Sünnet Olmamak Günah Mıdır Sizce? Sünnet Olmamak Günah Mıdır Sizce?
Evet, Günahtır Sünnet Olunmalı
Hayır, Günah Değil
Günah Değil ama sünnet olunması daha iyi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Namaz kılmazsan, oruç tutmazsan, zina yaparsan, yalan söylersen, hırsızlık yapar, kul hakkı yersen günahkar olursun ama sünnet olmazsan dinen bir yükümlülüğün yok. Sünnet olmak dinimiz gereği sadece sünnettir, adı üstünde.
eee yani..
ben sünnetli değilim olmam mı gerkli 20 yaşındayım canm yanar mı
Çok iyiymiş yarın bir sünnet klinigine gidip sünnet olam o zmn 300'den fazla alırlar mı
sigortam yok ne farkı var ki devlette ki daha mı az acıtıyıor.
Klinikte yapıyım o zaman ben abi oradakiler daha özen gösterir.
aynen hatta uzatmanın manası yok yarın gideyim ben klinikte hallediym. inşş kadın hemşire almaz yanına doktor :D
Gunah değil farz değil farz olmadığı icin gunah degil
Cevap
5Cevap
Resulullah, Müslüman olan erkeğe, 80 yaşında olsa bile, sünnet olmayı emrederdi. (Taberani)
Bunu bilmeyenler var mı hala ya
Sünnetli değilimde 20 yaşıma geldim bu saattten sonra sünnet olmak çok can yakar olmasam olmaz mı acep
İnançlıyım namaz kılıyorm da bide utangaçlıkta var.
@ipone6s sünnetle cehennemin ne alakası var
günah tabi arcıca sünnet hijyen sağlık açısından iyi
günah deıl direk müslüman olmazsın yani kafir olursun
Değildir
nerden bilyn
Kaynak atayım mı?
Zahmt olmazsa
Kuran'da sünnet olmak diye bir şey geçmez. Tevrat'ta sünnet olmak geçer. Allah dileseydi Kuran'da da sünnet olmamızı belirtir, bizim dinimizin de bir mecburiyeti yapabilirdi. Yani isteyen sünnet olur, isteyen olmaz. Dinimizde ne sünnet olun diye bir izah vardır, ne de olmayın diye. Geleneksel İslam'ın adetleri dinselleştirmesi ile sünnet dinselleşmiştir. Gerçi uydurmalarla dolu hadislerin içinde kadınların da sünnet olmasının gerekliliği vardır ama bu izah halka pek açıklanmamaktadır. Sünnet adeti öyle bir dinselleşmiştir ki neredeyse Allah'ın varlığına imandan sonra dinin ikinci şartı gibi algılanmıştır. Sağlığa yararlı olduğuna kanaat getiren, sünnet olur, istemeyen olmaz. Sünnet dinimizin ne bir hükmüdür, ne de alameti farikasıdır.
Ama işi garantiye alıp sünnet almakta fayda var yarın öbür gün herşeyi tam yapsak namaz kılsak oruç tutsak ibadeletrimizi yapsak ondan sonra ölünce şeyimn ucu kesilmedi diye beni cehenneme atarlarsa zoruma gider Walla :D
kardesim tüm günahları işle ölmeden önce eşhedüenla çek zaten cennete gidersin
günah değil
yani dinine baglı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar