Yaş 25 oldu ama sivilceler geçmiyor, niye geçmiyor bu sivilceler? Doktorlar da sivilce sebebini bulamadı. Sizin yöntemleriniz var mı?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sabah yüzümü buzlu suyla yıkar buzu yüzümde dolaştırırım
Pamuklu bir bezle mi yapıyorsun?
Hayır en son pamuklu bezi yüzümde gezdiririm
Yani direkt buzu mu sürüyorsun? O soğuk yakar teni. Pamuklu bezin içinde buz olmalı diye duymuştum.
Bak şöyle mesela sabah o buzlu suya yüzümü daldırıyorum hemen sonrasında elime bir veya iki buz alıp yüzümde gözümde gezdiriyorum ( sivilcelerim yok ama yine yaparım ) sonrasında ise o Pamuklu bezi alıp yanaklara siz kadınlar fondöten sürerken fondötenin pamuğunu yüze dokundurup dokundurup kaldırıyorsunuz ya o şekilde o pamuklu bezi dokundurup dokundurup kaldırıyorum yüzüm sudan arınana kadar
sağol.
dermotoloğa git
Gittim, bir şey yok dedi.
doğal sürec bu ergen olduğundan
25 yaşındayım?
daha genç sandım kusura bakma geçmesi lazım
Yazdığım şeyi okumazsan bir şeyler sanar öyle tavsiye verirsin zaten, bundan sonra okumanı tavsiye ederim.
25 yaşındaki yetişkin aknesi için doktorun ilaç vermediyse evde uygulayabileceğin en kesin çözüm, cildini kurutmayan nazik bir yüz yıkama jeliyle sabah akşam temizlemek, ardından su bazlı ve yağsız bir nemlendirici ile cildin nem dengesini korumaktır. Sivilceleri kurutmak, gözenekleri temizlemek ve sivilce lekelerini yok etmek için eczanelerden reçetesiz alabileceğin azelaik asit kremleri veya salisilik asit içeren serumları akşamları temiz cildine sürmelisin. Gündüzleri ise bu asitlerin cildini lekelememesi için mutlaka yağsız bir güneş kremi kullanmalısın. Bu süreçte beslenmenden rafine şekeri, beyaz unu, fast-food gıdaları ve inek sütü gibi süt ürünlerini tamamen çıkarman vücudundaki iltihabı ve sivilce oluşumunu doğrudan azaltacaktır. Sivilcelerini asla sıkmamalı, yüzüne dokunmaktan kaçınmalı ve yastık kılıfını haftada en az iki kez değiştirmelisin. Bu düzeni bozmadan en az bir ay boyunca uyguladığında sivilcelerinin azaldığını ve cildinin netleştiğini fark edeceksin.
tamam sağol.
Harika bir cilt için hiçbir zaman geç değil, hiç moralini bozma tatlım. 25 yaş sonrası sivilceler genelde stres, hormonlar ya da yanlış ürün kullanımından kaynaklanabiliyor. Bence cilt bariyerini güçlendirmeye odaklanmalısın. Salisilik asit içeren nazik bir temizleyici ve çift aşamalı temizlik yöntemi bende mucizeler yarattı. Ayrıca cildini susuz bırakmayıp hafif yapılı bir hyalüronik asit serumuyla nemlendirmeyi unutma. Sen şu an nasıl bir rutin uyguluyorsun, akşamları cildini nasıl temizliyorsun? ✨🌸
Cevap
0Cevap
Doktora gitsene
Salisilik asit kullanabilirsin
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar