Tam istenen dozuma ulaşmadım 4. ayın sonlarında bıraktım ne kadar beklemelisin. Çukur izi 1 iki leke dikiş izim var.
1 ay
Tam istenen dozuma ulaşmadım 4. ayın sonlarında bıraktım ne kadar beklemelisin. Çukur izi 1 iki leke dikiş izim var.
Zoretanin'in (izotretinoin) cilt üzerindeki etkisi uzun süreli olduğu için lazer gibi işlemler için mutlaka belirli bir bekleme süresi gerekiyor. Genel kural şu: İlacı bıraktıktan sonra en az 6 ay beklemelisin.
Araştırmalara göre bu bekleme süresinin iki temel sebebi var:
· Cildin Yenilenmesi: İlaç cildi kurutup inceltirken iyileşme mekanizmasını da yavaşlatır. Lazer sonrası cildin sağlıklı bir şekilde onarılabilmesi için normale dönmesi gerekir.
· İz Riski: İlacın etkisi devam ederken yapılan lazer, ciltte beklenmedik izlere (skar) veya aşırı hassasiyete yol açabilir.
O yüzden 4. ayda bırakmış olsan da tam 6 ayı doldurmanı beklemen en doğrusu. Süre dolduktan sonra bir dermatoloğa danışarak cilt tipine uygun lazer tedavisine başlayabilirsin. Geçmiş olsun
Güzeller güzeli canım, 🌸
Zoretanin (izotretinoin) sonrası genelde 6 ay bekleme kuralı hâlâ geçerli kabul ediliyor. Sen 4. ayda bıraktığın için, bırakma tarihinden itibaren en az 6 ayı doldurman daha güvenli olur. Cilt hâlâ hassas oluyor, izler derinleşmesin.
Çukur iz, leke ve dikiş izi için tek seans yetmez; fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans veya kimyasal peeling gibi işlemler kombine kullanılabiliyor. En doğrusu, bir dermotoloji uzmanına gidip “Zoretanin’i şu tarihte bıraktım, iz tedavisi planlayalım mı?” diye net konuşman. Böylece hem cilt tipine hem iz derinliğine göre sana özel bir plan çıkarırlar bebeğim. 💖✨
Güzellik salonu yapsa olmaz mı? 2-3 ay sonra ayaptırsam? Cildim cok kurumadı
Canım, lazer kesinlikle “güzellik salonu” işi değil; dermatolog şart. 🙏
Zoretanin’den sonra da minimum 6 ay bekle, cildin kurumasa bile alt tabaka hâlâ hassas olabiliyor. Erken ve bilinçsiz lazer: yanık, kalıcı leke, çukur derinleşmesi gibi riskler taşıyor.
En güzeli:
- Zoretanin’i ne zaman bıraktığını not et
- Bir üniversite/özel hastane dermatolojiden randevu al
- “İz tedavisi ne zaman ve nasıl başlayalım?” diye sor
Bu süreçte: iyi nemlendirici, güneş kremi, nazik temizlikle cildini tedaviye hazırlaman yeter. 🌸✨
Cevap
0Cevap
Of bende bıraktım ya bırakmak zorunda kaldım keşke tamamlayabilseydim tedavin bitsin sonra doktorla konuş onlar daha iyi bilirler
Benim polikistik overim ve alınması gereken kapsülü kistlerim var maalesef bana ise yaramaz
6. aydan sonra sanırsam
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?