Hristiyan inanışına göre adem ve havva'nın cennetten kovulmasına sebep olan yasak meyve
"cinsellik"sizce de öyle mi yasak meyve cinsellik mi ?
"cinsellik"sizce de öyle mi yasak meyve cinsellik mi ?
olamaz
çünkü
cennette erkek çok daha güçlü olacak
ve dünya hatunu 4 kadın
70 de huri sahip olacak
kitaplara göre makatları olmayacak
ama cinsellik olacak
üreme doğum olmayacak
yasak mevye olarak
islama göre
zeytin elma incir olma ihtimali var
biraz eksik bir bilgi.
allah 3 emir verdi.
--şeytanı göstererek bu sizin düşmanınız onun sözlerine kanmayın
--bu ağaçtan meyve yemeyin
--ilişkiye girmeyin
bu üç emri yerine getirmedikleri için kovuldular. şunlar yaşandı
şeytan ben sizin dostunuzum. siz de benim gibi ölümsüz olmak istiyorsanız o meyveden yiyin dedi. allah sizi sevmiyor çoğalmanızı istemiyor ölümsüz olmanızı istemiyor dedi. ve kandırdı. kuranda meyvenin adı geçmiyor. ağaç olarak geçer. islam alimleri meyvenin hurma ya da incir olduğu yönde tahminleri var. bu meyvelerde afrodizyak maddeler olduğundan meyveyi yedişkten sonra ilişkiye girmişlerdir.
hac zamanı orada yapılanlar bir nevi adem ile havvanın yaptıklar hatanın telafisidir. biliyorsunuz hac rmazan ayına denk gelir. orada şeytan taşlanır (birinci emir), 1 ay oruç tutulur (ikinci emir) ve 1 ay eşi ile ilişkiye girilmez (3.emir)
Eğer insanlığın iki insanın çiftleşmesinden doğduğuna inanıyorsanız ha cinsellik ha elma ha armut ne farkeder ki ? :)
mantıklı bir cevap teşekkürler :)
önemsz
Cevap
8Cevap
Arkadaşım merhaba,
Tüm dinlerde adem'in yediği yasak meyvenin elma olduğu açık bir şekilde yazılıdır...
Ulan gerizekalilar Allah size niye mecaz kullansın? Elbette bildiğimiz elmadan bahsediyor ancak Allah iyi ve kötüyü yasak ve serbesti öğrensin diye o ağacın elmasini yasaklamış sadece...
Cahilsiniz bari okuyup iki üç kelime öğrenip yorum yapın...
ademle havva cennetten yasak elmayı yedikleri için kovulmadılar ; yedikleri elmanın parasını ödemedikleri için kovuldular...cehalet başa bela
Nereden okuyorsunuz da inanıyorsunuz bunlara merak ediyorum
internetten araştırıyordum aklıma takıldı sordum :)
ben de bunu duymuştum hem de dini bilgisi çok iyi birinden şaşırmıştım
yasak meyve cinsellik olsaydı biz şu an olmazdık , ademle havva sevişmeyip nasıl yapacaktı çocuklarını ? yoksa sen leylek hikayesine inanıyo musun ?
sabah sabah ne azgınsınız lan öyle sizin ben taaaaa ...!
bence yasak meyve cahillik
bana kalırsa değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?