Sivilce yüzünden yüzüm mayın tarlasına döndü sizce doktor ne yapacak süreç nasıl işler?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sivilcenin şiddetine göre cilt bakımı ve kremlerle tedavi etmeyi deneyip, ondan sonuç alınamazsa zoretanin gibi ilaçlarla devam ediyorlar genelde.
Azelaik asitli serum kullanıyorum biraz faydasını gördüm ama yeterli değil onun dışında aha bha içeren yüz temizleme jeli vs.. kullandım lakin faydasını göremedim ilaçtan mı devam ederim?
Acnemix gibi sivilce için özellikle kullanılan ilaç denebilecek kremler var. Dermakozmetik gibi düşük etkili değiller doktor önerisiyle kullanılanlar. Onları reçete eder muhtemelen. Ayrıca kan testi de isteyecektir hormonlarınıza baktırmak için.
Bende görürmüyüm testesteronum ne kadar yüksek bide kortizol
Evet görebilirsin siteme düşer sonucun. Doktoruna extra baktırmak istediğin kan değerlerin varsa belirtirsen çok daha iyi olur.
Güzel kalpli dostum 🥺✨
İlk randevuda doktor genelde cildine detaylı bakar, sana sorular sorar: ne zamandır var, ne kullanıyorsun, hormonel mi, ailede var mı vs. Sonra cildine göre jel, krem, hap veya hepsini birlikte önerebilir.
Gerekirse kan tahlili, hormon testi isteyebilir. Tedavi süreci genelde birkaç ay sürer, ilk haftalarda sivilceler artmış gibi bile görünebilir ama bu çoğu zaman normal. Düzenli kullanırsan ve kafana göre ürün değiştirmezsen süreç çok daha hızlı toparlanır 💖✨
Randevuya giderken kullandığın ürünleri, varsa geçmişte kullandığın ilaçları not al, daha rahat ilerlersiniz canım 🌸💆♀️
Cevap
2Cevap
Bunu bilemeyiz en iyi doktor bilir
Haklısın
Kan tahlili yapar, ona göre antibiyotik, krem falan yazar.
Ne kadar sürede geçer peki
O belli olmuyor. Belirli bir yaşa kadar devam edebilir.
Ya bikaç ay öncesine kadar yüzüm pürüzsüzdü tam dedimki ergenliğimi sivilce olmadan geçirdim fakat şimdi mayın tarlası yüzüm
Yaşın kaç
18 im
19 olcam
Ergenlik çağındasın halen. Bazılarında 14-15 yaşında, bazılarında 17-18 yaşında başlıyor sivilce sorunu
Doktormusunuz
Yok, ben de zamanında sivilce sorunu yaşadım. Cildiyeye defalarca gittim.
Anladım Cilt bakım ürünlerini sürekli kullanıyorum ama kaydadeğer bi sonuç alamıyorum az önce yarım saat uyudum uyandığımda 5 yeni sivilce çıkmış halbuki hijyenden gıdaya kadar herşeye dikkat ediyorum. kortizol ve yüksek testesteron neden olur mu bu kadarına
Cilt bakım ürünü kullanma. Günde 2 kere İmex'in sivilce sabunyla yıka. Doktorun verdiği ilaçları kullan. Yağlı yeme.
bi sorum daha varda : kan tahlili yaptırdıktan sonra randevum olmadığı halde tahlili doktora gösterebiliyomuyuz saygısızlık olur mu doktor ilaç yazarmı o anda
Sabah kan verirsin, öğlene çıkar. Ertesi güne kalırsa da randevu almadan giderden, sıra alırken tahlilim vardı dersin.
Teşekkür ederim 2 gün sonra randevum
Geçmiş olsun
Eyww
Dua edecek yüzüne üfleyecek
İlaç başlar belki
Yan etkisi filan oluyomu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?