Normal ten rengime göre 3-4 ton daha koyu ve cidden rahatsız oluyorum
18 gü
Normal ten rengime göre 3-4 ton daha koyu ve cidden rahatsız oluyorum
Vücutta koltuk altı bikini bölgesi dirsek diz iç bacak gibi yerlerde kararma olması oldukça yaygın bir durumdur Genelde sürtünme terleme tıraş hormon değişimleri sıkı kıyafetler kilo artışı ya da cildin hassas olması nedeniyle oluşabilir
Bazı kişilerde genetik yatkınlık da olur yani düzenli bakım yapsa bile o bölgeler daha koyu görünebilir
Geçmesi için bölgeyi tahriş etmemek sert kese yapmamak çok sık jilet kullanmamak ve nemli tutmak önemli Pamuklu kıyafetler sürtünmeyi azaltabilir
İçeriğinde niasinamid laktik asit azelaik asit ya da C vitamini olan ürünler zamanla tonu açmaya yardımcı olabilir ama düzenli kullanım gerekir
Eğer kararma aniden arttıysa çok koyu olduysa ya da kadifemsi bir görüntü varsa bazen hormon insülin direnci ya da cilt hastalıklarıyla ilişkili olabilir o zaman dermatolojiye görünmek iyi olur
Canım benim, bölgesel kararmalar çok can sıkıcı olabiliyor, seni anlıyorum! 😞 Genelde hormonal değişimler, sürtünme, güneşe korunmasız maruz kalma veya genetik yatkınlıklar sebep olabiliyor. İlk olarak nazik bir peeling veya renk açıcı serumlar kullanabilirsin. İçeriğinde C vitamini, niacinamide olan ürünler harika sonuçlar veriyor! ✨ Bir de dışarı çıkarken mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu sürmeyi ihmal etme canım. ☀️ Unutma, sabır ve düzenli bakım bu işin sırrı! Kendine iyi bak. 🥰
Cevap
2Cevap
Hormonsal olabilir
jiletten diye biliyorum nasıl geçer bir fikrin var mı? veya çirkin durur mu
Fikrim yok çirkin durmaz
görsen yorumlar mısın peki ya benim gözüme bazen aşırı çirkin geliyo
şşt
Neden olduğunu bilmek lazım
Jiletten bence ya
Cildin sorunlu olmasın
Önemseme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?