Testislerim (yumurtalar) giderek küçülür araştırdım genelde varikosel falan kaynaklı oluyormuş bu tarz problemler konu hakkında bilgisi olan var mı?
En İyi Kız Görüşü
- eresmıamor9 Xper eig 36%
Hormonlarla ilgili olabilir, alkol kaynaklı olabilir, Kabakulak, Hıv, Siroz kaynaklı olabilir düzenli egzersiz yapıyor musun ya da cinsel hayatın ne durumda? Varikosel de sebeplerden biri bir üroloji hekime zaten görünmek zorundasın bunun binlerce nedeni var kirli hava bile tetikleyici rol oynar..
10|10|0- Hepsini GösterDaha Az Göster
- eresmıamor9 Xper
Bir hormon tahlili yaptır varikosel içinde idrarda yanma, sık idrara çıkma, kanama, ateş, titreme bak bunlar ciddi etkilerdir ereksiyon problemin varsa yüksek ihtimal varikosel denilebilir kan ve idrar tahliline bakılacak mecburen yoksa bu şekilde sana ne desem yanlış bilgi vermiş olurum umarım varikosel değildir :(
- Soran
Varikoselin idrarla ne alakası var ki bide kan tahliliyle değilmiş ki tanısı elle muayene USG deniyor
- eresmıamor9 Xper
Belki varikosel olmayabilir mecburen bütün tahliller yapılmalı daha dün sende şeker, tiroid var diyen doktorumu dumura uğrattım kan ve idrar test sonuçları ile çok çok emin konuştu tahliller çok iyi değerlerde çıktı ve sonuç hiç tahmin etmediği yerden geldi anemiyle baş başa kaldık yani doktorları bile bazen şaşırtabiliyoruz ki ben de anemi çıkmasına şaşırdım bu yüzden bilemiyorsun gitmişken bütün değerlerine bakılsın sorunun ana kaynağı çözülmeden ameliyat diyen doktorlar tonlarca ameliyat olduktan sonra hastalığın asıl nedeni çok farklı bile olabiliyor nereden mi biliyorum erkek arkadaşımdan kendisini resmen denek olarak kullandı doktorlar bu yüzden temkinli olmanı tavsiye ederim...
- eresmıamor9 Xper
Bir de genel cerrahiye görün sağlık bu ihmale gelmez ki dediğinse şayet kısırlıkla baş başa kalırsın erken teşhis önemli tekrar geçmiş olsun..
- Soran
Ya genel cerrahi deilde baktım en erken cuma gününe üroloji uzmanı buluyom cuma günü urolojoye gidecem zaten farklı bir birimle alakalı bir sorun olsa lonsiltasyon ister heralde
- eresmıamor9 Xper
Tamam ürolojide olur ben zaten tek doktorla kalınması taraftarı değilim yani üroloji hekimin söylediğini genel cerrahi uzmanı da tasdik etmeli buna dikkat et yeter rica ederim, iyi bayramlar..
- Soran
Varikosel çıktı spermiogram testi verdim ama yarın ameliyat olacam testis küçülmesi yaptığı icin ameliyat şart dedi yinede sspermiogram sonucu olsun dedi
- eresmıamor9 Xper
Çok geçmiş olsun üzüldüm cidden bu sonuca evet ameliyat şart maalesef umarım kısa sürede atlatırsın en iyi görüş içinde teşekkürler..
- Soran
Sagolun ama doktor "sperm sonucu iyide çıkabilir, merak etme problem çıksa dahi sorun değil düzeltilebilir bir durum. Ameliyatla o damarlar kesiliyo 3 ayda yeni sperm oluşumu daha sağlıklı ve duzgun çıkıyor" dedi yarın ameliyat edebilirim istersen dedi bende tamam dedim işlemleri yaptık.
- Soran
Ama ereksiyon hakkinda kesin konusmadi olabilirde olmayabilirde dedi ama yinede bir ilaç yazdi ama hormon testi falan istemedi
- eresmıamor9 Xper
Başka bir doktora daha görün ameliyat olmadan evvel senin yerinde olsam birkaç tane doktora daha görünür daha sonra ameliyata karar verirdim bu çok daha sağlıklı olur senin adına...
- Soran
Ama varikosel var zaten bu çok bariz sonuçta ultrasonda da gözüktü doktorun bilgilerine ve yorumlara baktım iyi bir doktor gibi.
En İyi Erkek Görüşü
- entelmanMaster eig 18%
Ciddi bir problem o. Varikosel ya da hormonal kaynaklı bir problemdir. Üroloji uzmanına görün. Kan ve semen analizi yaptırır, ultrason çektirir. Varikosel ise ameliyat gerekir. Hormonal birşeyse hormon tedavisine başlarsın.
10|10|0
bir sağlık sorunum yok hormonla ilgili olabilir 2-3 kısmen ereksiyon problemi yasiyorum varikosel dedikleri damarlardan var dikkat ettim