ve bide sanrm hz.muhammed s.a.v iki kolunun uzunlugu kadar bir yerde banyo yaparms .benim banyom cok buyuk ama dusa kabin var bu sizce peygamber efendimizin yaptgyla esdeger mi ?
Cevabın nedir?
Banyo ve tuvalette müzik dinlemek yahut şarkı söylemek günah değil ama tuvalette şarkı söylemek edebe (görgüye) aykırı bir davranıştır.BANYO ADABI:
1- Banyo yapmadan önce misvakla dişimizi temizlemeliyiz.
2- Banyoya,Allah’ın huzuruna temiz çıkmak gibi, güzel düşüncelerle girmelidir.
3- Sol ayağımızla banyoya girmelidir.
4- Girerken “Bismillahirrahmanirrahim, pisliklerin her cinsinden ve kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım” demeliyiz.
4- Banyoyu kimsenin göremeyeceği şekilde kapatmalıyız.
5- Hamamda setr-i avrete riayet etmeli ve peştamal giymelidir.
6- İlk girişimizde sağ ve sol omuzlarımızı yıkamalıyız.
7- Suyu lüzumundan fazla israf etmemeliyiz.
8- Banyoda suyun sıcaklığı gibi ürperten hallerde cehennemi düşünmeli, bununla cehennem arasında mukayesede bulunmalıdır.
9- Banyoda konuşmamalı, aşikare Kur'an ve ilahi gibi şevler söylememelidir.
10- Akşama yakın, akşam ile yatsı arasındaki vakitlerde banyoya girilmemelidir.
11- Banyoda su dökünürken ayakta su dökünmelidir. Oturarak su dökünmemelidir.
12- Banyoda küçük büyük abdest bozulmaz. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. " Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir."
14 Banyo, yıkanan tarafından güzelce temizlenir. Nahoş görüntülere meydan verilmez. Sabun, saç ve pis su artıkları giderilir. Kirli çamaşır asılmaz. Kirli olarak bırakılmaz.
15- Herkesin özel banyo peştamalı olur ve kendi peştamalını kullanır.
16- Banyodan evvel saç, bıyık gibi yerleri uzamışsa düzeltmeli ve kısaltmalıdır.
17-Koltuk altlarında biten tüyleri azami kırk günde bir yolmak ve tıraş etmek müstehaptır.
18- Kasıkları azami kırk günde bir temizlemek sünnettir.
19-Sağ gözümüze üç, sol gözümüze iki sürme çekmek ve sürme çekerken sağdan başlamak Peygamberimizin bir sünnetidir.
20 - Kestiğimiz tırnakları, tüyleri bir parçaya sararak toprağa gömmeli ya da yakmalıyız.
alıntı122 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet günah İslam dinine göre. Bu arada o iki kol meselesi cinler için söylenmiştir. Banyoda fazla vakit geçirmemeye bak hem dini açıdan hem psikolojik açıdan.
Birde fazla aynaya bakma banyoda. Bazen değişik şeyler görebilirsin, genelde de oluyor. Aynalar tam suretimizi göstermiyor, görmek istediğimizi gösteriyor.
Müzik konusuna gelince insanı günaha sokabilecek müzikler günah olduğu söyleniyor. Gerçi günümüz müziklerinin yarısından çoğu öyle. (Benim dinlediklerim öyle hiç olmazsa.) Bu devirde günah işlemesi de kolaylaştı.24 Yorumla- +1 yıl
Canım sıkkındı duş alayım geçer dedim. Duşa girdim patladım işte ağlamaya başladım. Sonra aynaya baktım aynadaki ben gülüyordu. Hani korku filmlerinde olur ya pis pis gülüyordu bana tipi bendim ama orada ki ben değildim. Ben ağlıyordum o gülüyordu. O zaman kendimden çok korkmuştum. Araştırdım, sordum doktorlara falan ayna karşısında çok olmasa bile böyle şeyler olabiliyor dediler. Bir kaç kere olduktan sonra bu olay bir daha tekrarlamadı.
Günah falan degil bence o zaman neden yabancılar bu zamandan beri çarpılmadı? Çünkü çarpılmak diye birşey de yok. İnsanlar kendilerince birşeyler uyduruyor. Zaten önemli olan başında iyi insan olmak değil mi?
51 Yorumla
+1 yılHayır değildir.Müzik hayattır.Hayat günah olamaz :).
51 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılya neden günah olsun saçmalama ... buradaki insanların şahsi fikirlerini soracağına boş zamanda kur-an türkçe mealini okusana abdest almana bile gerek yok meal olduğu için cep telefonuna uygulamasını bile indirebilirsin ... okudukça insanların kötülediği cahillik dediği yobazlık dediği kadar kötü bişey olmadığını göreceksin ve daha huzurlu yaşayacaksın
55 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılişte saçma sapan sitelere takılma ... adamlar aetlerden bahsetmiyor ki kafadan atıyor ... birisi bişeye günah diyorsa hemen günah olduğunu yazan ayeti bul ve yorumla kendin
Cevap sahibi+1 yılyasar nuri hariç hepsini alabilirsin hiç farketmez ... elmalılı hamdi tavsiye ederim ama telefonun akıllı telefon ise uygulama indirebilirsin ya da bilgisayarına yazılımını bulup kurabilirsin
Bak şimdi. O zaman ki durumlar ile şu zamanki durumalar aynı değil.
O zaman ki duş alma yerleri ile şu zamanki duş alma yerleri ile.
Malesef herşeyde sünneti uygulayamıyoruz13 Yorumla
+1 yılBende yeni başladım dustayken müzik dinlemeye bide yabancı dinlerim ben harika oluyor tıpkı yabancılar gibi
40 Yorumla
+1 yılvalla resmini elalemin erkeklerine göstericek kadar ince değilsen
o teferruatlara girme.14 Yorumla- +1 yıl
ahahah , soruya bak.
Dine dayalı bilgi istersen müzik aletlerinin hepsi günah def hariç. Banyo kısmına gelincede önemli olan temizlenmektir, nerede nasıl olduğu seni ilgilendirir. Sonuçta temizlik imandan gelir.
40 Yorumla
+1 yılHayır su sesinden nasıl duyabiliyorsun müziği onu anlamadım :)
43 Yorumla- +1 yıl
o zaman caiz sana :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılinsanoğlunun iki metrakare alandan büyük yerlerde çıplak bulunması yalnız olsa bile yasaklanmıştır
sebebide insanı takib eden melaikeleri utandırmamaktır
tabii isteyen istediğini yapmakta hürdür...herkes kendi hesabını kendi verecek27 Yorumla- +1 yıl
hayır.insanoglunun tamamen çıplak yıkanması caiz degil.alan önemli dgl
Cevap sahibi+1 yılben öyle biliyorum mesela kabin içinde ya da giyinirken bir süre için olabilir
çıplaklık hayvan içindir sözüm kimseye değil- +1 yıl
ya bulunduğu mekan mecburi bir yer olabilir kesin günahdır demek yanlış bizim evin tuvaletide kıbleye bakıyor diye hiç mi evde sıçmıyacam bu onu yapan mühendisin sorunu yargıda bulunmadan koşullarıda değerlendir
Cevap sahibi+1 yılfireofwalker eğer Müslümansanız yapmamanız gerekir
sebebide bir beşerin önünde saygı diye önünü ilikleyen beşer'e
ebedi alemde tüm Müslümanların yönüne saygı göstermemesinin hesabını sorarlar
mühendis ya da mimar'a suç yüklemeye mecal bile kalmaz.
- +1 yıl
çok şükür müslümanım ama anadan doğma değil okuyarak anlayarak olan bir müslüman benim evimdeki lavabonun yerini değişdirme gibi bir ne lüxüm var nede imkan koşulları herzaman hesaba katmak lazım
Cevap sahibi+1 yılestağfurullah beyefendi kimsenin imanını sorgulamak kimseye düşmez.
ben sadece uyarı niteliğinde cevap verdim
eğer mecburiyet varsa ve niyet bu değilse koşullar düzeltilene kadar elbet olabilir
ama bildiğim güneşe Ay'a kıbleye doğru vebali vardır
hatta tükürmek ve ayak uzatmak da dahil yalnız bilmeyen yada
mecburiyetin bir vebali olmasa gerek...tabi ki de her zaman saygıya
niyet edip dikkat edene de sevabı vardır
+1 yılbazı mezheplere göre tuvalete banyoya sol ayakla girmek bile günah, sanki herkes adımını sayıyormuş gibi, akla mantığa uygun olmayan günahları çok önemsemiyorum
23 Yorumla- +1 yıl
günah değil ama doğru değil. tuvalet ve banyoya girerken sol adımla girmek, sağla çıkmak gerek. çünkü; sol adımını attığında vücudun geriye doğru yaslanır, sağ adım attığında vücut öne eğilir. Bi arkadaşın uygulasın ve izle, dediğimi anlarsın. bu tür yerlere girerken kayma durumları genellikle ilk adımlarda olur. dediğimi uygularsan tuvalete ya da banyoya girerken içeri düşme olasılığın yok sayılır. beni anladığını umuyorum :)
- +1 yıl
striker20 dediğin olay fizik kuralları için geçerliyse solaklar da durum değişiyor mu?
+1 yılgünah filan değil ya bukadar takıntı yapmaya ne gerek var islam insanlara işkence yapan bir din değildir!
25 Yorumla- +1 yıl
banada babannem yastığını yüksek yapmak uyurken günahdır derdi büyüklerimizin yanlış bildiiği çok şey var sadece biraz düşün doğrusunu anlarsın zaten her insan anladığı kadarından mechul değilmi?
- +1 yıl
hala kafan karışıyorsa boşver alo diyaneti ara sor gayet iyi bir şekilde açıklama yapıyolar hata internet sitesine gir ordan sonr kaynaklarla sunum halinde soruna yanıot yolluyorlar
Duşta olsun olmasın müzik dinlemek zaten pek uygun değil. Kaldı ki duşta da dinleme yani nolcak :)
01 Yorumla
+1 yıleski duş alınan yerler ile şimdiki arasında çok fark var bence günah değil ama tabi bunu bu işten anlayan birisine sor derim
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesele helalin olmayan kimselerin avret yerlerini görmemesi
neyin hesabını yapıyosun anlamıyorum ki01 Yorumla
+1 yılgünah desek napacan duşu kırdırıp yarısını odaya mı katacan
11 YorumlaMüzik dinlemek normalde caiz olan birşey değilki zaten.
04 Yorumla- +1 yıl
kimdemiş caiz değil sadece sapkın insanları kötülüğe sevk eden müzikler caiz değildir
- +1 yıl
verdiğin linkde bir çok alimin değerlendirmelerinden bahsediyor kimi günah kimi mekruh kimide helal demiş alo diyaneti ara bir sor anlatırlar
Hayatımda bir daha böyle saçma bir düşünceye sahip birisiyle karşılaşırmıyım bilmiyorum.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılıkı kol uzunlugu meselesi cin falan meselelerinden dolayıdır ama senın bunu dusunmen bıle yeter önemli olan niyettir :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgünahını caiz degil mi bilmiyorum ama müzik normalde de dinlenmemesi lazım diye bilirim
01 Yorumla
+1 yılYani simdi banyoda sarki dinlemek gunah degildir degil mi. Bunu Şu an ogle merak ediyordum ki banyoya girmeden once bir arastirim dedim
01 Yorumla- +1 yıl
Şarkı dinlemek bile caiz değil , Günah diyenler bile varmış bacım. Bilemiyorum ki? Kuran'da hadislerde yazıyor mu günah caiz değil diye?
Gizli Üye(36-45)+1 yılDini bilgi istiyorsan müzik dinlemek günahtır ama mantıklı sebeplerini varsa da bilemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılbiraz mantıklı ol hadi TEK seferliğine. sence günah mı ?
01 YorumlaKol mesafesi doğrudur ama dusakabin varsa sıkıntı olmaz dert etme müzik knusu ise bence günah
10 Yorumlane alakası var ya artık duşa kabinler radyolu falan oluyo bilmiyomusun :)
00 YorumlaHadi ya, durum o kadar kötü yani...
00 YorumlaKesin cehenneme gideceksin sen.
01 Yorumlaya böyle sorular sormayın ya
10 YorumlaAbdest aldıktan sonra sorun yok
01 Yorumlaİlk Defa Duyuyorum Neden Günah Olsun ki :)
10 YorumlaAra sira bende yspiyorum ama gunahini bilmem
10 Yorumlaçok saçma bir soru
01 Yorumlane saçma şeyler yaw. keyfine bak. ;)
07 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence pek doğru değil gibi
01 YorumlaEkmekte yiyon mu?
01 Yorumlakafan mı güzel
03 Yorumla
+1 yılherşeyin tam mıki
08 Yorumla- +1 yıl
yaşın kaç
- +1 yıl
akıl vercem
- +1 yıl
akıl vermiş ama herkes tasıyamıyorki yavru