5 yıllık ilişkide kız kendine özen göstermiyor artık

5 yıllık ilişki, kız 25 yaşında.. Yılda 1 kez görüşebiliyoruz, fransada yaşıyor. Başlarda kışın da görüşüyorduk, cinsellik vs. zaten geçti aramızda. Evliliği planlıyorduk.

Son zamanlarda 1-2 yıldır hep ona direk olmasa da benimleyken hafif makyaj yapmasını, bi ruj olsun, eyeliner olsun, oje sürmesini vs. istediğimi belirtiyorum.. Ama oralı olmuyor.. Son günlerde ayrılma eşiğine bile geldik başka konular yüzünden de ben ona aklımdakileri de söyledim. Onun yanıma gelince yazları nasıl görmek istediğimi, kendisine özen gösterip neler beklediğimi vs. geçen gün söyledim.

Kız bana bu ayrılık arefesinde şöyle bir cevap verdi.. "Ben böyleyim kendine uygun birini bul o zaman"

Sonra ben ona şöyle bir soru sordum:

"Ha diyorsan sen tel kullanmıyorsun ben de kendime özen göstermem ilgilenmem olduğum gibiyim beğenirsen.. Böyle düşünüyorsan da söyle bileyim.."

Kız ise şöyle dedi:

"bunu gibi gibi birsey.. "

Ben msn'den görüşmenin yeteceğine inanıyorum. Ama o illa telefonla görüşmek istiyor. Yani yapmış ne etmiş söylemek, benim de gün gün neler yaptığımı bilmek istiyor.. Kısaca aramızdaki mesafeyi böyle kısaltma yolunda.. Ama ben msn yeterli buluyorum. Telefonla işim olmayan bir kişiyim.. Sevmiyorum...

Sorun şu ki telefon ile görüşmek ile kendine bakımı, özel göstermeyi eş tutabilecek bir mantalite var.. Ben ona yem attım tahmin ettiğim gibi de oldu.

Sanki spor yapması, kendine özen göstermesi, bakım yapması benimle alakalı bişi. Ben senle hiç ilgilenmesem bile insan kendine saygıdan sevgiden böyle şeyler yapar...

Fikirlerinizi almak istedim. Ona ne demem lazım ki :S
Güncellemeler
+1 yıl
Dün konuştuk .. Yazın felan arada makyaj yapınca hiç ona güzel oldğunu söylememişim.. Spor için de bana söylememiş ama zayıflamak için çalışıyormuş zaten.. Ve arada makyaj yaptığında msn üzerinden camden gösterecekmiş ama fırsat olmamış.. Şöyle dedi:

"yaw birak ben kac kez makaj yaptim.. camde göstermek istedim ama hic denk olmadi, o anda kac kez yemekdeydin.."

"yazın ben sürdügümde tepkin hic oldu mu güzel olmussun vs yooo"

Kısaca ona ilgi göstermediğim için böyle olduğunu söyledi..
5 yıllık ilişkide kız kendine özen göstermiyor artık