eşcinselliğin tedavisi var mısizce kişinin psikolojik bağlı olarak olan hormonel olarak sorun yok tedavisi varmıdır ve nasıl bu alanda tanınmış kişiler varmı
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşcinsellik hastalık değil ilk önce bunu anlayalım.Hormonel bir rahatsızlık cok nadir ve bu hormonel rahatsızlık kendin isadece cinsel yönelim olarak belli etmez diğer yönlerdede belli eder.
Kuranda bu durum sapkınlık ve çirkin iş olarak belirtilmiş.Kuran bu duruma hastalık dememiş.Ama ilacını söylemiş.Namaz ve bol kuran okumak/dinlemek.
Ama siz psikologuda yanında tedavi olarak götürmelisiniz çünki onu günaha sürüklücek bir sürü şeytanı olucak etrafta.Yok eşcinsellik tercihtir şöyledir böyledir hayatını yaşa.Asla tedavi olamazsın tarzı bir sürü gerek internetten gerek reelden fitne veren olucak.Sırf bunlardan korunması için psikologada götürmeniz şart.Ama sadece psikologun çözebileceği bir iş değil.
Çünki eğer kişi kendini eşcinselliğe şartlamışsa değil o görüştüğü doktar dünyanın en iyi psikologlarını hekimlerini önüne dizsen düzelmicektir.Sonuçta önyargıları kırmak atomu parçalamaktan dahada zor.
Yalnız kişi Allah'a iman eder peygamberine itaat eder ve nefsini İslam ile terbiye etmeye çalışır ve sadece Allah'tan yardım diler azmederse bundan kurtulur.
Zira bunu eski bir gay olarak yazıyorum.236 Yorumla
Soran+1 yıleşcinsellik tedavisi var mıyada bundan kurtulmak için yollar deneniyormu diye tedavi yazdım dini inanç boyutuna girmicem tedavisi ne gibi yöntemler olur bilginiz varmı
Cevap sahibi+1 yılMantığınızla okusaydınız ilacıda bulurdunuz.Ben islamla kurtuldum.
Soran+1 yıldine inansa bunu söylerdim zaten dine inanmıyor
Cevap sahibi+1 yılİnanması şart.Gay oldugum zamanlar arkadaslarımın çoğu inanmıyodu.Ama ben inanıyodum.Çelişiyodu içimde düşüncelerim ve yaşayış biçimim.Ama asla inkar etmiyodum.Bunca evren kendiliğindenmi olustu ? Allah'ın gönderdiği hiç bir dinde eşcinsellik helal sayılmamış.Bu gibi sorular devamlı kafamdaydı.Ben kurtuldum ama eski arkadaşlarım halen aynılar.Benide aralarında istemiyolar zaten.Genelde eşcinseller Allah'ın kendilerini öyle yarattığını ve tüm suçun haşa Allah oldugunu iddia ederler ve kızdıkları
Cevap sahibi+1 yıliçin inanmadıklarını söylerler.Önceden inanan arkadasımda gözlemlediğim tespit bu.İnanıyodu.Ama böyle hissediyorum diyodu.Sonra bir kaç hadis okudu ki zira asla tek başıan islamı araştırmasına izin vermeyin başında bilen insanlar anlatsın ona islamı yoksa hadisleri ayetleri yanlış yorumlayıp islamdan soğur.Bir deneyin usta birini koyun karsısına biraz sohbet etsin İslamdan başka çözümü yok bunun olsa gavurlar kullanırdı
Soran+1 yılpeki siz onunla konuşmak istermisiniz onu en iyi anlıcak ona yaşayan birinin anlatıcağı bir konudur
Cevap sahibi+1 yılKonusabilirim ama vaaz edecek bilgide değilim.Arkadaş olabilirim dertlerini dinleyebilirim.Ama vaaz edemem çünki benim bilgim az.Evet eşcinsellikle ilgili yardım aldım külliyelerden konustum ama onlar çok zeki insanlardı.Benim en büyük avantajım zaten inanıyor olmamdı.Arkadaşımıza islama inandıktan sonra eşcinsellik hakkında konusabilirim ama onun ilk önce islama inanıp islama teslim olması gerekir.Onu müslüman yapmaya bilgim yetmez ama süleymaniye cemaatinin külliyelerine yurtlarına gidip
Cevap sahibi+1 yılGerçekten çok güvendikleri birini sizinle konusması için verirlerse ilk önce onunla islama inanmasını sağlayın.Sonrasında ben telefonlada konusabilirim kendisiyle.Eğer hasta bayansa bayan hoca ilede tanıstırabilirler sizi çekinmeden gidin.
Soran+1 yılbakın onu müslüman yapma gibi bir şey düşünmeyin sadece oda sizde aynı şeyleri yaşadınız neler yaşadınızı nasıl kurtulduğunuzu anlatın bu ister dinle olur ister başka şeylerle örnek olması açısından iyi olur sadece yaşadığınız evreleri nasıl kurtulduğunuzu ayrıntılı anlatırsınız ona isterseniz
Soran+1 yılsizin durumunuz hormonelmiydi psikolojikmiydi acaba
Cevap sahibi+1 yılBakın beni anlamıyosunuz.Ben ayetlere hadislere zaten iman ediyodum.Külliyeden tanıstığım hocalar ayet ve hadislere olan inancımı artırdı ve benim kurtulmamın tek sebebi ayet ve hadislere olan inancım ve onlardan korkum oldu.Beni İslam kurtardı diyebilirim.Baska bir çözümü var mıbunun bilmiyorum ama çözümü olsaydı zaten bugün bunu bize soruyor olmazdınızki.Kurtuluş evreleri diye bişeyler anlatamamki.Namaz kıldım.Oruç tuttum.Zira orucun çok faydası oldugunu düsünüyorum çünki bilimsel olarakta
Cevap sahibi+1 yılCinsel isteği şehveti kırıcı etkisi oldugu doktorlar tarafındanda ispatlanmış bir ibadet oruç.Tam 6 ay oruç tuttum.Namaz kıldım.Kuranda her türlü bağımlılıklardan ve kötü işlerden kurtulmanın çaresi olarak gösteriliyo namaz.Eşcinsellik bir nevi bağımlılık olarakta işlemişti bedenime.Ve oruçta şehveti kırıcıydı oruçluyken hiç aklıma gelmedi eşcinsellik.Ve derslerde bana anlatılanları daha iyi kavrayabildim çünki şehvetimle değil mantığımla karar veriyodum.
Alttakinide okuyun 2 satır yazdım
Soran+1 yılyani daha çok psikolojik olarak dine sarılarak kurtuldunuz
Cevap sahibi+1 yılBen Allah'ın yardımının benimle oldugunu hissettim.Çünki önceden oruç tutmuyodum ve benimle konusanları genelde tersliyodum beni anlayamadıklarını böyle hissettiğimi yaradılışımda oldugumu düşünüyodum.Ama yaradılışım böyle diyerek ne büyük hata ettiğimi bugün daha iyi anlayabiliyorum.Eşcinseller çoğunlukla hayata ve insanlara küs olarak yaşıyolar.Bi seviyeden sonra onlara karşı olan tüm insanları hayatlarından silebiliyolar nefret duyuyolar aileleri dahi olsa.İslam olmadan imkansız bence
Cevap sahibi+1 yılÇünki ailesini hayatından çıkarabilir ama inanırsa Allah'ı hayatından çıkaramaz.Korkar.Benim ailesi karşı oldugu için para karsılığında iliskiye girerek ailesinden ayrılan arkadaslarımda vardı eskiden.Zor günler geçirdiler.Bataklıktalar resmen.Onların en büyük engelleri aileleriydi ve kendilerini satmayı tercih ederek ailelerini sildiler.Ama Allah'a inanırlar Peygamberlerine inanırlarsa onları hayatlarından asla çıkaramazlar devamlı huzursuz olur sonunda teslim olurlar
gene 2 satır oldu asagıdk
Soran+1 yılsizde eşcinsellik kaç yaşınızda başladı nasıl başladı daha doğrusu babanızla ilgili sorun varmıydı aranızda bağ kurmak gibi bağlanmak gibi
Cevap sahibi+1 yılHasta erkekmi kızmı bilmiyorum benim ailem küçükken ayrılmıs ve ben annemle büyüdüm.Çocukluğumdan beri annemleyim.Baba hiç olmadı.Çocuklar ailede lider kimse onu örnek alırlar.Eğer baba pısırık annede cazgır bir ceneye sahip ve anne lider pozisyondaysa erkek annesi gibi yürüyüp annesi gibi oturup kalkıp annesi gibi hareketler yapmayı benimseyebilir.Zira güçlü odur lider o görünür.Bizim evdede lider annemdi ama ondan etkilenebileceğimi zannetmiyodum bizde böyle bir sorun var ama ben bu yüzdenmi
Cevap sahibi+1 yılben bu yüzdenmi gaydım bilmiyorum ama bazı dergilerde bu yazar baba ile ilgili sorunlar varsa diye yazar.Anne bekarsa bile evlenmesi en güzelidir erkek çocuk için.bekar kalmak aile sağlığı için tehlikeli.Bilmiyorum ben annemin durumundan etkilendimmi bilemiyourm bende ergenlik döneminde baslamıstı
Soran+1 yılbunun nedeni erkek çocuğun babayla bağlam kurmamasıdır yani kadınlar arasında büyümeniz ya da daha çok anneye bağlı kalmanız tetiklemiş olabilir genelde zaten araştırmalara baktığımızda baba ile bağlanamadığında oluyor
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum etkilenmismiyimdir böyle bisey hissetmiyorum ama makalelerde bu ve buna benzer durumlardan sıkça bahsedilir.Tetiklemişmidir olabilir bilemiyorum ama doktorlar bu konuda kesin kanıya varmışlar.Aile sağlığı önemli.Herkez kendi rolünü en iyi oynamalı deniyo.Bilmiyorum öyle işte.Arkadaş neyiniz oluyo ?
Soran+1 yılforumdan tanıdığım bir arkadaş konularına baktım bir kaç kez yardımı olur diye burada sordum onada sordum şimdi dinci yöntemlere inanmıyor daha çok psikolojik yöntemler arıyor
Cevap sahibi+1 yılPsikolojik bir yöntemi olsaydı bugüne kadar çooooktaaan herkez tedavi olmuş olurdu.Bunu zevk veya fantazi olarak düşündüğü için yapanda var.Kişilik karmaşası yaşayarak yapanda var.Din olmadan olmaz.Allah ona iman nasip etsin.Denemekten bisey kaybetmez.İlk önce gitsin islamı tartısşın külliyede.Eğer islama inanırsa gerisi kolay.Kurtulur
Soran+1 yılislamiyete inanmıyor kurtulma iradesine sahip ama birilerinden yardım almak istiyor danışmak vb yöntemler gibi islamın ihityacı olmadığını düşünüyor inanmadığı bir şeyin yararıda olamaz maalesef
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ben bu konuda profesyonel değilim ona reçete yazamam ama ben bu şekilde kurtuldum.Bence onunla sohbet ederken eşcinselliğin doğruluğu yanlışlığı değilde islamın doğru din olup olmadığını gündeme getirip islamı tartışmasını sağlayabilirsiniz.Yem atın yani.İslamı gündemine sokun.Eğer islama karşı bir merak uyanırsa eşcinselliği değil islamı araştırmaya başlıcaktır.Ama islama inanmadan kalkıp Allah kadına benzeyen erkeğe,erkeğe benzeyen kadına lanet etsin hadisini söylerseniz müslümn olmz
Soran+1 yılmüslümanlık onun seçimidir islamda eşcinsellik günah diğildir ancak fiile yani erkeklerle ilişkiye gidilldiğinde olur
Cevap sahibi+1 yılSeçimidir ama sadece eşcinsellikten değil ahiret hayatını kurtarması içinde İslam şarttır.Ben hemcinsine ilgi duyupta ilişki yaşamayan görmedim.İlişki yaşamayanlar elbet var ama onlar azmedenler.Ve kısa süredede düzeliyolar eğer imanları varsa.Sorun hem iman etmeyip hem eşcinsel olanlar.Üstelik onlarda borderline da varsa bu durum iyice zora girer.
gusül+namaz+oruç+dua+azim bu beşliden baska bsey öneremiyorum ama bu beşli garanti çözüm.İlla kurtulmak istiyosa denemekten kaybetmez
Soran+1 yılşehvet ve diğer hoşlanma duyguları seçimmidr sizce cinsleri seçmek mesala ben kadın olarak erkekleri seçmekde özgürüm ama eşcinsel olan birindede aynı şey olamazmı ben nasıl değiştirmek elimde olmuyorsa eşcinselde neden oluyor
Cevap sahibi+1 yılSiz müslümanmısınız ? müslümansanız erkeklere olan ilginizin fıtratınızda yani yaradılışınızda oldugunu zaten biliyosundur.Çünki kuranda bir çok yerde kadını erkek için erkeğide kadın için yarattığını birbirlerinde huzur bulacaklarını belirten bir sürü ayet var.Eşcinselliği ise kuran seçim olarak tanımlamamıs.Eşcinsellik bir seçim değildir.Müslümanların bunu kavraması gerekir.Sizi müslüman kabul ederek yazdım bunları henüz inanışınızı bilmiyorum.
Soran+1 yılben birey olarak yazdım müslümanım ama müslümanlık olarak bakmıyorum sadece dini yönden bağımsız bakıyorum ayrı bir bakış açısı bir kadın erkeği sevmesi değiştirilebilirmi size bu sorunun cevabı bir erkeğin erkeği sevmesi değiştirebilirmisine cevap olur çünkü ikiside bir yönden aynı dikkat edin kuranda geçiyor geçmiyor demiyorum kuranda geçsede geçmesede bu var insan seçmiş insan olarak
Cevap sahibi+1 yılSiz erkeği sevmeyi seçtiğinizimi zannediyosunuz ? Sizinki bir seçim değil fıtrat meselesi.Onunkide bir sınav bir sorun.İslam bakış açısıyla bakmak ZORUNDASINIZ.Zira diğer ihtimalle eşcinsellikten kurtulmaya çalışmanın bir manası yokki.Eğer kişi müslüman değilse ona ahirette neden eşcinsellik yaptın denmicekki.Doğru cehenneme.Neden eşcinsel ilişkiye girdin diye müslümanlara sorulacak.Gayrimüslime namazda oruçta sorulmucak zaten.Bu yüzden DİN olarak bakmak zorundasınız
Soran+1 yıleğer fıtrat mesesiyle neden lezbiyenler eşcinseller var eşcinsellik seçim diğildir yaşanılan şeyler sonucu olur ya da bireyde gelişir sizde biliroyrsunuz eşcinsel olmayı siz seçmediniz ama oldunuz o zaman neden eşcinsellik diğer şeyler var sadece fıtratımızda varsa dinden sonra insanın kendine saygısı var şahsen bir kızla ilişkim olsa kendimden utanırdım böyle seçimden dolayı bunu kabul etmezdim din bunda etken olur olmaz bilemiyorum ama eşcinselliği din dışı din kbl edilmemeli
Cevap sahibi+1 yılDin eşcinselleri dışarı atmıyoki.İnanıyosa eğer kişi hırsızda olsa katilde olsa eşcinselde olsa dairenin dışına itmiyo aksine internetten hocaların vaazlerini dinlerseniz onları asla aşşalayıp dışlamayın hepsi kardeşimiz kazanmaya çalışın olabilir her insanda olabilir bu diyolar.Evet sonradan oluşur bu ama eşcinsellik yaradılışta olmaz sonradan Allah sınav olarak verebilir bu derdi ama bizede düşen zaten bu sınavdan başarıyla çıkmaktır.Zira ayette Allah devasını vermediği derdi indirmez der
Cevap sahibi+1 yılVe eşcinselliğinde tedavisi var.Ama yararlanmak isteyene tabii.İslam bunun devasıdır.
Soran+1 yılislamla bakıcağınıı pek sanmam onun hayırlısı artık onun hakkında
Cevap sahibi+1 yılİnşAllah bakar.İyi akşamlar
Soran+1 yılsağolun sizede
En İyi Cevaplar
Eşcinsellik bir hastalık değil ki tedavisi olsun.Sana bana hemcinsine karşı cinsel ilgi duymak tiksinç gelebilir.Hatta öpüşen 2 erkek gördüğümde midem kalkıyor.Lakin empati kurmak lazım.Eminim onlarda da öpüşen bir erkek ile kadın gördüğünde midesi kalkıyordur.Cinsel yönelim bu sonuçta.Çıkıpta ben hetero olayım ben gey olayım ya da ben lezbiyen olayım demedi kimse. Onun ilgisini o çekmiş ki o olmuş.Bunun tedavisi olmaz.En fazla o kişiye bunu inkar ettirmek olur.Buda insanlığa sığmaz.Saygı duymak lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılhastalık olarak sormadım bir arkadaşım tedavi olmak istiyor eşcinselliği olarak yaşamak istemiyor bunun için tedavi yolları arıyor bu konuda napılabilir hormonel bozukluk yok psikolojik olarak eşcinsel bunu nasıl tedavisi olur biligniz varmı
+1 yılhıhı tabi canım mesela lezbiyensin gidiyosun iki konuşuyo doktor, beynine kablo filan bağlayıp şokluyo, ayin falan yapıyon hastaneden dışarıya adımını attığında bir bakıyosun seksi seksi erkekler falan hepsine bir anda kayıyosun o derece. evet.
34 Yorumla
Soran+1 yılkonudan uzak durunuz
- +1 yıl
neden..?
Soran+1 yılyazım şeklinizden hoşlanmadım muhatapda olmak istemiyorum uzak durunuz
- +1 yıl
peki.
Eşcinsellik hastalık değildir, tercihtir. Değiştirilmekten çok kabullenilmesi gerekir. Aksi taktirde kişinin ruhsal sağlığı bozulur, şunun nesi sizi rahatsız ediyor? Daha doğrusu size ne?
https://www.youtube.com/watch?v=wb6aK-mdCJ804 Yorumla
Soran+1 yılhastalık olarak yazmadım bir arkadaşım eşcinsel olarak yaşamak istemiyor bunu aşmak istiyor bende neler yapılabilir diye konuyu açtım rahatsız olsam zaten arkadaşlık kurmam
- +1 yıl
Eşcinselliği ona iyi birşey olarak göster, şimdi şöyle düşün. Sen bir bayansın ve erkeklerden hoşlanıyorsun, fakat yaşadığın dünyada bayanlar bayanlarla erkekler erkeklerle ilişkiye girdiği için kendini sıradan birine çevirmek istiyorsun (her ne kadar istemesen de) arkadaşın bu durumda ve ona eşcinselliğin normal birşey olduğunu anlatmalısın, sadece insanda olan birşey değil birçok hayvanda da eşcinsellik vardır
Soran+1 yılo bunu tercih etmek istemiyor erkeklerdne bu yönde tiksinti duyuyor normal ya da normal olmama diğil değişebilceğini düşünüyor tedavi yolu varsa o yüzden burada bu konuyu açtım
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
+1 yılTabikide var. Eşcinsellik özellikle son zamanlarda genetik olmaktan çıktı resmen. Tabiki öyle olanlar da var fakat bunu seçenler de var. Tedavisinin kesinlikle olduğuna inanıyorum. Ve gerçekten isteyen bir insan bundan kurtulabilir bence
12 Yorumla
Soran+1 yıltedavisi ne gibi yollarla var
- +1 yıl
İlk önce kökeni araştırılmalı sanırım. Ondan sonra ona göre tedavi süreci hazırlanır büyük ihtimalle. Bende pek bilmiyorum araştırmak gerek aslında yanlış bilgi vermek istemem. Psikoterapi ile giderebilenler var
Erkeklerde var da kızları bilmem. Testesterona boğuyorlar erkeği düzelebiliyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılhormenel olarak diiğil psikolojik olarak
+1 yılherşey kafada başlar kafada biter irade ve karekter en büyük ilaçtır kardeş eşcinsellere sıcak bakımyorum özellikle türkiye gibi savaşçı ruhlu insanlara yakışmıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşcinselliğin tek tedavisi cinsiyet değiştirmek herhalde. Düşünsene, heteroseksüel bir erkeği inadına erkeklerle birlikte olmaya zorlamak gibi. Ancak yıkıma yol açar.
00 Yorumla
+1 yılsapkınlık haricinde eşcinselliğin hastalık olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumlaeşcinsellik hastalık olmadığı için bir tedaviside yoktur
10 Yorumlahomoseksüyellik hormonlarla ilgili ise olmamalı, biseksüyellik ise tamamen tercih
00 YorumlaFıtıkçılara bir danış derim.
00 Yorumla
+1 yılKarşı cinsle tanışıp sevgili olmazsan öyle olur
02 Yorumla- +1 yıl
Bu söyledigim herkes icin gecerli degil
Evet insanın inanışını değiştirmek gibi
10 Yorumla
+1 yılHiç böle bir tedavi olduğunu duymadım.
00 Yorumla
+1 yılVardır araştırmak lazım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı