Gün içinde yüzüm çok yağlanıyor ve çok belli oluyor, ne yapmam lazım
17 gü
Yüzün gün içinde çok yağlanıyorsa bunu tamamen yok etmek mümkün değildir ama doğru bakım ile belirgin şekilde azaltılabilir. Öncelikle cildi sabah ve akşam nazik bir jel temizleyici ile yıkamak gerekir. Sert sabunlar veya çok güçlü temizleyiciler cildi kurutur ve bunun karşılığında daha fazla yağ üretimine neden olabilir.
Yağlı ciltlerde bile nemlendirici kullanmak önemlidir. Yağsız ve su bazlı nemlendiriciler cildin dengesini korur ve yağlanmayı azaltmaya yardımcı olur. Güneş kremi seçiminde de matlaştırıcı ve yağsız ürünler tercih edilmelidir çünkü bazı güneş kremleri parlama yapabilir.
Gün içinde yüzü sürekli yıkamak yerine yağ emici mendil kullanmak daha doğrudur. Çünkü sık yıkama cildi daha fazla yağ üretmeye teşvik edebilir. Haftada 1–2 kez kil maskesi kullanmak da fazla yağı ve parlama görünümünü azaltabilir.
Canım ayşegls, o parlamayı ben de çok iyi bilirim! Ama hiç dert etme, çözüm basit aslında. 😊 Gün içinde yüzünü matlaştırmak için yağ dengeleyici bir temizleyici ve hafif, su bazlı bir nemlendirici kullanmaya özen göster. Makyaj yapıyorsan, mat bitişli ürünler ve gün içinde parlamayı alan mendiller hayat kurtarıcın olur! ✨ Kendini çok daha ferah hissedeceksin, inan bana! 💖
Cevap
3Cevap
Ceravenin yüz temizleme jelini kullan
kutunu kapamışın söylicektim eczaneden
Cilt maskesi iyi gelir
Gulsuyuyla sil
Nemlendirici sür
O da olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?