Jinekolojik muayneye ihtiyacı olduğun da hastaneye gitmemek için direnen kadınları anlayabiliyor musunuz?
Ataerkil bir toplum olduğumuz için en başta 'ayıp' gibi geliyor yabancılara mahremimizi açmak. Hele bir de doktor erkekse bazıları için 'ölürüm daha iyi' kıvamında bir direnişe sebep olabiliyor. Utanıyoruz ve küçük düşürücü bir şey gibi hissediyoruz, birilerinin gözlerini dikip cinsel organımızı incelemesini.
Bir de dış etkenler var. Halk arasında 'çatal' denilen masa / sandalye karışımı şey

Görüntüsü bile bu kadar ürkünçken bir de soyunma talimati veren hemşire sanki her gün jinekoloğa geliyormusşunuz gibi hızlı bir şekilde posizyon almanızı bekler. Ayaklarınızı iki yana açmış olmak yetmez, bir eliyle 'kaydır popuyu kaydır' gibi falsolar verir.
Doktor geldiği an bacaklarda bir tuhaf titreme hissi! Spekulum nedir bilir misiniz?

Kabul edelim acı yok. Ancak doktorun eldivenleri takıp gözden kaybolduğu an tuhaf bir sıcaklık ve içeriden gelen tık tık sesleri irkilip kendinizi sıkmanızı kaçınılmaz hale getirir.
Asla kendinizi sıkmamanız gerektiğini acıyla karışık mini bir çığlıkla öğrendik/öğreneceğiz

Sağlığımız için gerekli olan her şeye adım atmak zorundayız. Can sıkıcı ve cidden gıcık bir durum ama asla gözümüz de büyüttüğümüz kadar zor değil. Acı hissi tamamen sizin elinizde. Her branşta olduğu gibi jinekolojik muayne için doktorunuza güvenmeniz şart. Mecbur kalmadıkça doktorunuzu değiştirmeyin.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yerinde bir bence. Sağlık her şeyden önce gelir :) ellerine sağlık
Evet, Tüm Benceler bölümüne girip buna rastlamam tesadüf mü? Resmen işaret. Emeginize sağlık
Evet güzel paylaşım tebrikler