Cildime hiç bir şey kullanmıyorum bir ara the ordinary niacinamide serumunu kullanıyordum onu da bıraktım ama günden güne yeni gözenekler farkediyorum bunun çözümü yok mu ya:((

Cildime hiç bir şey kullanmıyorum bir ara the ordinary niacinamide serumunu kullanıyordum onu da bıraktım ama günden güne yeni gözenekler farkediyorum bunun çözümü yok mu ya:((
Cilt problemleri kişiden kişiye çok değiştiği için, en doğru teşhis ve tedavi yolunu bulmak için bir dermatoloğa görünmen en iyisi olacaktır. O "delikler" gerçekten gözenek mi, yoksa skar mı, bunu en iyi doktor anlar ve sana özel bir bakım rutini veya profesyonel tedavi önerebilir.
Sakın moralini bozma, bu tür cilt sorunları çok yaygın ve modern tıp/kozmetoloji sayesinde çözümleri de giderek artıyor. Sen sadece sabırlı ol ve en önemlisi güneş kremini aksatma! ❤️
Gözenek dediğin şey aslında cildin yapısı, tamamen yok olmaz ama görünümü ciddi azalır. Düzenli retinol, niacinamide ve güneş koruyucu kullanırsan zamanla sıkılaşma görürsün, istersen dermatologla lazer ya da mikroiğne de konuşabilirsin.
Çok eski bir fotoğrafa benziyor umarım trol değildit neyse en iyisi cildiye yardımcı olur sana mutlaka cildiyeye gitmen gerekiyor onun dışında iz için serum veya kremler kullanabilirsin ama cildiye git
Ben prof saraçoğlundan duydum,
Mısır unu, mısır ekmeği, sürekli mısır çorbası v. b ürünü denesen,
Ama hemen sonuç bekleme bi 21 gün en az, gerekirse 2-3 ay, 6 ay bi sene derim,
Cilt Dr. nun yaptığı gibi önce resmini çek, sonraki günlerde minik de olsa poztif bir şey görürüsen
çok moral motive olur sana.
Geçmiş olsun
Canım, öncelikle dert etme, bu tip cilt problemlerinin çözümü var! 🌸 Cildindeki gözeneklerin ve pürüzlerin oluşmasının birçok sebebi olabilir: genetik, hormonal değişimler, cilt tipine uygun olmayan bakım rutini ya da çevresel faktörler.
Şunlara dikkat ederek toparlanmaya başlayabilirsin:
- Nazik bir temizleyici kullan: Cildini sabah-akşam temizle, ama cildi kurutmayan ürünler tercih et.
- Kimyasal peeling içeren ürünler (örneğin, az miktarda salisilik asit veya glikolik asit) gözenekler için etkili olur. Haftada 1-2 kez kullanabilirsin.
- Niacinamide serumu tekrar deneyebilirsin, gözenek görünümünü azaltmaya yardımcıdır.
- C vitamini serumu cilt tonunu eşitler ve pürüzlerin azalmasını destekler.
- Nemlendirici asla ihmal etme! Su bazlı, hafif nemlendiriciler cildin dengesini korur.
- Güneş kremi olmadan dışarı çıkmayı düşünme bile! SPF 30 veya üzerini her gün uygula. 🌞
Eğer ciltte çok derin izler varsa, dermatoloğa danışarak profesyonel cilt bakımı ya da mikroiğneleme gibi yöntemleri değerlendirebilirsin. Düzenli bakım ve sabırla cildin toparlanabilir. Unutma, sen harikasın! 🩷
Cevap
7Cevap
Bence cildiyeye gözük önerilen kremler iyi gelmeyebilir
Selam, çok geçmiş olsun! Niacinamide aslında gözenekler için harikadır ama The Ordinary'nin %10'luk oranı bazı ciltlere çok yüksek gelebiliyor ya da yanlış bir ürünle (örneğin C vitamini) karıştırmış olabilirsin. Genelde bu 'purging' dediğimiz bir kusma dönemi ya da bariyer hasarı olabilir.
Ben de bu içerikleri çok araştırdım ve hangi ürünün hangi içerikle kullanılmaması gerektiğini anlatan detaylı bir tablo hazırlamıştım. Orada The Ordinary ürünlerinin kombinasyon rehberi ve senin durumun için neyin iyi geleceğine dair bir yazı var, istersen bir göz at, belki hatayı nerede yaptığını bulursun: www. daffne. com/the-ordinary-cilt-bakim-rutini
Tekrar geçmiş olsun, cildini bir süre sadece nemlendiriciyle dinlendirmeni öneririm.
Hiç bir ilaç kullanma çekirdek cips yaglı şeyler yeme sitreste etkiler ama için rahat olsun derinde sıkıntı yok düzelir sakın bişe sürim deme
Çok derin scarlar anca subsizyon tedavisiyle düzelir.
Nasıl bir şey o kalıcı çözüm mü
Çok zor geçer bu oynama sakın mask filan sakın yapma ve bir eczaneye git merhem versin
Lazer Tedavileri Var Bir Güzellik Merkezine Başvur
Cildiyeye gidip tedavi almalısın
Dermotoloji çözer lazer
Cildiye doktoruna gidin
10 sene önceki foto
Aynı bu gibi farketmez senesi
knk çok kötü olmuş naptın sıktınmı mk
tuzlu su
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?