çenem çok şişti bu sivilce yüzünden sıkmadan nasıl kurtulurum

çenem çok şişti bu sivilce yüzünden sıkmadan nasıl kurtulurum
Sıkınca daha beter oluyor o yüzden hiç dokunma. Buz gerçekten indiriyor günde birkaç kez uygula. gece nokta nokta kurutucu sür sabaha sönmüş oluyor. makyajla kapatınca geç iyileşiyor bence.
Kurutucu yok ki
Nasıl bir kurutucu
Cleocin T Eczanede Var Alabilirsin Gratistende Mia Clinikanın Acne Patchleri Var Cleocinden Sonra 15 Dk Sonra Ama Onu Yapıştır 1 Gün Kadar Bekle Yağlı Ürünlerden Uzak Dur Yemek Ve Kozmetiklerden Bahsediyorum
şu an çok daha kötü oldu hiçbir şey kullanmadım daha fazla şişti ve beyaz iltihabı gözükmüyor
Valla daha önce de çenemde sivilce çıktı ve siyah bir iz kaldı
Sivilce kremleri var antibiyotikli sağlık ocağında yazdır işe yarıyor
Onların yazdıkları krem iyi gelmiyor bir keresinde madecassol yazmışlardı faydasını görmedim
Bir kere de imex yazmışlardı çok yağlı bir kremdi
Advantan ve trramycin bu ikisini beraber kullan iyi gelir bana iyi geldi.. bunları yazdır..
Teşekkür ederim
Bizim aile hekimi biraz ilaç kullanmaya karşı bir de şu kremi yaz falan dersem hiç yazmaz. Gitsem yine madecassol kremi yazacak
Öyle bir lüksü yok madem öyle davranacaktı neden aile hekimi oldu... bana yazdığınız krem iyi gelmedi bu kremin faydasını gördüm dersin yazar..
Ah canım, çene bölgesindeki sivilceler bazen hormonal değişimlerden kaynaklanır 🌸. Öncelikle sıkmaktan kesinlikle kaçınmalısın, çünkü izi kalabilir ve enfeksiyon riski artabilir.
- Yüzünü günde iki kez, cildine uygun nazik bir temizleyiciyle yıka.
- Cildine temas ederken ellerini temiz tut ve sürekli dokunmaktan kaçın.
- Sivilcenin üzerine, anti-bakteriyel içerikli veya salisilik asit içeren bir nokta tedavi ürünü uygulayabilirsin.
- Çay ağacı yağı da hafif bir şekilde uygulanabilir ama cildine direkt sürmeden önce bir pamuk yardımıyla kullan.
Eğer şişlik uzun süre geçmez veya ağrı yaparsa, bir dermatoloğa görünmen en iyisi olur 🤍. Bol su içmeyi de unutma! 😘
Cevap
12Cevap
Diş macunu sür 3 dk bekle yıka kurur
akne bandı ya da acnewell tarzı kurutucu bir krem sürmelisin. ara ara çıkıyorsa doktora da gitmen lazım
Sivilceye en iyi gelen şeyi biliyorum ama yorumda diyemiyorum şu an
O başka boyuta gitmiş
maalesef ve sıkınca da çok acıyor sıkmadan nasıl düzelecek
Sivilce kremi şart
En iyisi buz uygulamak ya gerisi boş
Bir şey yapma kendi kendine gider.
Yağlı yiyecekler yeme
Sağlık ocağına git, krem yazıyorlar.
Onların yazdıkları krem iyi gelmiyor
O zaman dermatoloğa git.
Ergenlik dönemi normal
21 yaşındayım ergenlik döneminin bitmesi gerekmez mi