Bekaret ve Türk Kültürü

Bu benceyi şundan dolayı yazıyorum:

Bir arkadaş bencesinde bakire olmayan kızların daha daha avantajlı ve seks konusunda oldukça deneyimli olduğunu söylemektedir. Ayrıca o arkadaşa göre deneyimsiz bir kıza seks öğretmek uzun zaman alıyormuş, bu yüzden bekaretini kaybetmiş ve evlilik öncesi seks yapanlar daha iyiymiş. Öncelikle bu bencemde bakir ve bakire demeyeceğim kadın erkek eşitliğini savunduğum için ortak kelime olan "bekaret" kelimesini kullanacağım. Daha çok bekaret ve bekaret olma konusunu kendimce size aktaracağım.

Bekaret nedir? Bence bekaret kişinin iradesidir
Bekaret ve Türk Kültürü

Kendini hakim olabilme becerisidir. Bedenen ve ruhen temiz "olduğuna inanmaktır." Dikkatinizi çekerim bedenen ve ruhen temiz olmaktır demiyorum, "temiz olduğuna "inanmaktır."" diyorum. Kendin inanacaksın. Başkalarını kandırmak kolaydır ama kendini kandıramazsın.

Bekaret ve Türk Kültürü

Nitekim Türk Kültüründe tek eşlilik vardır, ikinci bir kişi yoktur. Ancak eş kaybedilirse başkasıyla evlenilir. Evlilik öncesinde de böyledir. Kafana göre ben sevişeyim diye bir şey yoktur. Deneyimli evlenmelik kız aranıyor diye de bir şey yoktur. Bizler ne Arapız ne de Avrupalı. Bizler Türk'üz asırlardır kültürü olan bir toplumuz. İstediğimi yaparım, sonra gider evlenirim demek olmaz. Buraya kadar olanlar Türk kültürü için yazdıklarım. Şimdide bekareti kendimce biraz daha açacağım.

Şimdi bazı arkadaşlarım şunu söyleyecek:

"Bekareti var ama yapmadığı şey kalmamış!"

Onlar da bekaretini kaybetmiştir. Bakın size kendimce bir örnek vereyim o meşhur kızlık zarı hakkında, bir kaç yerde de verdim bu örneği.

" Bir kadın ( iğrenç bir durum) tecavüze uğramış, uğratılmış; hatta belirli bir süre özgürlüğüne el konulup defalarca uğramış olabilir. O kadın benim gözümde bekaretini kaybetmiş olamaz. Çünkü iradesiyle yaptığı bir şey değildir. Ve ben böyle bir kadına aşık olursam hiçbir şekilde onu bu konuda sorgulamam veya küçümsemem. Bekaret bir zar değildir."

Şimdi bekaretini kaybetmiş erkek ve kız arkadaşlarıma sesleniyorum.

Eğer yaptığınız şeyden dolayı "kendi kendinize" ("özellikle kendi kendinize") utanç duyduysanız, aslında sizde bekaretinizi kaybetmemişsinizdir. İradeniz aslında onu istememiştir ama siz dürtülerinize yenik düşmüşsünüz.

İnsanız hepimiz hatalar yapabiliriz. Bu olay binde bir görülür, bekaretini kaybetmemek isteyen insan dürtülerine genelde yenik düşmez ama farklı faktörlerle yenik düşebiliyor.(alkol, karşı tarafın sizi baştan çıkarmak için elinden geleni yapması, erkeklerde çevrenin baskısı vs.) Önemli olan bir hatayı bir kere yapmaktır ders çıkarmaktır ve yukarıda ki söylediğime benzer olarak "hata yaptığını "kendin inanmalısın"", başkasını inandırmak kolaydır.

Son olarak bu benim ihtiyacım yapıyorum kardeşim gelecekteki eşime de paşa paşa söylerim, " ben böyle böyle yaptım beni kabul edeceksen böyle kabul et." diyen arkadaşların bana göre bekareti yoktur, büyük bir hatadır, bir kadın tek bir erkeğe veya bir erkek tek bir kadına ait olmalıdır. Ama onlara saygım var. Ayrıca dürüst oldukları için teşekkür edilmelidir. Bu bana göre hatadır ama sana göre değildir hayat senin hayatın...

Ama birde şunlar var.

Yaparım kardeşim erkek değil miyim nereden belli olacak diyen erkekler

Yaparım daha sonra zarımı diktiririm diyen kızlar sizlere hiç saygım yok. Siz gelecekteki eşini aldatan insanlarsınız. Toplumdaki tümörlersiniz, en tehlikeli samimiyetsiz insanlarsınız.

Bekaret bir zar veya başka bir şey değildir. Bekaret iradedir, "kendine olan samimi inancındır." Önceden seks yapan kadınlar daha deneyimlidir daha iyi seks yaparlar gibi tiksinç yazılar yazan arkadaşlar; kadını sadece seks olarak bakmasın, ucuz şeyler düşünmesin. Kusura bakma ama çok deneyimli birilerini istiyorsan seni ker*aneye davet ediyorum. Orada yılların tecrübeleri var.(eminim ki orada çalışan bayan arkadaşlarda bu işi isteyerek yapmaz. Onunda parası, çocukluktan kurulu bir düzeni olsa ker*aneye düşmezdi. Onlar adına hayatın şanssızlığı olarak nitelendiriyorum, asla küçümsemiyorum.)

Bekaret ve Türk Kültürü
Cevapla