Düğün yapmadan evlenmek konusunda ne düşünüyorsunuz?

Oldum olası düğünlerden kaçar, oynamak nedir bilmem. Benim gibi düşünenlerin ise "ne gereği var arkadaş bu kadar tantanaya, gidelim nikah dairesine kıyalım nikahı valideler ve üç beş akraba gelsin olay tamamdır" diye düşünür ama gel gelelim ki toplum, kız tarafı ve mahalle baskısı buna karşı çıkmaktadır. Kimileri olayı para olarak görse de sabahın 7 sinden kalk gece 12 ye kadar ayakta dur, Kuafördü çoluktu çocuktu bir ton adamla uğraş ondan sonra " gerdek " denilen eylemi hayata geçir, güç kuvvet kalırsa tabii... Hem böyle yoğun geçen bir günün sonunda yaşanacak olan finalden kim nasıl zevk alsın. Olaya farklı bir boyut kazandırma adına gerdek örneğini verdim. Biliyorum, artık "bekaret " ilk geceye saklanmıyor bunun muhabbetini geçelim. Eğer bir gün düğün yapacak olursam (düşük bir ihtimal) bu şekilde düşünüyorum. Düğüne harcanacak para ve gelecek olan altın-para ilişkisini oranladığımızda, daha kurulma aşamasında olan evimizin, bütçesi açık vermektedir. O düğüne yapılacak olan parayı, bankaya koyup "zor günler için" değerlendirmek daha cazip gelmektedir...
Düğün yapmadan evlenmek konusunda ne düşünüyorsunuz?