Ya kızlar benim cildim çok yağlı bi makyaj yapıyorum parlıyorum falan ne bileyim sivilce falan oluyo cilt bakım ürünleri alayım diyorum ama nasıl desem habire yüzümde bi sivilce çıkıyo falan pürüzsüz cam gibi bi cildim olsun istiyorum şu an sivilcelerim falan var tenim esmer ve gözeneklerim de çok var önerebileceğiniz bi şeyler yok mu? (bakım yapıyorum bu arada alayım derken artık çok sıkıldım ne kullandımsa işe yaramıyo)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayCam gibi cilt için önce şunu net söyleyeyim: aşırı yağlı ciltte sürekli ürün değiştirerek mucize aramak genelde daha çok sivilce yapar, o yüzden rutini sadeleştirmen lazım; sabah akşam nazik ama yağlı ciltlere uygun bir jel temizleyici, gündüz mutlaka hafif yapılı “oil-free” bir nemlendirici ve matlaştırıcı özellikli güneş kremi kullan, akşamları haftada 2-3 kez %2 Salisilik Asit içeren ürün gözenek ve siyah nokta için çok iyi olur, başka günlerde ise bariyeri toparlamak için Niasinamid içeren hafif bir serum kullanabilirsin; kil maskesini haftada 1’i geçirme çünkü fazla yapınca cilt daha çok yağ üretir, makyajda da silikon bazlı matlaştırıcı bir primer ve ince yapılı ürünler tercih et, ama en önemlisi sabır çünkü gözenek yapısı tamamen yok olmaz sadece görünümü azalır ve düzenli 6-8 hafta istikrarlı kullanım olmadan sonuç beklemek gerçekçi değil, cilt bakımında disiplin ürün sayısından daha etkilidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
cam gibi pürüzsüz bir cilt için hem dış bakım hem de iç bakım şart. Sadece kremler yetmez; yaşam tarzın da büyük rol oynar. Günde iki kez nazik temizleyici kullan, makyajını mutlaka yatmadan önce temizle. Sert sabunlar ve alkollü ürünler cildi kurutur, haftada 1–2 kez nazik peeling ile ölü deriyi at. Cilt tipine uygun hafif ama yoğun nemlendirici kullan, sabahları SPF içeren nemlendirici ile güne başla, gece için hyaluronik asit veya serum faydalı olur. Bol su iç, antioksidan içeren meyve ve sebzeler tüket, omega-3 açısından zengin besinler (balık, ceviz, chia tohumu) ekle ve şeker ile işlenmiş gıdaları sınırlı tut. SPF 30+ günlük kullanım şart, uzun süre dışarıdaysan şapka veya gölge kullan. Düzenli uyku al, stres yönetimi yap, spor yaparak kan dolaşımını hızlandır. Haftada bir cilt bakım maskesi uygulayabilir, ayda bir uzman temizliği veya dermapen/PRP düşünebilirsin. Sivilce, siyah nokta veya lekeler varsa mutlaka dermatoloğa danış.
00 Yorumla
u 2 güCam gibi bir cilde sahip olmak istiyorsan nazik bir temizleyici kullan cildini kurutmayan. Ardından hafif bir nemlendirici krem uygulayabilirsin. Spf50 içeren güneş kremi son olarakta
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMavisellllll güzelim 💖 19 yaşında bu tarz yağlanma ve sivilce çok normal, önce içini rahatlatayım. Yağlı ciltte “kurutayım gitsin” mantığı ters teper. Nazik bir jel temizleyici, hafif yapılı su bazlı nemlendirici ve gözenek görünümü için salisilik asit içeren bir bakım ürünü deneyebilirsin ✨ Haftada 1 kil maskesi de fazla yağı dengeler. Makyajda matlaştırıcı baz ve transparan pudra işini çok kurtarır. Ama en önemlisi düzenli kullanım ve sabır canım, cilt rutini en az 6-8 haftada sonuç verir 💆🏻♀️💫 Bol su da unutma!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
5 aypirinç unu maskesi yapıyorlar ballı. 👍 birinden gördüm gece altıma kaçırmıştım bu yüzden 😅😅
00 YorumlaNe sıklıkla duş alırsın ve makyajını her gün temizliyor musun
01 Yorumla
Soran5 ayDeğişir ama genelde 2 günde bi duş alıyorum makyajı da evet her gün temizliyorum Nivea yüz yıkama jeli ve toniği kullanıyorum cildiyenin verdiği sivilce kremlerini kullanıyorum hametan kullanıyorum c vitamini ve bazen çıktı maskeleri falan şuanlık böyle
Gizli Üye(18-24)5 ayYediklerine dikkat et
Yağı azalt00 Yorumla
5 ayOlmuyo
00 YorumlaArap sabunu (ciddi)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı