Uzun zamandır yaptırmak istiyorum ama korkuyorum biraz. Çok acıyor mu? Aslında canım çok tatlı değildir ama bir yerde okuduğuma göre kıkırdak tabancayla delinmemeliymiş, bu iğneyle deldikleri sistem de çok ürkütücü geliyor o yüzden cesaret edemiyorum. Tecrübeli olanlar var mı bu konuda?
Ama dikkat etmen gereken şeyler var. helix piercing kıkırdak kısmına yapıldığı için enfeksiyon kapma riski yüksek oluyor.
helix piercing
helix piercing takıldıktan sonra nelere dikkat etmelisin? - Bakımı için piercing bakım spreyini günde 5-6 defa, 3-4 fıs olacak şekilde piercing yapılan bölgeye sıkmalısın. - Piercingi günde bir ya da iki defa ileri geri oynatıp, bölgeyi peçete yardımı ile kurulamalısın. - Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürmelisin. - Piercing takıldıktan hemen sonra çıkartma, ne takıldıysa iyileşene kadar onunla devam et.
Tabanca Cat diye deldiği için hasar bırakır ve kulak için bu istenmez. Veee zonklar durur geç iyileşir Bir piercingci tıbbi iğne ile mükemmel deler hissetmezsin bile. Ayrıca uyusturuluyor. Her zaman doğru yöntemi dene.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet tabancanın riskli olduğunu okumuşum ama iğneli de çok ürkütücü geliyor, cesaret edemedim😅 acımaz mı yani?
Tabanca kadar acımaz. Tabancayı ihtimal bile sayma zaten geç iyilesecek iyileşmesini imkansiz hale getirme :) İğne çok acısız gerçekten uyusturuluyor zaten 2 saniyeni ayiriyorsun bir haftada iyilesiyorsun. Tabanca ile üç gün zonkluyor dördüncü gün iltihap kapıyor. Deneme aslaaaa.
Durusu hos ama bunun icin kulak deldirmem bu tur takilari kelepceli kıskaçlı filan her neyse anladiniz iste oyle yapsalar herkes kullansa daha iyi olmaz mi..
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Var aslında öyle şeyler, ben bir ara almıştım ama acıtıyor rahatsız oluyorum onlardan😅
ben yaptırdım herkes 1 sene üzerine yatamadım, çok acıdı vs. dedi ama hiçbirine inanma. ben deldirdim 2 gün sonra kıkırdak dokusu alışık olmadığı için iltihaplandı ve 2 gün antibiyotikli krem sürdüm geçti. arada saç falan takıldığı için kızarıyor ama ben acısını çok yaşamadım. deldirdikten 1 hafta sabredersen en sevdiğin takın olacağına eminim 😊
5
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim, biraz kormaya başlamıştım cidden😂
Tragus var bende, nasıl yapıldığını hatırlamıyorum, ama iğne olduğunu düşünüyorum, canın acıyor, sevdiğin bir aksesuarı ömür boyu taşımak için değer ama
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
O da çok hoşuma gidiyor ama orası da daha çok acır gibi geliyor😅😅 aslında haklısın bir kere çekiyorsun sonuçta
Bende Tabacayla deldiler. Iltap felan‘da olmadi. Ilk Ay kulağımın üzerine yatmama’ya çalıştım. bir Arkadaşıö bir sene önce deldirmişdi ve halen ilk günkü gibi ağrıyormuş.
Yorumlari okudukça deliriyorum ya siz şakamızınız bir kaç kızımız kulağının kıkırdak kısmını tabancayla daldırmış ve hiç acımadı, sorun olmaz sende deldir vs. Vs. Demiş. Hiç kulak çatlaması duymadınız mi? Gidin iğneyle deldirin ne gerek böyle saçmalıklara geri dönüşü olmayan?
Ben dün helix piercing deldirdim ayrıca tabancayla deldirdim hiç acı olmadı ağrı veya zonklamada olmadı sadece o gece üstüne yatamadım bugünde ne acı ne ağrı yine hiçbirşey olmadı yani tabancayla deldirmeme rağmen bir sorun yaşamadım kişiden kişiye değişirmi bilmiyorum ama tabancayla helix deldirmede bir kusur yok kendinizi iğneyle korkutmayın derim
En İyi Cevaplar