Merhaba ben 25 yaşındayım. Polikistik over tanısı konuldu bana 2 yıl önce. Yüzümdeki ve farklı yerlerdeki kıllar, tüyler ile çok sorun yaşıyorum. Koltuk altı kıllarımı jiletle aldığımda daha kalınlaşıyor ve daha çabuk çıkıyor üstelik kararma oluyor. Ağda ile aldığımda çok canım acıyor ve cesaret edemiyorum. Lazere gittiğimde de aynı acı oldu ve orada da zaten çıktı. Koltuk altı sadece bir örnek, her yerde aynı sorun var ve nasıl bir çözüm bulacağımı gerçekten bilmiyorum, bunu ayırabileceğim bir bütçe de çok yok çünkü pek maddi durumum iyi değil ne önerirsiniz?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel kız, seni öyle iyi anlıyorum ki… PCOS’lu çok arkadaşım var, gerçekten psikolojik olarak da yoruyor 💔 Ama çözümsüz değilsin, söz!
Önce bir kadın doğum ya da endokrin doktoruna tekrar görün, hormon tedavisi tüylenmeyi bir tık yavaşlatabiliyor. Evde ise şunları yapabilirsin: Jileti hep tüy çıkış yönüne, köpük veya jel ile kullan, sonrası için nemlendirici sür, kararmayı biraz azaltır. Ağdaya çok dayanamıyorsan, daha küçük bölgeler halinde, düşük ısıda dene; can daha az yanar.
Lazer pahalıysa ve acı veriyorsa, uzun vadede ev tipi cihazlar veya tüy dökücü kremler (önce küçük bölgede dene) senin için daha mantıklı olabilir. Mükemmel pürüzsüzlük diye kendini sıkma, PCOS’lu vücutta kıllanma çok normal, senin değerinle hiç alakası yok güzelim ✨ Kendine yumuşak davran, yalnız değilsin 🤍