The purest salisilik asit tonik aldım ama cildime hiçbir etki göstermediği gibi kaşınma ve sivilcelenme yaptı?
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer salisilik asidin amacı gözeneklerde biriken yağı ve ölü deri hücrelerini çözerek gözeneklerin tıkanmasını engellemek ve cildi eksfoliye etmek zaten. yeni kullanmaya başladığında gözenekleri tıkanmış bölgelerde, purging denilen sivilce artışı olabilir, geçici bir şey bu. gözeneklerin derinliklerine inerek cildin alt tabakasında oluşmaya başlamış komedonları cilt yüzeyine çıkarıyor, arındırıyor. tıkanmış gözeneğin sivilceye dönüşmesi haftalar sürüyor ama salisilik asit bu döngüyü hızlandırmış oluyor yani. o yüzden birden sivilce artışı oluyor. cildi yenilediği için hafif karıncalanma hissi de normal. böyle işliyor ama aşırı kaşıntı, yanma, soyulma varsa cilt bariyerin zarar görmüş, tahriş olmuş olabilir
Önceden kafayı çok taktığım için bir sürü ürün denemiştim şu an kremsi bir peeling ve yüz temizleme köpüğü dışında bir şey kullanmıyorum tekrar mı başlasam acaba
Harika bir içerik ama salisilik asit ilk zamanlarda cildinde purging yani kusma yapabilir tatlım. Cilt altındaki tıkanıklıklar yüzeye çıktığı için geçici sivilcelenme ve hafif kaşıntı olması çok normal. Ancak kızarıklık ve yanma çok fazlaysa cildin irrite olmuş da olabilir. Kullanım sıklığını haftada ikiye düşürüp ardından mutlaka güzel bir nemlendirici sürmelisin. Cildin asitlere alışkın mıydı, daha önce hiç AHA ya da BHA kullandın mı? ✨🧴
Cevap
1Cevap
çok sık kullandıysan normal ama bunlar sivilce yapıyorsa bir işe yaramıyor demek. en iyisi o malum hapı kullanmak
Cildiyeye gittim krem verdi gece sürülen yüzü soyan var ya onu kullanıyordum işe yarıyor ama eski haline dönüyor hormon tembelliği varmış o yüzden yüzümde sivilce çıkıyormuş ama bu toniği de çok övmüşlerdi bir işe yaramadı
yaaa inanamıyorum iki yıldır kimse beni yönlendirmedi 😄 o kremi bir buçuk yıldır kullanıyorum faydasını çok gördüm ama son bulmadığı için zoretanin isteyeceğim. acnelyse kullanırken bu tarz tonikler kullanılmamalı diye biliyorum. hormon tembelliği olduğuna nasıl karar verdiler, kadın doğuma mı gittin
Hap da kullandım krem de çenemde çok fazla çıkıyordu büyük şekilde cildiyedeki doktora geçmediklerini söyledim o da kadın doğuma git hormon testi yapsınlar dedi, kadın doğuma da cildiye yönlendirdi dedim hormon testi yaptılar sonuçta hormon tembelliği çıktı hap verdi şu an onu kullanıyorum yüzüme de uzun zamandır kullanıp memnun kaldığım bir yüz temizleme köpüğü ve krem tarzında peeling dışında bir şey sürmüyorum
ben kadına doğuma gittim bir şey yok dediler bir sene oldu yine mi gitsem acaba? ne kullanıyorsun söyleyebilir misin? umarım sivilcelerin en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde geçer
Dienille verdi 6 ay kullan tekrar gel dedi de başka bir doktora daha gideceğim annem bir doktorun demesiyle 6 ay hap mı içilir dedi 😅 teşekkür ederim umarım
rica ederim en iyisini yapıyorsun
Cildine oturunca geçiyor ama
Yav kullanma öyle şeyler
Ne yapayım düzelmiyor cildim
Ne var cildinde
Sorunu beğendim yazar mısın
Ya hormon tembelliği var dedi doktor onun için ilaç kullanıyorum ama bu toniği de övmüşlerdi ama işe yaramıyor
Doğal yağlar denedin mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?