Bıktım şu sivilcelerden artık yeter ya tam geçti demiştim ne güzel bir günde çıkana bakar mısıniz ya

Bıktım şu sivilcelerden artık yeter ya tam geçti demiştim ne güzel bir günde çıkana bakar mısıniz ya
Bu isyanı o kadar iyi anlıyorum ki çünkü insan tam “oh geçti galiba” dediği anda aynaya bakıp yeni bir sivilce görünce gerçekten dağılıyor. Sivilce sadece cilt meselesi değil, sinir bozucu tarafı da bu zaten. Stres, hormon dalgalanmaları, uykusuzluk, regl dönemi, yanlış bir ürün, hatta bazen hiçbir sebep yokken bile çıkabiliyor. En kötüsü de kontrol sende değilmiş gibi hissettirmesi. Günlerce dikkat ediyorsun, yediklerine bakıyorsun, bakım yapıyorsun ama cilt kendi kafasına göre takılıyor. Bu senin bakımsız olduğun ya da bir şeyi yanlış yaptığın anlamına gelmiyor. Cilt bazen iyileşirken bile böyle tepkiler verebiliyor. Bir tane çıkması her şeyin başa sardığı anlamına gelmiyor ama insanın morali yine de çöküyor, çok normal. Kendine kızma, yüzüne daha sert davranma, “zaten oldu” deyip kurcalama. Bu dönemler geçici ama o an insanın sabrı bitiyor, onu da kabul etmek lazım. Yalnız değilsin, bu sinir hali bile çok insani.
Bitmişti ne güzel ilaç kullanmıştım ve bitmişti 1 sene boyunca yüzümde hiç çıkmıyor du ama bunlar neden bir anfa tekrar çıkmaya başladı ki
Sivilce genelde tükettiğin yiyeceklerden kaynaklı çıkıyor olabilir. Yağlı ve tuzlu yiyeceklerden olabildiğince uzak durmalısın. Cilt tipine uygun ürünler kullanmaya dikkat etmelisin
Yaşına göre daha ergenlik döneminde din ve bu dönemde vücudun hormonları değiştiği için cildin sivilcelenme yapıyor sana önerim düzenli olarak soguk su ile duş al ve yağlı yemekler yememeye özen göster.
Bunu kullan yağlı kızartma ve hamburger de yeme vücut için de uygun çok etkilidir
Sağlıklı besleniyorum zaten
Ah canım ya, seni çok iyi anlıyorum 😔 Sivilceler gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ama üzülme, bu durum geçici! Yüzünü fazla yıkayıp kurutma, çünkü bu cildi daha fazla yağ üretmesine itebilir. Hafif bir temizleyici ve cildine uygun bir nemlendirici kullanmayı dene. Ayrıca, sivilceleri sıkmak ya da üzerine dokunmak durumunu daha da kötüleştirebilir.
Eğer sık sık tekrarlayan bir durumsa, bir dermatoloğa görünmeni tavsiye ederim. Sence de derinlemesine bir cilt analizi ile uzun vadeli çözüm bulmak daha iyi olmaz mı? Umudunu kaybetme, o güzel yüzüne istediğin ışıl ışıl görünüm yine gelecek! ✨❤️
He aynen gelecek
Geçmiyor lar işte hiçbir zaman
Cevap
32Cevap
Beslenme yacda hormonal yönden sıkıntı olabilir.
Evet İlaç Kurtarır Ama Sorun Şu Hormonel Bozukluklar Veya Altta Yatan Hastaşıkları Çözmez Bilmem Kaç Yaşındasın Eğerki 18 Altıysan Çocuk Sağlığı Ve Hastalıklarına Eğer Üstüysen Dahiliyeye Gidip Durumu Anlat Gereken Testler Yapılsın Vitaminden Hormona Sonra Altta Yatan Sorunu Çözün Aksi Halde Hayatın Boyunca 3-5 Kere Bile Kullanabilirsin İlacı
Kesinlikle Gülsuyu kullan benim sivilcelerimi aşırı iyi geldi ve ten rengimi açtı
Karaciğer yağlanman var sanırım. Cildiyeye gittin ve ilaç vermedi mi?
(Bence dokunma iz kalmasın)
Verdi biteli 1 yıl olmuştu tekrar başladı
Maalesef sebebi bu.
hazir gida ve yagli urunler tuketmeyin , eger tuketmiyorsaniz cay agaci yagi ile arada 20 dk masaj yapip yikayin sorun zamanla duzelir (oncesinde tonikle yuzunuzu temizleyin). cay agaci yagini gozunuze ve agziniza kesinlikle surmeyin ve yutmayin toksiktir ne kadar faydali olsada
Cosmed marka sülfürlü bir kilmaskesi var ondna yap mutlaka haftada bir. Birde cerave kren sğr
Nemlendirici olan mı bıktım artık ya 😭
Cerave evet güzel birmkrem içinde seramid var. Cildim yaplı diye sürmemezlik yapma mutlaka he rgece sür
Bilmiyorum ya
Karaciger yaglanman var. Şeker , cips baharat vs. tüketminde çok oluyor doktora git dermotoloji git. Zoratenin ilacını vermesini iste. 6 ay kullansan geçer. Birdaha çıkmaz.
Ne birdaha çıkmaz zaten gecen sene zoratenin kullandim bitireli 1 yıl oldu reglime yakın da değilim 3 4 aydır böyle her gün çıkıyor
akne tarzı değil, her ne yediysen onun eseri, boğazına dikkat et
Sağlıklı besleniyorum ben zaten bogazimla felan alakası yok
Ağlama yar ben dayanamam
Yeter yeter dünya yalan
Düzgün beslen Fadime
Düzgün besleniyorum ben zaten
Düzgün beslen dedin ya
Istediğini yap geçmez haberin olsun sadece zayıflatır yaşını beklemen lazım
Bende daha fazlası var canım sıkma canını 😔
Cildiyeye git ilaç yazıyor zoratanin kullanıyorum ben son bir aydır ve sivilceleri kökten kurutuyor
Kökten tedavi için tek çözüm de bu zaten kremler vs geçici olarak güzel bir görüntü veriyor :(
Bir Büşra daha neydi o tedavi vardı güzellik merkezinde onu sor önce bütün sivilceleri temizliyor lar sonra da bir bir kaç seans ile izleri dahil herşeyi yok ediyorlar
Kesinlikle doktora git
yemek duzenini duzenle cok su ic farki gorursun bide gunes kremi kis olsa bile sur
Yağlı cilt sivilce yapar cildiye kurutucu ilaçlar verir.
Kan ver karaciğer vs değerlerine baktır cildiyeden al randevu
kaç yaşındasın. çay agacı sabunu ve çay agaçlı kremler kullan sıkma asla
Bir süre sonra çıkmazlar.
60 yaşında sivil gelebilecek çıkmaması umurumda değil şu an önemli
Yüzün güzel sanki doktora gittin mi
Güzel mi 😭 neresi güzel evet ilaç vermişti 1 yıl oldu biteli
Ön profil atsana
👍aynen atarım
Sebep
👍
Kan tahlili yaptır üniversite hastanesinde
ne yiyon içiyon bu kadar çıkıyo?
Bilmiyorum ki sağlıkli da besleniyorum
spor yap bol bol terle
İşe kardeşim mı ki öyle
@ruhhastası57 bak ben de sporcuyum kaç yıldır spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum ne fazla kilom ne de sağlık problemim var yaşamadığın ve hakkında hiç bir bilgin olamayan konuda böyle bir yorum yazman çok saçma
Sivilcenin %90 ı genetiktir 12 yaşımdan beri var ve paketli gıda yemeyen biriyim üstüne düzenli spor yapıyorum 😑 senin hiç olmadı diye senden sağlıklı beslenen ve spor yapan birinin olamaz mı olur
Yüz bakımı da yapıyorum her şeyi denedim karaciğerime bile baktırdım maalesef sivilcelerim karaciğerle de alakalı değilmiş ablacım karaciğerim de temiz
Sonuç:genetik ha tabi sen bunu anlarsan
Tabii sende hiç çıkmadığı için bu kadar kolay yargılıyorsun milleti
bende ağlardım, ama çözümü var
Ne
İşte 😭
Çok abur cubur yağlı yeme
Yemiyorum ki zaten
E bunlar nasıl çıktı bu kadar
Bilmiyorum ki o yüzden delirecegim artık
Cildiyeye gittin mi
harbi he tavuğun gtüne dnömüş :d
😭
Yediklerine dikkat et
Doktora gitmen gerekli
Stres yapma kendine. Stres sivilceleri artırır
Cildiye doktoruna gidin
Yağlı yiyecekler tüketiyorsun
O yaşlarda normal, sabret geçecektir.
zamanla azalabilir
kotu bende de oluyor
Yağlı yemeklerden uzak dur.
Stresten hep
Olabilir yks çalışıyorum
Anladım canım
Ne kullanıyorsun
Çok şey tabiki kızlara ne kullaniyorsun denir mi bir sürü şey var zaten
Alerjin var abur cubura
Abur cubur yemiyorum ben
cok gecmis olsun sana
😭
18
Ne
Aynen kanka
👍 bekle bekle geliyorum
Kurumuyor mu
Nasıl yani kuruyor işte telrar çıkıyor bos kalmıyor ki yüzüm maşallah sabah bunlar yoktu dedim çok şükür bitti artık galiba aksaminda bunlarla karşılaştım
İşte benimkide oydu
Tedavim biteli bir yıl felan oldu gerçekten vildi çok güzel yapıyor o ilaç ama niy bilmiyorum bu aralar o kadar çok çıkmaya başladı ki
Evet o ilacta icindeki yağları kurutuyor işte
Anneme diyorum gideyim tekrar çünkü sinirlerimi bozuyor bu durum artık
Yok diyor gerek yok diyor kızıyor
Ne
abartı yok ya cokmu yaglı beslenıyorsun
Yok sağlıklı besleniyoum ben
arastrmalısın bılmesende yedıugın bısey yapıyor bunu
laroche duo al geçer 2 ayda
One
La Roche posay mı diyorsun yani allah seni ne yapmasin
Sen kullandın mi ki onun neyini kullanayım
Kullandin mi sen önceden
Yediklerinden oluyor dikkatet yağlı abur cubur vs
Çekirdek yeme
Yaglıyı azalt
Hormonlarına baktır.
Woooowwww berbat bir durum
Hap kullan
Ne hapı tedavim biteli 1 yıl oldu
Tekrar basla
Doktora gittin mi
Evet tedavim bitmisti 1 yıl öldu hiçbir şey yoktu yüzümde bi kaç aydır yuzumdeki lekelerden de anlaşılacağı üzere her yerimde cikmaya başladı yine
Bıktım artık ya şunlardan 😭
Sebep ne demişti
İç yaglanmadan kaynaklı demişti
Buyunce gecer
Sıkıntı
Yas kaçkide
65
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?