Aknetrent kullanıyorum 3. Ayımdayım ve normalde karma ciltliydim bu tedaviye başladığımdan beri kuru cilde döndüm ve yüzüm, ellerim pul pul dökülüyor dudakalarım kuruyor.
Dudak için peeling öneriniz varsa alırım ✨
Kuruluk için öneriniz varsa alırım ✨
Sivilce tedavisinde çok kuruyorum nemlendiriciler yetmiyor ne yapmalıyım?
Sivilce tedavisinde cilt çok kuruyorsa daha yoğun ve yağ bazlı nemlendiriciler kullanmak gerekir ayrıca tedavi sırasında cildi tahriş etmeyen nazik temizleyiciler tercih edilmeli bazı durumlarda dermatolog tedavi dozunu ayarlayabilir veya destekleyici nemlendirici kremler önerebilir cilt kuruluğu çok fazlaysa nem maskeleri veya hyalüronik asit içeren serumlar da yardımcı olur düzenli nemlendirme ve doğru ürün seçimiyle kuruluk büyük ölçüde azaltılabilir.
Aknettrent cildi çok kurutuyor bu normal dudaklar için de hafif bir bal şeker peelingi yap sonra nemlendirici sür yüz ve elleri sık sık nemlendir sıcak sudan ve sert temizleyicilerden uzak dur
Tıp fakültesindeyim, cilt probleminden de birden fazla dermatolog görmem gerekti çocukluktan beri, hepsinin de verdiği cevap dermatoloji uzmanına danışılmadan hiçbir ürün kullanılmaması. İyiliğiniz için söyledim.
Anladım teşekkür ederim 🌸 Benim şansıma ilgisiz bir doktor düştüğü için ilaçları yazıp başından salıyor. Sanki bir şey sorsam dövecekmiș gibi bir havası var. Sadece bir nemlendirici ve dudak için krem yazmıştı o kadar.
Yüz temizliğinde sabun ya da tahriş edici diğer ürünleri kullanmayın. Maddi durumunuz el veriyorsa nemlendirici için eczane kozmetiklerine yönelmenizi öneririm, piyasa ürünleri her zaman bu gruptaki ciltlere iyi gelmeyebiliyor. Yaz kış MUTLAKA güneş kremi sürün ilacı kullandığınız dönem boyunca. Giydiğiniz kıyafete göre göğüs sırt kol bacak gibi bölgeleriniz açıksa oralara da sürün. Dudak nemlendiriciniz de spf içeren bir ürün olsun mümkünse. Su tüketimini arttırın, su kısıtlaması gerektiren bir durumunuz yoksa fazlaca için, kışın hissetmeyebiliyoruz kayıpları.
Marka olarak da cetaphil, sebamed, ceradolin (bu konularda en çok gördüğüm piyasa isimleri bunlar) ya da daha uygun fiyatlı olarak vazelin ve hametanı önerebilirim. Bu tip ilaçları kullananlar genellikle hametanla beraber kullanıyor ama dediğim gibi satın almadan önce eczacıya danışmanız en doğrusu olur. Özellikle egzama gibi eşlik eden cilt hastalıklarınız varsa.
La roche posay ve bioderma ürünlerine de bakılabilir ama ilaçla birlikte kullanmadığım için net bir bilgim yok bunları *kesinlikle* eczacıya sormalısınız.
Ah güzelim, cildindeki bu hassas dönemi biraz destekle geçirmek önemli. Aknetrent kullanımı sırasında bu kuruluklar maalesef çok yaygın. İşte sana birkaç öneri! 🌟
Cildin için: - *Yoğun nemlendiriciler*: Su bazlı değil, yoğun yapılı bir nemlendirici seçmelisin. Bu dönemde cildine bariyer oluşturan bir ürün çok işine yarar. Ayrıca cildine nazik davranıp sert yüz temizleyicilerden kaçın. - *Hyaluronik asit serumları*: Cildin nem tutmasına yardımcı olur. Nemlendirici öncesi kullanmayı deneyebilirsin.
Dudaklar için: - Peeling için bal ve kahverengi şekeri karıştır, nazikçe uygulayıp dudaklarını yumuşacık yapabilirsin. 🥰 - Yoğun bir dudak balmı kullanmayı ihmal etme. Gece yatmadan önce kalın bir tabaka uygulamak gece boyunca etkili olur.
Ellerin için: - Ellerin için de güçlü bir nemlendirici krem kullanmayı unutma. Gece eldiven takıp kremi gece boyu cildine hapsedebilirsin. ✨
Bu süreç zorlayıcı olabilir ama her şey güzel bir cilt için. Kendine şefkat göster, bol su iç ve nazik ol! 💕