Varikosel sonrası kısırlık :/?

Arkadaşlar 1.5 ay önce varikosel ameliyatı oldum. Yaklaşık olarak %40 a yakın hacim kaybı vardı sol testiste ve 3. seviye varikoseldi. Üzerinden 1.5 ay geçti, damarlar hala diri ve hacimli duruyor. Ama doktor çok güvendiğim ve tecrübeli bir doktor, doğru damarları bağladığına eminim. Ameliyat mikrocerrahi yöntemiyle yapıldı. Pazartesi hormon ve spermogram testi yaptırdım. Bugün sonucunu aldım Total Testesteron referans değerleri min:4,94 - max:32,01 arasında normalde. Benim değer 32,1 çıktı. Bu iyi ama spermogram testi negatif. Ya canlı sperm gözlenmedi dedi, ya da sperm gözlenmedi dedi doktor. Onu tam ayırt edemedim. Bunu duyunca da, biraz tuhaf oldum tabiki, beynime oksijen gitmediğinden detayları sormayı akıl edemedim iyi günler deyip çıktım odadan. Biliyorsunuz bir süre geçtikten sonra spermler ölüyor, tabi bu açık havada. Ama sadece açık havada mı, kapalı kapta da bir süre sonra ölürler mi? Steril bir kaba boşalıp ağzını kapatıp teslim ediyoruz tahlili yapmaları için. Kapalı kap içinde ne kadar süre bekleyebilir? Acaba üzerinden 1 2 saat geçti de çok geç mi yaptılar testi :S. Haftaya çarşamba tekrar yaptıracağım testi. Çarşambaya kadar teorikte kısırım açık ve net. Ameliyat sonrası normale döner mi bu acaba. Bu konu hakkında bilgisi olan, yorumu olan varsa yazarsanız sevinirim. Hiç bilgim olmadığından soruyorum. Şimdiden teşekkürler.
Varikosel sonrası kısırlık :/?