erkeklerin akıllı olanları ömür boyu sabit fikirde ruh halinde kalabiliyor ama biz o dönem değişiyoz? benim kişilik hayatta kalma skilleri hepsi yok oluyor regl olunca ya bunun çözümü ne? Kafa dağıtmak mı farklı bı teknik veya düşünce bulmak mı yoksa doğamıza uyumlu düşünmek mi? Ben mesela kendimi bastırarak yaşayan biriyim ama o dönem bastıramıyorum Cok. vahşi oluyorum bu sanki varoluşuma hakaret gibi ya değişken olmak istemezdim bastıramayınca işleri güçleri de bastıramam o dönemler diye korkuyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 aySorunun cevabı sorunun içinde gizli zaten; insanoğlu bulunduğu şartlara en kolay ve hızlı adapte olabilen varlıktır.
Doğanıza uygun davranmak en doğru hareket şeklidir
Direnç gösterdiğiniz her durum aleyhte sonuçlanır unutmayın.
Kendinizi yıprattığınızla kalıyorsunuz..045 Yorumla
Soran5 ayBen kendimi bastırarak aklımı dinleyerek yaşadım. kisiligim boyle gelişti. ezilmemek ve üzülmemek için bastirmayi ve patlamayı seçtim. boyle de alıştım ama o dönem bu kararima uymuyor yani benim kararım ve yasayisim komple kadin ddogasina aykırı mi
Soran5 ayBazı kadınlar erkek gibi düşünüyor ama herkesin hormon dengesi aynı değil
- 5 ay
Söylediklerimiz sizin ürettiğimiz bir bahaneden ibaret yalnızca
Özgürlüğünüze ve size (kadın olarak) dayatılan yaşam formuna isyan ediyorsunuz sadece, isyanınızı süslü felsefik cümlelerle süslemek daha iyi hissettiriyor, daha derin daha felsefik geliyor size.
Oysa hayat basittir, kuralları basittir, siz bir organizmasınız varlığınız sizin içinizdeki döngülere bağlı.. o döngüler (yeme içme uyuma nefes alma çiftleşme regl olma terleme ve tuvalete çıkma) olmazsa yaşayamazsınız.
Dolayısı ile olayı karmaşıklaştırmanın size bir faydası yok.
Onbinlerce yıldır kadınların (ve de ilgili erkeklerin) çözemediği bu durumu sizin de çözmeniz mümkün değil.
Bu özelliğinizi (regl dönemindeki hormon değişikliği, duygu durum dünyanızdaki farklılıklar) faydalı bir eyleme eğitmeyi deneyin. Kendinizi kitapla sanata sosyalleşmeye yönlendirin.
Ama hepsinden önemlisi bu durumu normalleştirin.
Soran5 ayYukarda birisine ayrıntılı yazdım onları da okuyup cevap verir misiniz. ya bastırıp karmasiklastirmazsam güçlü olamıyorum. benim bedenimde de sorun var ve komple kadın ve bedenimi bile özgürlüğe bile. isysnim var ayrıca okbm de var
Soran5 ayHayattan korkuyorum bunu bu şekilde ortmem gerekiyor :/
Soran5 ayKabul edemiyorum çünkü her şey yük gibi geliyor zihnime
Soran5 ayBu değişmiyor degismedikce saçma çözümler bulmaya devsm ediyorum sonra reglle. cakisti en son olaylar felsefe de yetmiyor artık oturtamiyorum bile sistemimi
- 5 ay
Gereksiz evham yapıyorsunuz
Anlattıklarınızdan anladığım şu
Güçlü olmaya çalışırken mırıldan yanlarınızı çalıştırıyorsunuz
Güçlü olmak öyle bir şey değildir
En kırılgan olduğunuz yanlarınızı törpülersiniz
Hırslarınızı egolarınızı acılarınızı yontarsınız
Bana göre siz kendi acılarından beslenen bir mazoşistsiniz
Yapmayın
Siz bu anlattığınız kişi değilsiniz
Bir psikoloğa gidin ve konuşun
Bir kaç içerisinde çok ama çok değişeceksiniz
Soran5 ayKadınlığı ve özgürlüğü olduğu gibi mi kabul edeyim ama korkularım ne olacak dhaa bas etme gücüm bile yok kaçmaktan başka...
Soran5 ayAma ben okbmi torpuleyemiyorum her şey yukse , kendini bastır bu sonuç çıkıyor
- 5 ay
Kadınlığı ve özgürlüğü olduğu gibi kabul etmek sana göre çok büyük ili sorunu elemine etmek demektir. Kabullenmek sorunu çözmen ya da en azından çözme anlamında adım atman anlamına gelir.
Korkuların da olacak elbette
Bayat böylesine bir yanda hayata dair Umutların diğer yanda korkuların olacak
TEK KANATLA UÇAMAZSIN ZATEN
Soran5 ayKendimi yonttum ama aslında bence kişiliğin bile önemi yok hırslı değilim insan olmayı başaralı çok oldu sadece hayatta kalma güdüm yok korkuyorum hayattan ve okbm var
Soran5 ayDiğer açılardan kişiliğini güzel yetiştirmiş biriyim
Soran5 ayBen okbmi veya korkumu çalıştırmıyorum baskiliyorum tersine
- 5 ay
Okbm nerdeyse herkeste var onu sorun gibi görme
Hayatta kalma gürün olmasa şurada dakikalardır çırpınmazsın cevap almak için
Önce kendi içindeki
Çelişkilerden kurtul
Soran5 ayMazi değilim bu aşamaya gelmek için çok düşündüm
- 5 ay
Düşünmeyi bırakma o halde
Düşünmeden çözmen mümkün değil
Soran5 ayYa ben özgürlüğü bile farklı olduğumu düşünmeye bağladım. zihnimnoyle. ters ki kendimi anti normatif birisi sanıyorum
- 5 ay
İnsanın dolasımgereğş sıra dolu radikal olmayı sever
Herkes gibi olmak istemez
Ama bunu abartmak ve bu durumdan olumlunuzda olumsuz narsist edinimler yapmak yanlış
Bana göre ciddi bir melankoliksin
Soran5 ayYa umut ve korkum bı aradayken ilerledim. uni bile bitirdim ama daha devam edemiyorum hayat çok zor iki kanatla uçtum ama hayal dünyasında uçtum senelerce anladınız mi
- 5 ay
Haya dünyan senin paralel evrenin
Her ikisinde de geldiğin yerlere bakmalısın
Bende hayatında sana değer veren ömür eden seven önemseyen birisi olmalı
Sevgili flört eş adına ne dersen
“Derdim var” dediğinde “ver bakayım o derdini bana, bundan sonra o dert bende ben çözeceğim” diyecek birine ihtiyacın var
Soran5 ayOkbnin üstüne gitmek lazım korkunuda bastirmamak. mi lazım okbnin üstüne gittim bastirmaktan başka çözüm bulamadım en son bastırdım aslında makale bile okurdum okbin üstüne gidin derler ben gittim ama baskilamaktan başka bı sonuca varamadım.
Soran5 ayAslında çelişkili biri değilim mesela ben artık kişilik ve karakterin olduğuna inanmıyorum ama aynı zamanda kısiligini güzel yetiştirmiş biriyim
Soran5 ayÇok korktuğum için hayatta kalma gücüm. yok dedim bu arada
- 5 ay
Bence bunları kafandan at
Şöyle düşün
Uzun zamandır bunları yaşıyorsun ama hayattasın
Bundan sonra da bayatta olacaksın
Seninle bunları paylaşacak birisini sok hayatına
Soran5 ayBen anti normatif değil miyim şimdi işte bu düşünceleri zaten bastırmak için her şeyi bastirmayi seçtim istersem melankolik olayım istersem sıkılıp sileyim vazgeceyim diye melankoli zarar vermiyo bu yüzden bana zarar veren tek şey bastırmak regl ve hayatım ile uyumsuz oluyo bazen
Soran5 ayAma bastirmanin faydası da var. düşünüyorum ama çözemiyorum çözümler bile çelişkili o derece
Soran5 aySevgilim var aslında yeni buldum ilgileniyor ama benim kafam kendi başına çözmeye alışmış o da bu durumu sevmiyo :/
Soran5 ayGeldiğim hiçbir yer yok aslında beni okula koydular maraton kosturdum
Soran5 ayŞimdi kpss çalışmam lazım ama kafam çok değişken güç bulsam çalışmaya başlamayı çok istiyorum
- 5 ay
Hayatındaki sosyal değişikliklere izin ver
Başkalarının sana dokunmasına sorunlarına eğilmesine izin ver
İnsan sosyal bir varlıktır ve her zaman birilerine ihtiyaç duyar
İzin ver hayatına girsinler ve kadere izin ver sana yaptığı haksızlıkları telafi etsin
Soran5 ayBelki sır duygulardadir umur ve korku sandığım şeyleri o dönemler sadece sevinç ve acı olarsk düşünüp yaşayıp gitmiş olabilirim
Soran5 ayYani basit biri olmaya dönmem lazım belki de
- 5 ay
Kendimi bunlardan kaosa sokma bir psikolog ile görüş
Soran5 ayYa bana zaten kariyer odaklı dusunuyorsun hallederiz diyo ama ben bu halletmr işini anlamıyorum? Yine kendim çözmek zorunda değil miyim en nihayetinde? Regl olayını bile halledemedim çok başındayım her şeyin şimdi bastirsam olmuyo diğer dönemlerden farklı bastırmasam zaten olmaz bu dönemde bilmiyorum
- 5 ay
Kaç yaşındasın
Ve beden bu umutsuzluk hali
Ve neden regliye bu kadar takmış durumdasın - 5 ay
Bırak hayatı akışına aksın gitsin
Soran5 ayUmarım telafi olurher şey ya kendim çözerim ya çözülür bilmiyorum
Soran5 ayşu an hayatımdaki kişi şey diyor ben biraz değiştim 1 haftadır sevgi odaklı bakmaya başladım. o da diyo ki sen kendin çiçek açacaksın sulandikca diyo
- 5 ay
Sulamasını bilen için güzel laf etmiş
Umarım becerir bunu
Soran5 ay22 yaşındayim. ben regli bile bastırdım önceden hiç anlamazdım kadınları da gıcık olurdum
- 5 ay
Bundan sonra reglini seninle beraber sorun edecek bir sevgilin var
Ne güzel işte
Soran5 ayBana 2 kişi de aynı şeyi dedi ama kimse ugrasmiyo bence ama bu kişi 2. Kişi sozlenmek falan diyo istiyon gibi bakalım kader.
Soran5 ayBak zaman geçtikçe bastırdığın her şey ortaya çıkmaya basliyo ama bı an önce kafamı toplayıp kpssye başlamam da lazım ama devsm etmek için yine bastirmayi seçiyorum :/ umarım doğru yolu bulurum ya
- 5 ay
Umarım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 ayGünlük hayatta kendini ifade etmek sağlıklı bir şey sen bunu yapmadigin için regl döneminde üzerine yıkılan duygu çığı senin boyunu aşıyor tüm mesele bu. Duygularını bazen kisielre ifade etmek seçenekler arasında olmuyor bu nedenle kağıda bile aktarsan zamanla regl döneminin farklı olduğunu görürsün. Dengelemek için duygularını hissetmeye ve yaşamaya izin ver. Vaktinde yasanmayan duygular anksiyete, depresyon kaygı bozukluğu yapar.
028 Yorumla
Soran5 ayBen bastiriyorum ama bu tamamen bastırmak değil hak edene lafını veriyorum ama üzülmemek için ve hayatın zorluğu meslek hayatı falan zor gelmesin diye bastirmayi seciyorum önceden de hiç anlamazdım zaten kadinlarin regl demesine gıcık olurdum kadın bedenini bukadar tanımıyorum işte uavas yavaş tanımaya başladım ama dusuncleerim çoktan erkek gibi. oldu ama her kişi aynı değil bazı kadinalr erkek gibi düşünüyor hormonlar ile de alakalı benim testesteron yüksektir belki ondandır belki hatta hormon bozukluğu vardir
Soran5 ayŞimdi bu bastıran kişiliğim regl dönemi olmuyor bana yapılan her şey normalde bastırdgim her şey üzerime çöküyor ben bastırmaya alıştım ama çünkü meslek hayatım da kolay gelsin hayattan korkmayım diye ben hep bastirmayi seçtim bu benim hayatta kalma stratejim
Soran5 ayHayatta kalam stratejimi nasıl bırakabilirim yani duygumu her an ifade eden birisine mı donuseyim regl döneminde hayatimi adapte mı edeyim yoksa hayatımı regle mı adapte edeyim? Regl dönemini unutmak veya o dönem calışmaya vermek kendini hiçbir işe yaramıyor
Soran5 ayAslında konuşkanim da ama bastirmayi seçtim yaşamak için böyle yapıyorum erkekler gibi ayni
Cevap sahibi5 ayMesleğin ne bilmiyorum ama güzel kardeşim sen önce kadın olmayı kabullen. İncinmemek için kendini bastırmak iyi bir seçenek değil. İncinenilir hata yapabilir seyleriz insan olarak. Bir kendini salsan çok ağlayacaksın ve sen kadın olmayı yük gibi görüyor olabilir misin?
Cevap sahibi5 ayO an ifade etmiyorsa en azından yazmayı dene içinde hislerden oluşan volkan regl donemini ağrılı sancılı ve öfkeli yasamaan nedne oluyor olabilir
Soran5 ayBen mi buna uyum saglasam o dönemi mı kendime uydursam bilmiyorum
Ama 1 haftayi genele uydurmak da saçma. yoksa normal hayattaki bakışımi yine uygulayayim sonra regl dönemi duygularımı patlatma seansı falan mı yapayım 2 modlu olmak gibi hani yine bastırma düşüncesi devam etsin ama regl dönemi zaten bastiramayinca patlasin böyle mi olsa acaba
Soran5 aybastırmayan kişilik konusuyo o zaman devreler karisiyo sabitlik olmayınca yani patlsmaktan ziyade düşüncesel bütünlüğüm. bile bozuluyo
Soran5 ayYa da o dönemler sadec dönüştürmeyi mı denesem bastırmak yerine mesela üzücü düşünce baksa bı şeyi normalde bastirrim ama regl dönemi kendime bakmaya başlamak lazım aklıma gelince hemen müzik aacip dinlemek doğayı izlemek şarkı söylemek film izlemek falan bunları yapsam daha iyi yani kisaca normslde bastıran ben yerine dönüştüren ben kendime bakan ben belki de açığa çıkmalı o dönem?
Cevap sahibi5 ayİzin ver ve hisset hissedince nasıl oluyorsun gözlemle
Soran5 ayYa bilmiyorum kadın olmayı beceremiyorum hatta felsefik olarak sadece canlı olduğumu falan düşünüyorum kendimi sabote mı ediyorum. ya iyi ama bastirmaya tutundum ben fikirsel olarak bastiriyorum diye hiç ağlamıyor değilim öyle anlama sadece genel fikrim o benim ağlamam patlamayla oluyo çünkü bastırmazsam duygularımla çırılciplak kalmış hissediyorum hayatta kalamam gibime geliyor? Şimdi sabah kalkıp duygusal duygusal işyerine nasıl gidebilirim? Bu bile güçsüz hissettiriyor
Cevap sahibi5 ayGüçlü olmayı bırakarak başlayabilirsin hayata. Güçlü olmak erkeklere ait bir özellik biz kırılgan canlılarız sen bunu inkar ederken kendini daha da kırıyorsun
Soran5 ayYazıyorum aslında. bastirmayi hayat. bakisi olarsk duusunmeseydim tersi nasıl olurdu tersiyle de güçlü olunur muydi her şeyi hissederek acaba bunu düşünüyorum ama hissederek güçlü olsam bile bende bazı takıntılar var onları da bastırmaya baglamistim yani bastirinca her şey düzelmişti aslında mesrls bana güzel kötü her şey yük olarak geliyor su elimdeki telefondaki sonsuz yapabileceğm. seyler. bile yük gibi geliyor okb olabilir bende. iste hem bu yük hissini hem de güçlü olma hissini tek bir bakışta ancak bastırarak toplayabildim. simdi bastırmasam yük hissi geri gelecek her şeye dair sadcee güçle ilgili değil :/
Cevap sahibi5 ayAma böyle de bir yerden paylayacak ve sen ertelenen herşeyin altında kalacaksın farkında mısın?
Soran5 ayBı de her gün duygu gelmiyor insana yani. surekliligi olan tek şey düşünce gibime geliyor. mesela ne diyeyim telefon yük her şey yük bıktım bu okbden diye diye agliyim mı bu da saçma geliyor
Soran5 ayAma güçlü olmazsam çok korkuyorum ben hayattan bu arada öyle bı özelliğim var kaygı sorunum var ilaç destek falan da istemiyorum dusuncemle cozdugumu dusunmustum
Cevap sahibi5 ayKaygının nedeni duyularını bastirman. Anksiyete panik atak ve depresyon bir şekilde reddettigin duygularin üzerine çökmesi aslında
Soran5 ayNasi yasicam bilmiyorum ya
Cevap sahibi5 ayKitap okumayı sever misin? Sana bir iki kendi kendine terapi kitabı önereyim
Soran5 ayBastırmadan nasıl yaşayacağım peki? Bedenimi bile inkar ediyorum ben
Soran5 ayKitap şuanda bulamam teşekkür ederim
Cevap sahibi5 ayİsimlerini öğren sonra al. Sen sadece şikayet eden biri misin yoksa çözüm arayan biri mi?
Soran5 ayÇözüm arıyorum işte
Soran5 ayTamam ne isimleri kitapların
Cevap sahibi5 ayDoğan Cüceloğlu İçimizdeki Çocuk. Beyhan Budak Senin Suçun Değil
Soran5 ayDoğan Cüceloğlu duymuştum Instagram'da bı konuyla ilgili Beyhan budak bakardım. youtubeden neden bu kitaplar peki teşekkürler
Cevap sahibi5 ayBirisi çocuklukla ilgili travmalari tedavi için diğerinde örnek vakalar var. Kişinin tedavisinde izlenen yöntem var ve her ikisi de kendi kendine terapi oluyor yavaş ilerliyor çünkü ders kitabı gibi kitap ve defterle yazarak okuman gerekiyor soruların cevaplarını yazdıkça kendi içinde çözülüyor meseleler.
Cevap sahibi5 ayRica ederim. Bende işe yaramıştı iki kitapta. Sende de işe yarayınca başkalarına da öner. İkisi de çok güzel kitaplar. Telegramdan PDF olarak bulabilirsin kitap gruplarindan falan.
Yapay Zeka Cevapladı
Güzelim bak şimdi, regl döneminde yaşadığın şey “zayıflık” değil, tamamen hormon dalgalanması 💗 Vücut progesteron ve östrojen seviyelerini değiştiriyor ve bu da ruh hâlini etkileyebiliyor. Erkekler sabit görünüyor diye biz dengesiz değiliz; bizim sistemimiz döngüsel çalışıyor. Bu aslında bir güç ✨
Sen bastırarak yaşayan biriysen, o dönem bastıramaman çok normal. Çünkü beden “fazla yük bindirdin” diye alarm veriyor olabilir. Çözüm tamamen bastırmak ya da tamamen salmak değil; o haftayı daha yumuşak geçirmek. Daha az sorumluluk almak, uykuya dikkat etmek, şeker ve kafeini azaltmak, hafif yürüyüş yapmak inanılmaz işe yarar 🌿
Bir de kendine şu cümleyi hatırlat: Bu geçici. Regl öncesi düşünceler %100 gerçek değil. O hafta önemli karar alma. Kendinle savaşmak yerine döngüne uyumlanırsan hem işlerini hem ruhunu daha iyi yönetirsin 💕03 Yorumla
Soran5 ayDöngüsel olması nasıl bir güç mesela? Ben hep erkek gibi düşündüm. oyle yaşadım
Soran5 ayEvet onlar düz düşünüyor bazen akılları bize yetmiyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
5 ayregl dönemindeki gacılar sinir yapar sakinleşir ağlar değişik değişik ruh hallerine girerler çok normal bişey bunlar ve cözümü yok uslu uslu durman lazım :D
00 Yorumla
5 ayKalk ayağa regliyi bahane etme
00 Yorumla
5 ayÇözümü yok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Regl dönemi gerçekten bizi güçsüz ve dengesiz mi yapıyor, bu ruh hali dalgalanmasının çözümü ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım