Oldum olası düğünlerden kaçar, oynamak nedir bilmem. Benim gibi düşünenlerin ise "ne gereği var arkadaş bu kadar tantanaya, gidelim nikah dairesine kıyalım nikahı valideler ve üç beş akraba gelsin olay tamamdır" diye düşünür ama gel gelelim ki toplum, kız tarafı ve mahalle baskısı buna karşı çıkmaktadır. Kimileri olayı para olarak görse de sabahın 7 sinden kalk gece 12 ye kadar ayakta dur, Kuafördü çoluktu çocuktu bir ton adamla uğraş ondan sonra " gerdek " denilen eylemi hayata geçir, güç kuvvet kalırsa tabii... Hem böyle yoğun geçen bir günün sonunda yaşanacak olan finalden kim nasıl zevk alsın. Olaya farklı bir boyut kazandırma adına gerdek örneğini verdim. Biliyorum, artık "bekaret " ilk geceye saklanmıyor bunun muhabbetini geçelim. Eğer bir gün düğün yapacak olursam (düşük bir ihtimal) bu şekilde düşünüyorum. Düğüne harcanacak para ve gelecek olan altın-para ilişkisini oranladığımızda, daha kurulma aşamasında olan evimizin, bütçesi açık vermektedir. O düğüne yapılacak olan parayı, bankaya koyup "zor günler için" değerlendirmek daha cazip gelmektedir...
Cevabın nedir?
Düğünün amacı evlenme olayını dost düşman herkese ilan etmek falan adamla filan kız evleniyorlar demek. Etrafa para saçmak değil..Ve sınırı yok..Kim ne isterse onu yapar..Sadece kapısının önünde iki saat davul çaldıran bile var..En güzeli mahallede bir lokanta ile anlaşıp düğüne davetli olan olmayan mahalleden olan olmayan gelen, geçen , orada bulunan kadın erkek çocuk her insana bir tabak pilav bir kase hoşaf yedirmek. Adam başı 3 lira tutuyor.Şu saatten bu saate kadar her gelene yemek verilecek..Mesela saat 4 ten gece 10 a kadar denir..Gelen insan sayısı kadar para ödenir...Evler ya da bahçeler müsaitse bahçede, evdede yemek veriliyor.. BOŞA PARA HARCAMAK DEĞİL..Hem hayır hem sevap...Onca insanı doyuruyorsunuz..Allah razı olsun ,hayırlı olsun Allah mesut etsin diye dua ediyorlar..Birinin duası kabul olsa yeter..Hem düğün hem hayırlı bir iş...
71 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiz millet olarak gösteriş hastasıyız. Cebimizde 1000tl lik telefonumuz olur ama bilgisayarlarımız en eski sistemdir. ( telefon maaş kadar bir de öğrencilerin cebinde bile var )
Düğün yapmayı düşünmüyorum.Düğün isteyen bir kadınla zaten oalyın başında birlikte olamam. Davul zurnayla hele kesinlikle olacak bişey değil. Ben zaten gürültüden çok rahatsız olurum bir de düğünle uğraşılmaz.
Nikah dairesinde tekila-shot, viski ikramı olur, çerez ikramı olur biter. ;) İçki içmeyenlere de meyve suyu ikramında bulunuruz, tebrikleri alırız olay kapanır.( takı töreninin de olmayacağını ayriyetten belirtmek gerekir ) Bence en mutlu gün beni en az yoran gündür :)80 Yorumla
düğün olmazsa gelinliğin de bir anlamı olmaz her kızın hayalindedir gelinlik giyinmek ...düğünde asıl önemli olan okadar insanın o gün senin için orda olması ve gecenin yıldızı gibi beyaz gelinliğin içinde prenses edasıyla süzülmendir...bunu hergenç kız yaşamak ister bence erkekler ise birgün dahi olsa bu arzularına saygı gösterip uyum sağlamalrı gerekir birdaha gelinlik giyinilmicek birdaha o düğün olmicak hayatında bir kez gerçekleşecek olan o anlamlı günü savsaklamak gibi geliyor nikahtan evlenmek bu benim görüşüm...
30 Yorumla
Ben de oldum olası sevmiyorum düğünleri. Olabildiğince katılmamaya çalışır, çok yakın akraba tanıdık isede elmecbur katılır ama olabildiğince kenarda, anca oturduğu yerden izleyip el çırpan yaşlı teyzelerin arasına karışır bitse de eve gitsem diye zamanı sayarım. Kalabalık ortamları da sevmem zaten.
Kendi düğünüm nasıl oalcak diye de düşünmüyor değilim, bana kalsa, yakın akraba ve tanıdıklar ile birlikte sade bir nikah kafi.80 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
36Cevap
+1 yılben oynarım abi :)) sevgilimde bu görüşte sevmiyor o karmaşayı. parasında değilim ne istiyorsan yapalım ama kalabalık tantana gerginlik yorgunluk vs. hiç kaldıracak halde dğilim diyor. ama ben oynrım abi. tüm akrabalar eş dost gelcek döktrcez şenlik olcak kardeşm. düğün yapıyoruz şurda :)
30 Yorumla
+1 yılbak... bak... GÖRDÜN MÜ ? dostum bu sadece acı bir şakaydı.
bende senin gibi düşünüyorum ama dediğin kriterler aynen geçerli, bigün anneme söylemiştim. '' o kadar insana altın taktık gerzek gerzek konuşma'' dedi. lafımı yedim oturdum :) tabi bide işin kız tarafı boyutu var. yapacak bişey yok, zevk almaya çalışacağız. Allah gönlüne yüreğine göre bir eş nasip eder inşallah ve hepimize21 Yorumla- +1 yıl
Amin kardeşim. Aynı iyi niyetleri bende senin için düşünüyorum. Hayırlısı diyelim
Kiz kuzenim sade bir nikah dusunur ama aile baskisi iste. Ya tabi saygi duymak gerek ama evlilik karari kolay alinmiyor alindigindada bunu en guzel sekilde eglenerek yapmak gerektigini dusunuyorum. Dans etmek sarkilar soylemek insanlarin eglenmesi hos seyler bence. Tabi yinede son karar ciftlerin. Biz dis etkenlerin sozu en son soz degildir. :/
50 Yorumla
+1 yıl5 yıldız verdim ama yeterli gelmez. ben de böyle düşünüyorum. düğün denen zımbırtıdan da hoşlanmıyorum. alacaksın kızı 3-5 kişiyle gidip nikahı kıyacaksın. düğüne harcayacağın parayla da belki balayına gidersin değil mi?
52 Yorumla- +1 yıl
Aynen dostum on numara balayı yapılır o parayla ya da git biraz daha para kat sağlam bir araba alırsın
- +1 yıl
Hiç!
hem dediğin gibi geleceğe yatırım yapılır. ya da mehir yüksek verilir. değil mi? Düğün yapmaya hiiiiiç niyetim yok.
olumlu..kız çok ısrar etmezse tabi..olmadı arkadaşlar arasında bir ufak eğlence yaparız diye düşündüm şimdi ama bazı geleneklere de uymak lazım..sağlıklı toplumlar ancak böyle ayakta kalır..yaparız bir düğün görsün eş dost eğlensin...şahit olsunlar..
30 Yorumla
+1 yıldugune saglam altın takacakları cagıracaksın riske girmeden ama farketmezkı be kardes butce hep acık verecek...evlilik bos bır senete ceke imza atmak demektır...gercı cekın senetın hapıs cezası kalktı kurtulus var ama ya evlilikten bosansanda nafaka cart curt kazıklı voyvada
40 Yorumlaiyi iyi, en azından ks de düğün istemeyen akıllı bayanları görünce insan mutlu oluyor.Eğer beklenen takı gelmezse insanlar 2 sene o düğünün borclarını ödüyor,ben niye huzurumu,tanımadıgım akrabalarım göbek atsın diye kaybedeyim? hem o paraya çok güzel başbaşa bir tatil yapılabilir,ne güzel borcsuz harcsız başlarsın evliliğine. Cicim aylarıda daha da uzun sürer böylece :D
50 Yorumla
+1 yılCok sacma, bunu kabul edecek bir kiz bulabilecegini zannetmem. Tabi eger sisko cirkin ve cahil bir koylu kizi istiyorsan o ayri. Ancak oyle bir kiz kabul eder boyle sartlari.
211 Yorumla- +1 yıl
Köylü kızını neden aşağılıyorsun! Sen ondan daha mı insansın?
- +1 yıl
Ben avrupanin gobegine dogmus bir kizim. Anladin? Sultanlar gibi yasadim, ve bu hayatimi devam ettirmek isterim. Gorkemli bir dugunle dunya evine girmek isterim anladin? Ve buna layik oldugumu dusunuyorum ama bir koyle kizi cok sey gormedigi icin evleneyimde kurtalayim diye bilir. Bu durumda dugunde sart olmaz.
- +1 yıl
Almancı olduğun, sınıf ayrımı yapmandan belli. O insanların böyle bir hayatı seçme hakkı olmadığı gibi seninde yargılamaya hakkın yok. Ayrıca düğün kültürü en çok köylerde olur. Anadolu'nun herhangi bir köyünde düğün yapmadan, kızı evinden alamazsın kolay kolay. Anladın?
- +1 yıl
Ne almancisi, ben almanci degilim. Daha guzel bir ulkeden geliyorum. Sen benim dedigimi anlamadin herhalde. Ben onlari dugunden saymiyorum. Koylu kizlarina yakisir bir dugun onlarin ki. Cok gorkemli olmasada olur bence. Zengin bir kizi koylu kiziyla bir tutamazsin, koylu kizini kucuk gormuyorum ama zengin bir aile kiziyla ayni sartlari paylasmiyor maalesef. Allahin cc taktiri.
- +1 yıl
Neyse karamelek gece gece kalp kırmaya gerek yok. Görüşüne katılmıyorum ama saygı duyuyorum, iyi geceler.
- +1 yıl
Karamelek nikinden anladığım kadarıyla 89'lusun. Avrupanın göbeğinde doğmuş olman bişey ifade etmez. Daha henüz avrupa kültürünü benimseyememişsin. Gösteriş budalası sonradan görme yellozun tekisin. Güzelliğin benim gibi bir adama rastlarsan eğer bir değeri olmadığını göreceksin. Bu arada zenginlik senin zenginliğin değil bir gün ailen iflas ederse o zaman görürsün avrupayı. Ben insanları paralarına göre değil kendini nasıl yetiştirdiğine göre yargılarım bu arada.
- +1 yıl
exclusiveistanbul ben 89lu degilim bu bir. Bu profilde benim degil buda iki. Avrupanin gobeginde dogmus olmam cok sey degisitirir. Avrupa kulturunu benimsedigim yuzde yuz cunku ben avrupaliyim. Kac kere avrupaya gittin ve avrupa kulturu hakkinda ne biliyorsun? Bence hirbirsey bilmiyorsun. Zengin olmam birsey degistirmez. Muhim olan geldigin aile, soyun. Iyi yerden gelmis olmanin parayla alakasi yok. Ben hollanda kraliyetinin vatandasiyim, iflas etsekte ne acta kalirim ne acikta ;).
- +1 yıl
Ben soylediklerimin arkasindayim. Eger guzel, sucuk gibi birkiz dugun yaptirmadan evlenirse ben o kizin aklindan suphe ederim. Sen erkek oldugun icin, kadinlarin dusunme tarzini bilemezsin. HICBIR KADIN DUGUNSUZ, EVLILIGI KABUL ETMEZ. Ben evlenme olayina sicak bakmiyorum, ama dugun dernek olayini cok seviyorum. Ve benim gibi dusunen 100lerce kiz var. Sirf dugun dernek, gelinlik kinalik icin bile evlenebilirim. Anladin?
- +1 yıl
Yaa sen sanki bizimle kafa buluyosun ama hadi neyse cevapliyim :) You must be the object of the holland royalty ;) Düğün, gelinlik ve kına için evlenirsin demek :D Merak etme burda 'sucuk' gibi olan kız da , inek gibi olan kız da aynı şeyi istiyor :D Araba hediye etsin bana 10'u biryerde takılar takılsın diyorlar:D Benim hollandalı arkadaşım var ve hiç böyle şeyler anlatmadı bana avrupa kültürüyle alakalı. Ben avrupada doğup büyümedim ailem orada görev yaptı.
- +1 yıl
Sucuk gibi kizlala inek gibi kizlarin ayni seyi istemesi cahillikten aptalliktan ileri gelir ;) Eger dugun bile yapamaycaksa bir erkek, evlenmesin :). Her kizin dusunu kurdugu bir dugun vardi. Eger bir erkek bunu gerceklestiremeyecekse, ben evlenmesini uygun gormuyorum. Ben etrafimda tanidigim bir cok kadin var, dugun yapmamis olan. Ve sana yemin ederim hala onun pismanligini yasiyorlar. Burada gorev yapmakla avrupalilari taniyamazsin, iclerinde dogup okumus olman gerek.
+1 yılkalabalık sevmem. normalde yüzüne bakmadıgım akrabalarla dügünde göbek atmak da istemem. zaten altından gelen para düğün masrafına gider. onlar da biz altın getirdik diye övünürler. ne şamın şekeri ne arabın pis yüzü...
50 YorumlaCaizdir... Herkese duyurduktan sonra bir fark yoktur.
"Düğün" konseptini sadece düğün salonu sahipleri, bir de çocukluktan beri düğün hayali kurmak dışında beynini geliştiremeyen gelin adayları sahipleniyor/savunuyor diye düşünüyorum..10 Yorumlaoo bu gün hepiniz düğüne gerek yok dersınız yarın evlenecek olsanız cogunuz, ama oyle ama boyle düğün yaparsınız :)) nedır bu paragozluk hem, iyi yatırım yapılırmıs cok masraf olurmus.. para bu gene bırıkır bu kadar tasalanmak yersız
20 Yorumlao parayla kaç ülke gezilir
evlenmeyi düşünmüyorum ama evlenecek olsam düğünden daha işe yarar şeylere yatırım yapardım50 YorumlaMilletin totosunun keyfi için borca girmeyi anlayamadım, anlayamayacağım da.. Ama parası olur, her şeyi tamamdır, düğün yapmak ister o zaman anlarım. Kısacası iş siklet farkına bakıyor.
71 Yorumla- +1 yıl
aynen imkan meselesi
+1 yılvalla kimseyi bilmiyorum ama 2 yılda kazanacağım parayı 1 günde kazanmak varken o düğün zorluğuna katlanırım :) benim de hoşuma gitmez tabi 100 kişini önünde misket oynamak,göbek atmak :D ama işte kültürün bir parçası, ekonomik yönden iyi vs.
10 Yorumla
+1 yıldüğünün mantığını anlayamıyorum artık, evleniyorsunuz 4-5 saat meşgul olmanın manası nedir?
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen dostum çok gereksiz 4-5 saat olsa yine iyi tüm gün ayakta geçiyor çekilen çile edilen kavga itle kopukla uğraş.
Gizli Üye(30-35)+1 yılnefret ederim düğünlerden de oynamaktanta istediğim tek şey arkadaş ortamı yakın olanlar sadece öyle kalabalık olsun diye samimiyetsizleri toplamanın anlamı yok kendi aramızda eğlenmek hatta oynamak bile olmaz gelinliğimi giyerim ama çooookk sade böyle kabarık bile sayılmayacak bir şey olacak sahilde hatta evet evet sahilde en fazla 30 kişi falan olacak halaya falan hiç girmeyelim :) dans olur ben de beceremem ama olsun o kadarda sonrası sohbet falan içelim eğlenelim :)) evlenesim geldi valla :D
20 Yorumla
+1 yıllan bütün pembeler de düğün gereksiz demiş, niyeyse birtane de böyle kadınla karşılaşmadım gerçek hayatta, delirtmeyin la beni :/
32 Yorumla- +1 yıl
Haklısın dostum bende aynı şeyi düşünüyorum :)
- +1 yıl
bu yukardakilerin hepsi iş ciddiye binince fellik fellik düğün salonu aramaya başlar o yüzden ciddiye almamak lazım :)
+1 yılşuan çoğu kişi düğün yapmıyor bence mantıklısı o düğünden sonra bir eğlenceye gidiliyor falan yani düğünü gerekli gören bir insan değilim ki hiç sevmem ayrıca gereksiz masraf benim için
50 Yorumla
+1 yıldüğüne gerek yok, nişan da olmasın zaten ... boşuna masraf oldu artık bu devirde...
sadece bir nikah, mümkünse güzel bir balayı... düğüne harcanacak parayla yatırım yapılır daha iyi ...
gelecekteki eşim ve ailesine duyurulur :)20 YorumlaOlabilir ama bir şekilde herkes duymalı,nikahla vs..
dinen duyulması bir gereklilik diye biliorm..50 YorumlaBana kalsa nikah toreni bile.olmasin imzayi at.gel.tam bir.stress gunu. O stressle git birde gerdege.gir
32 Yorumla- +1 yıl
zor olan gerdek mi :)
İsraf raddesindeki düğünlerden hazzetmem asla :)
Ama kararında bir düğün illaki şart...
Kız anne evinden çıkıyor neticede30 YorumlaDüğün ama nasıl düğün..
Gelenekçi bir tarzda değil de
daha bir kır düğünü gibi, mütevazi bir organizasyonla çok fazla açılmadan yapılan bir eğlence güzel olur.20 Yorumla
+1 yılbence düğün olmalı yaa onun bı amacı yok ama gelenektir yanı hem kendı dugununde ıster ıstemez oynarsın seversın yanı
30 Yorumlakesinlkle aynı kanıdayım, gereksiz bir şey düğün. hatta düğüne harcanan parayla yapacağın balayınının kralını yaparsın!
20 Yorumla
+1 yıltanımadığım insanlarla oynamak için o kadar para harcayamam çok saçma
40 Yorumladüğünlaer tamamen gösterişe ve israfa dönüştüğü için istemiyorum. herşeyin sadesi güzel
30 Yorumlabüyük bir çoğunluğuna katılıyorum dediklerinin, ben de sevemedim bir türlü düğünleri:) bir iş uydurup çoğuna gitmedim. kendi düğünüm olsa ona bile bahane bulup gitmem heralde:Pp
40 Yorumla
+1 yılbence farketmez evleneceğim kişiyle oturup konuşur ortak bir karar alırız..
40 Yorumlaevliliğe zaten sıcak bakmıyorum ama ille de olacaksa sade bir nikah tercih ederdim nişan,düğün bunlar gereksiz tantanalar
20 Yorumlaçok doğru aynen katılıyorum, bir nikah yeterli bence... öyle günlerce uğraşmalar falan gereksiz...
20 Yorumla
+1 yılAynen ya oynamayı hic sevmiyorum.
Nikah sonrasi yemek yeterli.
Altin para daha az takilr ayri konu:D60 Yorumlabendensin. nefret ederim bende. gelinliğimi giyer nikahımı kıyarım onca paraya zahmete telaşa hiç gerek yok
30 Yorumlakızların yorumlarını okuyunca evlilik ümitlerim yeniden yeşerdi evet yapabilirim düğün delisi olmayan bir kız bulabilirim
20 YorumlaEğer evlenirsem ki inşAllah bir gün evleneceğim eminim eşim düğün istemeyecektir adım gibi eminim.
10 Yorumla
+1 yılO takılar gelecek bro ama ben düğüne gitmesem ayıp olur orası var :(
20 Yorumlane kadar çok yazmışsın hıç okuyamam da dugunu nıye yapıyolar onu duşun ondan sorna karar ver derim D:
10 Yorumla
+1 yılYıkın şu tabularınızı, evlenmekte neymiş ? Ben birlikte olduğum kişiyi devlete bildirmek zorundamıyım arkadaş ?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben nikay yaparak evlenmiştim :) bence düğüne gerek yok :) o kadar stres iş güç açacan başına uğraşacan filan :)
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldügünde zaten masraflar takiyla geri geliyor dert etme
20 YorumlaDüğünde oynamasız olurmuymus yaaw :D Wallaha hç oturmam Halay başı hep ben :D
10 Yorumlaaynen bende öyle düşünüyorum herkesin ortasında göbek atmaktan halay çekmekten nefret ederim
20 Yorumla
+1 yılDüğüne harcanacak para daha iyi değerlendirilebilir fikrimce.
20 YorumlaKayınçoyla karşılıklı tay tay tutuk oynamalar.. İşkence gibi..
20 Yorumla
+1 yılevlenmek saçmalıkken düğünün gereksizliğinden dem vuran pembelilere selam ediyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
keşke
+1 yılSana katılıyorum bana kalsa gelinlik bile giymem sade Bi elbise yeter.
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğim kız bembeyaz gelinliği giymek istemezse, olmayabilir. Bana fark etmez.
10 Yorumla
+1 yılaşırıya kaçılmadan bütçeler zorlanmadan ve kalpler kırılmadan olabilir. bütçe ve imkan meselesi. aşırılık ve şatafattan kaçılmalı bence
10 Yorumla
+1 yılyha genelde düğün yapmadan evlilikte olur ama bu kişiden kişiye degişir yeterki kalpler bir olsun düğün onemli diil bence
10 Yorumlamevlütlü yap o zaman:)
24 Yorumla- +1 yıl
pilavlı yapayım :)
- +1 yıl
ben de gelirim elif beni de çağır
Düğün saçma diyen ergenler defolun. ÖZENMEYİN ÇOCUKLAR BÖYLE AY DÜĞÜN ÇOK GEREKSİZ AY EVLİLİK ÇOK GEREKSİZ TRİPLERİNE
00 Yorumla
+1 yılDavul zurna bos iş. Yapin temiz sade yemekli mevlut en guzeli, gerisi gereksiz masraf.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılen doğrusu bence düğün yapmadan evlenmek.Bi kaç saat için o kadar masrafa girilmez.
10 Yorumla
+1 yılne yapalım kaçalım mı :D
13 Yorumla- +1 yıl
kaçmaya dünden razısın galiba:)
- +1 yıl
hayıırr :)
- +1 yıl
olur daha ucuza gelir :)
Mantık kalitesi yüksek diyorum
30 YorumlaDüğüne gerek yok.Nikah daha pratik.
20 Yorumla
+1 yılBende hiç sevmem düğün falan ya
20 Yorumlane güzel anlatmışsın bana da çok saçma geliyor
10 YorumlaSade şık bir düğün olmalı bence
10 Yorumla
+1 yılBencede fuzuli ama evdeki hesap çarşıya uymadı
20 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi