Açık net konuşucam, ergenlik dönemini ingilterede yaşaman seın bu konulardaki fikrini değiştirmiş.Bak güzel kardeşim sana işin mantığını anlatıcam,Bizler dinimize göre yaşayan insanlarız, Aslında haklısın o küçücük zar hiçbişey şahsen bende evleneceğim insanın önce İNSAN olmasına bakarım zar önemli değil.Lakinnnnn bir toplumun düzenını kadınlar sağlar aslında kadınlar toplumda aşırı çok önemlidir o toplumun bütün sosyal dengesi onlar üzerine kuruludur.Evlilik ve aile ise yeni neslin çekirdeğidir.Bu nedenle bütün bu düzen çorap ipliği gibi birbirini getirir.Şimdi düşün sen kızlığı önemsiz bir ortamda her kız tabi kendi doğal istekleri ile birçok kişiyle yatar kendini de kimseye bağlı hissetmez, böyle bir kadın evlendiğinde erkeğiyle mutlu olmak ister ki eğer olamazsa bekarlık dönemlerindeki yattığı erkekleri düşünerek aldatma yoluna gidebilir.Sex bir evlilikte çok ama çok önemlidir.Neden bir kızın bütün bu önemli duyguları sevdiği ve evlendiği bir adamla yaşaması kötü olsun aksine bu onları daha mutlu ve birbirine bağlı yapar.Aslında bunlar ahlaki sınırlardır.Sen Namus nedir namus kavramını hiç düşündün mü? Namus kadındır.Namus sahiplenmektir-Namus benımsemek ve paylaşmamaktır zerre kadar..
Aslında doğu ile batı yüzyıllar boyu sosyal yapı olarak hiçbir zaman birbiri ile aynı olmamıştır, örneğin ki islamdan önce türk kültüründe de kızlık önemli ve namus ön plandaydı bu bir sosyal düzenın kendisiydi.Fakat batı kültüründe bunlara yer yok bu nedenledir ki sosyal yapılarında her zaman aksaklıklar cıkıyor... Türkiye bu konuda iyi mi kesinlikle mükemmel değil ama olması gerektiği gibi.Erkeklerın çoğu cahil ülkemizde bu nedenle kadınlara gerçekten haklıslık yapılıyor her konuda evet bu doğru.Bazı şeyler düzeltilmeli ki bu da eğitimle olucaktır.Lakin eğitimli olmak kızlık zarı önemsiz anlamına gelmez.. Benım gözümde 1 erkekle beraber olmuş ve bakireliği kaybetmiş bir kızla birçok erkekle beraber olmuş kız arasında çok büyük bir fark vardır.Çünkü utanma ve kişisel sınırları ortadan kaldırmış bir kadının samimiyetine inanmam hiçbir zaman tıpkı bu birçok kadınla yatan erkeğin samimiyetsizliği gibidir. Sen düşüncelerinde düz mantıktan çıkmalısın senın pencerenden düşündüğümde haklısın ama öyle değil işte.Bizler batı kültürününün insanları değiliz.Ki o batı kültürünün tarhini ve ortaçağ geçmişini otur elinde internet var git araştır..Güneş doğudan doğar unutma.Neden bu dünyadasın hiç düşündün mü yaşam amacın sex mi? Yada o bedenını herkese sunmak sence doğru mu? Ben erkek halimle bile önüme gelenle sex yapmdım bugüne kadar bunun zarla alakası yok ahlaki değerlerdir? Ki sen ahlaki değerler umrumda değil dini bir bakış açım yok neden yaşadığımda umrumda değil diyorsan zarı dert etme ? Herşeyin bir nedeni vardır unutma o zarında bir varoluş nedeni var? Çünkü kadınlar sosyal düzenın sahpleridir basit düşünürsen basit yaşarsın Geniş düşün bütünü görmeye çalış? Ben zar herşeydir demiyorum ama sahip çıkılmalıdır elinden geldiğince Saf ve tertemiz bi su damlası gbi55 Yorumla
Soran+1 yılsende haklısın
- +1 yıl
Okumadim.
Saka la. Okudum issiz gucsuz gibi. Katilmiyorum tabiki. Cinselligin bir ihtiyac oldugunu ve bunun samimiyetle alakasi olmadigini dusunuyorum. Toplumdaki/genclikteki bu sagliksiz durumun duzenli bir cinsel hayata sahip olamamalarindan kaynaklandigini dusunuyorum. Gecmisten gelen ve mantik duzeyi sorgulanmamis dusuncelerle, insani ihtiyaclarin kisitlanmasi dogru birsey degil bence. Yaptiginiz sadece var olan probleme gozunuzu kapamak.
Soran+1 yılsaol
- +1 yıl
porchuk/// bak kardeşim bizler insanız hayvan değiliz olaylara ihtiyac gözüyle bakıyorsan o senın sorunun herşey ihtiyaç değildir insanlar duygusal varlıklardır bende ona paralel olarak bizi insan yapan o değerlerden bahsettim.Senın bahsettiğin insan değil hayvandır.Çünkü hayvanlar duygularıyla değil ihtiyaçlarına paralel yaşarlar.Ben senın hayatını almayım sen yaşa.Senın yarın kızın olduğunda 15 yaşnda iken ihtiyacım var baba sex yapcam ben dediğinde daha iyi anlarsın benı.
Soran+1 yılbilmem
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBekaretin tanımını yaparken bir mantık hatası yapıyorsunuz. Bekareti toplumsal bir kültür olarak kabul ediyorsunuz ve bunu sadece Türkiyede yaşayan erkeklere ait bir olgu olarak kabullenmişsiniz. Bu sizin kendinizi kandırmanızdan başka birşey değil. Verdiğin ülkenin tarihyle ilgili bir örnekle açılayım, eski biritanyada, soylular sınıfından olan insanlar, kendi bölgelerinde yaşayan insanlar evlendikleri taktirde, soylu olan aileden birinin, düğünden sonra gelini yatağına alması gibi bir kanun vardı. Bu kanuna göre, eğer gelin bakire değilse soylu, ilk gecede bunu görür ve damat adayını soylunun hakkına tecavüz gerekçesiyle idam gibi ağır cezalarla yargılatırdı. Biritanya olarak adlandırılan bu bölgede erkekler bu duruma katlanamayıp, kıskandıkları eşleri için soylulara ve ingiltere kırallığına yıllarca unutlmayacak bir baş kaldırı yaptı. Söylediğiniz gibi bir yakıştırmayı oradaki insanlar haketmiyor, zira bunun için savaşıp hayatını kaybedenler olmuş. Gelelim Türkiyeye ; bir erkek sırf erkek olduğu için tıpkı biritanyadaki insanlar gibi, sevdiği kadını bugunünden olduğu gibi geçmişindende kıskanır. Kimse kendisine ait olmasını isteiği bir insanı geçmiştede olsa başkarıyla paylaşmak istemez. Bu ister türk olsun, ister ingizliz, bunun için erkek olmak yeterli. Bazı kendini bilmezler, erkeğin kıskanma duygusunu geri kalmışlık olarak görüp, yok şu ülkede böyle bu ülkede böyle gibi yorumlar yapıyor. Benim ingilterede yaşayan ara sıra türkiyeye gelen çalışma arkadaşlarım var. Tıpkı Türk erkekleri gibi, hiç sevgilisi olmamış genç kızları tercih ediyorlar, buraya dikkat ''Çocuklarına anne olacak kadını aradıkları için'' Seks partner olsun diye değil.
00 Yorumla
+1 yılorası ingiltere gelişmiş bir ülke,ve biz başka ülkelere özenmemeliyiz ha namus meselesi yapmamız kötü olabilir ben çok önemsemiyorum açıkçası ama farkındaysan türk-islam ülkesiyiz ve dinimiz bekarete önem verdiği için bizde vermeliyiz ama zaten bekaret kavramının kaybolduğunu bu sitede yazılanlar sayesinde anladım ileriki yıllarda dindar kavramı da yok olacak zaten ondan sonrasını da ölünce açıklarsınız bakire olmayanların cehenneme gideceğini kimse ima edemez öyle bşe yokta zaten ama en güzeli ve en temizi bu bence.
00 Yorumla
+1 yılcanım sen burdakilere bakma sonuna kadar destekliyorum seni ne demek istediğinide anlıyorum hakllısın ve bu tamamen kızların suçu toplum baskısına karşı duramayıp kendilerine mal muamelesi yaptırıyorlar
623 Yorumla
Soran+1 yılevet çok doğru ingilterede yok en mantıklısı sensin
- +1 yıl
ingiltereyi bilmiyorum ama bunun yanlış olduğuna inanıyorum
Soran+1 yılbende türk insanıda senin kadar mantıklı olsa keşke tolunayy sana gelince bu kadına ait bir şey ve buna kadın kara verir
- +1 yıl
ne alakası var? bir kızın sadece kocasına kendisini saklaması yüce ve onurlu bir şeydir.
- +1 yıl
tolunayy : sen yada siz erkekler nasıl cinsel ihtiyaçlarınızıgideriyorsanız bizimde bunları yaşamaya hakkımız var sizin gibileri ne yazıkki aile baskısı altında ezilmiş kızlar destekliyor bana ne babam ne annem bakireliğime karışamaz sonuçta benim vucudum nede kocam karışabilir bütün kızlar benim gibi davransa zaten avrupa gibi oluruz yobazlar prim yapmaz
Soran+1 yılevet tam arkandayım avrupa neden gelişti papazlar önde ama dinle prim yapmıyolar ve kadının vücudu özel
- +1 yıl
sana kimse karışmaz doğru
biz el deymemiş vücutlar istiyoruz
herkesin elini sürdüyünü diil
aşk evlilik temiz olmalı bende başkalarıyla yatarsam bende temiz olmam
kız erkek farketmez ama
neden insanın eşi varken başkalarına bozdurma talebiniz var onu anlamadım
ayrıca türkler deyil avrupa yobaz bunuda unutma
- +1 yıl
sen kimseyle yatmadıysan kendini eşine saklıyosan helal olsun benim demeye çalıştığım 10 kişiyle yatıp eşini bakire istiyenler
- +1 yıl
Ya kızlar, siz bu mallara bakmayın, az sayıda olsak da, bizim gibi modern erkeklerde var, bize ulaşın diyeceğim ama, o kadar az sayıdayız ki, birbirimizle karşılaşmamız çok zor oluyor, ben de modern bir erkek olarak modern olduğum için bir çok kız tarafından küçümsendiğimi bilirim, şu an modern bir kız için neler vermezdim... :( :(
- +1 yıl
özgürlük demek kendi vucudunu kime açacağını karar vermek
- +1 yıl
he
Soran+1 yılingilterede artık çoğu aile türkleri dost görüyor sadece soyları ve geçmişi takıntı yapanlar istiyor
- +1 yıl
elite turk :D amerikanın oyunları bunlar
Soran+1 yıl:D yalnız amerikanın oyunu ne demek
Soran+1 yılben ingilterede yaşıyorum zaten
- +1 yıl
muslumaniz lan
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
asıl saçma olan sensin. sen müslüman değil misin ? bizim dinimizde evlilik dışı ilişki yasaktır en büyük günahlardandır ve ahlaki kurallarımızda da yeri büyüktür. onlar kendini çağdaş zanneden aciz zavallılar namus bilmezler. kim ister karısının daha önce milletin zevk aleti olarak kullanılmış olmasını üstünden geçen kişi sayısının belli olmamasını. Allah sana sıkıntı olsn diye değil edebini adabını bil namusunu koru diye öyle bi sınır koymuş zar vermiş. keşke erkeklerde de olsaydı ama bu sadece kızlar çin değil erkekler için de geçerli önüne geln kızla yatan erkek de erkeğin o.rospusudur. kimse bi o.rospuyla evlemek istemez. ben de öyle. evlendiğim kadının kerhanedeki kadınedena farkı olsn dimi.
100 YorumlaTürkiye geri kalmış bir ülke de ondan, Cinsellik gelişmiş bütün ülkelerde kadın-erkek herkesin doğal bir ihtiyacı olarak görülürken (AFRİKA'DA BİLE!) Türkiye ve geri kalmış diğer bir kaç Arap ve İslam ülkesinde durum budur, Müslümanlığın da çok büyük etkisi var tabi bu durumda,
Bence de bakirelik çok saçma bir şey ama, gel de bunu topluma anlat... Zaten anlayabilecek olsalar Türkiye gelişmiş bir ülke olurdu, Adamlar Marsa neredeyse insan gönderecekken, biz hala araba yapabilir miyiz onu konuşuyor olmazdık şimdi...319 Yorumla
Soran+1 yılevet ben ingilteredeyken kızlar bakirelik kavramı yoktu
- +1 yıl
bak şimdi benim bu yorumumda bile puanlar düşmeye başlar - 5 falan olur diye düşünüyorum... Türkiye'yi unut sen, mümkünse batılılarla takıl, buranın insannından bir cacık olmaz sana söyleyeyim, adamlar kadının önceden cinsellik yaşamış olmasını bile gurur meselesi yapabiliyorlar...
Soran+1 yılevet o yüzden ingiltereye dönebilirim
- +1 yıl
Valla 5 dakika bile durma burada... Burada insanların kadın heykeline bile tahammülü yok... yemin ediyorum burada kendi işimle uğraşıyor olmasam, bir daha dönmemek üzere gidicem, para kazandığım için duruyorum ve inan hiç arkadaşım yok diyebilirim, çünkü kimse de düşünme yeteneği yok...
Soran+1 yılingiltere daha iyi tezgahtarlıkla bile 1.500 kazanırsın
- +1 yıl
Yok o kadar değil, orada arkadaşlarım var, benim işimi yapıyorlar, 3d animatörüz biz, çok sfesifik bir iş bizimki, 1500 - 2000 arası değişiyor başlangıç maaşı ama, Londra'da ev tutup yaşamaya kalkışınca pek işe yaramayacağını da anlıyorsun o paranın, sen daha iyi bilirsin gerçi orada yaşamadım hiç ama 1500 maaş alsan 1000 i en az eve gidecek, yalnış mı biliyorum 2+1 bir ev o civarsa sanırım düzgün bir yerde?
Soran+1 yıl1000 e bulamazsın ancak 1+1 bir brooghamdan ucuz yerler var belki ancak ordan
- +1 yıl
Bizim işlerin merkezi Londra ve ben Türkiye'de kendi işimi yapabiliyorken bırakıp orada maaşlı olarak çalışmanın bir anlamı yok, ama burada da sosyal olarak yalnızım, çünkü malum milletin kafası pek çalışmıyor, Sanki batı ülkesinde büyüyüp arap ülkesine çalışmaya gelmiş gibiyim burada, aslen İzmir doğumluyum iş için İstanbul'da yaşıyorum, İzmir modern bir yer, neredesin bilmiyorum, Türkiye'de sadece İzmir insanı moderndir aklında olsun, gerisini at (genelleme tabi, az da olsa diğer yerlerde var)
Soran+1 yılah ne güzel ailem istanbulda
- +1 yıl
İstanbul'da anadolu yakasında bazı yerler modern kadıköy , moda, falan avrupa yakasında da cihangir, nişantaşı etilerin bir bölümü ulus falan gerisini at, işe yaramaz... ben mecidiyeköy de yaşıyorum burası şehrin merkezi olmasına ramen, insanlar nasıl beyinsiz anlatılacak gibi değil...
Soran+1 yılailem altunizadede
Soran+1 yılhayır ben geziyorum ankara,izmir falan akrabalarımın yanındayım şu an işte tekirdağdayım
Soran+1 yılavrupanın en iyi ülkesi new jersey amerika yani her şey ucuz
Soran+1 yılah tabi biraz paran olucak ara sokağa fazla takılmazsan hem insanları sıcak hemde adamlar batmamak için 1 dolara bile 5-6 parça şey alıyorsun
- +1 yıl
Bu arada şunu da söyleyeyim, bu bekaret olayını internette ki sitelerde yazan insanlara bakarak ta bütün herkesi öyle sanma, burada yazanlar asosyal oldukları için (hepsi değil) böyle takıntıları var, internetle alakası olmayan sosyal ve modern olan bir grup insan da var, yani bize göre insanlar da var ama o ortamları bulmak lazım, yani o kadar umutsuz olma yine de :)
bu tür soruları genelde dinini gerçek anlamda bilmeyen,yaşamayan kişiler soruyor.
yaşınız oldukça küçük ve özgürlüğü nedense beğendiğiniz insanlarla birlikte olabilmek olarak algılıyorsunuz.
eğer müslümansanız şunu söyleyebilirim,dinimizce zina büyük günahlardandır ve Türkiye müslüman bir ülke olduğu için buna oldukça dikkat edilir.
erkek veya kadın farketmez ilk ilişkiyi insan eşiyle yaşamak ister..en azından ben öyle düşünüyorum..
ingiltere veya diğer avrupa ülkelerinin aile yapısı ile Türkiyenin ki farklıdır.olmak zorundadır çünkü müslümanız..
medeniyet veya modernlik cinsellikle olmuyor..sizin beğendiğiniz hayat standartları yüksek bu ülkeler bu yükselişi yatmakla elde etmediler.40 YorumlaBurası İngiltere değil, orası da Türkiye değil. Önce bunu alglayabilmen gerekiyor. Orada bakire kızı rahatsız, sağlıksız, hastalıklı olarak görüyor olması, buradaki bakire kızın saf, temiz, kirletilmemiş/kirlenmemiş mantığıyla nasıl uyuşmuyorsa, KÜLTÜR denilen ve bir Toplumu, zümreyi, halkı, temsil eden ve onu O yapan değerlerin örtüşmemesi de doğaldır. "Geri kalmış" demişsin, bırak biz "geri" kalalım kendi doğrularımızla yaşayalım ve bir İNGİLİZ olmayalım. Sen neye inanıyor ve yaşıyorsan öyle ol ve yaşa.
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Gizli Üye(36-45)+1 yılingiltere de bekaret mevzuu yeni yeni değil avrupanın kültüründe var bu.ve geç evlenmek yüzlerce yıldır var.acaba denir bu kızın bi kusuru mu var ki kimse üflememiş bu kıza derler
netice itibariyle en özet şöyle diyelim bekareti şunu bunu karıştırmadan:
normal bi erkek evleneceği kızın elini BİLE kimse tutmamış olsun ister.hatta kimseye aşık olmamış kimeyi arzulamamış olsun ister.ilk olmak ister .çok insani bi duygudur bu.
ama kalkıp salak salak derler ki , peki erkekler çok mu temiz çok mu namuslu falan..dikkat et ben namustan bahsetmedim ama kadınlar böyle der.bilinçaltı çıkar ortaya.demek ki kendileri bu işi namusa aykırı bişey olarak görüyolar.
ve zaten konu erkekler de değil burda o ayrıca konuşuşur.insan karısı olacak kişiye erkek sinek bile dokunmasın ister çok insanidir bu ..işin özeti...15 Yorumla
Soran+1 yılen doğrusu bu
Cevap sahibi+1 yılTürkiye de namus. namus konusu sadece cindel olay değildir.yani rüşvet yemek hak yemek , iftira atmak kısacag.ötlük yapmanın hertürlüsü namussuzluktur.ha daha çok kadınla ilgili cinsel konular dahilinde namus olayı nedir.
mesela dekolte giyinen aşırı makyaj yapan kızların teşhirci olduğu düşünülür.erkekler bana baksın azsın kudursun falan gibi düşüncelerle bunu yaptıkları düşünüür ve hemen o..bu k.aşar gibi tabirler kullanılır.bu tabirleri gerçekten hak eden de vardır hak etmeyen de.
Soran+1 yılkıyafetlerdedemi var diğerleri ingilterdede az çok var
Cevap sahibi+1 yılya insanların bunu demesi namussuzluk yaptıın anlamına gelmez tabi ki.insanlar konuşur.işte kıyafeti için de gayet rahat bi şekilde namussuz or.s.bu diyebilirler
Soran+1 yılönargıydı galiba ondan işte var bazı insanlardan
Kuzum namus dedıgın şey bır zar değil... Ahlaktır , edeptır, utanmadır.. gozlerden sakınmadır...
İkincisi başkaları yada dığer ulkeler bızı ılgılendırmez herkezın kulturu farklıdır
üçüncüsü Bizi biz yapan değerler böyle düşüncelerle yıkılıyor yavaş yavaşş dördü söylemeye gerek yok61 Yorumla
Soran+1 yıldoğru
Gizli Üye(36-45)+1 yılya nasıl ınsanlarsınız neden önemlıymıs lafa bak ılerde cocuk falan yapmayın yazık ya kım ıster böyle bır anneyı...Türkiye müslüman bı ülke bunun bal gıbı farkındasın
149 Yorumla
Soran+1 yılfarkındayım ama ben bu kavramdan yoksun büyüdüm türkiyeye dönünce garip geldi
Cevap sahibi+1 yılayıp evet aynı zamanda zina Allah korkusu olan yapmaz..senın değerlerin yoksa değerleri olanları ilkel toplum diye yargılayamazsın..medeniyet sayısız kişilerle yatmak değildir Batının iyi yanlarını değil gidp bu seklde işinize gelen ahlaksız yanlarını alın sonrada gelşmems dıye Türkiye yi suclayın.
Soran+1 yılbiz öyle herkesle yatmayızki hem ben bunu demiyorum türk erkeği bakir değil ama bakire istiyo onu anlamıyorum
Cevap sahibi+1 yılcevabımı husso nun yazdıklarına karsılık yazdım...soruyu soran arkadasım senın aılendende kaynaklanıyor sana bunu bu seklde öğrettıklerı için zina her ıkı cıns ıcınde günah ama kadın aynı zamanda anne olucak
Soran+1 yılailem günah olduğunu söylüyor ben açmıcaktım ama birinin kızı evlenmiş adam bakire değil diye boşamış bide erkekler bakir değil ama bakire arıyorlar
- +1 yıl
sana katılıyorum gizli arkadaş..
erkekler bakir değil ama bakir kız arıyolar düşüncesine gelince,her koyun kendi bacağından asılır...dinimiz zinayı yasakladığı halde bu yaşanıyorsa kadın veya erkek farketmez günahının bedelini kendisi öder..bize kalan önce dinimizin gereğini yaşamak yani helalin olmadan birliktelik yaşamamak..kendimize bu konuda ne kadar sahip olursak karşımıza rabbim aynı karakterde birini çıkaracaktır..ayrıca TOLUNAY arkadaş ağzına sağlık.
aslında hindistan gibi uzak doğu ülkelerinde belli bir yaşa gelen kızın bekaretinide bozarlarmış..
bizdeki sünnet ve merasimi gibi yani...
bizdeki mantık marketten ambalajlı ürüsn satın alma mantığı...
kutunun içindeki belkide dışarıdakindende daha kötü ama sadece ambalajlı olması kişinin egosunu tatmin etmeye yetiyor...50 Yorumlabu bir tercihtir bekarette senn tercihindir.ister verrsin ister vermezsin .örf adet bilmem ne bunların hepsi sacmalık . yaa siz ne yapıyorsunuz nasıl bir denge var anlamıyorum. acık konusuyorum ewlendiğim kadının bekaretinin olup olmaması umrumda degil.bana durust olması saten en buyuk bekarettir bence
43 Yorumla- +1 yıl
helal olsun adamın dibisin
Soran+1 yılevet
Soran+1 yılevet doğru
+1 yılkızım sen ıngılteredemı buyudun? yanı soyle dıyorsun gençlıgımde her onume gelene verim verim. sonrada evlenınce kocan kabul etsın senı. şayet ben asla kabul etmem benım evlenecegım kız en az benım kdar temız olmalı ıkıncı el olmamalı. allah c.c kadınlarda kızlık zarını neden yaratmıstır hıc dusundunmu bence bır araştır bakalım
110 Yorumla
Soran+1 yılevet adet olamayan kız mikrop kapmasın diye
- +1 yıl
manevı boyutunu arastır o maddı boyutudur.dınımızde kadınlar evlenene kadar kızlıklarını korumak zorundadır. tamam bır kazadır kaybedeblır ona bısey dıyemeyız ama kseınlıkle evlenmeden esı olmayan erkeklere avret mahalını gostermemelı ve dokundurtmamalıdır evlendıgınde sadece eşıne bırakmalıdır kendını. şayet evlı olmadıgı erkeklerle ılskı yaşayanlar zına etmıs ve cehennemı kesın haketmıs olurlar sonsuz ateşte kım yanmak ıster. kadınlar bu konuda kendılerıne dıkkat etmelıdırler.
Soran+1 yılhı anladım türkiyed yaşarken dikkat ederim
- +1 yıl
ben bılmem ne yaparsan yap hayat senın. ama bundan sonra tovbe eder asla kımseyle yatmazsan. belkı tovben kabul olur ama ıkıncı şansın olmaz onu soyleyeyım. kendıne ıyı bak.
Soran+1 yılsaol
- +1 yıl
sen saol. senı bılgılendırdıysem ne mutlu bana. şu an mutluyum ıste.
Soran+1 yıl:D
- +1 yıl
tek ıstegım o guzel yuregın ve bedenın ve asla kararmasın yıllar sonra da mutlu bır brey olmanı ısterım tesekkur ederım
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
rıca ederım
Gizli Üye(36-45)+1 yılMadem rahatsız oluyorsun git orda yaşa :) Bizim gelenk göreneğimiz böyle. onlarınki öğle. Onlar diyorki dinyaya bikere geliyoruz yaşayalım herşeyi. herşeyi yaşamanlar yani emir ve yasaklara uyan inançsız insanlar onlara göre aptal ondan onlara kötü gözle bakıyorlar. Burda ise çoğunluk inançlı o yüzden inanmayan emir yasaklara uymayanalar aptal bizde onlar akötü gözle bakıyoruz.
Kadın erkeğin kaburgasından yaradılmıştır ve her kanın bu yüzden 1 sahibi vardır ve o yüzden mühürlü olarak dünyaya gelir bir mektup gibi sadece sahibi açıp okusun diye. Başkasının mektubunu açmak okumak o yüzden günah ve iyi bir olay değil. saygısızlık hatta dahada ileri sebepleri olabilir burda. :)10 Yorumlaİngilterede sözde asiller zavallı sömürgesindeki ülkelerde düzenlenen düğün gecelerini basar önce bekaretini alırmış yeni evlenmiş kızların, ahlaki çöküntülük o zamandan sürüp gidiyor,sen oranın ekmeğini fazla yemişsinde ondan Türkiyenin mayası sağlam hala istisnalar olsada böyle.
20 Yorumlabenim için önemli değil diye defalarca söyledim ben burada, genelde de yadırgadılar beni. ben bu işi daha önce yaptıysam benim evleneceğim kadında çok normal bir şekilde yapmış olma lüksüne sahiptir, benim için önemli olan bacakların arasından akacak iki damla kan değildir... ne bakireler biliyorum ben arkalarından, ellerinden, ağızlarından penis düşürmeyip ben bakireyim diye evlenen... önemli olan ruhundaki bekaret...
11 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru
Bu bir tercihtir ingilizlerle takılırsın ozaman olur biter, turkiye de de sallamayanlar var niye bu kadar dert ettin ki. Ayrıca insanların tercihlerine de saygı duy , bazı insanlar evlenene kadar beraber olmak istemiyorlar kimseyle bu da onların tercihi.
23 Yorumla
Soran+1 yılama ailem türk yani bende türküm ama gençliğim ingilterede geçti ve bende kendimiingiliz sayar oldum
Soran+1 yılolabilr
Gizli Üye(36-45)+1 yılZina, her dinde (her toplumda) haramdır; günahtır.
İngilizlerin veya başka milletlerin, Allah'ın emirlerini hiçe saymasını doğru bir davranışmış gibi öne sürmene hayret ettim doğrusu...
(Şöyle de birşey söyleyeyim ki, moralin bozulmasın: Biz erkeklerin çoğu evlenmeyi düşündüğümüz bayanın bekaretini önemseriz. Evlenmeyi düşünmüyorsak, umrumuzda olmaz. Sonuç olarak, sana ingiltereyi aratmaz merak etme. :)60 Yorumlaingilteresini almanyasını bilmem bekaret çok gereksiz bişey cinsellik çok doğal bir ihtiyaçtır ama türkiyede ayıp diye kodlanıyor daha küçükken öyle devam ediyor
43 Yorumla
Soran+1 yılevet bende ona takıldım
Soran+1 yılben anladım
+1 yılhertürlü tezat bi soru bizde bekaret namustur örnek verdiğin ingiltere de bakire deyince ailesi bile telaşa kapılıyo bi sorunmu var diye bizde diğer yönden bakınca erkek her haltı yemek ister iş evliliğe gelincede eline el değmemiş hatun ararlar buda ayrı bi tezatlık naslki her kadını namuslu namussuz diye ayırmak saöçmalıksa erkekleride hepsi zar peşinde diye ayırmak bence saçmalık
07 Yorumla
Soran+1 yılevet ingilteredeyken biz liste yapardık bakire kızlar ezilirdi ben 8. sınıfa kadar türkiyede okuduğum için biraz biliyorum ama lise eğitimimi orda aldım şimdi burdayım ama çok geri kalmış burası
- +1 yıl
meseleye cinselllik yönünden bakarsan evet gerideyiz ama bir yandanda onlarda bizim aile yapımızı örnek almaya çalışıyolar bizdeki aile bağüları onlarda yok bunu seninde görmüş olman lazım
Soran+1 yılevet bizim aile bağımızı ve terbiyemizi örnek alıyolar ilk gittiğimde misafir olduğuum aileler çok soru sormuştu
- +1 yıl
işte bir diğer gariplikte burda değilmi onlar bizim gibi olmaya çalışırken biz onlar gibi olmaya çalışıyoruz
Soran+1 yılonlar bizim sadece aile bağımızı örnek alıyorlar onlarda bu yok ve bazı adetlerimizi örneğin eski sevgilimiz annesi biraz dinimle ilgilendi çok beğendi
- +1 yıl
her yönden bi sordun ortalık karıştı :) herkesin kendi düşüncesi bişey diyemiyoruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakirelik benim için o kadar onemlı degıl dedıgın gıbı sırf turkıyede kı yasam tarzı yuzunden erkekler bu kadar onemsıyo cok basıt bı laf olcak ama erkeklerın bırsuru kızla yatıpda evlencegı kızı bakıre beklemesı cok sacma cınsellık bır ıhtıyactır sonucta ne kadar kendını uzak tutarsan tut şu an bakıreyım evet ama on sevısme ve oralda dahıl yaptım sevgılımı cok sevıyorum ve bunu onunla yasadıgım ıcın pısman degılım
05 Yorumla
Soran+1 yılçok saolkeşke herkes senin gibi olsa
Cevap sahibi+1 yılkeske
Soran+1 yılo zaman burda bile yaşarım ama türkiye biraz bu konuda tutucu
Cevap sahibi+1 yılbaya tutucu ben öyle her önüne gelenle yatsın kızlar demiyorum ingiletere de falan fazla abartılı ama bu kadar da önemsenmemeli
Soran+1 yılyani
yaşam tarzı farkları uzun uzun anlatmak istemiyorum neyse ama mesela ailen bile oranın kültürünü almış burada bi kız yaşadıgı zaman bile ailesinden gizler seninkiler takmıyor sanırım ve bunun türkiyesiyle falan alakası yok yurt dısında tanıdıklarımda var onlardada gayet önemli
113 Yorumla
Soran+1 yılyo ailem bakira sanıyo beni ailem için önemli bu işler
- +1 yıl
poff al burdan yak bilmiyorum ama bi erkek olarak sunu deyım baban öğrenirse emin ol çok pis koyucaktır hem merak ettim altta bi yorumda sadece sevgililerimle yaptım dedin kaç tane olduki mesela 1 ile 15 tane olması bir değil sende biliosun buradaki kızlar bekareti verdikten sonra önune gelene veriyor
Soran+1 yılişte burda hata ingiltere dinsiz sanırıyor alt sınıf mahallerde kızlar öyle yoksa biz sadece sevgililerimizle yapaız vücudmuz bize özeldir
- +1 yıl
ya seni yargılamıyorum sende bizi yargılama lütfen orada altatma oranlarına bak bide buradakilere bizler en azından benim gibile iyi temiz bir eş bulup ona ve çocuklarımıza güzel bir hayat sunmak isteriz ona buna atlamak pesinde degilim şahsen ha sevgilim oldumu olmadı çünki ailem çok baskı içnde yetiştirdi beni ama senin görüsünde benimkide yanlıs değil dogru tek degildir kişiye göre değişir ama bilmiyorum sen naparsın buradakilerin hepsi evlenicegi zaman diktiriyor sen açıkça dermisin misal?
Soran+1 yıltabiki adamı neden kandırıyım ki direk söylerim ki ingilterede uzun süre yaşayan bir kızın bakireliğinin gitmesi normal
- +1 yıl
normal olan bi taraf yok emin ol sende biliosun ki yıllarca yurt dışında yaşayıp hiç birşey yapmayan insanlar var kişilikle alakalı bence hem bilmiyorum mesela kız üst katta arkadan veriyor bakireligi gitmesin die çocuga zoruma gitti benim başkasının koynunda bunları yaşamış bir kadına sarılamam sevemem çocuklarımın annesi yapamam dikkat edersen yapmam değil yapamam diyorum ne kadar istesemde buna katlanamam
Soran+1 yılarkadan verip vermemesini anlayamazsınki
Soran+1 yılanladım ama ben oraya baya alıştım büyük ihtimal dönücem oraya
Soran+1 yılevet ama katlanılabilir durum zaten burdan biriyle evlenirsem kafadan yatar
Soran+1 yılhım anladım
Cunki biz muslimaniz, Allah inaniyoruz, gunah oldunu hepimiz farkindayiz
103 Yorumlabir bayanın evlendiyine en güzel hediyesi bekaretidir
sen çok meraklısın bozdurmaya galiba
neden zamanı geldiyinde bozdursan ne kaybedersin söylermisin
herkesin tercihi ben asla kabul etmem canımm
bekareti korumayan hangi namusu koruycak anlamadım31 Yorumla- +1 yıl
sen bakirmisin
Gizli Üye(36-45)+1 yılCanım benim baktığımız zar değil.. İnsanın karakteri ve yapısı.. O işi evlenmeden yapan birisi ya kandırıldığı için yapar ya da istediği için. İstediği için yapanla zaten evlenmem şahsen. Ama kandırıldığını düşündüğüm biri için ise sevdiğim halde evlenirim. Mesele zar konusu değil kişilik konusu..
17 Yorumla
Soran+1 yılanladım
Cevap sahibi+1 yılLakin artık şu zamanda hiç bir şekilde yanlışlar düzeltilmeye çalışılmıyor bir yanlış mı yaptı sana gönder gitsin gibisinedene saçma bir anlayış var..
Soran+1 yılboşanmamı
Cevap sahibi+1 yılOda dahil ancak daha çok sevgili durumundayken diyorum.. Sevgi bu kadar hafife alınacak bir mesele değil ama zamanımızda değerini bilen kişiler çok az..
Soran+1 yıldoğru olabilir
- +1 yıl
Hii ilgincmis. Zaten bakirelik bozulur bozulmaz sag elin ustunde bir santim capinda bir ben olusur. Bu o kizin kandirilarak yapmis oldugunu gostermektedir. Eger ayni ben sol el ustunde varsa o kiz isteyerek yapmistir. Sakin evlenme. Ha bir de ben her iki elin icindeyse o kiz tecavuze ugramis demek oluyor. Onunla evlenip evlenmemek senin vicdanina kalmis. Aferin boyle devam. Kisilik anlamanin en iyi yontemi.
Cevap sahibi+1 yılFikirlerine saygı duyuyorum.. Ben birini sevdiysem ve o kişide beni seviyorsa aramıza hiç bir şey girmez giremez.. benim yetiştirilme tarzım sevgi ve saygıya dayalıdır. yinede teşekkürler porchuk..
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanın evleneceği kişinin zevk düşkünü biri olmasını kimse istemez heralde.herkes orijinal ister kaza yapmış bi aracı alır mısın mesela.ancak mecbur kalırsan.burda kadın eşya mıdır diye feministlik yapmasın kimse temsilen örnek veriyorum.ilk dokunan ben olmalıyım düşüncesi vardır insanda.yoksa konu zar değil.konu , o zarı yırtan şeyin bir başka erkeğin organın oraya girmiş olması.
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım sayılır
niye ben bakirim evlendiğim kızın bakire olmasıın isterimki bu evliliği ilklerde tatmak olur en doğrusu bu bana göre
40 Yorumla
+1 yılörf ve adetlerimiz ve geleneklerimiz artı sen Türk değilmisin
36 Yorumla
Soran+1 yılben türküm ama ingilterede büyüdüm ailem türkiyede yşadı ama ben ingiliz kültürü öğrendim
- +1 yıl
ingiliz kültüründe de bir çok şey mevcut buna bekaret dahil değilsede her önüne gelenle ilişkiye normal bakmadıkları kesin ben insanları yargılamam senin düşüncenede saygılıyım oda ayrı mesele
Soran+1 yılçok doğru tabi bizde öyle düşünmeyiz türkiyede erkeklerin bakir olmayıp bakire istemeleri mantıksız
- +1 yıl
sen ingiliz kültürü ile büyümessin buna hakkın yok cunki tr de doğmuşsun ama ingiliz kültürünü benimseyebilirsin o ayrı mesele
Soran+1 yılben orada eğitim adım türk kültürünü 14 yaşımdan sonra unuttum
- +1 yıl
tamam kafana göre takıl
ingilterede isen sanane bu ülkenin kültürü?
sen kimsin ki bu ülkenin kültürünü eleştirecek cüreti kendinde buluyorsun?
git onlar gibi yaşamaya devam et sen.314 Yorumla
Soran+1 yılailem türkiyede bende yanlarına geldim
Soran+1 yılheves etmek değil ingilterede büyüdüğüm için olanın kültürünü aldım
Soran+1 yıltamam unutmuşum buraları arkadaşımda yok zaten oraya döncem büyük ihtimal
Soran+1 yıl:D o yüzden kimseyi eklemiyorum
Soran+1 yıl:D üstte bir çoçuğu eklemedim yalancı ldum
Soran+1 yılaynen:D
kişilik ve büyüdüğün çevreyle ilgili. ben takmıyorum ama mesela takanlara saygı gösteriyorum. kimle ilişkim olcaksa tek tek anlatırım kendi yaptıklarımı o da anlatır dinler daha fazla etkilemeye çalışırım mesela;) medeni olmaya çalışıyorum yeterince
06 Yorumla
Soran+1 yılevet biliyorum çevreyle alakalı ama ben ingilterede büyüdüğüm için buranın adetleri sıkıntılı
Soran+1 yılörneğin ingilterede türkçe konuşmadık çok türk var ama onlarla bir araya geldiğimizdede ingilizce konuşuruz burda bazı kelime diyorlar anlamıyorum bide bakire olmayan kızlar hakkında olmusuz görüşler var
Soran+1 yılyok hayır
bakir erkekler bakire kızları bulsun bakir olmayan erkekler çarşaflı kapalı el değmemiş saf kız aramamaktan vazgeçsin kısacası bu bence
30 Yorumlaİyiki ingiltereye geçmişsin , ingilizler müslüman olmadıklarından olsa gerek
38 Yorumla
Soran+1 yılyo bende müslümanım
Soran+1 yılmüslümanım
Soran+1 yılduydum ama anlamını bilmem
Soran+1 yılanladım saol
- +1 yıl
Sana bir tavsiye git kuran'ın türkcesini baştan sona bir oku sonra kafana takılanları bir bilene sor
ama gercek bir bilene örn: Cevat AKŞİT olabilir veya bilinen bir alim sakın buralarda sorma bilene sor çünkü bilmedigin çok konu var buralarda aklın karışabilir her daim aklı başında yaşı kemale ermiş bir bilenle bu konuları konuşman en doğrusudur.)
Soran+1 yılteşekkürler
türkiyede evlenip aile kurmak daha kutsal bir kurum olduğundan olabilir mi?
ben şahsen kaç kişinin altından geçmiş bir kızın gelipde benim çocuklarımın anası olmasını istemem.32 Yorumla- +1 yıl
İngiltere de kutsal değil çünkü, yada Japonya'da Evlilik bir tek Türkiye'de kutsal, Bu arada sen nasıl evlenmeden önce cinsel ihtyaçlarını giderebiliyorsun, kadın giderebilir, niye "erkeklerin altında kalmış" gibi saçma sapan bir bakış açısı var ki, oda insan o da ihtiyaçlarını gideriyor...
+1 yılBiz Türkler dünyanın neresinde olursak olalım at-avrat-silah 3 lüsüne büyük önem veririz.
31 Yorumla
+1 yılyaa bizim üni sınıfta 2-3 erkek ilişki yaşamamışdı sonrası hep bizden di
benim anlamadığım kendileri bakire değil ama bakire kızla evlenmek istemeleri15 Yorumla
Soran+1 yılevet doğru
- +1 yıl
ne güzel :)) anı yaşayın insanları tanıyın
Soran+1 yılsaol
Soran+1 yılbiri bana zina ne demek anlamını yazsın
+1 yılsana gelen hediyeyi senden başkasının açtığı oldu mu?
70 Yorumlakadın türkiye de 3.sınıf canlıdır. seks yapmaya hakkı yoktur gözüyle bakarlar malesef :(
10 Yorumlaİngiltere'de siz kimdiniz ki kötü gözle bakıyorsunuz herkes kendi gözünden yadırgamadan baksın
10 Yorumla
+1 yılbekarete bakmıyorum bakamam mutluluğuğa ve keyif almaya bakıyorum ...
20 Yorumla
+1 yılbozmak istiyorlar seni penisimi ilk ben sokacağım kan akacak sapık herifler
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbaşkasının altına giren kızdan bana eş çocuklarıma ana olmaz vesselam
37 Yorumla- +1 yıl
sen bakirsin sanki
Soran+1 yıltamam sen bakirsen hakkın ama değilssen olmaz
Cevap sahibi+1 yılevet bakirim küçük hanım
- +1 yıl
o zaman tamam
Soran+1 yılo zaman istersin kızamam yada fikir beyan edemem benim takıntım erkek bakir değil ama bakire istiyo
- +1 yıl
oyle ısteyenlerde var onlarda normal bıraz mantık olsa boyle şeyler ıstemezlerdı zaten sorunun oysa evet haklısın o mantıkta bır çok ınsanvar keşke olmasa ama yapacak bırşey yok toplumda farklı düşüncelerı olan bır suru ınsan var bız bunlara bırşey yapamayız herkezın kendı fıkrı.. Bir şekılde bir şeylerden etkılenıyorlar dıyelım
Soran+1 yılpeki
yedim ben size afiyetolsun diyosun bide zırt pırt guncelleme artık
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılonla her seviştiğimde beni eski erkek arkadaşlarıyla karşılaştıracağını düşündüğüm için..
211 Yorumla
Soran+1 yılo ego olmuyomu
Cevap sahibi+1 yılego derken?kızda erkekde birşey yaşadıysa kafasında kıyaslar gibime geliyor.tek neden bu.ancak karşındakine kanıtlarsa kinasıl oalcak bilmem o zaman sorun olmaz.
Soran+1 yılama ben anlamıyorum neden işte bakınca türk erkeğide bakir değil ilkin ilk istemesi normal ama el değmemiş biride bakire istememeli
Cevap sahibi+1 yılben hiç ilişki yaşamadım.yaşarsam ki evlenmeden yaşamayı düşünmüyorum.
onunda ilk olmasını isterim kıyaslama olur diye düşünüyorum
Soran+1 yılilksen ilk istemek senin hakkın ama ilk olmayanların ilk istemesi kötü
Cevap sahibi+1 yılevet orda doğru söylüyorsun.ama çok aşık olursam inandırırsa hayatında tek benim olacağını yine birşey demem hiç bir zaman yüzüne vurmam yeterki düşünmesin geçmişi ve beni karşılaştırmasın.
Soran+1 yılçok doğru ben buna saygıyla yaklaşırım sen hakkediyorsun ama erkekler farklı biraz
Cevap sahibi+1 yıldoğru.heleki çevremde arkadaşım var ilk gece bakire değilse evine götürürüm diyor.şu zihniyetle arkadaşlık yapmışım.ya evlenmişsin olan olmuş kız belkide pişmandır, sadece seni düşünüyorsa seni seviyorsa sorun yoktur.o kızın durumunu düşünüyorumda üzülürüm ne hale gelir.
Soran+1 yılevet madim olusun sor
Cevap sahibi+1 yıl:) düşünmeseler sorun olmazdı ama
sanane bak ben hiç merak ediyomuyum sende etme bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşimdi bişey dicem ama herkes üzerime çullanacak en iyisi susmak ama şunu diyeyim dul olan türkiye de or... pu muamelesi görüyo
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl2 metre bezle namuslu olunmuyo bence namus eş anlamı aldatmıyan dürüst karşılığıdır. bekareti olmayanda mert dürüst olabiliyor
Cevap sahibi+1 yılgenelleme yapmadım ama dikkat edersen
+1 yılsen kaç kişiyle oldun bu yaşına kadar?
034 Yorumla
Soran+1 yılneden sordun sadece sevgilerimle onlarlada en az 1 yıl çıktım
- +1 yıl
bak işte sen sevgililerinle oluyorsun ama buradakler tek kişiyle olmak istiyor.aradaki fark bu işte.
Soran+1 yılhı
- +1 yıl
arkadan da yaptın mı?
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
oral?
Soran+1 yılbakire değilim
- +1 yıl
kaç kişiyle oldun hala demedin sayı olarak kaç oldu
Soran+1 yıl4-5 belki 6
- +1 yıl
iyi çok değilmiş. sanal yaptın mı hiç ?kamerada falan?
Soran+1 yılbize verilen terbiye kadın oyuncak değildir ve kadın başkalarının zevki için vücudunu açmaz yapmam ve yapmıcam
- +1 yıl
afferin. düşnücelerini beğendim. biraz daha kendini geliştirirsen senden iyi bir insan olur
Soran+1 yılinsanın düşüncelerine ve davranışlarına bakarak iyi veye kötü olduğu anlaşılmaz
- +1 yıl
neyine bakılarak iyi veya kötü olduğu anlaşılır? şimdi saçmaladın işte:d
- +1 yıl
geri :D
Soran+1 yıl:)
- +1 yıl
en sevdiğin pozisyon hangisi peki?
Soran+1 yılo kadar açık konuşmam ama gizliyim 69 iyidir
- +1 yıl
olsun ya ne oalcak sanki:) hımm iyimiş :) ağzına boşaldılar mı hiç
Soran+1 yıliğrenirim ben midem kaldırmıyo
- +1 yıl
hımm:) ben seni çok sevdim valla egon hiç yok. keşke her kız senin gibi olsa seninle gerçekten arkadaş olmak isterim. böyle egosu olmayan insanları seviyorum
Soran+1 yılingilterede nerdeyse her kız böyle yani
- +1 yıl
o zaman ingiltereye taşınmam lazım :) valla egosu yok birşeyi yok. başkasına sorsam sanane der direk .işte türk kızları ile yabancılar arasındaki fark. keşke biizmkiler de ego sahibi olmasalar.
Soran+1 yılyetişme tarzı örneğin ben türkiyede yetişseydim bende öyle olcaktım annem öyle mesela ama ingilterede sevgilimin evinde oturuyorum annesi korunuyomusunuz diye sordu ama türkiyede böyle olsa herhalde neler olur düşünemiyorum
- +1 yıl
öldürürlerdi seni kesin :S en son ne zaman yaptın peki?
Soran+1 yıleski sevgilimle yaptım sonra işte buraya geldim 3-4 ay oldu
- +1 yıl
hımm ee nasıl dayanıyorsun vibratörün mü var? hep orada mı kalacaksın
Soran+1 yılhayır sex delisi değilim o yüzden dayanırım zaten 2 haftaya dönücem türkiye güzel bir ülke ama modernlik sorunu var o üzden ingilterede hem kafam rahat hemde kurulu düzenim var belki 2-3 güne uçak bileti bulursam giderim
- +1 yıl
ee madem öyle neden türkiyeye gidiyorsun? nası yani 3-4 aydır hiç m iboşalmadın
Soran+1 yılhayır ama ailem burda onlarsızda olmaz
Soran+1 yılailem burda özlüyorlar beni
- +1 yıl
hımm anladım .siiznkiler biliyor mu bakire olmadığını?
Soran+1 yılbenimkiler türk insanı bilseler falan düşünemem o yüzden fazla takılmıyorum yanlarında problem olmassa şimdi arkadaşlarım beni gezmeye çıkarcak akşam dönünce konuşuruz
Evlenmeden yatmaya çok meraklısan git yat
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen bakiremisin peki?sadece merak ettim
32 Yorumla
Soran+1 yılneden
Cevap sahibi+1 yılgizli olarak yaşını ve bunu belirtirsen sevinirim sadece merak ettim
senin için önemli değilse gel.. :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bir zara bakarım oda tavlada düşeş
00 Yorumlanamus meselesi BACIM
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl namus
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem