Yüzümün bir kısmında küçük sivilce izi var iki yıldır geçmedi
3 ay
Yüzümün bir kısmında küçük sivilce izi var iki yıldır geçmedi
Hidrokinon %4 Tedavisi Deneyebilirsin ama Dermatalog Kontrolünde Onun Haricinde Retinoik Asite Başlayabilirsin Ama 2 Yıl Uzun Bi Süre Lekeler İyice Oturmuştur Etkisini 6. Ayda Görüceksin Güneş Kremi Şart Lekeler Açıldı Güneşle Tepkimeye Girip Daha Koyu Olmaması İçin Acnelyse 0.05 Başla Bitince 0.1 Geç Tahriş Yanma Batma Olursa 4 Gün Bırak Nemlendiriciyle Devam Et Niasinamit Allontin Çay Ağacı Yağı İçeren Nemlendiriciler Güzel Olur Cica Kremler Haftada 2 Kullanabilirsin Alışma Döneminde Acnelyse Haftada 3 Başla Sonra 4 Sonra 5 Şeklinde Arttır En Son Bi Gün Acnelyse Bi Gün Boş Bi Gün Acnelyse Şeklinde Yapabilirsin Kesinlikle Gece Kullan Leke Karşıtı Güneş Kremleri Seçebilirsin Loreal Bright Reveal Gibi Youtubede Acnelyse Alıştırma Videoları var
Canım kızım merhaba 💕
İki yıldır kalan izler büyük ihtimalle aktif sivilce değil, artık leke ya da hafif çukur iz olmuş. Tamamen yok olması zor olsa da belirginliğini bayağı azaltabilirsin.
Önce her gün mutlaka yüksek korumalı güneş kremi kullan; güneş lekeleri iyice koyulaştırıyor. Gece rutinine cildine uygun nazik bir soyucu ürün ve nemlendirici ekleyebilirsin, bu zamanla tonu eşitler.
İzler derinse, bir cilt doktoruna görünüp kimyasal peeling, lazer ya da iğneli tedaviler hakkında konuşman en etkili yol olur. Evde bakım sabır ister ama düzenli olursan gerçekten fark görürsün güzelliğim 🌸✨
Leke evet
Cevap
3Cevap
Güneş kremi (SPF 30-50) → En önemli adım
Niacinamide serum
C vitamini
Azelaik asit
Gece hafif retinol
Kremle tamamen geçmez ama azaltılabilir.
Düz ve renkliyse → Serum + güneş kremi
Çukursa → Dermatoloğa görünmek en doğrusuSivilceyi sıkmak izi artırır.
Cildi tahriş eden ürünler lekeyi koyulaştırır.
Sabır gerekir, 2 haftada mucize bekleme.
Oynama el sürme tuz sabunu ya da kıl sabunu kullan geçer
Oynayıp el sürmüyorum hic ama sivilce degil leke gibi dümdüz cildim üstünde kırmızı renk kaldi sadece
Sivilce izleri bazen kalıcı olabilir
Bence kalıcı oldu ya anadan doğma gibi yapıştı gitmiyo yanagim kirmizi duruyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?