Öyle azdığımdan falan değil ama elimi atınca çok çok ıslak kızlar sizinde böyle mi?
Cevabın nedir?
+1 yılBayanların en ihmal ettiği kadın hastalıklarından bir tanesi vajinal akıntı. vajinal akıntıların bir çok sebepleri vardır. vajinal akıntı olan kadınlarda huzursuzluk ve endişe çok belirgin olur. vajinal akıntı nedeniyle kadınlar her ortam da rahat değildirler ve huzursuzdurlar. Vajende normal akıntı her zaman vardır. Bu akıntı berrak, yumurta akına benzer ve kokusuzdur. Vajinanın ıslaklığı kadının sağlığı açısından gereklidir. Mühim olan var olan akıntının normal mi, yoksa bir hastalık habercisi mi olduğunu ayırt etmektir. Bazen bu akıntı miktarı çok fazla miktarda olur ve kadınlar endişeye kapılabilirler. vajinal akıntılar, her kadının, en başta sağlığı olmak üzere, sosyal ve cinsel yaşamını etkileyen ve sıkça görülen enfeksiyon hastalıklarının bir sonucu olarak görülürler. Kadın hayatının hemen her döneminde karşımıza çıkabilen bu şikayetlerin nedenini, niteliğini ve tedavi yollarını daha iyi anlayabilmek için öncelikle vajinanın anotomik ve fizyolojik yapısı hakkında bilgili olmak gerekir. vajinal anatomive fizyoloji: vaj***na vücudun dışa açılan kapılarından birisidir. Genel olarak kas ve mukozadan oluşmuş, boru şeklinde bir organdır. Başlıca üç görevi vardır;
1) Cinsel ilişkinin gerçekleştiği ve meni sıvısının toplandığı yerdir,
2) Adet kanının akışının sağlandığı kanaldır,
3) Doğum kanalıdır.
Vücuttaki konumu itibariyle mesane (idrar kesesi) ve idrar kanalının (üretra) arkasında, rektumun (kalın barsağın son kısmı) önündedir. Vajen duvarı yumuşak kas ve fibroelastik bağ dokusundan oluşmuştur. Bu doku ve serviks dediğimiz rahim ağzının bir kısmı, çok katlı yassı epitelden oluşan bir mukoza ile örtülüdür. Vajinanın nemli kalmasını sağlayan ve kayganlaştıran sıvı rahim ağzındaki salgı bezlerinden sağlanmaktadır04 Yorumla- +1 yıl
Fizyolojik vajinal akıntılar: Kokusuz, şeffaf ve sümüksü kıvamda olan fizyolojik akıntı, ovulasyon dediğimiz yumurtlama dönemi gibi östrojenin yükseldiği dönemlerdeartış gösterir. Cinsel uyarı sırasında da bartholin ve skene bezlerinden salgılanan hafif beyazımrenkli, hatta bazen hafif partiküllü görünümde olan akıntılar da fizyolojiktir.
- +1 yıl
Normal vajinal flora: Bu deyim, her zaman vaj****da bulunan ve normal şartlarda vücuda zarar vermedikleri halde direncin düştüğü bazı hallerdeenfeksiyon ve dolayısıyla akıntıya neden olabilen bir grup mikro organizma için kullanılmaktadır. Bunlar; Döderlein ve Smegma basilleri, stafilokoklar, streptokoklar ve E. Coli dir. Bu bakterilerin fermentasyonu ile sağlanan asidik ortam, vajeni enfeksiyonlardan koruyan primer mekanizmadır. Hormonal siklusun bozulması, bir kısım cerrahi girişimler, düşükler, non-hijyenik durumlar (tampon kullananlarda tamponun uzun süre değiştirilmemesi gibi) bazı antibiyotiklerin kullanımı ve benzeri olaylar vajinal florayı bozmak yoluylaenfeksiyonlara neden olabilirler.
Mantar enfeksiyonları: vajinal enfeksiyonlar içinde en sık görülenlerdendir. Gebelik, geniş spektrumlu antibiyotik kullanımı, immunsupresyon ve diabet enfeksiyonun oluşmasına zemin hazırlayan faktörlerdendir. Sık olmamakla birlikte (% 20) cinsel ilişki ile debulaşma sözkonusudur. vajinal mantar - +1 yıl
enfeksiyonlarının % 85 inden Candida Albicans denen tür sorumludur. Klinik olarak hastaların çoğunda beyaz renkli, partiküllü, kesik süt ya da peynir kırıntısı görünümlü akıntı ve kaşıntı vardır. Kaşıntının şiddetine göre vulva ve vajen girişinde tahrişe bağlı eritematöz ve ödemli bir görünüm de olabilir. Bunların dışında vajinal ağrı, disparoni (ağrılı cinsel ilişki), yangı, disüri (idrar yaparken yanma) ve nadiren koku olabilir. Karakteristik olarak şikayetler adetin başlamasından önceki hafta şiddetlenir ve adetle birlikte azalır. Teşhis için genellikle klinik görünüm ve hastanın tanımlaması yeterli olmakla birlikte, akıntı örneği lam üzerine alınarak üzerine% 10 luk potasyum hidroksit ekledikten sonra mikroskop altında mantar hiflerini görebilmek de mümkündür. Tedavide oral ya da vajinal yolla kullanılan preperatlar yanında topikal pomat ve kremlerden uygun olanlar seçilebilirler. vajinal kandidiazis tedavisinde en sık; Fentikonazol, Butakonazol, Klotrimazol, Mikonazol, Ekonazol, T
- +1 yıl
Ekonazol, Tiokonazol, Terkonazol ve Nistatin’ dir. Genellikle eş tedavisi de önerilmelidir. Gebelikte, özellikle ilk trimestride topikal pomatlar dışındaki müstahzarları kullanmak konusunda mümkün olduğunca muhafazakar davranmak yerinde olur. vajinal mantar enfeksiyonlarının çoğu topikal tedaviye cevap verir. Ancak direnç gösteren ya da tekrarlayan enfeksiyonlarda tedavi kürünün bir ya da iki kez tekrarınaveya sistemik tedaviye gerek duyulabilir. Ayrıca hastaya perine ve vulvayı kuru tutması, sentetik ve dar çamaşırlar yerine pamuklu ve rahat çamaşırları tercih etmesi önerilmelidir.
Read more: www.saglikekibi.com/.../vajina-islakligi-6ss.html
En İyi Cevaplar
+1 yılHormonsal nedenli olabilir
Yine de dikkatli incelenip öyle karar verilmeli
cdn.geyikoloji.com/.../adet-gormek.jpg100 Yorumla
+1 yılkadın dogumcuya git bence. cunku herhangi bir enfeksyon, yara, tahriş, mantar neden olabilir.. vucut koruma ya da yenileme amaclı vajinada mukoza olusturur. o tarz bişey olbilir.
00 Yorumla
+1 yılRuyalaniyo musun ya da bilmeden tahrik mi oluyosun acaba?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya durup dururken baya pijamama bile geçmiş
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
43Cevap
kardeşim www.kizlarsoruyor.com/.../q41835-vajinal-bolgemdeki-islakliktan-rahatsizlik bu eski konu arkadaşın dediği sende de olabilir bazı tavsiyeler verdi eig seçilen bunları baktır belki bunlardan dolayıdır :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBacim cok can skci bir durum tahmin edebiliyorum ama sunuda bil ki bazi insanlarin islanma durumu yuksek oluyo en ufak biseyde islanirsin o senden degil hormonlardan geken bisey sadece kiz degil erkeklerdede var biyle bisey elinden geldigince fazla dokunmucan ya da cinsel bir film izlemicen bide izleyincede islaniyosun demi
00 YorumlaSana emici fil lazım ;)
https://i.hizliresim.com/n7no35.png12 YorumlaBak şimdi dürüst olalım, kimi hayal ettin söyle bakim :D
10 YorumlaYumurtlama döneminde olur genelde adet bitiminden yaklaşık 10 gün sonra 3-4 gün devam eder şeffaf akıntı şeklinde
00 Yorumla
+1 yılHer an öyle olmaz. Eğer sende öyle oluyorsa, bu durum seninle alakalıdır.
00 YorumlaAkıntıdır o canısı. Seninki kendini temizlemeye çalışıyor. Bir doktora görün.
00 YorumlaIslak mendil neden icat edildi diye düşünmüyorum değil ara sıra bazı bazı
15 Yorumla
Soran+1 yılOraya hiç ıslak mendil sürülür mü l*n
Soran+1 yılOzaman atlama
Soran+1 yılİyide bilgin yoksa yorum yapma diyorum bana bir faydası var mı Hayır yok ee o zaman uzatmayalım
+1 yılO islak olsun baska kiza bakmam o islaklik beni deli ediyor sulanmasi harika bisey
Agzima otursa emsem suyu aksa agzima of cok azdim konuscak kiz yok mu10 Yorumlaaslında hem güzel hem kötü :) koku yapablir. temizlemek ister. ama erkek her zaman kızın çok islanmasını ister. ilişki kolay olur :)
116 Yorumla
Soran+1 yılYoo kokmuyor
Soran+1 yılHayır hiç bir şey olmadan oluyor
Soran+1 yılBilmiyorum belkide farkında değilimdir 18
Soran+1 yılUyurken sabah kalktığımda gün ortasında akşam filan beklenmedik ortamlarda ama belkide bilmeden arada tahrik oluyorum
Soran+1 yılMast yapmıyorum 1 yıldır mesela 2 ay önce sevgilimle buluştuğumda kasılıp titredim eve geldiğimde baya bir akıntı vardı
Soran+1 yılSinemadaydık ve sarılıyorduk sadece
Soran+1 yılİyi geceler 😊
azmak senin için artık normal bir aktivite haline gelmiş olabilir mi :/
00 Yorumla
+1 yılYumurtaliklarin calistigini gosteriyomus, normal bisey yani
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormaldir o iç çamaşrında veya günlük ped kullanıyorsan onda görmüşsndür. Normal her kızda olan akıntı.. zevkten gelen sulanma değildir..
00 Yorumla
+1 yılBütün kızların öyle olmaz senin gibi arzulu işterikli bayanların öyle olur
10 Yorumlaakıntı bazı kızlarda fazla olur normalde de iyi bişeydir günlük ince pedler var onlardan kullan;)
04 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum onlarıda bizede yazık değil mi zaten regl olunca zorunlu takıyoruz
Soran+1 yılHayır aksine hiç ağrım olmuyor anca bazen denk gelirse üşütürsem ağrım olur
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir kaç defa çaktığım bir hatun vardı o da senin gibi her daim ıslaktı nedense
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe yapayım ıslaksa vajinan, benim penisimin ucuda ıpıslak bosalmadığım halde :)
10 Yorumla
+1 yılOlması gereken akıntı işte.
20 YorumlaIyyy miğdem kalktı sanki ne işi var senin her dk elinin orda
02 Yorumla
Soran+1 yılHer dakika değil canım sen tuvaletten çıkarken götünü silmiyor musun
+1 yılBenim de:))) vicik vicik:)))
10 YorumlaKuru olmasindan iyidir :) ;)
10 Yorumlaaltınamı işedin yine :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHahahahha
hadi biz tutuyorzda ıslk sen nıe ıslaksın kuzu :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhormonların tavan yapmıs bence acıl bosalman lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılYa saçmalama hayır
Cevap sahibi+1 yılıyı kızma ne dıyım sen bılırsın
akışkan bir kreman vardır
00 YorumlaTamam. Sen geç. İleride işe yararsın.
00 Yorumla
+1 yılNe olur ıslak ıslak, bakma öyle.
10 Yorumlaİyi işte canlı ve kaygan olur her an hazır
10 Yorumlavurdur kurur belki :D
12 Yorumla
Soran+1 yılGülmedim
Istekli oldugundan olabilir
14 Yorumla
SoranDeğilim
Soran+1 yılBir rahatsızlığımda yok ki ama bilmiyorum
Ayy aynısı bende de var
10 Yorumlahep nemden, çok nem var..
00 Yorumla
+1 yılbana yaz da konuşalım
00 Yorumla
+1 yılÖyle tabi harun abi merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet csnım benim kide hep ıslak :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok akinti geliyor mikrop olabilir
00 Yorumlahavanın sıcaklığındandır
01 Yorumla
Soran+1 yılHep böyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet benimde genelde islak
20 Yorumla
+1 yılAklından çıkarmazsan tabi.
00 Yorumla"kurutalım yavrum" diyenler gelir şimdi :D
00 YorumlaIslanmisin kolay zevke geldigin icin
10 Yorumlayıka sende vajina git :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSulak yerde büyütmüşsündür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir rahatsizlik vardir muhtemelen
00 Yorumlaİşemişsindir belki
21 Yorumla
Soran+1 yılÖf çiş değil ya ayırt ediyoruz heralde
Kurut yoksa kokar
02 Yorumla
Soran+1 yılYoo kuruyunca yara olur
normal değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhyr değil
00 Yorumla