Öpüşme dokunma kesinlikle yok, sınırlar belli buna rağmen evlilik yolunda olup biriyle sevgili olmak günah mı hiçbir yerde cevabını bulamadım ben bu raddeyi soruyorum ama her site sanki her sevgili zina ediyormuş gibi yanıtlar vermiş
Cevabın nedir?
+1 yılBenim dayımın kızının eşi derviş zaatlardan sohbet de alıyor yani bu konuda baya bilgili. Tam olarak sohbetini dinlemedim ama ilişkilerinden gözlemlediğim kadarıyla anlatayım. Görücü usulü tanıştılar ilk buluşmada kuzenime tüzük getirmiş ben böyle böyle seninle evlenmek istiyorum demiş hemen ailelerimizin haberi olduktan sonra birbirimizi tanıyalım demis selamlasirken falan hiç elini tutmamış neyse geldiler konuştular falan ikisi hiç yanlız kalmadı sürekli yanlarında 3. Kişi bulundu zaten 3 ay ailesiyle gidip geldiler sonra imam nikahı yaptılar 2 ay sonra da düğün
13 Yorumla
Soran+1 yılMutlular mı
- +1 yıl
Evet bir hafta önce bebekleri oldu
- +1 yıl
Aşık olduklarını sanmam
En İyi Cevaplar
Gunah. Neden çünkü iki kişi, ateşle barut ne kadar zaman düzgün durabilir? İnsansin nefis var seytan var. Sonunda bir yerde patlar. Ve bunu kendine ne kadar guvensende sende baslatabilirsin. Ayrıca hiçbir erkek bu zamanda biseyler yasamadan sevgili olmak istemiyor. Emin ol. Eger ciddiyseniz 3-4 ayda cok sık ve sessiz yerlerde gorusmeme kaydiyla birbirinizi taniyin. Ve en kisa zamanda evlenin. Tabi bu dediğim sey fetva degil. Dinde kadin erkek yalniz kalamaz konusamaz
18 Yorumla
Soran+1 yılYalnız olmadanda tanıyamaz dıe dusunuorum ama Allah mumkun kılar onun gucu sonsuz soncta. O dedıgın erkekten zor bulunuyor dıe bu soruyu sordum hayatımdakı kısı tam da oyle bırı ve ayrılmak yanlı gbı gelior
- +1 yıl
Yalniz derken ev ortami falan baska seylere canak tutacak yerlerde görüşme. Cafe avm gibi kalabalık yerler uygun. Ama dediğim gibi nefss var. İsin sonu vakitte uzun tehlikeli olabilir. Allah doğru yolundan ayırmasın kardeşim. Böyle bir sitede böyle bir konuyu dert eden birini gördüğüme çok sevindim 😊
Soran+1 yılHerkes burayı niye kötülüyor ya silcem hesabımı😂inşallah ayırmaz Allah razı olsun zaten Allah İn sevgisini kazanmak için uğraşıyorum ama işte şeytan beni bazen şaşırtıyor
Soran+1 yılAyrılık asamasındayız saten
Soran+1 yılKafam karışık
- +1 yıl
O zaman nasıl tanıyacak a*mk salağı siz bu dine nasıl inanabiliyorsunuz eminim hayatınız boyunca mutlu olamayacaksınız çok saçma
+1 yılneden günah olsun. günah demek haram demek. sevgili olmak birini sevmek haram değildir. sadece zinaya götürecek davranışlardan uzak durmalısınız.
104 Yorumla
Soran+1 yılFlörtte zinaya göturuyormuş yanı mesajlaşmak bılr gunah
- +1 yıl
adam gibi mesaj günah değil. kafanızdan günah üretmeyin. günah haram olan eylemi yapmaktır.
haramı allah belirler. o da kuranda vardır. kafanızdan bilir bilmez olur olmadık şeye haram ya da günah derseniz şirke girersiniz. allaha iftira atmış olursunuz. emin olmadan kuranda araştırmadan gübah haram demeyin.
normal mesaj neden günah olsun
nasılsın şymisi
sağol ben de iyiyim
bunda günah yok
amam
canım seni çekti ıslandım
aaa ben de çok arzuladım sertleştim
böylesi haram işte
Soran+1 yılBen demıyorum ya biraz araştır her site bunu demiş banada öyle gelmiyor ama sonra kendimi böyle düşündüğüm için suçlu hissediyorum
- +1 yıl
arkadaşım siteler doğru söylmiyor olabilir. din allahın kural kanun onun
ben kurana inanırım ve allahın emrettiği gibi aklıma inanırım. allah akıl edin der. her emrine böyle söyler.
din yaşam kısıtlamaz. sebebsiz yasak yoktur.
zinaya götürecek azdırıcı şeyler günahtır. normal sosyal ortam günah değildir.
+1 yılBazılarına göre nefes almak günah... Vicdanın nasıl rahatsa öyle devam et günah senin sevap senin...
16 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama Allah İn rızasını kaybetmekten korkuorum ve onunda ahıretını karartmaktan korkuyorum. Bir de vicdanım bunun gunah oldunu bıldığı halde cok rahat
- +1 yıl
Şimdi söyle anlatayım hiç tanımadığın biri ile evlenip sevmediğin halde bir ömür boyu katlanıp eziyet çekmek mi? Günah
Yoksa Sevdiğin birini bulmak için usulünce insanlarla konuşup tanışmak mı?
Zina dediğimiz şeyin sınırları var öpmek kötü düşünmek nefsine arzulamak bunları yapmadığın sürece bir sakıncası yok.
Soran+1 yılSanırım nıe gunah olduğunu anladım İnsan sevince ıster İsteme bole seyler dusunuyor sevmek gunah değil ama sonucu gunahı doguruyo
- +1 yıl
İnsana bağlı insan gibi seversen ciddi düşünürsen bir sorun yok Allah insanın kalbinde olanı kendisinden daha iyi bilir...
Soran+1 yılDemı ya ıcımı cok rahatlattın sagol
- +1 yıl
Sende sağol 😉
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
31Cevap
Hayatınız ve gelecekteki ilişkileriniz ailedeki konumunuzda doğrudan ilişkilidir örneğin küçük yaşta ailenizde şiddet görüyorsanız buna rağmen ailenizle mecburen yaşıyorsanız ilerideki sevdiğiniz insanlarda da sizin canınızı yaktıkları zaman aynı tepkileri vereceksiniz ve onlar da size aynı şekilde davranacak bazı bağları koparmak veya değiştirmek gerekir hep böyle olacak bu döndü boşuna deneyimlemeyin oturun iyice düşünün daha dikkatli adım atın ben mesela küçük yaşta sürekli babamdan dayak yedim dolayısıyla aile içindeki bireyler benim babamdan dayak yediğimi bildiği için bana saygı duymayıp hatta dayak yemekle çözüm üretecekleri için her türlü davranışa girmekten çekinmiyorlardı bu da bende kontrol dışı karakter haline geldi ben hayatımda mahallede okulda büyüdükçe çevremde insanların bana karşı yapabileceği zararlı davranışlara karşı onlara sırt çeviremedim ya da ailemle olduğu gibi kabullenerek devam ettim ve bu bende sürekli bir döngü haline geldi karşıma beni sevdiğini söyleyen aşık olan insanlar çıktı ben de sevdiğim aşık oldum ama canımı yakacak o kadar çok şey yapmalarına rağmen onlarda kalmayı yanlarında kalmayı sürdürdüm bu da benim hayatımda çok büyük acılara sebep oldu yani demem o ki aileniz nasılsa ya o ailede değişmesi gerekenleri değiştirmesi için gereken çalışmayı yapın ve aklınızı kalbinizi tedavi edip doğru olanı yapın ya da bağınızı koparın ayaklarını üstünde durun bütün hayatınızda alışmış olduğunuz bu olduğu için sürekli bu şekilde bakacaksınız gidin her şeye sırt çevirin demiyorum bu iş yeri de olabilir hakkınızı yiyorlardır yiyorlardır az para veriyorlardır size haksızlık yapıyorlardır ama siz yine de işinizi yapıp tamam diyorsunuzdur işte bu ailenizden gelen size yapılan kötülüğe karşı verdiğiniz tepkilerin sonucudur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçıncı yüzyıldasınız kızım? Madem bu kadar takıyorsun bildiğim kadarı ile başka bir erkekle aileden vs tanıdıklar yanınızdayken bulusulup görüsülüyor. Ama artık 2018'deyiz. Bu kadar rahatsızsan adama baştan açıklarsın benim sınırlarım bu, şunu şunu evlenene kadar yapmam dersin. Ve mesafeni koruyarak ilişkini yürütür evlenirsin. Fakat bir insanın sevdiğinin elini tutmasından, öpmesinden doğal ne olabilir. Bunlara ille cinsellik olarak bakmayın artık bir adam bir kadını sevdiğinden de öpebilir. Elini de tutabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl... Zinaya YAKLAŞMAYIN... (İsra 32.)
İfade çok açık.
Zina YAPMAYIN DENMIYOR...
Cevabını da kendin bul şimdi, sorunun...
sorularlaislamiyet.com/allah-neden-zina-yapmayin-degil-de-zinaya-yaklasmayin-diyor-harama-bakmama-uzerinde-niye-bu-kadar30 Yorumla
+1 yılEyerki dokunma falan olmayacaksa evlilik yolunda sevgili isen benim sahsi görüsüm zinayla günahla alakasi yok, mantigim almiyor böyle seyi. Cogu insanda bilmeden yorum yapiliyor, en saglikli cevabi dindar insalardan alirsin,
05 Yorumla
Soran+1 yılDindar kesime sormama gerek yok cevabı belli bakmak dahı gunah
Soran+1 yılŞehvani bakmak elbette gunah ama onlar sanırım normal bakısıfa gunah sayıyo ya da gerçekten gunah sorgulayınca İnsan garıp hıssedıyor
- +1 yıl
Ya anlamiyorum insanlar nasil tanisip evlenecek ozaman söylermisin?
Soran+1 yılEvlenenler nasıl evleniyosa öncedende bunlar hep ayıp görülürdü bizim ailede dindar değil ama annem babam ölelermiş
- +1 yıl
Ama eski devir yok, o yüzden Tanisip görüsmeden birbirini Tanimadan evlenilmez, tanidik araciligiyla Bile olsa mecbur görüsüp taniyacaksin. Baska yolu yok bunun zaten, i
+1 yılEl ele tutuşmasan bile birbirinize şehvetle de mi bakmayacaksınız. Mutlaka bakarsınız bakınca da günah olur.
20 Yorumla
+1 yılİsra-32: Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.
Yapmayın değil yaklaşmayın diyor. Evet haram yaptığın.22 Yorumla
Soran+1 yılTamam bunu biliyorum zaten o yaklaşmaktan kasıt nedir pekı
- +1 yıl
İstemsiz 1. bakıştan sonraki kasıtlı 2. bakış
+1 yılpeki hic sevgilin oldumu..
.. şu soruyu soran kızın sorusunun gercek olduğunu sanmıyorum böyle o denli bir kızın var olduğunu sanmıyorum06 Yorumla
Soran+1 yılBurdaki herkese fake gözüyle bakmaktan vazgeçin bence bu şüphecilik size zarar verir çevreden çok
Soran+1 yılSanma o halde
- +1 yıl
ben şu devirde yüzüne bakılcak bir kızın var olduğunu düşünmüyorum yani belki şu devir de benden bu konuda odunu yok
Soran+1 yılİyi düşünmemeye devam edip şüphende boğul
Soran+1 yılTemiz kızların günahınıda al
- +1 yıl
kız dediğin edepli terbiyeli hic bir erkekle hic bir şey yaşamamış evleneceği kişiyi bekleyen hanım hanımcık kızdır bana göre
tabii erkek de aynı
+1 yılZina etmiyorsan neden günah olsun ki dokunmuyorsunuz birbirinize amaçta evlilik ise elbette konuşmadan anlaşmadan nasıl evlenilir ki
14 Yorumla
Soran+1 yılYani elele tutuşuyoruz ve sarılıyoruzda şehvetle dokunmuyoruz bunu demek ıstemıstım
- +1 yıl
Senin için yoksa bile erkek için olabilir şehvet sonuçta sarılıyor sana ister istemez aklına bazı şeyler gelir içi bir hoş olur 😊
Soran+1 yılHissetmzmiyim öyle olsa bna rabbim seni rüyama kotu şekilde dusurmesın dıe dua edıorum dmıstı
- +1 yıl
Bunu söylemiş olması bile düşündüğünü gösterir o kadar hassas sanız bu konu ile ve günahı ile alakalı hiç dokunmayın birbirinize içiniz rahat olsun
+1 yılişin aslına bakarsan bizim dünyada yaşamamızda günah aldıgımız nefes içtiğimiz su yediğimiz yemekler konustuklarımız hepsi günahh ee ne yapalım bu durumda sence?
115 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Günah olduğunu kanitlar mısın? Bekliyorum.
Soran+1 yılBunları cünüp yaparsan tabi günah
- +1 yıl
@SofiyeHatun kalubela hikayesini bilirmisin? biliyorsan adem ve havvanın cenneten kovulma hikayesinide bilirsin. bir taraftan kalubela demişsin diger taraftan aykırı işler yaparsın kalp kırarsın en basitinden en basitinden umursamazsın en basitinden gider bir kuşu vurursun ağaç kesersin komşunu rahatsız edersin yeteri kadar açıklama olmustur dini konularda yazmayıda tartısmayıda sevmiyorum. gidin okuyun biraz bizlere inen ilk emir oku oldugu halde neden okumazsınızz bre cahil süürüleri... kızmaya basladım lütfen yazmayınız.
- +1 yıl
- +1 yıl
Günah yok demedik
Lakin gunahin olduğu gibi sevap da vardır. Salih amel de vardir. Siz allah rizasi icin yaptiginiz her seyden sevap kazanırsınız. Ama tercihinizi gunah kazanmaktan tarafa yapiyorsaniz bu sizin iradenizle ilgili bir seydir. - +1 yıl
- +1 yıl
😂 Allah teala razi olsun. Nefisler ne buyuk dusmanimizdir oysa kendinden baska dogruyu kabul ettirmez insana. Hayirli geceler.
- +1 yıl
- +1 yıl
@SofiyeHatun hayırlı geceler şimdi yazacaklarım diger bayanlar içinde gecerli amacım kalbinizi kırmak değildi ama kalbiniz kırılmış olabilir bundan ötürü özür dilerim ama altını çize çize söyluyorum size lütfen okuyun arastırın.
- +1 yıl
- +1 yıl
@SofiyeHatun yazıp yazıp kaçmak anca sen gibi birine yarasırdı ben hakkımı helal ettim sırf sen gibi biriyle bir daha karşılaşmamak için umarım ne bu dunyada ne de ahrette hiç karşılaşmayız. hiç ama hiççççç (:
Caiz değil. Yani ruhsat verilmemiştir. Lakin ameller niyetlere göredir. Niyet önemli diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiiki, elbette bir yerden başlamanız gerekiyor dediğin gibiyse. Sonuç olarak evliliğe giden yolda da belli başlı yollardan geçmeniz gerekiyor
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılCok ırdelersen karsı cınse bakmak ıncelemek falan hersey günah ve zina
10 Yorumla
+1 yılTanıma amaçlı ailen bilgisi ile görüşebilirsiniz. Ama bu flörtte kaçarsa işte o an sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılBir erkekle konusmanin gunahi var. Sonucta baska gozle bakiyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Soru sahibi sende bana mesaj at. Bu konuyu detaylıca anlatayim.
Tanıma süreci uzamayacaksa ki bu en fazla 3 4 aydır sorun olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılIste o sıkıntı 2 3senesı var
- +1 yıl
3 4 ayda birini tanıyabiliyorsanız vallahi helal olsun size ne diyim aklınız mantığınız alıyor mu cidden böyle bir şeyi?
+1 yılbirbirinize 5 metreden fazla yaklaşmayın bişi olmax
00 Yorumla
+1 yılSadece konuş sohbet et çzellikle yanınızda birileri varken
00 Yorumla
+1 yılSevgilinle el ele tutuşmadığın ve yanaşmadığın sarılmadığın halde vs günah değil.
00 Yorumla
+1 yılCaizdir heralde ya. Vicdanını mantığına uyuyosa yap.
00 Yorumla
+1 yıldini boyutta sevgililik diye bisey mi var ya kafanizdan yumusatmaya calisiyonuz
20 YorumlaEl ele tutuşmadan sevgili olunmaz ki
05 Yorumla
Soran+1 yılSebep
Soran+1 yılNefsine hakim olmayı aklına getiren yok zaten hıc
Soran+1 yılInsan kolay elde ettıgınden kolay vazgeçer
+1 yılbu sevgililik değil bildiğin kankilik
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 340 cevap paylaştı. Değildir tabiki o kadar da değil
00 Yorumla
+1 yılyalnız kalmamak şartıyla günahı yok
00 Yorumla
+1 yılBunların olmaması imkansiz gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya
Değil ama dediklerinde haklılar😔😔
08 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılNeden burdan yazamayasın
Soran+1 yılDüşüncelerinde ne var ki bana söyleyebiliyosan herkese söyleyebilirsin
Soran+1 yılAyıp bir şey diyeceksen bende duymak istemem zaten onu böyle bir şey demen mantıksız
+1 yılGünahdir ama o kadar degil
00 Yorumla
+1 yılSevgili olmak direkt olarak günah zaten :)
08 Yorumla
Soran+1 yılNeden ama yani tabikide asla inkar etmiyorum lakin mantıklı bir sebep bulamıyorum iki tarafta kendini bilen ınsanlar nefıslerıne hakım olabılıyorlar
- +1 yıl
Olay o değil. Bir kadın ile bir erkek nişanlı ve imam nikahı olmadan olmaz :)
Soran+1 yılNe olmaz ıste bende bunu dedım yukarda hep ılerısı dusunuluyor dırekt ben o kısmı sormuyorum
- +1 yıl
Sevgililik veya ilişki için bu ikisi şart :) olmazsa zina olur çünkü birliktelik var işin içinde
Soran+1 yılO ıkısı?
- +1 yıl
İmam nikahı ve nişan
Soran+1 yılNışan olunca o helalin olmuyo ki
- +1 yıl
İmam nikahı şart işte bu yüzden hahaha
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiri mi var böyle hayatında
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılYaş kaç merak ettim
evet günah çünklü ilerliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHarama girmiyorsanız neden günah olasun..
016 Yorumla
Soran+1 yılBencede oyle ama o yol dahı gunah
- +1 yıl
Bir kadin nikah dusen bir erkege haramdir zaten. Kafaniza gore fetva vermeyin.
Cevap sahibi+1 yılama nerde bulunuyor bu zamanda o söylediğin gibi aşk... ayrıca aniden kontrol kaybediliyor bazen bir bakıyorsun artık çok geç.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun sanırım soru içerisinde sana yer ayırlmış bu yüzden yavşamadan sana özel olan yerde yorumunu yaz ve çık.. başkalarının düşüncelerine ve yorumlarına karışma.
- +1 yıl
Haram degildir diyemezsin iste. Bu dediginiz seyler ayeti inkara gider. Bu da dinden cikmaniza sebep olur. Kurani kerime iman, imanin sartlarindandir. Bilmediğiniz seye lutfen bence diye yorum yapmayin.
- +1 yıl
Kurani kerime aykiri seyler söylediğin her sözde bir musluman olarak dahil olma hakkina sahibim. 😌 cahiller sussun!
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun cahil git dini öğren sonra gel tartış.. kiz sormuş diyor eğer herhangi bir şekilde şehveti uyandırmadan ve hiçbişekilde temasa girilmeden sevmek ki onun sonu evlilik olacak onu soruyor araştır bak hadisi şerifleri.. kafandan sallama kızım.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun kimbilir ne kucaklardasın gelip burda bize din satıyorsun... bu yüzden sus ve düşüncelerin kendine sakla !
- +1 yıl
Ya babasina hissetigin ayni duygulari mi hissediyor sevgilisine? bir karsilastirma yapın. Biri nikah düşmeyen oteki nikah dusendir. Hadi bir karsilastirin bakalim duygulari. Sehveti uyandirmasa sevgili olmaz bir kere akliniz yok mu sizin. Sonunun evlilik olacaginin garantisini bile veremezsiniz, ölüm diye bir sey var sonucta. Kafadan sallamiyorum. Hangi kitabi acip okudunuz acaba? Kurani kerimde sevgili olmak helaldir yazmiyor.
- +1 yıl
Isin icinden cikamadiginiz vakit karsidakine iftira atmayi ne guzel basariyorsunuz😌😌 hakkimi helal etmiyorum size. Cehennemin en dibinde yanarsiniz InşaEllah.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun temiz sevgiden bahsetti soran kişi bende ona göre cevap verişyorum.. senin ve senin gibiler nasıl seviyorlar hani az önce bahsettiğin gibi onu bilmiyorum tabikide o şeriatta caiz değildir. az öncede söylediğim gibi kendi düşüncelerini kendine sakala beni alakadar etmiyorsun.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun asıl ben sana hakkımı helal etmiyecem çünkü hakkın yok gelip saçmalamaya saçmalamak istiyorsan kendi alanında saçmala istediğin kadar... senin gibiler çok evet ülke zatten maşallah dolu... boş boğazlığa gerek yok sen iyi ol iyi insansan ve kimsenin düşüncesine karışma medeni olmaya çalış dene en azından.
- +1 yıl
Sevginin temizi nikahtadir hocam. Ne zamandan beri günahlarda temizlik saflik arar olduk? Bunlar nefsinizin oyunlarıdır. Seriat Allahin kurallaridir. Allahin emirlerini cignemek nedir ne degildir siz gayet iyi bilirsiniz. Ben size kurani kerimden hadislerden konusuyorum. Sahsima ait bir düşünce paylaşmiyorum. Anlamamakta israr ettiginize gore demekki bu ilimlerden nasibiniz yokmus. Hayirli aksamlar.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun Yao sen kimsinde bizleri öğretiyorsun ya..! ilk önce kenbdin git öğren şakamısın ya ! pes..! dini öğrenmektense ki belli başaramamışsın git ahlakı öğren önce bence..
- +1 yıl
😌bizler dinimizi kurani kerimden ve hadislerden ogreniyoruz cok şükür. Bilmeyenlere o ilimleri ogretmek de gerekir. Paylasmamak ogretmemek bencillik olur tipki sizin nefsinizin size islami ogrenmenize engel olmasi gibi. InşaEllah islami en guzel sekilde öğrenirsiniz de su anki halinizden pismanlik duyup tovbe edersiniz. Artik size cevap vermeyecegim. Hayirli geceler.
Cevap sahibi+1 yıl@SofiyeHatun Yaho defol... git cahil başka yerde saçmala sen 100 senede kalasan nah öğrenirsin.. kafanıza dolduruyorlar işte neyse ya orası başka git belanı başkasından bul.
unutma dini öğrenmek istiyorsan medeniyeti öğren herşeyen önce çünkü din Ahlaktır.
Günah
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılKapalı mısın?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ne alaka ama
+1 yılHayır değil
00 Yorumla
+1 yılDeğil.
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumlagunh
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüyük günah hem de
00 Yorumla