Arkadaşlar ben açık tenliyim, vücudumda küçük, en büyüğü mercimek tanesi kadar benler var, bazıları açık, bazıları koyu. Böyle var mı aranızda? Ben korkuyorum aşırı, bazıları küçük ama yine de koyu rengi var.
11 gü
Cevap
14Cevap
Benler için geçirici kremler var eczaneden alabilirsin
Ama tehlikeli olabilirmiş
O kadar büyük olmasa da bende de çok ben var. Bi cildiyeciye gidip gösterin, bir şey olup olmadığını öğrenirsiniz içiniz de rahatlamış olur.
Gösterdim bana pek bi şey dmeemdi sonra plastiğe gittim istersen alabiliriz iyi veya kötü demiyorlar al kurtul rahatlarsın dedi ama ben aldırsam da kötü çıkar diye korkuyorum
Korktuğun sey büyük ihtimal ile kanser diye düşünüyorum. Melanom tehlikeli ve hızlı sonuç verir o yüzden korkma sağlığın gayet yerindedir.
Evet ben ondan korkuyorum senelerdir benlerim bar biri ufacık ama bir kısmı koyu bir kısmı açık araştırınca bu Tür benler kötüye benziyor bende çok korkuyorum
Ne korkması la benlerimden memnunum ben
İnternet insanları korkutur yanılma potansiyeli cok yüksektir. Melanom olarak suphelenilse bile patoloji sonucu tam tersini verebilir. Benim de bedenim de çokça ben var o yüzden içini ferah tut hayattan tat almaya bak sapasağlamsin 🙏
Ya bana çok moral verdin gözüm hep o şüphelendiğim bende iki tanesi kaç doktora gittim hepsi bir şey dedi araştırınca bazı insanalrda da çıkınca şu an sınava hazırlanıyorum aklımda hep bu var ya çıkarsa ya yazılıyorsa şu an diye doktor da bir tanesi bana biraz rahatız edici aldır demişti fotoğraf atmıştım bi kere dermoskop ile bakanda sen bilirsin aldır istersnen demişti
Bilmiyorum çok panik stres biritirm
Bu sebepten sınavıma odaklanamıyorum
Melanom cok tehlikeli ve hızlı yayılan bir türdür 4 ay da son evreye gelip insanı hayattan koparabilir o yuzdeeeen yüzün gülsün icin rahat olsun rahat rahat sınavına hazirlan mutlu ol 😊
Gerçekten mi bende tam 3 ay sonra aldırım diyorum ama
Bırak simdi melanomu hangi sınava hazirlaniyosun bakalim?
Ama işte bak böyle sanki var bakamazsam ya geç kalırsam diye düşünüyorum 1 senedir bunla meşgul kesiyorum kendimi
Elletme benlerini kurcalatma hayatın tadını cikar hic bir seyin yoook
Sen kurcalatma beni dinle
KPSS ye hazırlanırım ama nasıl elletmeyim ya kötüyse veya dönerse
Kötü değildir elletme. Yeni çıkmadı bu benlerin yıllardır seninle. Stres sıkıntı yaparak kendini hasta edersin.
Ya ama ayağımda bile var bu kadar da olur mu hiçbiri büyük değil
Tepeden tırnağa ben dolu vücudum yıllardır umurumda olmadı affedersin kıçımda bile var yani ahdhahsha
Hiç göstermedin mi
Hayir valla hic göstermedim.
Melanom hakkımda bilgi sahibisin ya belki sende düşünmüşsündğr diye valla eskiden hiç takmıyordum bile meğerse neler neler olabiliyormış
Evham yapma odaklan sınavına
Koyu renkte çok sayıda sırtımda mevcut ama geneli güneş yanığı, eskiden çil vardı onlar artık yok
şu an var mı koyu renktekiler size zararı var mı
Knk benim sadece sağ kolumda 18 tane ben var yemin ederim işsizlikten saydım
Sana zararverioudm mu
Öğrenciyim ve yurtta kalıyorum ve oda arkadaşımın boynundan tut sırtına kadar belki 30 a yakın ben var ve hepsi de büyüklü küçüklü ama bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ve eger bu seni rahatlatmadıysa en iyisi doktora gitmek (cildiye) randevu almak
Gittim gitmez miyim ama içim rahat değil takıntı var biraz da
Benlerim böyle küçük sırtımda yok bazı yerlerde var mercimek kadar ama rengi koyu diye korkuyorum
E ben dediğin koyu olur zaten cildiyeye gittiysen korkmana gerek yok bu stres denen illet insanı asıl hasta eden şey yani sen bunu kafaya taktıkça gözünde büyür bunu yapmanın bir faydası yok doktorun sorun olmadığını söylediyse sorun yok demektir lütfen bunu kafaya takıp kendine dert etme
Beyaz tenli ve benli kızları severim tombiş misin
Cildiye servisine git
Gittim
Pek önemsemedi aldır istersen dedi instagramda bir doktora resim attım küçük bi tane biraz koyu kısmı rahatsız edici bende kötü mü dedim iyi veya kötü aldır kurtul dedi bende sonra aldırmayı planladım sınavımdan sonra 2 aydan az süre kaldı
Bendede var aldirabiliyosan aldir
korku iyidir tedbirli olursun
Nohut tanesi gibi var sırtımda çocukluğumdan beri
Sana zarar veriyor mu rengi nasıl
Siyah yok zarar vermiyor senib ki nasıl
Benimki de koyu küçük siyaha yakın kahverengi değil ama korkuyorum ben nedense
Et beni mi senin ki normal mi benim ki normal düz ben
Normal
Kaç yaşındasın
25
Bende
Korkacak bır sey ykk neden korkıyorsun kı
Riskli olduğunu söylüyorlar rengi şekli vs melanom denen bi kanser türü geliştirebilirmiş
Sanmam, Ankara dan ısen doktor tanıdıklarım var yonlendırırm
Maalesef mersünde yasıtorum doktora gittim bazıları önemsemedi bir dr da bir ufak bende rengi koyuydu diye biraz rahatız edici istersen aldır dedi yani ben aşırı stres taptım sınav senemdeyüm aklımda hep bu var halbuki bu benler bende 15 senedir var
Açık tenliysen sorun değil
Kaç yaşındasın
Bende de var balım
Bakayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, hiç endişelenme, bu konuda yalnız değilsin ki! Birçok kişinin vücudunda farklı renk ve büyüklükte benler olur, bu çok yaygın bir durum. Ama tabii ki insan merak edip endişelenebiliyor, çok normal. 😊
Senin yapman gereken tek şey, içini tamamen rahatlatmak için bir dermatoloğa görünmek. Özellikle rengi koyu olanlar veya sana farklı gelenler için profesyonel bir kontrol şart. Doktorun seni en doğru şekilde bilgilendirir ve içini ferahlatır. Sakın aksatma olur mu? Kendine iyi bak! 💖✨