrar teşekkürler
Son güncellemeye istinaden, evet oyun cinsel içerik barındırmaz ama özellikle multiplayer seçeneğinde genel de nassı koydum, nassı soktum gibi ifadeler kullanıldığı için +18 olabilir:D
(soran haklısın, ben sana en başından beri katılıyorum, hatta cinsel içerik denen görüntülerin bile cinsellik içermediğini düşünüyorum, sanki Tinto Brass filmi...abartıyorlar, ayıpçı zihniyetin mahsülü unlar)
Türkiye dünyanın en karmaşık en çelişkili en saçma ülkesi.Tartışmak-sorgulamak-düşünmek hata bence. +18 diye ibare konuyor ama yinede +18 i kapsayan içerikler yok veya sansür yiyor. İşlemeyen çark bu olsa gerek :) Burası Türkiye . .
Yaşadığımız toplum içinde +18 genellikle cinsel ögeler için kullanılsa da yanısıra benim için bir yetişkine hitap eden davranışları da ifade ediyor, alkol içmek,oy kullanmak,ehliyet almak gibi.
+18 i cinsellik olarak görenleri anlamıyorum. Sonuçta cinselliği ifade eden bir sembol de var.
link
Bana göre +18 yetişkinler için anlamı içeriyor.
Cevap
12Cevap
+18 deyince cinsellik geliyor aklımıza hemen. ama sana şu an çok hak verdim çünkü ben de bu resmi görünce iyi şeyler düşünmemiştim hakkında. ne kadar fesat bir toplumuz ya.
18+ Turkiye icin cinsellik anlamina geliyor...el sikmadan bile elektrik alan kadinlar,merhaba deyince benimle yatmak istiyor diye dusunen erkeklerin oldugu ulkede yasiyoruz...herkes senin gibi mantikli genis dusunemiyor maalesef
18 yaşından küçüklerin yapamadığı şeyler ya da sadece 18 yaşından büyüklerin yapabildiği tek kelimeyle ifade edecek olursam ayrıcalık
Fortis World Card link
valla öyle bir devirde yaşıyoruz ki artık internet sayesinde öyle bir kavram geçerli değil. herşey serbest herkese. özgürlük diye bi mevzu yok yani.
+18 çoğunlukla cinsel içerik geliyor aklıma. ama tabi ki her zaman cinsellikle alakası olmaz, ğsikolojiyi zedeleyen içerik olabilir mesela
+18 ibaresi genelde cinsellik iceren seylerde kullanilir. Bu yuzden ilk o geliyor akla. Ama bunu gorunce hakkinda kotu seyler dusunmedim yani.
Biliyorum sembolunu. Ama o sembolle birlikte +18 de kullanilir. Bu yuzden akla geliyor olabilir.
E tabi, ona zaten sozum yok. Yanlis anlasilmasinin sebebi budur.
+18 resmi kullanıp 70 yasındakı dedeye subyancı olabılır yazan bırı ıcın kotu seyler dusunulmesı normal amacım sızı kırmak falan degıl ama bu fotoyu kullanıp 70 yasındakı dede ıcın oyle konusmanız pekte ıyı bısı degıl
yazdıgımı tekrardan oku ıstersen hatta kendı yazdıgınıda olabılır dedın,bende sen olabılır dıye yazdıgını soyledım,herkes vıcdanı saygı konularına gırerken +18 resmi kullanıp belkı subyancı olabılır dıyen kısı hakkında ne dusunurdunuz?+18 resmi kullanıyor bunun anlamı ozgurluk subyancıda olabılırmı dıyemı dusunurdunuz
+18 sadece cinsellik anlamına gelmiyor. Mesela 18 yaşından küçüklerin izlemesinde sakınca olan korku,şiddet gibi olayları içeren filmler. yani +18 denince akla hemen cinsellik gelmemeli...
bu abinin sorusuna cevap verilmez anlamına geliyor bizim isportocu şakire benzer hali var jole kullanıyon mu ağam sen
KAtegori yanlışi cinsellik olmalıydı... :D
(ince espri, kendimi takdir ettim :D)
birey olmak bana bunu ifade ediyor.
+18 bir filmi 18 kişiden azı izleyemez :))))))))) hihihihihi +18 işi kalktı cuku kalkan p*rno izler olmuş nette
yasak şeylere izin :|
-17 izleyemiyor demek.
cinsellik geliyor :)
birçok kişi zaten işaretlerdekinin hangisi kadın hangisinin erkek olduğunu bile bilmiyor. Toplumda +18 denildiğinde genellikle cinsel ifade gelir bu alışagelmiş bişeydir artık. Ben cevap verirken toplumu göze alarak cevap verdim zaten benim kendi şahsi fikrim değildi. Devlet bile +18 sınırı koymuştur. Bence +18 bireyin kendini ifade edebildiği yavaş yavaş ergenlikten çıkıp, özgürlüklerini, kendibenliğini ifade eden, yasal haklara kavuşan bi birey haline gelmesidir.
bende seninle aynı fikirdeyim.ama +18 i cinserllikle bagdıraştıranların mantıgını anlayamıyorum.hangi gerekçeye dayanarak böyle düşünüyorlar hiç bir fikrim yok.erotik filmlerde cinsellik sembolünün yanında +18 ibaresininde bulunması yüzünden olsa gerek diye düşünüyorum.oysa açılımı +18=yetişkinler için.
sorun sende değil bende.benm kalbim fesat .(
abiler ablalara yönelik
18 yasindan buyukler icin.
+18 Mmm hiç iyi şeyler ifade etmez(:
Erotik. Fesat değilim ):
Cinsellik geliyor.
ben sınırlı ehliyetsizken daha mutluydum :)
acmayin dedeler!
Ayıp şeyler :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar