- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Eger dogum kontrol hapi kullaniyorsan bircok seye dikkat etmen gerekir. Mesela hergün ayni saatde alman gerekr. En ufak vakit degisikligi hamile kalma riski olusturur. Dogum kontrol hapi kullanan bayanlarin regl kanamalari dogal degildir. Ilaclara vagli oldugu cin bir nevi sünni kanama gibi birseydir. Bu yüzdendir ki özellikle dogum kontrol hapi kullanan kadinlarin hamile kalmalari durumunda kanamalari devam ediyor olabilir. Cogu zaman hamile kaldiklarini fark etmedikleri icin haplari kullanmaya devam ederler ve sünni kanama olur. En yakin örnek kendi annem. Dogum kontrol hapi kullandigi sürede kardesime hamile kalmis. 6. aya kadr regl devam etmis. Dogum kontrol hapinida devam kullanmis hamile kldigini bilmedigi icin. Doktora genel kontrole gittiinde hmile oldugunu ögrendi ve hap kullanmayi kesti. Ondan sonra regl de bitti. yanliz Hamileyken diger ilaclar gibi dogum kontrol hapida cok tehlikelidir. Allaha sükürler olsun kardesim sapasaglam dänyaya geldi. Kisacasi regl olmak kesin bir isaret degil. Mutlaka bir eczaneye git.
20 Yorumla
Adet görmen imkansız kanamaların nedenleri bir hamilesindir rahime yerleşirken bebek bir kanama olur ama adet kanamasından çok çok farklı bir pedi doldurmayacak şekilde parça parça süresi 3,4 gündür (üstüne görme)
Diğeri ise hamilesindir rahim yavaş yavaş büyüdüğü için rahim dış duvarlardaki kılcal damarlar çatlayıp kanıyor olabilir. Regl günün geçtiyse bunlara benzer belirtilerin varsa. En erken ve net sonuç alman için kanda hamilelik testi yaptırmalısın. Eczanede satılan testlerin yüzde birlikte olsa yanılma payı olabiliyor.05 Yorumla- Soran+1 yıl
Reglm gec oldu ve ilk defa bu kadar az oldu ama yine 5gün sürdü? Anlamadım şiş göğüslerim her dk idrar var sanki, canım bişeyler cekiyo:/ yani hiç şüphelenmedim ama ilginç bu halim, ve ilk defa reglim mide bulantılı gecti
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim gidicem
- +1 yıl
regl degildir o sanırım Bazen akıntı lekelenme ara kanama vs olabilir ama süreklilik arz ederse bebek saglıgı ve senin saglıgın için mutlaka kadın doguma müracaat et :( geçmiş olsun
06 Yorumla- Soran+1 yıl
:/ pekala
- +1 yıl
kesin normal bir gebelik var dimi, dış gebelik vs olmasın. ilk baslarda lekelenme vs normal ama süreklilik arz ederse regl gibi bir görün kesinlikle..
- Soran+1 yıl
Dış gebelik nasıl olur ki? İdrar testinde cıkar mı yani o da kesin sonuç verirmi
- +1 yıl
evet cıkar.. cenin rahimde olması yer de degil de farklı bir yere yerleşip gelişmesidir.
Dış gebelik tanım olarak, sperm hücresi ile döllenmiş yumurtanın rahim dışında başka bir dokuya yerleştikten sonra o bölgede gelişmesidir.
Dış gebeliğin en çok yerleştiği yer ise bir kadının fallop kanalları veya diğer ismiyle fallop tüpleridir.
Dış gebelikler tüpler haricinde; yumurtalıkta (ovarian gebelik), karın içerisinde (abdominal gebelik), rahim ağzında (servikal gebelik) da olabilmektedir.
en rahat usg... ( ultrasın ile ) anlaşılır.. eger gebelik kontrolune gitmedi isen hiç mutlaka git ve düzenli takip ettir. dış gebelik tehlikelidr :( - Soran+1 yıl
Cok tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim geçmiş olsun. Allahim hayirlisi ile kucağına almak nasip etsin inşaallah
- +1 yıl
O değilde bir yerde görmüştüm sperm hücresi illa ilişki olmasada 24 saat canlı kalabiliyor falan filan yani bir doktora görün
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ovv tamam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Evet hamile olup adet görenler varmış üstüne görmemi ne deniyordu hatta şüphelerin varsa test yaptırmanı öneririm.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Ov pekala sağol canım
- +1 yıl
Hımm hamile olmanı gerektiricek birşey varmı? yani yaşadın mı? ayriyetten 1 ay bekle eğer süresinde regl olmazsan büyük ihtimal olabilir ama dediğim gibi yaşadın mı
111 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet eşimle bu ay ki reglimden önce yaşadık, regl oldum ama hamile belirtileri var cok ilginç?
- +1 yıl
Sabah kalktığında miden bulanıyormu?
- Soran+1 yıl
Evet. Kuscak kadar degil ama
- +1 yıl
Tebrikler , falan dermişim ama yüksek oranla evet test al eğer test müsbet çıkarsa hamilesin müsbet yani olumlu :)
- Soran+1 yıl
Peki kan mı idrar testimi aynı sonuc cıkar mı?
- +1 yıl
gebelik testi?
- Soran+1 yıl
Aynen idrarda cıkar mı kan için hastaneye kadar gitmesem olur mu
- +1 yıl
canımın içi sen direk eczaneden al bir gebelik testi olumlu çıkarsa tamamdır 2,3 tane al ama 1 'i pozitif 2si negatif vs olabilir
- Soran+1 yıl
Tamam yarın alcam, teşekkğr ederim
- +1 yıl
ne demek :)
- +1 yıl
Olabilir.. adetliyken ilişkimi yaşadın.. yaşamışsan bile %1 lik bir ihtimal oda imkansz gibi..
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır adet olmadan önce ilişkiye girdik eşimle , sonra adet olunca dedim hamile kalmadım. Ama şu an belirtileri var? Ve dün bitti adet. Yani hamile olup reglide mi oldum bu ay acaba? Hamileyken regl olunuyormu?
- +1 yıl
Evet olunuyo bir doktora git ben öyle olan çok kadn gördüm
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür
Olabilir, regl sandığın şey belki yerleşme kanamasıdır. Gebelik testi yaptır bence.
10 Yorumla- +1 yıl
Yerlesme kanamasi olmus olabilir test yaptin mi?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır? Normal sürdü 5 gün herzamanki gibi, şüphelenmelimiyim?
- +1 yıl
Sen dıyorsun kı hem ucup hem yüzebılen var mı?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok sanırım varmıs hamileyken regl olan onu sordum
Cok nadir bir durumda evet
00 Yorumlatamam canım hamilesin
00 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Yok daha neler
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar