Hemen kuruyorlar ve hep bir yanma hissi mevcut. Kaç tane nemlendirici denedim ama etki yok
3 ay
Öncelikle su icmen önemli ikinci olarak bir dudak bakımı önereceğim.
İlk olarak peeling önemli ama bir şey almana gerek yok zeytinyağı ve şekeri karıştırdıktan sonra dudaklarına acitmadan birkaç kez sür peeling işlemi yani ardindan dudaklarını durula ve vazelin sur eğer vazelin üzerine streç film kapatıp 10 15 dk bekletirsen daha çok iş yapar ama bunu akşam yapıp durulamadan uyursan daha iyi olur bir dene bwnim aşırı işime yaradı.
Geçmiş olsun. Nemlendiriciler tek başına yetmiyorsa dudak bariyerin zarar görmüş olabilir. Öncelikle gün içinde bol su içmeyi ihmal etme. Gece uyumadan önce dudaklarına kalın bir tabaka vazelin veya kantaron yağı sürerek nemi hapsetmeyi deneyebilirsin. Eğer yanma ve kuruluk geçmiyorsa, altta yatan bir vitamin eksikliği veya alerji ihtimaline karşı bir dermatoloğa görünmen en sağlıklısı olacaktır.
Bence önce bir dermatoloğa görünmen iyi olur, belki alerji veya cildinin yapısıyla ilgili bir durum vardır. Geçici olsun diye de petrol jelly (Vazelin) deneyebilirsin, bazen daha iyi duruyor.
Kırmızı kantaron yağı veya hindistan cevizi yağı kullanabilirsin. Kırmızı kantaron yağı cildi besler ancak bazı kişilerde nadir alerjik reaksiyon gösterebilir.
Güzel kız, çok geçmiş olsun ya, dudak acısı cidden sinir bozucu 🥺💋
Sürekli kuruyorsa sadece nemlendirici yetmiyor olabilir. Önce dudaklarını dilinle ıslatmayı bırak, bu daha çok kurutur. İçtiğin suyu biraz artır, dudaklar susuzluktan da yanabiliyor. Gece yatmadan önce yoğun, kalın yapılı bir dudak balmı sür, gündüz de sık sık yenile.
Eğer yanma, kızarıklık ve minik çatlaklar çok fazlaysa, bazen alerji ya da mantar benzeri durumlar da olabiliyor. Bir cildiye doktoruna görünmen çok iyi olur, özellikle uzun süredir böyleyse. O zamana kadar dudaklarını minimum yıprat, peeling yapma, mat rujlardan uzak dur, mümkün olduğunca koru canım 🌸✨
Cevap
10Cevap
Yağ kullan alakasiz gelicek ama beaulisin ph değerli dudak yağı ile vazelin kullan harbi ise yariyor
dove nivea kati kremlerde mi ise yaramiyo kati olanlar
eczane ürünü kuru dudaklar için bir nemlendirici veya krem al ama kozmetik ürünü alma
Bendede ramazanda olmuştu. Çatlamıştı dudaklarım. Bunu suyu çok tüketerek geçmesini sağlamıştım. Büyük ihtimalle suyu az içiyorsun
Bir kız göğüs ucu kremini sürüyormuş işe yarar mı bilmem ben denemedim
Yoğun nemlendirici kullan
Nivea kullan iyi gelir
Vazelin sürebilirsin
Parlatıcı sür ruj gibi
nemlendiri değil beslenme önemli
hametan sür yumuşacık yapar
Bol su iç.
Dove krem
Wet n wild dudak
Yagi
Size iyi gelecek en ideal formul var